Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Günlük Haftalık Ev Kiralama

BaşlatanlalaxiTarih31/03/2012 23:05:25Yorum28

İlk mesaj
Yeni Üye33 yazı
merhaba sn koniks üyeleri...ben istanbul çevrelerinden ev kiralayıp günlük ve aylık olarak tekrar kiraya vermek istiyorum, daha önce,de forumda bu konu bir iki kere açılmıştı ama bir neticeye varmamıştı. şimdi ben sormak istiyorum, sizce nasıl olur...bu arada koniks üyelerinin içinde bu işi yapanlar olduğunu biliyorum bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum ve yorumlarınızı bekliyorum...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Üye410 yazı
arkadaşım sana tavsiyem öncelikle bir mali müşavir yada avukatla konuş,bu işin yasal olmadıgını düşünüyorum ,bu işi yapanlarında gayri resmi yaptıgını düşünüyorum ,vergi dairesine vergi vermekle iş yasallaşmaz
/8/8/

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye33 yazı
arkadaşlar konu günceldir yorumlarınızı bekliyorum...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye33 yazı

arkadaşlar bu işi yapanlar neden birşey yazmıyor acaba

Yeni Üye95 yazı
babam hiç girişme. yok benim param var illa bu işi yapacam diyorsan bir blok üzerinden komple kiralama yapman gerek.

cünkü komşuların şikayetlerinden polis baskınlarından kurtulamazsın. 3. ayın sonunda hakkında açılmış 10 dan fazla dava olur.

bugun bir evi kurmanın bedeli 1+1 için konuşuyorum 3 bin malzeme 1.500 de kiralama bedeli ( en az limitler) yani ev başına 5 bin 5 daire de yapacak olsan 25 bin aylık giderin daire basına 1.500 *5 artı temizlikçi kadın maaşı aylıkta 10 bin gideri var bide avukat ücerti.

kenarda 50 bin param var başıma da iş acacak işler arıyorum girim mi diye soruyorsan geç bile kalmışsın ayda 5 bin lira kazanmanın en zor yoludur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye33 yazı
ilk etapta bir evle başlamayı düşünüyorum sonra baktım bişeyler oluyor yavaş yavaş arttırırız...ayrıca komşuların şikayetleri ve polis baskınlarından kurtulamzsın demişsin. ben bu evleri insanların fuhuş yuvası olarak kiralamıcam öyle saatlik falan kiraya vermeyi düşünmüyorum ben en az kiralama 2 yada 3 gün olarak düşünüyorum apart otel gibi yani sonuçta istanbula hergün yurt içi ve yurt dışandan iş için binlerce insan geliyor ve bu günlük kiralık evler otellerden çok çok ekonomik olduğundan tercih ediliyor diye düşünüyorum...şu anda bu işle uğraşan arkadaşlar varsa onların yorumlarını ve yardımlarını bekliyorum hepinize çok teşekkür ederim şimdiden...

Üye410 yazı
arkadaşım apartman içinde bu işi yapmana kolay kolay kimse müsaade etmez ,alt-üst komşuların yan dairelerine giren çıkanların belli olmamasından rahatsız olur ,kiralamak istedigin daire sahibi bu tür iş yapacagını ögrense kolay kolay kbul etmez, kiralayanların çogu dürüst oldugunu düşün biri çıkar daireni kiralar gider soygun yapar,birini vurur yada bombalama falan yapar polis incelemesinde senin yasadışı kiralama yaptıgın yerde kaldıgı tespit edilir karakol -mahkeme gidip gelirsin,benden tavsiye yasal olmayan bir işe para yatırma

Üye214 yazı
bu iş için yatıracagın parayı unutman gerekebilir
herkez bilir bilmez konuşuyor geliyor sana anlıyorum ama ggünlük haftalık iş için gelen insanlar zaten önceden yerini ayarlaşmış oluyor yada oteller var bunun için bence çok sıkıntılı bir iş bu git devremülk al kendine ister kirela ister sat sana kalmış ama bu iş istanbulda olmaz

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye149 yazı
yorumları okudukça tebessüm ediyorum arkadaşlar rakip heralde sektöre yeni oyuncu istemiyorlar :)

bursa ve izmir'de bu sektörde bulunan iki firmanın internet üzerinde işlerini yapan biri olarak piyasa ile 4 aydır haşır neşir haldeyim aklına takılan özellikle sormak istediğin alanlar varsa direk onları sor istersen ben yinede kabaca anlatayım sana.

iki konuya açıklık getirelim birincisi yasal kiralama mevzusu :

söylenenlerin aksine bu iş basbayağı yasal bi iştir. mülkün kullanma hakkı sende ise istersen komple binayı kiralarsın istersen daireyi istersende oda oda böler oda kiralarsın ister saatlik kiralarsın ister günlük istersen 50 yıllık kiralarsın burada illegal bi durum yok ha yıllık kiralamışsın ha günlük hiç bi kanun maddesinde kira süresi diye bi olgu yok o yüzden bu boş safsatalara kafanı takma iş yasal.

kiralarsın kötü niyetle kullanırlar :

diğer başlıkta bu konu tartışıldı burada kötü niyetten kasıt bi çiftin beraber olmak amacıyla evi kiralaması arkadaşlar burası laik ve özgür bi ülke iki yetişkin insanın özel hayatında ne yaptığı, nerede nasıl kiminle yaptığı hiç kimseyi bağlamaz kimse karışamaz sorgulamak düşünmek kimsenin haddi değildir. polis dahil hiç bir kolluk kuvveti kafasına göre ihbar üzerine ev basamaz böyle bi yasal hakkı ve yetkisi olmadığı gibi insanların kaldığı evi basmak öyle kolay iş değildir mekanda suç işlendiğine dair ciddi bulgular/şüpheler olmak zorundadır savcılığın bu konuda yazılı izin vermesi gerekmektedir yoksa ihbar edelimde bassınlar yok öyle birşey kim nereyi basıyor kolaymı öyle ev basmak.

gelelim işe :

öncelikle ben bi daire kiralar duruma göre işi büyütürüm diyorsan hiç girişme parana yazık bu iş bi daire kiralamakla olmaz müşterilerin sana güvenmesi için öncelikle bi firma olucaksın ofisin olucak sabit irtibat telefonların olucak evraklar, kira kontratları vb. belgeleri dosyalayabilicek imkanlar dahilinde olucaksın. havalimanı, otobüs terminalin'den eve araçla müşteri servis edebilicek imkanlara sahip olucaksın. pazarlama ve tanıtım firmalarına gidip kalıcak yer için anlaşmalar onlara özel indirimler yapıcaksın bu alanda bağlantılar kurucaksın. yani bu ek gelir olarak yapılabilicek bişey değil bunu ciddi bi iş olarak yapmak lazım. sonuç olarak son zamanlarda revaçta olan çok karlı bi sektör genel müşteri kitlen pazarlama firmaları oluyor 3 4 kişi aynı evde kalıyorlar otellere yiyecek/içecek sokmak yasak ama bu evlerde kendi mutfağın var dolayısıyla firmalar artık otel yerine buraları tercih ediyor geleceğide parlak bence.

dezavantajlarına gelicek olursak anti parantez içinde bahsedeyim polistir yasadır falan bunlardan çekinme korkucak birşey yok asıl problem ülkemizde ne zaman bi sektör çıksa ve yüksek paralar kazandırmaya başlasa o sektörün karanlık tarafı gelişir buradada aynı şey oluyor bazı şehir ve bölgelerde bu işinde organize elemanları türemeye başladı müşteri gibi gelip evi kiralarlar yarın eve bi gidersin tüm eşyalar zarar görmüş halde bulursun tehdit edilirsin ve bunun gibi bi çok şey olabilir o yüzden muhiti dikkatli seç söylemeye gerek yok ben istanbul'lu değilim ama zaten biliyorsundur uygun semtler olmalı aile apartmanları gibi yerler bu iş için uygun değil başına birşey geleceğinden değil bi iki tane kendini bilmez namus bekçisi çıkar müşterine iki laf eder müşteri kaybedersin sormak istediğin daha özel birşey olursa cevaplarım hayırlısı olsun.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye410 yazı
sn dogan bey bu işi yaptıgınızı beyan etmişsiniz ,dogrudur ,sizin gibi günlük ev kiralayan bir çok kişi yada firma var bunu hepimiz biliyoruz bunda mutabıkız ,ancak izin konusunda farklı düşünüyorum,size sorum bu işi hangi yasal belgelerle yaptıgınız konusunda ? bunuda açıklayabilirmisiniz? benim tahminim izin belgeniz farklı bir konuda oldugu yada izin belgenizin olmayışı yalnızca kira beyannamesi vermekle yasal oldugunu düşündügünüz konusundadır,

Üye149 yazı
sayın adalı bi önceki mesajımda belirtmiştim ama sanırım atlanmış ben bilişim sektöründe çalışıyorum bu işi doğrudan yapmıyorum konuya dair bilgi ve tecrübem bu sektörde müşterilerim olmasından kaynaklıdır.

bi kaç arkadaş sizinki ile doğru orantılı benzer soruları özel mesaj ile sormuşlar tek tek cevap vermektense isim vermeden buradan açıklayayım.

izin ruhsat vb. konularda sorular var, öncelikle konsepti sanırım yanlış anlıyoruz böyle olunca kafa karışıklığı yaşanıyor. bu işi yapanlar konaklama hizmeti vermezler ev kiralarlar. yani otel/motel/pansiyon/misafirhane vb. adı altında çalışan işletmeler "konaklama" hizmeti vermektedir bu ruhsata ve izne tabiidir. konuyu daha fazla açmak gerekirse hoteller veya benzeri yerler size oda "kiralamaz" konaklama hizmeti verir mekan değil hizmet satar diğerinde ev kiralanır. biri yıldız sayısına göre yerel belediye veya doğrudan turizm bakanlığına bağlı çalışır farklı kanun ve kurallar dahilinde işletilir diğeri evi günlük/haftalık/aylık kiraya vermek kira hukukuna tabiidir diğerlerinin (diğerleri = otel/motel/pansiyon vb. konaklama hizmeti sunan işletmeler) bu kanunla hiç bi alakaları yoktur uzatmayayım bunlar birbirinden çok farklı iki konu o yüzden birbirine karıştırılmasın.

adalı arkadaşında "izin belgeniz" diye sorması bu iki sektörü birbirine karıştırmasından kaynaklanıyor. öncelikle kanunen kullanım hakkına sahip olduğunuz taşınmazı kiraya vermeniz izne tabii değildir. sahibi olduğunuz veya kullanım iznini aldığınız binayı veya daireyi günlük/haftalık/aylık/yıllık/ömürlük kiraya verirken kimseden izin istemenize gerek yok böyle bi belge olduğunu siz icat ettiniz sizler sadece buradan elde ettiğiniz gelirin vergisini vermekle mükellefsiniz.

yasalar nezlinde kira hukuku meskenin kiraya verilmesinde süre sınırı koymaz böyle bi yasaklama getirmez 6570 sayılı kanunu gözden geçirebilirsiniz.

vel asıl uzatmanın anlamı yok dediğim gibi yukarıdada verdiğim kanunlar nezlinde bu iş yasaldır, bu mesajımdam sonra aksini iddia edicek arkadaşlar ancak "bakın şu kanunun şu maddesi böyle bi eylem içinde olmayı yasaklamaktadır" şeklinde gelirse cevap verebilirim onun harici "bana göre yasak, ben öyle olduğunu düşünüyorum, biz ahmet emmiye sorduk o yasak dedi, kanun manun tanımam ben yasak diyorsam yasaktır" gibi ifadeleri ciddiye almayacağım. iddia makamı ispat ile yükümlüdür eğer bu işin hala yasal olmadığını iddia etmeye devam edicekseniz sizi ciddiye alabilmem için bunu hangi kanunun hangi maddesine dayanarak yaptığınızı açıklamak zorundasınız yoksa bu konu kahvehane sohbetinden öteye gitmez kanunlar açık ve nettir bence öyle sence böyle olmaz.

bi diğer arkadaşımız zina, fuhuş vb. durumlarla ilgili bazı sorular sormuş,

öncelikle kızmanızı, öfkelenmizi gerektiricek bi durum yok herkesin inançlarına saygı duyuyorum lakin bu sorunun muhattabı diyanet'tir ben değilim dolayısıyla işin dini boyutuyla ilgili bi yorum yapmıyacağım. yasal boyutuyla ilgili sorunuz için söylebiliceklerim zina yasaldır zaten devletin yasal olarak genelev işlettiği ve vergi aldığı bi ülkede böyle birşeyin kanunlar ile sorgulanması/belirlenmesi çok enterasan olurdu diğer mesajımda dediğim gibi iki yetişkin insanın rızası dahilinde kiminle ne yaptığı ne sizi ilgilendirir ne beni ilgilendirir nede devleti ilgilendirir hiç kimsenin buna karışma kısıtlama yasaklama gibi bi yetkisi ve haddi yoktur.

bi diğer soru fuhuşa aracılık etmekten başımıza iş gelirmi.

işinizi düzgün yapıyorsanız gelmez. zina ile fuhuş bambaşka iki şey aralarında ki farkı çok iyi anlamak lazım zina aralarında evlilik bağı olmayan bi çiftin cinsel hayatıyla ilgili bi terim bu konuda bi sıkıntı yok suç değil gayet normal, lakin fuhuş para karşılığında yapılan eylemler buna yer temin etmek suçtur.

ilgili madde :

İZİNSİZ FUHUŞ YAPILAN EVLER: Madde 95 - İzin alınmadan içinde gizli fuhuş yapıldığı iddia veya ihbar edilen veyahut her ne şekilde olursa olsun muttali olunan evler hakkında ahlak zabıtası memurları tarafından önce gizli inceleme yapılır. Bu gibi evlerde gizli fuhuş yapıldığı delilleriyle tesbit edildiği takdirde, düzenlenecek tutanaklar gizli inceleme raporları ile birlikte en büyük polis amiri tarafından komisyona sunulur. Bu yerler hakkında komisyonca 104 üncü maddeye göre işlem yapılır.

evin kiralandığı gün, ilgili şahışların o süre için evinizi kiraladığına dair bi belgeniz yoksa evde olabilicek tüm şeyler sizin sorumluluğunuzdadır. yani müşteri geldi karşılıklı imzaladınız bu sürede evde bi suç cereyan etti sorumlu müşterinizdir siz değilsiniz. yinede bu firmalar sürekli ev tutan farklı kişilerle gelen müşterilere temkinli davranırlar sizde akıllı olursanız bi sorun olmaz. öyle internete ilan vererek olmaz ofis lazım, şirket lazım bu işi ciddi yapmak lazım derken kastım kiralık evde 4 arkadaş alkol alıp aralarında çıkan tartışma sonrası ölümle sonuçlanan bi arbede yaşanıyor bu durumda evi kişisel olarak kiraya verdiyseniz hiç bi belgeniz yoksa geçmiş olsun 3 kuruş kazanıcaz derken aldınız belayı o yüzden ek gelir olarak yapılıcak iş değil.

son olarak kiraladığınız evi bu şekilde kullanmak istiyorsanız bunu ev sahibi ile yapmış olduğunuz sözleşmede ayrıca belirtmeniz gerekir aksi halde kira hukukuna göre kiraladığınız evi tekrar başkasına kiralayamazsınız. evi kiraladığınızda kira kontratı kullanıcaksınız hem müşteri için hem kendi ev sahibiniz için ayrıca daha detaylı bilgiler için "sözleşme serbestisi" konusunu google'da arayın yapılıcak sözleşme bu şartlar altında olucak kolay gelsin.

Üye410 yazı
sn dogan bey inatlaşmak,çok bilmişlik taslama gibi bir niyetim yok ancak kanunlarda günlük ev vermeyi yasaklayan bir kanun varmı demişsiniz, her şey kanunlarda direk yazmaz ,mesela fuhuş yasak degilmi? ama bir arkadaşınla otelde olmayı yasaklayan kanun varmıdır?neden çogu otel evli olmayan çiftlere oda vermez? sn dogan bey mantıken haklı olabilirsiniz 1 yıl da kiralama olabilir 1 günde ama uygulamalarda bu aynı olamaz ,otel ile günlük kiralama farklı tutulamaz sonuç olarak aynı kapıya çıkar ,otellerde kalan kişiler kayıt altına alınır bildigim kadarı ile bu bilgiler emniyete verilir,normal kiralamada ise muhtara kayıt yapılır ben burada oturuyorum diye degil mi? günlük kiralamada ise sen kayıt alsanda bunu yalnızca kendin saklayabilirsin yasal olmadıgı için emniyete iletemezsin ,güvenlik açısındanda bu tür kiralama yasal olamaz--------------------------------------------------------------------------------

bu yazıyı bir hukuk sitesinden aldım,bu tür işletme açmak isteyen bir şahıs yaşadıkları ile soru sormuş ancak malesef cvp alamamış ama yaşadıkları ile konuya ışık tutabilir ,
-
27 dairelik apartmanda 5 dairem var.dairelerimi mobilyalı 5-10 günlük kiraya vermem mümkünmü?
alanya da bir beldede 27 dairelik apartmanda 5 dairem var.bu daireleri mobilyalı olarak döşedim ve 5-10-20 gün şeklinde yaz mevsiminde kiraya kontrat lı olarak kiraya veriyordum .fakat maliye ihbar neticesinde gelerek bu şekilde kiraya veremessin dedi. ve beni''apart daire işletmeciliği''adı altında işletme adına soktu .fakat bu şekil olunca zabıta yönünden ruhsat problemi çıktı.yine normal şekile döndüm bu sefer yine maliye .şaşırdım kaldım ne yapmalıyım?acaba maliye bu yönüyle hangi kanuna göre beni işletmeye zorluyor anlamadım?ve dairelerimi kısa süreli veremiyorum.bu konuda bilgisi olanlar varsa rica ediyorum yardım

Yeni Üye59 yazı
Dogan Bey konuyu gayet guzel aciklamis, goruslerine tamamiyla katiliyorum. Tek eklemek istedigim husus, kanunlarda kira sozlesmelerinin yazili olmasi gerektigi ile ilgili hic bir madde yoktur. Kira sozlesmesini sozlu olarak da yapabilirsiniz. Ancak boyle bir durumda Dogan Bey'in bahsettigi gibi durumlarda basiniz agriyabilir. Yazili yapilacak bir kira sozlesmesi sizi olabilecek durumlara karsi korur.

Sayin adali1 Bey neden cogu otelin evli olmayan ciftlere oda vermedigini sormus. Sorusundan da anlasildigi uzere adali bey de, bazi otellerin evli olmayan ciftlere da verdiginin farkinda. Isim dolayisiyla ve gezme maksadiyla bir cok otelde kaldim ve bu gune kadar kurumsal olarak calisan, 3 yildiz ustu otellerin hic birinde boyle bir sorunla karsilasmadim. Odada kalacak kisilerin kimliklerini ibraz ettiginiz surece hic bir otelin size sorun cikartmamasi lazim.

Otellerde kalan kisilerin bilgileri online olarak her gece 0100'de yerel kolluk birimlerine iletilir. Bu gereklilik yanlis hatirlamiyorsam (bu saatte yonetmelige bakamiyorum, merak eden yonetmeligi inceleyebilir) sadece 30 yatak ve ustu kapasiteye sahip oteller icin gerekli. Diger kucuk oteller sadece otel kayitlarini tutmakla mukellef. Bunlari polise bildirmiyor. (diye biliyorum)

Sorun yasayan arkadas vergisini vermedigi icin sorun yasamistir diye dusunuyorum.... Bir insan neden Maliye ile sikinti yasar ki? Eger siz kendinizi ilgilendiren kanunlari bilmezseniz, kendileri de kanunlari bilmeyen her devlet gorevlisi ile sikinti yasamaniz normal. Bir gun yolsa yururken de polisin birisi gozunuzun ustunde kasiniz var diye sizi karakola goturmeye calisabilir...

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Memur
Yeni Üye33 yazı
doğan bey yorumlarınız için çok teşekkür ederim size bir kaç sorum olucaktı özelden bana tel numaranızı yollamanız mümkünmü acaba?

Üye149 yazı
şimdi sayın adalı konu çok farklı yerlere gidiyor bana özelden sorulduğu için ben o konulara değindim ama böyle bi sektörü tamamen fuhuş üzerinden yaftalamak bence çok talihsiz bi ifade biçimi oluyor. sözüm meclisten dışarı siz üzerinize alınmayın ama diğer başlıklar altında olsun farklı mecralarda olsun bu konularda vatandaşların çok ciddi bilgi eksikliği var hiç kimse kanunların temel hak ve hürriyetlerinin farkında değil maalesef. aslında beni daha çok şaşırtan teknoloji çağındayız yani herhangi bi bilgiye ulaşmamız bi kaç tık uzağımızda ama yinede bunlar oluyor.

mesela fuhuş yasak değil mi ? demişsiniz. değildir sayın adalı türkiye'de fuhuş yasaldır, türk ceza kanunu'nun 5237 sayılı yasanın 227. maddesi[1] tarafından düzenlenmiştir. 45 yaşından büyük her t.c vatandaşı genelev açabilir, fuhuş amaçlı kadın çalıştırabilir vergisini verir pekala yasal olarak bu işi yapabilir, rızası dahilinde yetişkin her kadın bu işlerde çalışabilir bunun için gerekli izinleri alabilir uzatmayayım fuhuş yasaldır bilmem anlatabiliyormuyum. gel gelelim bu sektörü fuhuş ile bağdaştırmanın anlamı yok sizden ve diğer arkadaşlardan ricam bu konu artık kapansın çok gereksiz bi şekilde ilerliyor çünkü.

oteller özel işletmelerdir dolayısıyla sahibi size evlilik cüzdanı sorabilir bu işletmenin işgüzarlığı ama bunun kanuni bi dayanağı yok yani otel sahibi evlilik cüzdanı olmayan çifte oda verdiği için suç işlemiş olmaz ha adamın kişisel hayat görüşüdür vermez bilemem lakin şöyle ek bi bilgi vereyim 3 yıldız ve üstü otellerde zaten bu durumla karşılaşmazsınız ama yinede evli olmadığınız için size oda verilmemesi halinde işletmeyi dava etme hakkınız var.

şimdi diyorsunuz ki :

"otel ile günlük kiralama farklı tutulamaz sonuç olarak aynı kapıya çıkar ,otellerde kalan kişiler kayıt altına alınır bildigim kadarı ile bu bilgiler emniyete verilir,normal kiralamada ise muhtara kayıt yapılır ben burada oturuyorum diye degil mi? günlük kiralamada ise sen kayıt alsanda bunu yalnızca kendin saklayabilirsin yasal olmadıgı için emniyete iletemezsin ,güvenlik açısındanda bu tür kiralama yasal olamaz"

işte konseptleri karıştırıyorsunuz derken bunu kastediyorum ben tekrar yazmıyacağım bi üst mesajımda ayrıntıları var konaklama hizmeti veren işletmeler farklı kanun ve yönetmeliklere tabiidir evi kiralamanız farklı kanunlara tabiidir dolasıyla asla ikisi aynı kapıya çıkmaz. konaklama hizmeti veren otel vb. yerler yönetmelik gereği kalan kişileri kolluk kuvvetine bildirmekle yükümlüdür. normal kiralamada muhtara yapılıcak kayıt ve bildirim mülk sahibi olarak sizin değil kiralayan kişinin yükümlülüğündedir yani siz evinizi herhangi bi süre ile kiraya verir ve kiralayan şahış adres bildiriminde bulunmazsa cezasını kiralayan kişi çeker siz çekmezsiniz muhtara bildirmesi gereken kişide siz değilsiniz böyle bi yönetmelik kanun yok arada ki farkı anlayın lütfen farklı kanunlar farklı yönetmelikler.

alanya'da ki vatandaşın durumunu bilemiyorum tek diyebiliceğim yaptığı iş yasal zaten yasal olmasaydı maliye geldi değil polisler geldi aldılar beni ne yapayım şimdi diye sorardı :) yani bi çok şey olabilir bilemiyorum alanya malum tatil yöresi civar apartların/otellerin tezgahına çomak sokucak şekilde göze battıysa burası türkiye 3,5 kuruşa maliyede gelir herşey olur şimdi tekrar kontrol ettim izmir alsancak'ta çalıştığım firmanın 32 dairesi var ve şu saat itibari ile 23'ü dolu durumda ihbara bile gerek yok o maliyede kaydımız var zaten bide bize uğrasınlar bu iş nasıl yasal değilmiş anlatsınlar o maliye elemanın maaşını ben, siz, bu işi yapan müşterilerim kazancımızdan verdiğimiz vergiler ile ödüyoruz bana ve size hizmet etmekle yükümlü hiç bir devlet birimi öyle kafasına göre iş yapamaz yasal haklarımızı çiğneyemez. dediğim gibi eğer bakın şu kanunun şu maddesi bu işe engeldir gibi bi bilginiz varsa buyrun konuşalım yok eğer sadece sizin kişisel fikriniz olamaz yönünde ise artık o konuda diyebilicek birşey yok maalesef uzatmayalım hiç iyi çalışmalar hayırlı kazançlar dilerim.

@lalaxi telefon numaramı gönderdim.

Yeni Üye33 yazı
doğan bey koniks ayarlarımla ilgili bi sorun vardı mesaj bana ulaşmamış lütfen tel numaranızı bir kez daha yollarmısınız...

Yeni Üye33 yazı
şimdiye kadar burada açmış olduğum bu yazıya iyisiyle ve kötüsüyle yorum yazan herkese teşekkür ederim konu çoğu zaman başka yerlere gitti ve bu konu uzarsa daha başka yerlere doğru gider en iyisi bu konuyu burada kapatalım arkadaşlar...

Yeni Üye4 yazı
ufak bir ceza derken ne gibi bir ceza alabilirim sizce.çoğu kişi kabahatlar kanunundan ceza alırsın diyor muhtemelen.ama ben iddanamedeki suçlamaları görünce istismar fln hürriyetnden yksun kılma 2 side 40 yılı bulan cezaları var.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye1 yazı
Merhaba arkadaşlar,sırf bu konu başlığı için bilgilendirme maksadıyla kayıt oldum.
Konuyu ve yorumları baştan aşağı okudum.
1.Bu iş emlak ofisleri,rent a car ve turizm acentalığı ruhsatı olan maliye kaydı bulunan işletmeler tarafından yapıldığı zaman vergisi verildiği müddetçe yasal bir iştir.
2.Bireysel olarak bu işi yapanlar vergilendirme bakımından engelle karşılaşırlar.
3.Bu işin müşteri profili turistik şehirlerde genel olarak
-Kalabalık aileler (4 kişilik bir ailenin otel konaklama fiyatına nazaran ödeyeceği miktar 4/1 civarıdır,bu yöntem çok ekonomiktir).
-Mutasıp aileler (otel ortamında yabancı turistlerle iç içe olmak istemeyen aileler)
-Rahatına düşkün kişiler.(15 metrekarelik bir odaya sıkışıp kalmak istemeyen,kendi evindeki gibi rahat davranmak isterler)
-Düğün dernek gibi organizasyonu olup dışarıdan eşi dostu akrabası gelenler misafirlerini çok uygun fiyatlara konaklatabilirler.
Aklıma gelen en tercih edilebilir müşteri tipleri bunlar olmakla beraber tabiki
-Kaçamak yapıp otel kaydı vs. gibi daha sonra aleyhinde delil oluşturabilecek durumlardan çekinen insanlar.(boşanma davasında nikahsız biriyle aynı otelde kaldığı ıspatlanabilir)
-Bir kaç bay veya bayan öğrenci arkadaş grupları 4-5 kişi aynı evde kalıp cebinden fazla para çıkmadan tatil yapmak amaçlı.
-İllegal işler yapan kişiler.
Yukarıda ilk söylediğim müşteri kitlesi en ideal müşteridir,evi hor kullanmaz,evde taşkınlık yapmaz,zarar vermez sorun çıkarmaz evi neredeyse aldığı gibi tertemiz bırakır giderler.
Diğer müşteriler risk taşır komşuları rahatsız edebilirler,polis tarafından aranıyorlarsa sizin evinizde yakalanabilirler vs.
Uzun zamandır bu işi yapan birisi olarak ek iş şeklinde yapılamayacak kadar hassas ve zahmetli ama profesyonel olarak yapılırsa riskleri olsa da karlı bir iş,tecrübe kazandıkça müşterinizi doğru seçmeyi öğrenirsiniz.Dışarıdan gelecek olumsuzlukları engellemek için apartman görevlisi ve komşularla olan birebir diyaloğunuzu iyi tutmanız gerekmektedir.
Bu işin en güzel şekli ise şudur;daireleri maliklerden kiralayıp tekrar dışarıya kiraya vermek yerine,kira geliri için yatırım yapmış müşterilerin dairelerini çalıştırmaktır,böylece dairenin boş kalma riskini paylaşmış olursunuz,zaten turistik bölgelerde yaz sezonunda talep yüksek olur iş kış dönemini en karlı şekilde geçirebilmektir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye105 yazı
yazanlar yazmış ama benim oturduğum semtte komple bina olarak bu işi yapanlar vardı arkadaşların dediği gibi habire polis kapıda şikayet şikayet üzerine. gelenin gidenin haddi hesabı yok. neticede böyle evi otele gidemeyen kişiler ttuyor. en sonunda bina sahibi evini normal kiraya vermek istedi ama semtte 800 olmasında rağmen kira bedelleri 400 e bile veremiyor çünki mimlendi. artık gerisini sen düşün.
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye410 yazı
günlük kiralık evleri savunanlar .bu işin yasal oldugunu yazan çpk bilmiş vatandaşlar neden artık yazmıyor?
bu kişilere inanıp iş kursan şimdi batmıştın

