!!!!simit Ve Unlu Mamül Hayal Edip Kuracaklara!!!! - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

!!!!simit Ve Unlu Mamül Hayal Edip Kuracaklara!!!!


lasillas
Üye

Toplam 131 yazı
12/04/2011 :  12:56:13 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


bu gün en basit bir börek ve simit imal edip satmayı düşünen
hayalperest yatırımcılara;kirası çok yüksek olan bir dükkan
ne kadar işlek bir yerde olursa olsun şu dönemde bir çok yerde bu ve buna benzer fast food açılımları varken,personel giderleri, açılış maliyetleri,ekipman masrafları,iş yeri belgeleri masrafları varken,30.000tl'lar, 40.000tl'lar harca**** açın bakalım börekçi,açma,poğaçacı,simitçi dükkanı.sanki açtığın anda maliyetler bitiyor.arkanda bi bukadar daha paran olması gerekiyor.
ya bugün fırının konveyörlü olmasın bedeli 10.000tldan başlıyor. aslında konveyörsüz fırınlar 1.000tl, 1.500tl,ısıtıcı benmariler 1.000tl, 1.500tl.ana temel bunlar.birde usta yüreğini koyacak işe.gerisi meteryal.100tl,200tl.
simitçi,börekçi dükkanı dedinmi kira 500tl, 1.000tl arası olacak.dükkanın tüm kuruluş maliyetleri 6.000 tl'yi geçmeyecek.birde dayanmak için üç dört ay iş otursun diye kenarda 4-5 bin lira.toplamı 10.000tl ya dükkan.benimle bu işe girecek birileri varsa ben hiç para koymadan bu işe girişecem?.varmısınız yokmusunuz?parayı siz koyun ortaya.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Gıda
kutaykut
Yeni Üye

Toplam 14 yazı
13/04/2011 :  10:11:09  Alıntı
normal şartlarda 500-600 tl kiraya tuttuğun dükkanda,10000 lira sermaye ile açacağın işte batacağını garanti ederim.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Diğer
lasillas
Üye

Toplam 131 yazı
13/04/2011 :  11:00:07  Alıntı
börekçilik ilk açacak işletmeci için büyük sermayeler yatırılıp girişilecek iş değil.
önce böyle ufak işletme ile girişim yapılsınki getirisi ***ürüsü görülerek, öğrenilerek devam edilsin.
daha sonra daha hareketli bir yerde yüksek rakamlara tam kurallı kalite yönetimli sertifikalı bir işletmeci olarak
devam edilmeli.personel sayınızıda artırmalı,paket servis hızlandırılmalı.yani her hareket maliyete biner.
maliyeti ve kurulum sermayelerinin geri dönüşümü çok zordur.ne kadar satarsam hem ayakta dururum hemde sürekliliğimi sağlarım.açıldıktan sonra sizin satış performansınız bilgi ve beceriniz sizi ayakta tutar.
onun için ilk önce bu ruhu börekçilikle perçinleştirmelisiniz.
siz bu konuyla ilgili zannedersem. yeni yeni adapte olduğunuz için önce sermayeye güvenip açmak istiyorsunuz?
önce bir 10.000 tl ilk ay içeri girinde nedemek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Gıda
hsn_smk
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
13/04/2012 :  01:14:22  Alıntı


ben ekmek, poğaça,simit.böreki.kır pidesi .baklavayı hazır alıp satmayı düşünüyorum .buldugum dükkan 2250 tl kira istiyor bulduğum yer orta işleklikte biryerde çaprazında duraklar var ve okulların geçiş yeri üzerinde .benim sormak istedıgım ise ben bunları hazır alcağım yerleri bilmiyorum ankarada yasamaktayım bu sektöre yeni adım atacam .benim istediğim dükkanın masraflarını .aylık 700 lira kredimi çıkarsın geriye 1.5 2 kalırsa ilk zamanlarda yeter . bu dediğim ürünleri kaça alırım kaça satarım başka neler satabilirim fikirlerinizi paylasırsanız sevinirim

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Satış / Pazarlama
lasillas
Üye

Toplam 131 yazı
13/04/2012 :  12:36:25  Alıntı
tek çalışırsan;2250+700+1.500+elektrik-su-gaz-temizlik-vergi-stopaj+muahsebe=ortalama 6.500-7000TL.
her eleman en az + 1.200tl ilave demektir. mecburen en az iki kişi çalışacan.
bu rakamı kar yaparak sağlayacaksın.
cüronu alacağın ürün satacağın miktar üzerinden bulman gerecek.aradaki karın yukarıdakilerden az olmaması her ay için önemlidir.
böyle bir yer şu zamanda varsa çok iyi bir yer bulmuşsun demektir.
ürünleri senin ağız tadınla satın alabileceğin her yer olabilir. istersen her bir ürünü tek tek ayrı ayrı imalatçılardan alabilirsin. bu ürünler çevrende en yakın ve ya en uzak şeklinde bile olsa nakliyeleri satış fiyatına koyacağın için
burada önemli olan lezzetleri yakala fiyat ortalamasını zaten yaparsın.donmasın,kurumasın,bayat olmasın,tuzu orantılı olsun,şeker oranları uygun olsun.her bir ürününü tad, al, tarz yarat,sat.
çevrendekilerden farklı imalatçı araştır.başka semtin ve ya şehrin imalatçısı olsun.
bu ürünleri .50 kuruştan 15-16 tlye kadar bulursun.
esnaf odasına git satıcıların adreslerini ilçeler bazında iste.ticaret odasıda olur.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Gıda
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

2.83 saniye.
07:05:09, 19 Mayıs 2024, Pazar

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım