Asyadan siz jakartada yasiyorsunuz, martabak veya peynir den yapilan sokak saticilarinin yaptigi peynirli kekleri bilirsiniz veya her restaurantta satilan yogurttan yapilan icecekleri veya buyuk marketlerde kilosu 100 dolara satilan peynirleri!!Endonezya derken sadece jakarta bandung surabaya diye baz almayin ben baliden bahsediyorum!! buraya yerlesmis on binlerce yabanci insan var oteller var restaurantlar var yerlilerin sokakta binlerce islettigi peynirle yapilan kendi yoresel yemekleri var!!Tamam endonezyalilar sevmiyor olabilir sut urunlerini sadece pirinc seviyolar tamam ama bu ulkeye noodle 5 sene once girdi ekmek daha yeni girdi..eskiden et de yemiyorlardi inekler kutsal diye....emin ol kasap bile acsam para kazanirim tonla.... bu iste pazar payina ilk sahip olanlar ilerde en buyukler olacak...Doner isine gelince arkadasim acti gunde 20 kilo satabiliyor ve en buyuk musterisi gene tatile gelmis endonezyali ,rus alman japon...ben peynir isindende anlamam donerdende ama sonucta bu is bir ticaret , para varsa kazanilacaksa yapilmaya deger.. yunanli gelip peynirci aciyo misirli gelip bali de donerci aciyo lubnanli lahmacuncu aciyor bi de Turk gelsin bi isler yapsin burda!!!Ben herkeze yardima hazirim elimden geldigince !