Yeni Üye3 yazı
selam arkadaşım ben bu işi yapıyorum ama sandığın kadar kolay ve çok kazançlı bir iş değil.
hasan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye3 yazı
Bu işle alakalı bir ruhsat izin vs. gibi belgeler yok.bu sistem avrupada çok yaygındır ama belli prosödürler var tabi.anlican dostum böyle bir yasa yok.bundan kaynaklı yasada bir boşluk var şu anda insanlar bunun tadını çıkarıyor.tabi büyük bir risk alarak.ama ben sana şu an için yapman gerekeni yazayım.ilk önce adına bir vergi mükellefiyeti açacaksın emlak kiralama satma vs. gibi hizmetleri kapsiyan.dairelerin kontratlarına (ne amaçla kullanılacağı kısmına) alt kiralama örnek:kiraladığın daireyi x bir kişiye kiralama ve kullanım hakkı. dairelerin kontratlarını muhasebeye verip vergi ödemek adına.kestiğin faturayada giren her müşterinin tc kimlik numarasını yazdınmı seni ve mal sahibini bağlayan her hangi bir sıkıntı olmayacaktır.şartlar bunlar allah yardımcın olsun işin çok zor.
hasan

Yeni Üye3 yazı
he kardeşim bu arada kafana takılan ne ? varsa yazabilirsin burdaki çoğu yorumu okudum ama hepsi değil arkadaşlar yazmış kendi bildiği kadar ama doğru olan budur.ama bir düzenleme yapılacak büyük istimalle konaklama ile alakalı bir ruhsat olacak ve senin aldığın her müşterinin tc kim nosunu bilgisayarından yükşeteceğin bir sistemle polisin gbt sorgu ekranına atacaksın.kişinin her hangi bir aranması varsa oradan gelip alacaklar.düşün antalya bodrum vs gibi apartlarda bu sistem var kaldıysan almışlardır senden.fazla kafanı bulandırmana gerek yok sistem şu anda bu yarına bi şey diyemem.kafana ne takılıyosa yazabilirsin.
hasan

Yeni Üye69 yazı
Selam Herkese benim bir arkadaşım istanbulda zeytinburnu ve bakirkoyde evler kıralamiş ve özellikle yabancilara aylık kıralamaktadır. Özellikle Arap ülkeleri ve orta asyadan gelenler ikamet tezkereye başvurmak için aylarca burada beklemek zorundadırlar. Bu yüzden kendisi iyi para kazandığını söyliyor. Ama arkadaşların belirtiği gibi yasal değil. Emlakçılar genellikle sorun çıkarmiyor. Ancak komşulara birşey diyemem. Ama rizkli iş bazen yabancı bayanları getirip basılanlarda olıyor. Gerisini sen düşün. HERKESE İYİ ÇALIŞMALAR

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye546 yazı
Hocam yalan değil kendimden örnek vereyim.Mersinde oturuyorum Antalya'dan kız arkadaşm geldi 3 günlüğüne günlük ev kiraladım.14 katlı bir sitedeki bloklardaydım.Ben orayı netteki ilanlardan buldum ve bu evleride malesef normal kişiler kiralamıyor.Aile ye vermen gerekecek her zaman da aile bulamazsın genelde gençler olur.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy