Ana içeriğe geç

Gıda, Tarım, Yeme-içme

Yurt Disinda Mandira

BaşlatanmuratozdamarTarih06/04/2012 08:24:15Yorum45

İlk mesaj
Endonezya Bali adasi mandira acmak ilerisi icin cok karli olacak.5 milyon nufuslu adada yok denecek kadar az mandira var.yerel halk peynir ve yogurt ile yeni tanisiyor.ama en onemlisi turizm.heryil milyonlarca turist bu adaya geliyor ve ikibinden fazla otel binlerce restaurant var.peynir genelde yurtdisindan geliyor ve buyuk marketlerde satiliyor . oteller sut urunlerini taze bulmakta zorluk cekiyor(yogurt tereyagi kaymak) Yatirim yapmak isteyen girisimcilere yardimci olabilirim.
jimbaran

Yerleşim Endonezya / Bali DenpasarMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorum
mrb.mandıracılık konusunda bilgin ve tecruben varmı bilmiyorum.çok zor bır meslek grubu.ben içindeyım.turkıyede cok zorlanıyoruz.yurt dışını bilmem.gorusmekte istişare etmekte tabıkı fayda var..göruşebilirz.mustafaustun@msn.com
mustafa

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Gyda
merhaba sut bulabılırsek tek cesıt ve cok kalıtelı peynır yogurt tereyagı ımal edebılırım. Satıs ve prosedurler hakkında bılgı gonderırsenız sevınırım.
d.ibrahim007@hotmail.com
asil azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar, aslı ayrandır.

Yerleşim Türkiye / Yngiltere Antalya MersinMeslek Ythalat / Yhracat
evet 5 sene ımalat yaptım. Kendımde kımyagerım. Proseslerı en kolay olan ve lezzetı guzel, muhafazası uzun olan peynırı yapıp, satacaksın. Tek cesıt az masraf surum ve kar.
d.ibrahim007@hotmail.com

şu an ne işle uğrasıyorsunuz.bali de mısın?kendin bu işi yapamazmısın.bali çoğu yeri dağlık.hayvancılık varmı süt varmı araştırdınmı?.dil biliyormusun.
mustafa

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Gyda
Bali 2 mevsimi olan tropical bir ada! yilin 9 ayi yaz diger 3 Ay yagmur sezonu! gecim kaynaklari turizm sanat(hediyelik esya) ve ciftcilik! nufus bakimindan kucuk bir istanbul ve burada hic mandira yok.butun sut urunleri jakartadan yani baskentten geliyor.daglik bir bolge degil hayat sartlari uygun,ic gucu cok ucuz ortalama vasifsiz eleman aylik maasi 80 dolar!kiralar uygun arazi ve otlak alan bol. yatirim icin uygun! musteru potansiyeli retoranlar marketler ve oteller! parakende satis olmaz!rakip 3 firma! peynirin kilosu tl olarak 40 lira!!! yogurt 25 lira! tereyag50 lira!!!(zincir market en ucuz fiyat baz olarak)kilosu 190 lirayada peynir var...sirket kurulumu kolay! sirket oldukdan sonra mal vermek basit! yabanci dil dunyanin en kolay dillerinden biri yazildigi gibi okunuyor .ben aslen fotografciyim ama bu sektorde para var benle veya bensiz yatirim yapmak isteyene varim....
\
jimbaran

slmlar murat benimde aklımda böyle bir iş fikri var hayvanlarım var sütün fiyatı düşük oldugundan sütümü işlemek istiyorum bunu endonezyada yapabilirmiyiz hayvanları oraya ***ürebilirmiyiz? 500 adet süt sığırı ve 250 adet keçi sürüsü var

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
burda et bulmakta buyuk problem! genelde dana eti avustralyadan geliyor makbul olani!! aslinda yerli inekte var fakat talep ithal olana... tabiki pazar payi su anda yerli et
jimbaran

murat bey özelden msn adresinizi atarmsınz

yaw endonezyada millet açlıktan ölüyor bizim peynirleri kim alıcak :D

Bir Turk olarak bizi tercih ederlerden ziyade onemli olan uretilecek urun! avustralyali isletmeci var fetta peyniri uretiyor ve butun restoranlara dagitiyor yunan peyniri diye!!!bildigimiz koy peyniri anadolunun!!!!talep var ama talep cok daha fazla olacak eminim!bu sektorde burda para var!!!derler ya dogru zaman dogru is!! burasida dogru yer sadece sabir!! geldigimde ekmek yoktu simdi 5 firin acti yabancilar 2 senede
jimbaran

tmm özldn msn adresi atın

endonezya yanilmayosam dunyanin 14. buyuk ekonomisi .Turkiyeden bir once!! aclikta var luxte var 270 milyon nufus var emin ol turkiyeden daha fazla zengin var !peynir yiyen zaten kilosuna 190 tl veriyor. neden holanda veya fransiz peyniri yesin? bizim peynirler daha guzel!!!
jimbaran

murat bey yazdıklarımı okuyormusunuz tam 2 saattir msn adresi istiyorum özelden

gayet iyi okudum ! email adresim :muratem28@hotmail.com..bu arada gelecek ay donerci acacam bilgisi tarifi olan arkadaslar yonlendirirse beni sevinirim..taylandda donerci dolu burda yok
jimbaran

ekledim açtıkmısınız msnden daha iyi konusuruz

dönerci iş yapmaz orda

murat bey peynır yapmak kolayda sut bulunabılıyormu. Zannedersem sut bulmak zor fıyatıda yuksek. Bılgı verırsenız daha acıklayyıcı olur. Kolay gelsın
d.ibrahim007@hotmail.com

inek burda cok ama sutunden peynir yapilirmi onu bilmiyom:)bana biri desinki ben bu isle ciddi ciddi ilgileniyom dokumanlari bilgileri siralayim....
jimbaran

evet fiyatının yüksek olmasının muhakkak bir sebebi vardır murat bey ya o ülkede tarım yoktur yada süt yoktur

veya ordaki otelciler ve restorancılar mal 20 30 inek alıp ufak bir peynir mandırası kurmak akıllarına gelmiyor

Madem pazarda fiyatlar o kadar yuksek ilk etapta yatirim riskine girmektense turkiye den paketli urun ithal edin.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
marketlerde satilan pastorize sutun fiyati 2 bucuk lira.Balide sut uretilmiyor, yada uretmiyorlar, dedigim gibi cevre sehir adalarindan geliyor.
jimbaran

Eski bir mandiraci olarak konu dikkadimicekti ayran ,yogurt taze kasar tuketiliyormu? imalati daha rahat satisa kisa zamnda cikabilecek urunler . Sutun market rafindaki fiyati baz degil sutun belli km capinda nekadar tedarik edldigi ve toptan fiyati onemli. Turkiye den bali ye kargo nasil gidiyor bilginiz varmi ..

Endonezya da ozellikle yogurt ve herturlu peynir turu tuketilen bir ulke degildir.Halk bu gibi seyleri pek bilmedigi gibi de yemez.( adlarini bilirler) Bir kilo peynir parasi ile bir aylik ev kumanyasi alma imkani vardir bu ulkede fakir kesim icin.. Buyuk alisveris magazalarini kontrol ettigim de gordum ki orta kalite peynir turunu sadece Cinli ler aliyor.Terayagi ve benzeri yaglar da cok fiyatli ve tuketimi sadece zenginler yapiyor...Bu ulke de hersey Cinli lerin kontrolunde oldugu icin yapacaginiz her isi onceden cok iyi kotrol etmeniz ve oyle karar vermeniz gerekir...Zengjnlerin ugrak yeri olan buyuk bir alisveris merkezinde donerci de var.doner 3 kg ve bu doner 3 gun de ZOR satiliyor.bir kac kez denedim midem almadi cunki donerden baska herseye benziyordu.herturlu yemegin yok sattigi bir yerde 3 gunde 3 kg doneri zorla isitip isitip zorla satan kisilerle konusup durumu sorunca gorevliler' doner hem pahali hem Asya insaninin damak tadina hitap etmiyor hem de acisi falan da yok ve ona verceginiz para ile bircok cesit cook daha ucuza istediginiz seyleri alabilirsiniz'diye soylediler...Kisacasi bana gore bu ulke de orta kesime hitap edecek bir is yapilmali ya da zenginlere.Fakat zengin kesimin geneli hep buyuk yerlerden alisveris etmekteler...

Yerleşim Endonezya / JakartaMeslek Serbest meslek
Yogurt yapmak cok buyuk teknik donanin istemiyor yogurt yaptiktan sonra bizdeki ayran makineleri vardir belli bolgelere adapte ederseniz fiyatininda sut fiyati her ne olursa olsun cok fazla rahatsizlik verexegini dusunmuyorum

Asyadan siz jakartada yasiyorsunuz, martabak veya peynir den yapilan sokak saticilarinin yaptigi peynirli kekleri bilirsiniz veya her restaurantta satilan yogurttan yapilan icecekleri veya buyuk marketlerde kilosu 100 dolara satilan peynirleri!!Endonezya derken sadece jakarta bandung surabaya diye baz almayin ben baliden bahsediyorum!! buraya yerlesmis on binlerce yabanci insan var oteller var restaurantlar var yerlilerin sokakta binlerce islettigi peynirle yapilan kendi yoresel yemekleri var!!Tamam endonezyalilar sevmiyor olabilir sut urunlerini sadece pirinc seviyolar tamam ama bu ulkeye noodle 5 sene once girdi ekmek daha yeni girdi..eskiden et de yemiyorlardi inekler kutsal diye....emin ol kasap bile acsam para kazanirim tonla.... bu iste pazar payina ilk sahip olanlar ilerde en buyukler olacak...Doner isine gelince arkadasim acti gunde 20 kilo satabiliyor ve en buyuk musterisi gene tatile gelmis endonezyali ,rus alman japon...ben peynir isindende anlamam donerdende ama sonucta bu is bir ticaret , para varsa kazanilacaksa yapilmaya deger.. yunanli gelip peynirci aciyo misirli gelip bali de donerci aciyo lubnanli lahmacuncu aciyor bi de Turk gelsin bi isler yapsin burda!!!Ben herkeze yardima hazirim elimden geldigince !
jimbaran

Makarna da cok pahali orda ve butun magazalari arastirdim kilosu 8 dolar olan bile gordum.Bu kilosu 2 dolardan yukari olan makarnalar sadece buyuk magazalarda satiliyor.oysa indo maret ve Alfa maret te sadece iki tur ve en ucuz olani satiliyor. ( LA FONTE 500 GR 12.OOO RUPIA)Buna ragmen cogunlugu teskil edenler makarna yemiyorlar,Cunki pirinc cok ucuz onlar icin ve de aliskanlik...San remo 500 gr 18.ooo Rupia------Honig macoroni 400 gr 24.ooo Rupia---------------Buitoni Spagethi 500 gr 24.600 Rupia--------------Riscossa Spagethi 500 gr 41.000 Rupia...Fiyatlari goruyorsunuz ET ten bile pahali ama neden kimse makarna bu kadar ucuzken bu ise girmemis bir turlu anlayamiyorum....

ewet guzel bakalım daha neler cıkacak :)

Makarna alternatifi eriste yemezlermi ?

Eriste yerler mi yemezler mi bilemiyorum...Bildigim en onemli sey ise binlerce sokak saticisinin sattigi asiri sagliksiz ve cok ucuz yiyecekleri 24 saat tuketmeleridir.Cunki bu ev de pisirmekten cok daha ucuza geliyormus...