Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Rusya Moskova İs Birligi Teklifi

BaşlatangamaTarih06/04/2012 23:18:58Yorum37

İlk mesaj

Moskovadaki degerli textilci tuccar meslektaslarim.

ben ukrayna odessadaki 7.ci km (sidmoy) pazarinda parti mali alim satim isiyle mesgulum. merak ettigim bir soruyu sormak istiyorum ve ayni anda is birligi teklifi yapmak istiyorum.

soru1: moskovadan odessaya gelip bizden mal isteyen ozbekler ruslar yahudiler ve azeriler oluyor. bu gune kadar turkler neden denk gelmedi merak ediyorum. bilen aciklarsa merakim giderilmis olacak.

soru2: ara sira rusyaya olan kargolarda sorun yasandigi sirada burayida kontrol etmenizde fayda yokmudur?

teklifim: aslinda bilgilendirme amaci yuksek bir teklif. sozunu ettigim azeriler ozbekler vs.. trenle buraya 36 saatte geliyorlar. geldiklerinde ellerinde ya ne alacaklarina dair numune yada ne alacaklarini bilerek geliyorlar. biz burada onlara cin mali yada turk mali (duruma ve fiyata gore) istedikleri urunu tedarik ediyoruz. onlar burada kargocuyla anlasarak metre kupu 900 dolardan moskovaya tasitiyorlar. tasitirkende malin parasinin buyuk kismini kargocu burada oduyor.mali teslim ettigi sirada odedigi parayi + kargo ucretini tahsil ediyor. siz turk meslektaslarimda rus dilini biliyorsunuz. ukraynaya kapi vizesi alabiliyorsunuz. trenle gelirken yatabiliyorsunuz. (yorulmuyorsunuz) demem oki burayada hakim olmaniz kazanciniz acisindan yararli olmazmi?

ben burada sizlere cozum ortakligi yapabilirim. geleceginiz zaman onceden talebiniz dogrultusunda piyasa arastirmasi yapabilirim., gerekirse onceden resimleri ve ayrintili bilgiyi mil olarak yollarim ona gore gelir malinizi yukler gidersiniz diye dusunuyorum.

daha farkli bilgi talebiniz olursa mailinizi bekliyorum

hepinize basarilar ve hayirli isler diliyorum
cosmostextil@hotmail.com

tel:+380937411834
00380677502032

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Selamlar gama,
Moskova da tekstil isi yapan bir meslektasinim,
Burada tekstil isi yapan Turkler genelde kendi markalarini kendileri satiyorlar.Moskova nufus olarak 13-14 milyon kadar tum rusya 170 milyon civarinda ukrayna yi ele alirsak 45 milyon civari ekonomik alim gucu desen Ruslardan cok daha dusuk (pek cok ukrayna vatandasi rusya da calisiyor)haliyle buraya gelen mal ukraynanin hayli ustunde.Pek cok stokcuda moskovada mevcut .Mal Turkiyeden veriliyor 8-9-10 dolarada kilosu adrese teslim ediliyor.Bence oraya gelen Azeriler ve digerleri odessada gumrukte patlamis buyuk yuklu mallar icin geliyordur yada belli mallar icin.Odessa-Moskova nakliyesi kilo bazinda kac dolara geliyor devamli bu nakliyeyi yapan guvenilir tipler varmi?Yakinda odessaya gelecegim kismetse gorusuruz .Iyi calismalar

Yerleşim Rusya Federasyonu / Moskova
arkadaslar ben moskovada yasiyorum. urunlerinizin turkiye moskova teslimi m3 olarak. 1200 dolardir. kargomuz 15 gunde bir garanti olarak.moskovadaki merkezimizden teslim ediliyor.urun gondermek isteyen arkadaslara duyrulur. irtibat dragon_cry@mail.ru ( eger adres teslimi yapmak isteyen arkadaslar olursa. 1400 dolar) su an sadece moskova teslimi yapilmaktadir
1234

Yerleşim / GugudaMeslek Ythalat / Yhracat

odessa moskova nakliyesi 900 dolardir metrekupu. ve guvenilir olmasina gerek yok. zaten malin parasinin cogunu kargo odessada oduyor. siz mali teslim alirken oduyorsunuz. moskovadan gelenler sadece gumrukte patlamis mallari degil pazardada partiye cikan mallardan aliyorlar
cosmostextil@hotmail.com

00380677502032

peki turkiye odessa. kargo fiyati nedir
1234

ta9car son 1 aydir turkiye ukrayna arasinda kargo sorunlu. o yuzden belirli bir fiyatta yok.

sozunu ettigim (yukarida anlatmaya calistigim) sey mali turkiyeden ukraynaya ' ukraynadanda rusyaya tasima olayi degil. demek istedigim ukraynanin en buyuk pazari olan 7km pazarinda bazan cok uygun mallar denk geliyor. gerek buranin piyasasina hitap edemeyen malin elde kalma korkusundan gereksede geri odemede zamanlama sorunlarindan dolayi moskovaya nazaran ucuz mal denk geliyor. bugun bile rusyadan gelen bir rus musteri 4 konteyner corap aldi. oradan buraya gelip aldigina gore arada bir fark olmali. yoksa isin icinde baska is varda benmi bilemiyorum?
cosmostextil@hotmail.com

00380677502032

gama maliyet yine ayni hatta daha fazlaya cikiyor. birkac kez ukraynaya gelmek istedim. fakat vize var dediler o yuzden gelmek nasip olmadi.
1234

ta9car artik vizeler kaldirildi. kapi vizesiyle 15 gunluk ziyarette sorun yok. 1 mayistan itibarende 1 aylik vizeler sorunsuz olacak
cosmostextil@hotmail.com

00380677502032

anladim gama. isler suan orada nasil . ben moskovadan evliyim. esim azeri kokenli rus vatandasi. 9 aydir buradayim daha once soci ve yine 9 ay ozerk cumhriyet yasadim.
1234

15 gunluk vizeleri sadece belli havaalanlarindan alabiliyorsunuz , moskovadan trenle gitmeye kalkmayin kapidan vize alirim diye

Yerleşim Rusya Federasyonu / MoskovaMeslek Di?er
degerli gama ukrayna da bazen cok uygun mallar oldugunu bunun sebebinin ya gelen malın ukrayna pazarına uygun ürün olmadıgı yada getirilen malın ödeme zamanı yaklastıgı icin cok dürüst olan esnafın amman malın ödeme yamanı yaklastı malı aldıgım insana mahcup olmayayım malı harac mezat satayım farkınıda cebimden karsılayayım düsüncesinden dolayı zaman zaman ukrayna da böyle ucuz okazyon spot stok tabiri caizse tekmelik mallar oldugunu ve bu malıda moskova dan gelen insanların aldıgını bu iste bir ismi var yoksa benmi bilmiyorum diye söylemde bulunmussunuz.Degerli gama bu fikirlerinizin maalesef hic birine katılmıyorum ukrayna da ne kadar zamandır yasıyorsunuz bilmiyorum ama size ve forumdaki arkadaslara ve ukrayna sevdalılarına su acıklamayı yapmak isterim.1) UKRAYNA da sizin bahsettiginiz okazyon spot stok tekmelik kelepir mallar TÜRKİYE de esnafa yan yattı camura battı deyip parası ödenmeyip üzerine yatılıp kökü kar olup bedavaya satılan ve bu yüzden bircok ocagın sönüp bir cok insanın iflas etmesine sebep olan AHLI mallardır.2)Kendisini kargocu kisvesi altında tanıtıp esas isi dolandırıcılık olan bırtakım zatların UKRAYNA dakı gümrük memurlarıyla anlasmalı olarak gümrükte sudan sebepten bir sekilde gelen TIR a el koyup icinde ne olduguna bakılmayıp cuval bayında cuval bası 200/300 dolara piyasaya verilen iste sizin bahsettiginiz okazyon spot stok tekmelik mallardır ve vebali inanan insan icin cok büyük günah olan AHLI mallardır ve bu is yıl üzerinden belirli bir takvime baglanmıs olup senenin belli aylarında TÜRKİYE cin vietnam ve diger ülkelerden kargo mantıgı ile gelen mallara sistematik olarak uygulanır bir tarafta iflas eden ocagı sönen insanlar bir tarafta ucuz mal aldım iyi para kazandım diye sevinenler bu kısır döngü sürer gider hickimse tasıdıgı vebalin umurunda bile degildir HERKESİN ORTAK PAROLASI KAZANCA GİDEN HER YOL MÜBAHTIR NE GÜZEL İS DEGİLMİ 3)İSTANBUL DA ismi herkes tarafından bilinen ukrayna devleti orjinli kargo firması düsünsenize illegal nakliyecilik yapıyor adamlar icin gayet normal adamlar devlet eliyle boru hattından gecen RUS dogal gazınıTIRTIKLIYOR ne olacak canım gayet normal adamlarda mezhep mesrep iskembe genis neyse dostlar yazılacak daha cok sey var amma kafanızı daha fazla sisirmeyeyim UMARIM UKRAYNA İLE KARGO DÜZENİNDE TİCARET YAPACAK ARKADASLARI BİR NEBZEDE AYDINLATABİLDİYSEM NE MUTLU BANA HERKESE SAYGI VE SELAMLARIMI SUNARIM
olcay78

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
degerli gama ukrayna da bazen cok uygun mallar oldugunu bunun sebebinin ya gelen malın ukrayna pazarına uygun ürün olmadıgı yada getirilen malın ödeme zamanı yaklastıgı icin cok dürüst olan esnafın amman malın ödeme yamanı yaklastı malı aldıgım insana mahcup olmayayım malı harac mezat satayım farkınıda cebimden karsılayayım düsüncesinden dolayı zaman zaman ukrayna da böyle ucuz okazyon spot stok tabiri caizse tekmelik mallar oldugunu ve bu malıda moskova dan gelen insanların aldıgını bu iste bir ismi var yoksa benmi bilmiyorum diye söylemde bulunmussunuz.Degerli gama bu fikirlerinizin maalesef hic birine katılmıyorum ukrayna da ne kadar zamandır yasıyorsunuz bilmiyorum ama size ve forumdaki arkadaslara ve ukrayna sevdalılarına su acıklamayı yapmak isterim.1) UKRAYNA da sizin bahsettiginiz okazyon spot stok tekmelik kelepir mallar TÜRKİYE de esnafa yan yattı camura battı deyip parası ödenmeyip üzerine yatılıp kökü kar olup bedavaya satılan ve bu yüzden bircok ocagın sönüp bir cok insanın iflas etmesine sebep olan AHLI mallardır.2)Kendisini kargocu kisvesi altında tanıtıp esas isi dolandırıcılık olan bırtakım zatların UKRAYNA dakı gümrük memurlarıyla anlasmalı olarak gümrükte sudan sebepten bir sekilde gelen TIR a el koyup icinde ne olduguna bakılmayıp cuval bayında cuval bası 200/300 dolara piyasaya verilen iste sizin bahsettiginiz okazyon spot stok tekmelik mallardır ve vebali inanan insan icin cok büyük günah olan AHLI mallardır ve bu is yıl üzerinden belirli bir takvime baglanmıs olup senenin belli aylarında TÜRKİYE cin vietnam ve diger ülkelerden kargo mantıgı ile gelen mallara sistematik olarak uygulanır bir tarafta iflas eden ocagı sönen insanlar bir tarafta ucuz mal aldım iyi para kazandım diye sevinenler bu kısır döngü sürer gider hickimse tasıdıgı vebalin umurunda bile degildir HERKESİN ORTAK PAROLASI KAZANCA GİDEN HER YOL MÜBAHTIR NE GÜZEL İS DEGİLMİ 3)İSTANBUL DA ismi herkes tarafından bilinen ukrayna devleti orjinli kargo firması düsünsenize illegal nakliyecilik yapıyor adamlar icin gayet normal adamlar devlet eliyle boru hattından gecen RUS dogal gazınıTIRTIKLIYOR ne olacak canım gayet normal adamlarda mezhep mesrep iskembe genis neyse dostlar yazılacak daha cok sey var amma kafanızı daha fazla sisirmeyeyim UMARIM UKRAYNA İLE KARGO DÜZENİNDE TİCARET YAPACAK ARKADASLARI BİR NEBZEDE AYDINLATABİLDİYSEM NE MUTLU BANA HERKESE SAYGI VE SELAMLARIMI SUNARIM
olcay78

sevgili olcay arkasim. oncelikle zahmet edip okudugun ve zaman ayirip birseyler yazdigin icn tesekkurler. kac yildir ukraynda oldugumu sormussun . cevap:10

burayla ilgili sadece kotu seyleri yazip es gemissin diyecegim sana. sozkonusu kotu ve kirli isler turkiyede yada dunyanin hic bir yerinde yokta sadece garibim ukraynada var.

bir diger konuda ah alma meselesi. amacim polemige girmek degil ama. ticareten sorulan soruya dini fetvayida yapistirmissiniz . amma dediginiz gibi degil. biakis ayette dedigi gibi ""bilmediginiz seyden mesul degilsiniz"" (ince ayrintilara girmeme gerek yok) ama diyeeksinizki sistem soyledir boyledir biliyorum vs.. velakin ben yada bu isi yapanlar bilmiyor ve herhangi birinin sozunede inanmak meburiyetleri yok. inanmak iin ispat lazim.

ama ben yazimin sonunu farkli yazmak istiyorum. benim sozunu ettigim buradaki cinli turk yada rus esnaftan moskovaya ragmen daha uygun fiyatli urun. ve bunu buradaki esnaftan temin ediyoruz. senin anlttigin kargoya takilmismis gaz cikarmismis gibi dogrusu yalani belli olmayan islerden sozetmedim. ayrica diyeceksinki ucuz satanda oradan aliyor, bu durumda bende derimki ben savci degilim pols degilim. kim neyi nerden almis nerden bileyim. adam magazasina vitrinine mali koymus satiyor, hic birinin vitrininde ben falanca mali filanca yollardan tedarik ettimde buraya koydum gibi bir ibarede yazmiyor ne yazik,

ne yapalim yani. olelimmi????????
cosmostextil@hotmail.com

00380677502032

bravo gama arkadas ukrayna tekstil üretiminde süper bir ülke tekstil üretim ve ihracatı tepe noktasında tabiati ile bu üretimin kalan kısmı adıda üretim ve ihracat fazlası onun icin mal gani hatta bedavadanda ucuz benim 3 madde halinde yazdıklarım dedikodu cünki senin mantıgına göre rüsvetin belgesi olması lazımki sizler inanasınız bu üc madde halinde yazdıklarımı sizin gibi 10 yıldır ukrayna da yasayan bir arkadasin bilmemeside cok enteresan vede ilginc (BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YASASIN MANTIGI) birde yazınızda bir ayete bagla**** olayı KİSİ BİLMEDİGİ SEYDEN MESUL DEGİLDİR DİYE YAZMISSINIZ O ZAMAN SİZ 5 VAKİT NAMAZI BİLMİYORSANIZ ONDANDA SORUMLU DEGİLSİNİZ SİZE GÖRE NE GÜZEL MANTIK DEGİLMİ SİZ AYNI MANTIKTA DEVAM EDİNİZ BU SİZİN KENDİ TASARRUFUNUZDUR DEGERLİ DOSTUM AMA BENİM UKRAYNA HAKKINDA YAZDIKLARIMDANDA LÜTFEN RAHATSIZ OLMAYINIZ. zaten yazınızda benim icin bu yazdıklarınız sadece ukrayna damı var sankı baska ülkelerde yokmu diye yazarak zaten benım yazdıklarımı istemedende onaylıyorsunuz farkında olmadan ama ne yapalım biz ukrayna ile ilgili ticaret yapacak arkadasları COK DİKKATLİ HAREKET ETMELERİ KONUSUNDA UYARILARIMIZI YAPINCADA MAALESEF BU TÜRLÜ ELESTİRİLERE MARUZ KALIYORUZ. HER NEYDE DOSTLAR HERKESE SAYGI VE HÜRMETLERİMİ SUNARIM SAGLICAKLA KALINIZ
olcay78

olcay78 arkadasim. sanirim ukrayna ilgili hos olmayan bir durumun varda ukrayna adinin gectigi her yerde ukrayna esnafini karaliyorsun. basindan ne gectiyse yada kiminle ne sorunun olduysa paylaski bizde bilelim. kuru kuruya elestiri inandirici degil
cosmostextil@hotmail.com

00380677502032

degerli gama arkadasım MOSKOVA dan muratrus rumuzlu arkadasımızda yazısında ukrayna gümrügünde patlatılmıs mallar hakkında bilgi sahibi ve bu arkadas moskova dan konuyu takip ediyor ve bilgi sahibi yine forumda t9car rumuzlu arkadasımız gürcistan ile ilgili cok güzel teshis ve yorumu var kendisini kutlarım bizler gercekleri yazıyoruz fakat herkes ukrayna da dönen dolaplardan haberdar fakat cok enteresan sizin gibi 10 yılını ukrayna da gecirmis bir arkadasımız olan sizin haberiniz yok vallahi cok ilginc vede enteresan ukrayna ile ticaret yapma niyetinde olan arkadasları cok ama cok dikkatli olmaları ve ukrayna da dönen dolaplar hakkında insanları uyarıyoruz siz ise ÖRDEKLERİ ÜRKÜTTÜNÜZ diye feryat figan edip benim yazdıklarımın külliyen yalan ve gercek dısı oldugunu yazıyorsun dostum peki neden gocunup rahatsız oluyorsun anlamıs degilim neyse arkadaslar gama arkadasımız her nekadar kabul etmesede biz genede gercekleri yazmaya devam edecegiz herkese saygılar sunarım hoscakalınız
olcay78

iste enteresan nokta burada olcay. neden ukrayna adinin gectigi her yere elestiri yaziyorsun. bir sorunmu yasadin? yasadiysan paylasmani bekleriz. ayrica ben ukraynayi ve bu ulkede yasayanlarin hepsinin sutten cikmis ak kasik oldugunu iddia ve ima etmiyorum. elbette herkez ticaretini dikkatli yapmak zorunda. hem ukraynada hem afrikada hem turkiyede. bu ticaretin olmazssa olmaz kuralidir. burada ticaretle ugrasan arkadaslara ne benim nede senin haddine degil ders vermek. bunu herkez kendi dogrulariyla yapiyor ve yapmasini biliyor. ayrica hic yakisik olmayan bir bicimde ''ordekleri urkuttunuz'' tabiri kullanip seviyece dusuk bir yazi yaziyorsunuz. bakin ilan metnimde kimseye paranizi cebinize koyupta getirin buraya bana yada bir baskasina verin demiyoruz. oradaki esnaf ve tuccar arkadaslari buradaki piyasayida arastirmalarinda fayda gordugumu belirtiyorum. simdi burda nerd erkek nerde ordek nerde urkek?

ukrayna ile ilgili acilan her konuyu sulandirip anlamsizlastiracak polemiklere giriyorsunuz. sizinde esnaf oldugunuzu dusunuyorum. bu tavrinizida esnaflikla bagdastirmadigimi uzulerek belirtiyorum.

bidahada bu sayfaya yazmayi dusunmuyorum cunki bir arastirma onerisi sayfasini sulandirip anlamsizlastirdiniz.
cosmostextil@hotmail.com

00380677502032

degerli gama bune siddet bu ne saldırganlık kardesim ben ve benim gibiler ukrayna hakkında bildiklerini yazınca neden siz uyuzca bir kasıntıya girip saldırganlasıyorsunuz enteresan vede cok ilginc bizler sizlerin yerine ukrayna ki ticari alanda olan biteni yazdık sen gocundun sen yazdında birileri engelmi oldu arkadas niye yazmıyorsun engel olanmı var yada birilerine bir gebeliginmi var ukrayna da olup bitenden masallah herkesin haberi var bir zaatalinizin haberi yok bizler olup biteni yazıncada vay efendim nasıl böyle yazarsın yazdıklarının topu külliyen yalan vede palavra yazılanların belgesi sahidi dayanagı videosu vs vs vs varmı falan filan bak arkadas senin dünyaya nerenden baktıgın ve nerenden düsündügün sizin kendi tasarrufunuzdur vede bizleri ilgilendirmez ayrıca ukrayna hakkındaki bıldiklerimizi size yaranmak icin yazmıyoruz ama siz kime yaranmak icin muhalefet ediyorsunuz anlamıs degilim herneyse arkadaslar forumdaki konu ile alakalı herkese saygı ve hürmetlerimi sunarım.RABBİM HERKESE HELAL VE HAYIRLI KAZANCLAR VERSİN saglıcakla kalınız
olcay78

Arkadaslar,yazilarinizi dikkatle okudum,olay siddetlenince yazida karar kildim.Olcay78 kardesim,sana zararveren dolandirian ,ukraynadaki insanlarin lutfen adi ,varsa firma ve sehir bilgisi ile mahsuru yoksa hikayeni paylasirsan sevinirim,Bu sekilde herkese yardim etmis olursun.Ukraynaya,rus cumhuriyetlerine ticarete gidecek adam,dil bilmiyorsa,kapitali yoksa ,baslamadan zararda bunu boyle bilsinler,yurt disina pazarda mal satmak tan utanmayanlar,ulkemizde o isi yapsinlar daha iyi.Parti malina gelince, kardesim Turkiyede, zeytinburnu dogumlu bir insan olarak atalyelerde buyuduk babamizin atalyesinde ,malimizi zamaninda yetistirmek icin, disariya fason olarak verdigimiz, ilikci dugmecilerden hep eksik mal aldik,Dikim atolyelerden hep eksik mal aldik,vs vs Yani mallarin bir kismida, pazara yurt disina. boyle parti mali oluyor,yuzde onemli degil.Parti mali aldigimizda bunun hikayesini sormuyoruz,neler oluyor, mal nasil ucuza geliyor,?Kimi buyuk firmalar, mallarini kumasa cevirmek icin,ucuza toplu olarak satiyorki buda 50-100000$ sermayesi olanlara yariyor,iceriden iyi bir tanidik veya ortakla bu isler yuruyor.Ukraynadan mal almak isteyenlere soylenecek tek lafim var,her yerden ucak var Turkiyeye ,gidersiniz, malinizi getirirsiniz mali gormeden, ismarlama veya numune olayi, benim tarzim degil, bu isten para kazaniyorsan, kovalayacaksin,Paran olacak,Turkiyedeki arkadaslar veresiye mal vermeyin,pesin calisin kafaniz agrimasin.. Ukrayna da ,koniksteki yazi yazanlardan, cok once giddik ,is yaptik ,ara verdik ,is yapiyoruz,Is yapmak isteyenlere bir daha hatirlatalim,DIL <DIL <DIL bilmiyorsaniz yola cikmayin,zarar edersiniz, 10-20000$ ukraynada para degil is yapamassiniz.
Bende biraz gocunayim,Ukrayna ekonomisi haklisin cok guclu degil, zaten fabrikalar calisiyor olsa, uretim iyi olsa, bugun bunlari konusuyor olmazdik.ukraynada su an tekstille alakali olmadigim halde ,ukraynali esim ve cocugumdan dolayi, hep ukraynanin ,ukraynalinin savunucusu gibi oldum, hepsininde kotu olmadigini , bu insanlarin ,birde baska yuzunun oldugunu ve benim o yuzu gordugumu, ama daha ulke ile ilgili kultur,yasam,is ahlaki ve bolge insanlari ile iletisim kurabilecek, ortak dilleri olmayan insanlarin ,sadece gelip otellerde kalan,tercumanlari vasitasiyla,birkac diskotek, bar macerasi yasayanlara,Butun rus cumhuriyetlerinde ,ukraynadaki kadinlarin ******* oldugunu,kolay oldugunu,kocalarinin karilarini sattigini soyleyenlere,(siz biliyormusunuz koylerde sigara icen kadinlara eskiden kotu bakilirmis )bunun boyle olmadigini,musluman bir ulke oldugumuz halde, genelevlerin oldugunu ,bu evlerde calisanlarin,kimimizin,bacisi,kimimizin,karisi,kimimizin annesi oldugunu soyledik,sokaklarda arabayla fuhus yapanlarin ;sadece ruslar olmadigini ,her mahallenin bir tane ablasi oldugunu bildigimiz ,halde gormemezlikten gelip ,kendimizi ak kasik yaptik.
Hayatimin yarisindan fazlasi yurt disinda gecti geciyor,ticari hayatimda hep durust oldum,sozumden donmedim,kar ettim,zarar ettim ,ama hep kendi isimi yaptim,basarili oldum,Amerikadan, ukaraynaya yatirimlar yaptim yerler aldim, zarar etmedim,topraktan ,dairelerden kar ettim ve ukrayna benim ikinci vatanim oldu ,onu seviyorum,onunda beni sevmesi icin,calistim,yilmadim,1990 da ruscayi ogrenip oyle ise basladim,yani kendimi gelistirdim,hazirladim ve oyle ise basladim ,ben memnunum,ben mutluyum,simdi birkac dil bilen birisi olarak,hala ukrayna diyen arkadaslara, okula gidin zaman harcayin ve oyle yola cikin,ticareti sadece haydi yapalim,diye baslamayin,arastirin gumruk girdisi ,ciktilarina bakin,fiyat arastirin,kirim gibi karpuzun cennetine karpuz gondermeye calismayin.Cin mallari. ukraynada ikinci siniftir, kimse tutmaz ama ucuz olmasindan dolayi, bir pazar payi vardir.Herkesin hayallerine ulasmasi icin, guclu cabalar sarfetmesi, basarmasi dileklerimle .SAYGILAR

Yerleşim ABD / NewyorkMeslek Ythalat / Yhracat
Ticarette veresiye mal olmaz,dunyanin heryerinde bu ilke varken, ozellikle bizim ulkemizde, esnafimiz yurtdisina gidecegini bilebile, neden yarisi pesin, yarisi acik hesap mal verir?Rafinda durursa zararmi edersin?NEDEN VERESIYE YURTDISINA ,MAL VERIP, ONDAN SONRADA DOLANDIRILDIM DERSINIZ?UKRAYNADA ,YASAMADAN ,UKRAYNA UZMANI KESILIRSINIZ?DIL BILMEDEN ,VUCUT DILINIZI GELISTIRIP, YORUMU OYLE YAPARSINIZ.SAYGILARIMLA

