Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kariyer Eğitimleri Veren Özel Kurs Açmak

Başlatanturan284Tarih01/04/2012 14:38:16Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye35 yazı
Merhaba arkadaşlar,

Bulunduğum şehirde biri özel olmak üzere iki adet üniversite ve yaklaşık 40.000 öğrenci nüfusu var. Ayrıca yeni mezun olmuş ve henüz iş bulamamış önemli bir potansiyel var. Ancak kariyer eğitimleri veren (dış ticaret, e-ticaret, yönetici asistanlığı, halkla ilişkiler v.s) herhangibir özel kurs yok.

Açıkcası ben bu açığı(kendi fikrimce) gidermek istiyorum. MEB onaylı sertifika ve yeterli reklam yaparak öğrenci bulmak konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Bu konuda ki skıntım ise;

1- MEB onaylı sertifika verebilmek için gereken koşullar nelerdir?

2- Tecrübeli eğitmen bulabilmek için neler yapmam gerekir?

3- Eğitim dökümanlarını nasıl toparlayabilirim?

Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Konu hakkında tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye25 yazı
3. Egitim documanlari, branslar secildikten sonra konu uzmanlari ile secilir..
(olay egitim documanlari ile bitmez, planlama da sarttir.. anladigim egitimci olmadiginiz :) )
2. Tecrubeli egitmen bu tur yatirimlarin en onemli sorunudur..Egitmen secimi bilgi donanimi /tecrube
ile ilintilidir. Basarili egitimin basamaklarini bilmeyen, biri ders icin egitimci secemez.
(Ve size bir ip ucu; sozunu ettiginiz tur yatirimlarda en buyuk kazanci getirecek anahtar kelime;
" international diploma programidir")
1. MEB de ciddi tanidiklarinizin olmasi gerekmektedir ..

Bu iste, soz konusu yatirimi gelire donusturecek en onemli unsur, hizmetinizin kalitesidir.Cok onceden bu acigi farkedip, sizin dusunuzu gerceklestirmis bir mesleki egitim universitesinin eski bolum direktoru olarak tavsiyem ; tum bunlarla ugrasmak yerine franchise almanizdir.. Soz ettigim kurum acigi gormus, uc otuz yatirimlarla mali goturmus ama gelinen noktada hizmet kalitesi, dolandiricilikla es hale geldiginden tum itibarini yitirmistir. Buna ragmen "halen" umuda ac halka /genclige umut satmaktadir. Ve buyuk paralara franchise vermektedir.. Demem o ki , ulkemizde "maalesef" bu ihtiyac hic bitmeyecektir.. Ve guvenilir,konusunda donanimli gercek egitimcilerden olusan bir ekip ile yola cikan icin , basari nefes kadar yakindir..
Basari dileklerimle..
Aynı dili kullanmak ile dili aynı kullanmak arasındaki farkı görene sapka cikaririm..

Yerleşim ABD / NyMeslek Dany?manlyk
Editör5590 yazı
Mükemmel bir fikir.

Kendisiyle barışık, iyi kötü bir kaç başarıya imza atabilmiş insanlar, içine biraz da samimiyet , doğallık katılmış bir kursta iyi birer eğitmen olurdu kolayca.

Döküman bolca bulunur da hepsi yabancı kökenli olur. Sıkıntı burada başlar. Belki kendi dökümanını kendin oluştur zihniyetine daha yakın durmak gerek.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye25 yazı

Sevgili editor, soru sahibi arkadas, uc bes farkli bransi iceren, ara mesleki egitim kurumu dusunuyor. Ve "nerede ise" eminim ki egitimci degil zaten.. Hali ile fikrinin hayata gecirebilmesi icin konuya binaen kendinin kaynaklarini hazirlamasi olanaksiz ki hazirlasa bile bunlar icinde MEB onayi gerekli, egitim materiali olarak kullanilabilmesi icin:) Kesinlikle katiliyorum ;fikir oldukca guzel, her daim ihtiyac olan ve musteriisi hic sonlanmayacak bir alan.. Tek ihtiyaci olan, saglam bir ekip.. Ya da, franchise alarak kurtlar sofrasina dusecek..Soz konusu egitim yatirimi , kisa vadede ( max 1 yil ) sonuc gosterecek bir yatirimdir.. Ve musteri memnuniyeti sizin en buyuk reklaminizdir.. :)

Saygilar
Aynı dili kullanmak ile dili aynı kullanmak arasındaki farkı görene sapka cikaririm..

Yeni Üye29 yazı
Deulcom franchise veriyor bi inceleyin derim

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Ö?renci
Üye762 yazı
bunun yerine dogrudan is bulmak daha mantikli.kurs actik diyelim peki kursa gelen ogrenciye verecegimiz sertifika ona is garantisi saglayacakmi?hayir.bunun yerine kurs degil de is bulma kurumu gibi birsey acmak lazim.hem islem daha basit olur.basit bir kisisel dosya acma masrafiyla basvuran herkesi alakali islere yonlendirmek mumkun.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye17 yazı
kariyer yaşam koçluğu kyk bu alanda yeni ve başarılı bir firma incelemenizi isterim..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye17 yazı
www.sevilaydemir.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye35 yazı
Sayın Contessa, öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Baya bir yardımcı oldunuz. Eğitimci bir aileden gelmeme rağmen, haklısınız eğitimci değilim. Bu işe girme isteğim ise, öncelikle kendi kariyerim açısından bir dış ticaret kursuna gitmeyi düşündüm. Ancak bulunduğum şehirde ve yakın şehirlerde böyle bir imkan olmadığını anladım.

Sizinde dediğiniz gibi dışardan bakıldığında kolay gibi görünen bir çok işin, içine girildiğinde zor olduğu anlaşılmaktadır. Şuan önümde iki ihtimal var ; ya dediğiniz gibi franchise almak, yada herşeyi sıfırdan kurmak. Sıfırdan kurmak hayli zor olacaktır. Onun için franchise seçeneği daha ağır basmaktadır.

Ayrıca ilk başlangıçta sadece dış ticaret ve e-ticaret üstüne yoğunlaşacağım. Maksimum 15'er kişilik iki sınıf oluşturup eğitime başlamayı planlıyorum. Ayrıca talep eden öğrencilerede dış ticaret üzerine mesleki ingilizce kursuda verilebilir. Yeterince ismimi duyurduktan ve işte tecrübe kazandıktan sonra değişik branşlarda da eğitim vermeye başlayabileceğimi düşünmekteyim.

Bir arkadaşta eğitimin yeterli olmadığı iş bulma garantisinden bahsetmiş. Doğru bir konuya parmak basmış arkadaşımız. Bu sorunada şöyle birdüşüncem var: Eğitimlerde gerçekten başarı göstermiş arkadaşları dış ticaret işlemi yapan ve eleman arayan firmalara referans yoluyla önerebiliriz. Ancak burda herşey öğrenciye bağlıdır. Yani kendini geliştirmesine.

Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye35 yazı
Sayın Lewisx Deulcom firmasını inceledim. Şayet franchise alacak olursam ilk başvuracağım firmadır :)

Saygılarımla.

Üye762 yazı
dış ticarette pratik önemlidir.halen eğitimden gelip farklı LC çeşitlerini anlamayan,elinde cetvelle konteyner ölçenler var.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye50 yazı
Ben üniversite kariyer kulübü baskanıyım. Biz üniversitemize böyle şirketlerle anlaşıp sertifikalı sempozyumlar düzenliyoruz. Ögrenciler için kendilerini geliştirmek acısından cok faydalı oluyor. Düşünceniz cok güzel

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye25 yazı
Sevgili Turan284,

Nacizane bir oneri :) Kabaca google da "firma adi girerek "musteri (ogrenci memnuniyeti arastirmasi) ve onlardan franchise almish bir iki sube ile gorusurseniz yada subelerine ugrarsaniz:) hangi firmadan uzak durmaniz gerektigini bulursunuz:) Ayrica unutmamali ki Onlarin sattigi yalnizca isimdir..Meali onceki mesajimda yapmaniz gerektigini belirttigim herseyi yine kendiniz yapacaksiniz, bir de onlarin onayini alacaksiniz uzerine:) Ki cogunun sattiklari ismin ticari manada para yatirilirligi da kalmamistir. Kazanc kapilari daha oncede belirttigim uzre, caresiz,umutsuz ve bilincsiz halktir.. e- ticaret,dis ticaret, ulkemizde gelisiyor gorunmekle birlikte, egitimde teori ile pratik te uygulama butunlugu halen saglanamamistir.. bu yakalandiginda basari sizindir. :) Mesleki egitimde daha kolay ve daha international alanlar ceker musteriyi.. Benden bu kadar ip ucu :)
Saygilar

Yeni Üye35 yazı
Sayın Contessa,

Özel bir kurs açmanın yatırım maliyeti ne kadar olur acaba? Ayrıca MEB onaylı sertifika verebilmek için ne gibi bir prosedürü tamamlamamız gerikiyor? Aşamaları hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.

Saygılarımla.

Yeni Üye25 yazı
Ben bir egitimciyim.. Olayin yatirim maliyeti bolumunden haberdar olmam imkansiz. Gonul isterdi ki yardimci olabileyim. Ancak, bugunun turkiyesinde denilebilecek her rakam havada kalir zannindayim..Isin icinde biri olarak size onerim su; kucuk baslayin.. Bir tek alan secin, bu sayede, minumum zararla, isi ogreneceksiniz.Tecrubeleriniz dogrultusunda cesitliligi gelistirin.Ve yine soyluyorum, soz konusu sizin dusundugunuz yatirim alani oldugunda, franchise almak yapilabilecek en buyuk deliliktir..Saglam bir kadro ile,giristiginiz alanin guncel ihtiyaclarina hizmet sunan bir ortamda egiteceginiz uc bes basarili genc dahi, bir yila kalmadan size yuzlerce olarak doner..Kendi adinizi yaratmanizda yaniniza kar kalir. Bugun bu sektorde en cok ac olunan konu, size inanip gelen bireylere yolunacak kaz gozu ile bakmayan "durust" firmalardir..
Basari dileklerimle..

Yeni Üye35 yazı
Teşekkür ederim yardımlarınız için, Sayın Contessa.

Saygılarımla.

Yeni Üye35 yazı
Güncel

Üye381 yazı
ilginç konu !

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Yeni Üye35 yazı
Evet konu ilginç, şu an için kafamı karıştıran tek konu eğitmen bulma sıkıntısı... Fikri olan var mı?

Yeni Üye94 yazı
sanırım bursada yaşıyorsunuz, bir çok firma var dış ticaretle ilgilenen, onların dış ticaret müdürlerinden detske isteyebilirsiniz, üniversiteden teorik, piyasadan pratik destek alabilirsiniz,
dış ticaret dışında hangi konuları açmayı düşünüyorsunuz?
Siracboran

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye35 yazı
Trabzonda yaşıyorum. İlk aşamada dış ticaret ve e-ticaret olmak üzere iki konuda başlamayı planlıyorum. ilerleyen zamanlarda da değişik konularla çeşitlendirmeyi düşünüyorum.