Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Afrika Ve G. Amerika'da İş Planı Olanlar?

Başlatanonur060606Tarih01/04/2012 09:47:59Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye69 yazı
İyi Günler Beyler,

Amerika'dan döneli 2 sene oldu, su anda insaat muhendisi olarak Ankara'da calısmaktayım. Afrika ve/veya Guney Amerikada iş yapma planım var. Daha evvelden de Balkanlar ile ilgili bu sitede girişimlerim oldu ama hep "fasa fiso" fikirler ve teklifler geldi. Yaklaşık $500 000'ı 2,3 veya 4 projeye yatırmayı planlıyorum. Her turlu sektore acıgım. Elinde projesi olan, bu bolgelerde kontağı ve çevresi olan, bu bölgelerde yasayan veya daha evvelden yasamıs olan kişiler ile tanışmak isterim. Özelden mesajlarınızı bekliyorum.
Onur

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye762 yazı
Tam olarak kafanizda sekillenmis bir is alani vardir mutlaka.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye58 yazı
almanyanın eski otomobillerini toplayıp birbirüstüne gemiye sarıp afrikaya ***ürüp satanlar var gemi nakliyesinide araçların içine doldurdukları eski elektronik eşyadan çıkarıyorlarmış.eğer Türkiye'de iş yapmak isterseniz balıkesir ayvalık tarafında ortak iş yapabiliriz.
ne aradığını bilmeyen
ne bulduğunuda bilemez
ne bulduğunu bilmeyende
ne kaybettiğini farkedemez

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ticaret
Üye286 yazı

Merhabalar Onur Bey,
Daha once Bulgaristan Ve Afrika dan bazi projeler icin yazismistik.Size gore fasa fiso dediginiz islerden insanlar ticaret yapmaktadir.
Belki sektorler ilginizi cekmeyebilir.Ama su kadar param var is plani falan filan yazarak bir yere varamazsiniz.Size tafsiyem gidip gezerek biraz para harca**** kesifde bulunun oturdugunuz yerden para harcamadan beklemek bence dogru degil.
Arastirmaninda bir bedeli ve saygisi olmalidir.
Ben iki aydir Fildisi Sahilleri nde bulunmaktayim.
Bir cok is fikirne sahip oldum.
Ciddi iseniz buyurun gelin Izmir de bulusalim ve reel bir sonuc elde edlim.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Üye248 yazı
ısın faso fısosu olmaz, helal daırede her turlu ıs yapan ve yapmak ısteyenlere saygılı olmanız gerekır. Aklınıza yatmayan fıkırlere katılmak zorunda degılsınız ama dalga gecmemelısınız. Sızın 500 bın dolarınız bır ıs etmeyebılırken, bır fıkır bınlerce 500 bın edebılır.
d.ibrahim007@hotmail.com
asil azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar, aslı ayrandır.

Yerleşim Türkiye / Yngiltere Antalya MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye166 yazı
onur bey,mehaba..,
tabii ki kendinize ait bir parayı nasıl ve nerede değerlendirmek isteyeceğinizi bana sormayacaksınız,düşünce paylaşımı talep ettiniz ben de yazmak istedim,önce size bir soru sorsam belki de bir katkıda bulunmuş olurum,hiçbir bağlantınız,uygulamalı bilgi birikiminiz olmadan latin amerika ya da afrika da neden iş yapmak ister insan ? üstelik ülkemiz yatırım yapılabilinir ülkeler sıralamasında ilk 5'deyken,çok az ülkede varolan kaynaklara sahipken ve her geçen gün yeni bir kaynak keşfedilirken neden illa da yurtdışı merkezli işlere kafa yoruyoruz ? yalnızca anlamaya çalışıyorum,eğer macera peşinde gezinirken biraz da para kazanayım diyorsanız o da zevkli bir seçimdir,tabii ki seçenekleriniz var ise,
onur bey..,
500.000 $ sermaye ile kendi ülkenizde en az 3-4 iş kolunda etkinlik gösterebileceğinizi düşünüyorum,isterseniz ortaklıklarda bulabilir,yeni tasarımları hayata geçirebilirsiniz,özellikle enerji alanında sermaye yetersizliği nedeniyle hayata geçirilememiş projeleri bulabilirsiniz,ben düşüncemi yazıyorum,herhangi bir kişi ya da firma önermem,istediğinizde kolayca bulabilecek,kendinize en uygunu da seçebilecek yetkinliktesiniz...,
başarılamamış olan bir şeyi başarıp da,bir de iyi para kazanırsanız ondan keyifli çok az şey vardır diyorum...başarılar..,
dünyaköy'lü mahlukus

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye434 yazı
Tam bir sene önce yazılan bir yazı. Bence yazının sahibi de belkide okumuyordur. Neyse yinede o kadar paraya gerek yok. Afrika senegal ülkesi 17 ülkenin başkenti konumunda 2.el eşya süper gidiyor sermaye gerekli. Oranın balık konusunda bolluğu var yani oranın balığını heryere satabilirsin çünkü harika sonra bence oraya tekne satabilirsiniz balıkçı tekneleri yok denecek kadar az. Ağacına kimse laf edemez ama o paralar da yetmez. Benim oradaki tecrübem çok fazla değil ama gördüklerim bunlar çoğaltabilirim yeterki birşeyler yapacak olan çıksın ben varım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye15 yazı
merhabalar

gitiginiz ulkelerdeki buyukelcilikler bu konuda yardimci oluyorlar. en garanti ye oralar. tek tek email atin.
yildirim@hotmail.es

0056-9-75210714(cel/cep)

Yerleşim ?ili / SantiagoMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye22 yazı
Ne kadar talihsiz bir yaklaşım..Forumda yer alan her üye sizin yazdıklarınızı okuyup iyi niyetli bir yaklaşım içinde,bilgileri nispetinde yardımcı olmaya çalışırken sizin ("fasa fiso" fikirler ve teklifler geldi ) tavrınız bundan sonra da yorum yapacak arkadaşların kafasında sanırım hak ettiği değeri görecektir.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye69 yazı
Faso fiso'lara örnekler:

Fikir:Çinden elektronik eşya getirip satalım.
Ben: Evet ben bunu hiç düşünememiştim. Nasıl böyle bir fırsatı kaçırmışım??

Fikir: Moskova'da berber dükkanı açalım.
Ben: İstersen bir de internet cafe açalım. Yüzyılın fırsatı!!

Fikir: Websayfası yapımına başladım, $2000 daha lazım. Ortak olurmusunuz?
Ben: Satış yapılacak wabsite'ı zaten $2000'a yaptıttırıyorum. En kalitelisini!! Sana neden ihtiyaç duyayım?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye177 yazı
Merhaba Onur Bey,
Size real ve kar oranları çok yüksek bir iş teklifim var. Biz sermaye yetersizliğinden dolayı yapamıyoruz. Ortağım 20 Yıldır Libyada yaşıyor. Orada inşaat şirketlerinde satın alma müdürlüğü yaptı. 5 yılda Suudi Arabistan geçmişi var. Libyada Mobilya (Ev ve ofis) üzerine ciddi çalışmalar yaptık. Bende bizzat gidip yerinde inceledim. Bizim bir Türk firmamız aynı cadde üzerine 3 mağaza açmış ve astronomik rakamlara Türkiyede yüzüne bakmayacağınız mobilyaları satıyorlar.
Libyalı esnaf Çinden aldığı malı Türk malı diye 3 katı paraya Libyalıya satıyor. Libyada elektrik ve su ücretsiz. Vergiler çok düşük.
İsterseniz Libyada üretimle mağaza açıp üretip direkt satarız , isterseniz de burada kendi markamızla fason ürettirip (çok büyük firmalara fason yaptırabilirim) Libyadaki mağazada satarız.
İşin başında ortağım olacak her şeyle o ilgilenecek. Ayrıca devlet ve özel sektör ihaleleri de var. Çok ciddi rakamlarda satışlar yapabileceğiz.
Şirket kaydınızı yaptırdığınız takdirde ülkemizden yatırımınızın %70'i oranında teşvikte alacaksınız.

Düşünürseniz görüşelim.

Saygılarımla,

Özgür KALE
ozgur-kale@hotmail.com
+90 555 450 8646
Özgür KALE
Founder - Foreign Trade Manager
academic Elevator & Escalator Technology
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye15 yazı

size tamamiyle katiliyorum :)

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - OzgurKALE
Merhaba Onur Bey,
Size real ve kar oranları çok yüksek bir iş teklifim var. Biz sermaye yetersizliğinden dolayı yapamıyoruz. Ortağım 20 Yıldır Libyada yaşıyor. Orada inşaat şirketlerinde satın alma müdürlüğü yaptı. 5 yılda Suudi Arabistan geçmişi var. Libyada Mobilya (Ev ve ofis) üzerine ciddi çalışmalar yaptık. Bende bizzat gidip yerinde inceledim. Bizim bir Türk firmamız aynı cadde üzerine 3 mağaza açmış ve astronomik rakamlara Türkiyede yüzüne bakmayacağınız mobilyaları satıyorlar.
Libyalı esnaf Çinden aldığı malı Türk malı diye 3 katı paraya Libyalıya satıyor. Libyada elektrik ve su ücretsiz. Vergiler çok düşük.
İsterseniz Libyada üretimle mağaza açıp üretip direkt satarız , isterseniz de burada kendi markamızla fason ürettirip (çok büyük firmalara fason yaptırabilirim) Libyadaki mağazada satarız.
İşin başında ortağım olacak her şeyle o ilgilenecek. Ayrıca devlet ve özel sektör ihaleleri de var. Çok ciddi rakamlarda satışlar yapabileceğiz.
Şirket kaydınızı yaptırdığınız takdirde ülkemizden yatırımınızın %70'i oranında teşvikte alacaksınız.

Düşünürseniz görüşelim.

Saygılarımla,

Özgür KALE
ozgur-kale@hotmail.com
+90 555 450 8646
yildirim@hotmail.es

0056-9-75210714(cel/cep)

Yerleşim ?ili / SantiagoMeslek Saty? / Pazarlama
Üye177 yazı
Bizde imkan ve çevre var , şimdilik sermaye yok. Libyada iç savaş çıkmasaydı şimdi Afrika Technology Center olarak büyük bir elektronik firması olacaktık ancak bütün sermayemiz ne yazık ki çalındı. Pazar fırsatlarını değerlendirerek sıfırdan başlıyoruz. Bizimle olup büyümek isteyenlere her zaman kapımız açık. Bunu gelecekte mutlaka gerçekleştireceğiz.

Özgür KALE
Özgür KALE
Founder - Foreign Trade Manager
academic Elevator & Escalator Technology
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya YstanbulMeslek Yöneticilik