Neden? Turkiyedeki bazi mallarin(partimali)satisi amerika ve avrupaya yoktur?Satici ozellikle ,bunun nereye gidecegini sorar, neden acaba ?Yoksa haksiz rekabet edilmesin diyemi?SAYGILAR

Turkiyedede parti mallari iyi is yapar,pazarlarda, kaliteli mallardan ,iyi para kazanilirken, neden bu mallari yurtdisina gondermek ve is yapmak istenir? Bu bir arz talep meselesimidir?Bugunluk yeter, saat 16 42 newyorkta ,yarin int olmayacagim,lig macimiz var, pazartesi gorusmek uzere, sevgili ukrayna uzmani, yorumcu koniks uyesi arkadaslarim.SAYGILARIMLA

degerli forum mensupları bugüne kadar ukrayna da is ve ticaret yapmanın ukrayna ya mal satmanın nelere dikkat etmenin ne gibi donanım ve nekadar kapital minumumda gereklidir vs cok temel özellikleri herkesin aylayacagı yalın ve sadelikte ukrayna da yasayan hic kimse yazmadı nevyork rumuzlu arkadasımızın haricinde bu yüzden kendisini kutlar tesekkürlerimi sunarım keske nevyork rumuzlu arkadasımız gibi baskalarıda yazsa da ukrayna rusya türki devletlerinemal satan insanlarda bilgi sahibi olsa bakınız nevyork rumuzlu arkadas ne güzel yazmıs kargo düzeninde gelen malda vade made olmaz arkadas mal bitarafa parası bir tarafa diyor cok da güzel söylüyor DEGERLİ NEVYORK ZATEN FORUMDA BÜTÜN PATIRTI GÜRÜLTÜ VE ATISIP TUTUSMADA BU YÜZDEN CIKIYOR arkadas kargo düzeninde mala vade yapmayın bakın örnekleri var diye insanları uyarıyoruz fakat bazı arkadaslar feryat figan ediyor BAKINIZ SİZ BİLE ARKADAS KARGO DÜZENİNDE KAGIDI KÜREGİ OLMAYAN BİR TİCARETTE KESİNLİKLE ALIM SATIMINIZI PESİN YAPINIZ DİYE UYARIDA BULUNUYORSUNUZ BU VE DİGER UYARILARINIZIN UKRAYNA İLE TİCARET YAPACAK VEYA YAPMAK İSTEYEN HERKESE ISIK TUTACAKTIR BU VESİLE İLE BEN SAHSIM ADINA TESEKKÜR EDER FORUMDAKİ KONU İLE ALAKALI HERKESE SAYGILAR SUNARIM BU ARADA GAMA ARKADAS AMACIM SENİ ÜZMEK VE KIRMAK DEGİL FAKAT BİLADER YAZI VE YORUMLARI OLAYLARIN MÜSBET VE MENFİ TARAFLARINI ELE ALARAK YAZ ARKADAS BAKARMISIN NEVYORK ARKADAS NEKADAR NET VE ANLASILIR YAZMIS HERKESE SAYGILAR SUNARIM SAGLICAKLA KALINIZ RABBİM HERKESE HELAL VE HAYIRLI KAZANCLAR NASİP ETSİN
olcay78

Rusya ve Ukrayna ....
Evet arkadaslar bu ulkelerde sorunlar bitmez ,cogu arkadasimiz buyuk paralar kaybetmis bazilarimiz buyuk paralar kazanmistir,peki nedir bu isin sirri ;
Benim inandigim 3 ilke var .KALITE,IYI FIYAT,SERVIS.Diyeceksinizki biz zaten bunlari biliyoruz bilmedigimiz bir sey anlat.Biraz konuyu acalim o zaman
Cevreme baktigimda tekstil isiyle ugrasan meslektaslarima bakiyorum kimileri Moskova daki Odessa daki toptanci pazarlarinda kimi leri kurmus olduklari
ofis ve depolarindan satis yapiyorlar,mallar geliyor cuvallar aciliyor, sayiliyor....Kalite ile soylemek istedigim sudur ;Ornek olarak kot pantolonu alalim ,Moskova esnafinin biri dert yaniyor getirdigim kotlar satilmiyor diyor?Peki neden satilmiyor ?Arkadasimizin getirdigi kotlar fashion tarzi genc isi alli pullu kotlar fiyat yuksek gitmiyor mal. Cinli zaten bu mallarin kralini yapiyor daha ucuza: o zaman HERZAMAN gidecek klasik 5 cep kot pantalon getir riskini azalt minumuma indir.MALIN CIN MALINDAN FARKLI OLSUN !Kumasindan ,kalibina ve fermuarina kadar kaliteli dikilmis pantalon herzaman satar .Fazla modele girilmeyip belli banko modelleri fazla adetle satmaya calismak bence en guzel taktik .Bundan anliyacagimiz sey ;RISKSIZ CALIS!Iyi fiyat derken demek istedigim sey de sudur ; bu ulkelerdeki masraflar kargo ucretleri kiralar ,Turkiyede kumasin vadeyle alinmasi gibi pek cok faktorler fiyati yukseltiyor tabiiki .Diyelimki markamiz xxx, magazaciya az karla kaliteli mal satiyorsunuz diyelim magazaci alip dukkanina asiyor musterisine satiyor musterisi gene o magazaya donuyor ben bu xxx markasini istiyorum diyor.Iste o magazaci size tekrar donecektir isterseniz daga cikin sizi bulacaktir ve bir adet devamli musteriniz oldu.Siz ne kazandiniz? bir devamli musteri ve mal cabuk satildigindan veresiyede ortadan kalkacaktir stogunuz olmayacaktir.Bu sekilde yuzlerce musteriniz oldugunu dusunsenize.Burdan anliyacagimiz SATILACAK MALI getir!DEVAMLI MUSTERINI arttir.Musterinin asili kalacak degil satilacak mala ihtiyaci vardir.Onemli faktorlerden biride malin piyasada yayilmasidir piyasada satilan yayilan mal zaten kendi reklamini yapar ,bu uzun bir surectir ama buyuk reklam masraflari yapilacagina bu sekilde mal kendi reklamini yapar.Diger bir olayda Ruslarin fiskos gazetesi diye adlandirdigim bir olay var .Rus magazaci yani bizim musterimiz her zaman rakip magazicilari kontrol eder mali bir sehirde iyi bir magazaya sokun goreceksiniz o sehirdeki diger magazalarda size kosacaktir.Yine gozlemlerimde cogu magazicilarin bayilik sistemindeki tek marka satmaktan cikip coklu markaya gectigini gozlemliyorum yani t-shirt u t-shirt yapandan kazagi kazakcidan kot pantalonu sadece kot imalatcisindan ve saticisindan almaktadir.Malin zamaninda ve sezon oncesi getirilmesi ve diger rakiplerden once sunulmasida cok buyuk avantaj vermekte.Cin bizi oldurdu cok ucuza mal satiyor diyen arkadaslar lutfen bunu iyi okusunlar;Cinli arkadaslarim var inanin onlarinda problemleri var Cinde maaslar artmakta oyle duydugunuz gibi 100$ degil bu maliyete yansiyor tabiiki en buyuk 2.problemleri kendi ic piyasalari canlanmakta (1 milyarin ustunde nufusu var)onlarda kaliteli giyinmek istiyor buda cinli ureticileri ic piyasaya uretime itiyor.Bizlerin en buyuk problemlerinde biride bu buyuk alisveris merkezlerindeki ZARA ,MANGO gibi uluslararasi markalar.Ama soyle dusunun Rusya ve Ukrayna da yuzlerce sehir ve bu sehirlerde bir suru orta buyuklukdeki alisveris merkezleri ve kaliteli Turk mali satacak magazalar bulunmaktadir.Iste bizlerin hedefi bu magazalar olmalidir.Buyuk kilit sehirlerde toptanci bulmak onlara guzel fiyat politikasi uygulamak malin satisini hizlandiricaktir.Ileride ne olur bu isler diye sorarsaniz,yukarida acikladigim sekilde gidilmezse sanirim bir cok Turk firmasi kapisina kilit vurur. Eger Gama arkadasimizin 1 nolu sorusuna cevap vermek gerekirse ;ben oraya mal almak icin gelemeyecegim cunku kendi markami satiyorum bugun icin calismiyorum ilerisini gorerek kendi markami satmaya devam etmek istiyorum . Azeri ve ozbek kardeslerimiz uretmediginden , diger kucuk sehirlerdeki kucuk bit pazari misali magazalarinda bu mallari satiyorlar ama maalesef Turkiye de artik firmalar satacagi kadar mal uretmeye basladilar stok satislarinda (Turk mali icin)da cok daralma olacaktir.
soru2: ara sira rusyaya olan kargolarda sorun yasandigi sirada burayida kontrol etmenizde fayda yokmudur sorunu tam anliyamadim ama Moskova ya gelen kargo zaten ukrayna ustunden geliyor diger yolda baku dagistan hatti belki bilmedigim hatlarda vardir sonucta adrese teslim aliyoruz .Sonuc olarak bu isten milyon dolarlar kazanan sayin kacakcilar sorun yasandiginda herhalde orayida kontrol ediyordur.Son olarak ukraynaya kapi vizesi alabiliyorsunuz. trenle gelirken yatabiliyorsunuz. (yorulmuyorsunuz) demissin .Evet odessa da havaalaninda 15 gunluk turist vizesi veriyorlar ama trenle gittiginde vermiyorlar dedigin gibi trenle gelirken yatabiliyorsunuz gorevli sinirdan birakmayinca trenden indirilip diger moskova gidis trenini beklerken tren garinda tahta dosemeli bankda yatarak bekleyip geri moskova ya yatarak devam ediyorsunuz (yorulmuyorsunuz)!!!!Azeri ve ozbekler vizesiz girebiliyorlar ama Turk vatandaslarina vize uygulaniyor.Bu yazinin amaci cok bilmislik olmayip bilgi amaclidir, herkes yanlislik yapar ticarettir kaybetmekte var kazanmakta onemli olan bunlari tecrube edinmektir.Herkese selamlar

Yerleşim Rusya Federasyonu / Moskova
sevgili muratrus . cok mantikli bir yaklasimda bulunmussun. aslen bu sayfaya artik yazmayi dusunmuyordum ama' bu alkisa deger yorumu degerlendirmedende gecemedim. hayirli isler bol kazanclar dilerim
cosmostextil@hotmail.com

00380677502032

degerli gama MURATRUS rumuzlu arkadasımızın ukrayna hakkında yazdıgı yazıyı taktıre sayan bulmussunuz halbuki bu yazıyı zatialinizin yazmasını beklerdik
olcay78

işte manik depresif bir kisilik tam klinik vakka insanım diye ortalıkta dolaşıp hanutcumu ayakçımı kömürcümü tekstilcimi ne olduğu belli olmayan TUZLUK MİSALİ ORDAN ORAYA KOŞUŞTURUP DURAN KENDİSİYLE BİLE YÜZLESEMECEK KADAR ZAVALLI VE ACİZ BİR ŞAHSİYET RABBİM ISLAH ETSİN ayrıca yazdığın yazı zaatalinize iadedir. FORUMDAKİ KONU İLE ALAKALI HERKESE SAYGILAR SUNARIM.
olcay78

Arkadaşlar OLCAY78 arkadaşımızın Ukrayna ile ilgili yazdıklarına 15 yıldır Rusya ve Ukrayna ile çalışan biri olarak söylediklerinin tamamına katılmakla birlikte dahasıda var ama söylemek te istemiyorum. Bu arada Rusya ve Ukraynada İstanbuldan mal alıp ta dolandıranların tamamı Bizim Türk Vatandaşlarıdır sakın haaa yahu hepsi mi dolandırıcı kardeşim yapma demeyin , oradaki dolandırıcı türklerin adını buraya yazsam inanın bir kaç sayfa dolar.
Siz siz olun Türklere ve Azeri lere ,asla veresiye vermeyin, orjinal Rus yada Orjinal Ukraynalı dolandırmaz sizi korkmayın onun için uzun zamandır Ukraynada çoooookkk ucuz mall varrr.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
OLCAY78 kendini tarif ederek kisiligini ortaya koymussun
cosmostextil@hotmail.com

00380677502032

gama beyefendi 29 nisan saat 22.30 sıralarında benim yazıma istinaden sahsıma yönelik küfür icerikli yazınızı silmissiniz ben tarafıma yazmıs oldugunuz küfür icerikli yazıyı aynen zatiallerinize iade ederim deyip yazınıza istinaden sahsınızı tanımlayan bir yazı yazdım ve yazım yerinde duruyor ve sahsınız hakkında yazdıklarımın arkasındayım ama siz niye yazdıgınız küfürlü yazınızın arkasında degilsiniz ve küfür iceren yazınızı sildiniz laf ve söz insanın agzından cıkar dostum baska yerinden degil sahsımı hedef alarak hakkımda küfür icerikli yazınızın bile arkasında duramadınız ve yazınızı sildiniz .
olcay78

VSL kardesim,senden ricam biraz zaman ini harca ,ukrayna ile ilgili su sahislari birer birer yaziverde bizlerde taniyalim,diger arkadaslarada yardimci olmus olursunuz.Arkadaslar istanbuldan mal alip ,ukraynaya mal goturenlere,mal satan arkadas neye guvenerek veresiye mal veriyor?SELAMUNALEYKUM UKRAYNADA FIRMAM VAR,TOPTANCI PAZARINDA YERIM VAR BANA VERESIYE MAL VER HEM SEN KAZAN HEM BEN, bu esnafimiz bu lafalara mal veriyorsa zaten turkiyede dolandirilmamasi mumkun degil.Kafamin takildigi, Anlamadigim tek sey ,yurt disina gidecek bir mali neden ve nasil veresiye verirsiniz?Guvenceniz nedir?ortada cek ,senet varmidir?Ticareti bu sekilde yapiyorsaniz, yarin birgun mutlaka batarsiniz.Ukraynaliya veresiye, rusa veresiye mal vermek.HMMMMMMM hemde orijinal ukraynali rus,BUISLER BITELI 15 sene oldu,malla beraber bizde giderdik, oda yarisi pesin, yarisi orda olmak uzere, Yine genelleme ,yine isimsiz kahramanlar,Turk vatandasi turku kotuluyor, ,daha degersiz ve uckagitci olarak goruyor( BAZENDE HAKLILAR)herkes akkasik degil .Arkadas veresiye malini ister, rusa ister afrikaliya ver, sen zaten batmak uzeresin veya mallarin elinde kalmis veya borcun var, aman bir an once elimden cikarayim, mantigi ile mali veresiye veriyorsun.Kosan mali ,iyi mali, hem iyi rakama ,hemde pesin Turkiyedede satarsin.Neden pesin para ile aldigim,veya kumasini alip, imalatini yaptigim veya yaptirdigim mali adamlara veresiye vereyim?Yahu bu iste bir yanlislik var,hemde malim yurtdisina gidecek,hemde orijinal ukraynali olmayacak.Hayirli ,bol kazancli dolandirilmadan , para kazanarak,kafa agrisi cekmeden ,agiz kokusu koklamadan ,kimseye muhtac olmadan ,yurtdisina mal isteyen ukraynali tokatci(isimsiz kahramanlara)raslamadan, ticaret yapmak nasip olsun.SAYGILAR