Yeni Üye Toplam 3 yazı |
|
girisimci41 Üye Toplam 305 yazı | Ticaretin sadece iki basit işlevi vardır: pazarlama ve yenilik Peter F Drucker girisimci41@hotmail.com Yerleşim : Türkiye / Kocaeli | Meslek : Emlakçı |
okanelektro Yeni Üye Toplam 93 yazı | 05/04/2012 : 12:07:34 Alıntı
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=63628 bakınız bu linkteki fiyatlara; Fabrika Teslim Fiyatları Bütün Helal Kesim Yumurta Tavuğu (1000-1600gr) 2,415.00 TL/Ton – 2.415 TL/Kg Bütün Piliç Helal Kesim (1100-1300gr) 3.845.00 TL/Ton – 3.815 TL/Kg. Bütün Piliç Helal Kesim (1400-1600gr) 3.665.00 TL/Ton – 3.665 TL/Kg iken ve fire-kemik oranını,işletme masrafı suni-plastik barsak vb .masraflarınızı da göz önüne alırsak sizin bu şartlarda site üyelerine açıklama yapma zorunluluğunuz hasıl olacak. Yerleşim : Türkiye / Antalya | Meslek : Emekli |
CEMTOLGA Yeni Üye Toplam 59 yazı | 11/04/2012 : 09:55:25 Alıntı
Satıcı tekrar cevap hakkını kullanmamış; Pazar ve market raflarında ucuz fiyata satılan sucuk, salam ve sosisin üretiminde maliyeti düşürmek amacıyla tavuk kemiği kullanıldığı iddia edildi. İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı İslam Ali Kopuz'un verdiği bilgilere göre çok sayıda firmanın kilosu 4-5 liraya sattığı sucuk, salam ve sosiste tavuk kemiğinden yapılan mekanik kıyma bulunuyor. Toplu tüketim yerlerinden toplanan tavuk derisi ve kemiği ile mekanik kıyma yapılıyor. Bu da entegre tesislerde üretim yapan bazı firmalarla merdivenaltı şirketler tarafından kullanılıyor. İstanbul Ticaret Borsası (İTB) Meclis Başkanı İslam Ali Kopuz, firmaların mekanik kıymayı, merdivenaltında üretim yapan imalathanelere kilosunu 1 liradan sattığını belirtiyor. Normal tavuğun kilogram fiyatı 7-10 lira arasında değişiyor. Ancak mekanik kıyma ile yapılan işlenmiş ürünlerin ortalama satış fiyatı 5 lirayı geçmiyor. Ürünün ambalajı üzerinde yüzde 40 dana, yüzde 40 tavuk eti gibi ibareler olduğuna dikkat çeken Kopuz, tavuk etinden kastedilenin mekanik kıyma olduğu görüşünde. Gerçek tavuk etinden sucuk, salam ve sosis yapılmasının sağlık açısından herhangi bir risk oluşturmadığına dikkat çeken İTB Et Mamulleri Meslek Komitesi Başkanı Kopuz, "Tavuğun içerisindeki deri, kemik ve satılmayan hammaddelerle un yapılarak çok sayıda katkı malzemesi katılarak et mamulü yapıyor. Katkı malzemeler ile rengi kırılarak insan sağlığı ile oynanıyor. Yoksa normal tavuk etinden yapılsa bunun sağlık açısından herhangi bir sıkıntısı yok. Ama o zaman fiyat, kemik unu ile yapılanın üzerine çıkıyor. Merdivenaltında düşük fiyata üretim yapanlar da bunu istemiyor." diye konuştu. Türkiye'de son yıllarda sıkça kullanılmaya başlayan mekanik kıyma, tavuk kemiklerinin makineler aracılığı ile un haline getirilmesinden sonra oluşuyor. Ortalama satış fiyatı bir lirayı bulan bu üründen yapılan salam, sosis ve sucuk düşük fiyata market raflarında ve pazar tezgâhlarında satılabiliyor. Avrupa'da da mekanik kıymanın kullanıldığını aktaran Kopuz, "Avrupa Birliği'nin her dediğini yapmak zorunda değiliz. Ekonomiye katkı olduğu ifade ediliyor. Ancak tavuğun içindeki deri ve kemiğin yanı sıra satılmayan hammadde konuluyor bu ürünün içerisine. Sonuçta rengi tutturmak için boya katılıyor." değerlendirmesinde bulundu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kanunda yer aldığı için bu konuda fazlaca bir şey yapamadığını aktaran Kopuz, "Bu konu oldukça önemli. Mekanik kıyma entegre tesislerin yanı sıra merdivenaltında da bu ürün üretilebiliyor. Mekanik kıymalar lokantalardan veya büyük toplu tüketim yerlerinden toplanan kemiklerden yapılabiliyor. Bu konunun da iyi denetlenmesi lazım." diye konuştu. Mekanik kıyma yerine gerçek dana ve tavuk etinden sucuk, salam ve sosis yapılmasının vergi kaybına yol açmayacağını ifade eden Kopuz'a merdivenaltı üretimi engellediği için tersine vergi artışına neden olur. Yerleşim : Türkiye / Antalya | Meslek : Esnaf |
aliolgun Yeni Üye Toplam 3 yazı | 11/04/2012 : 22:38:18 Alıntı
%50 kıyma 1 tl %30 yağ 0.45 tl %15 su 0 lira % 5 soya 0.15 toplam 1.6 lira kilo Yerleşim : Türkiye / Kocaeli |
aliolgun Yeni Üye Toplam 3 yazı | 11/04/2012 : 22:45:02 Alıntı
cıddı alıcılar bu işten anlıyan ve ne aldıgını bılen arasın Yerleşim : Türkiye / Kocaeli |
vetman996 Üye Toplam 242 yazı | 12/04/2012 : 09:48:01 Alıntı
aliolgun kardeşim. ilkönce %100 piliç etinden diye yazmış sonra da formulü vermişsin ki % 50 bile piliç eti yok. pilicin göğüs kemiklerini halka piliç eti diye yedirenlerin vicdanı hiç sızlamaz mı acaba. kendisinin yiyemediğini başkalarına yedirmeye kalkanlar gece rahat uyuyabilirler mi? merak ederim hep. Yerleşim : Türkiye / Manisa | Meslek : Veteriner |
CEMTOLGA Yeni Üye Toplam 59 yazı | 13/04/2012 : 22:00:05 Alıntı
Ali olgun ilk önce biraz saygı ve seviye lütfen.siz % 100 derken nerede ise %20 piliç eti kaldı üretiminizde,yani ben haklı çıktım demek çok ayıp olacak,ikinciside ben Afyondayım gıdacıyım buradan giden sakatat ve diğer üretim artıklarının nerede değerlendiriliğinisanırım yazmama gerek yok,madem %100 piliç eti demiyeceksiniz.Tavuğun sizinde dediğiniz gibi 3,90 değil Bütün Helal Kesim Yumurta Tavuğu (1000-1600gr) 2,415.00 TL/Ton – 2.415 TL/Kg dir.bunun dürüsteç işlense bile kemik ve siniz firesi vadrıd ki eğer içine katmazsanız.lütfen biraz daha dürüst ve açık olalım Yerleşim : Türkiye / Antalya | Meslek : Esnaf |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2024 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |