Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Fıkırlerınız Benım Icın Onemlı

BaşlatankuruserkanTarih30/03/2012 14:26:40Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye44 yazı
arkadaslar kırklarelide camasır yıkama ısı yapan tek yer var yanı tekelın elınde fakat ordanda fazla bılgı alamadım. bende bır yer acmak ıstıyorum kıralar ıyı bır yerde ortalama 1000 tl. ayrıca asker ve unıversıte de cıddı boyutta artmakta. bu konuda bılgısı olan varsa ve benle paylasırsa sevınırım

Yerleşim Türkiye / KırklareliMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye300 yazı
Bence şartlar uygunsa çok güzel bir girişim... Öncelikle ekipman çeşiti, miktarı ve fiyat analizi yap derim. (Fizibilite) Yani ne kadar kapasiteli bir sistem kuracaksın? 1 seferde ne kadar ne yıkanıp kurutulacak? Bu çok önemli, zira gün içinde kaç parti (Adet bazında) yıkama/kurutma yapabileceğini bilmen lazım, ileride ki projelerinde kullanmak üzere. Sonra iyi bir maliyet çıkartıp, sıkı bir muhasebe tutmalısın. (Gelir-Gider analizi)

Öncelikle parekende hizmet ile başlayabilirsin, örneğin öğrenciye, askere, bekarlara vb. tek fiyat ile yıkama-kurutma hizmeti gibi. (Ütüyü'de ekleyebilirsin) Reklamını yaparsın çeşitli şekillerle, kampanyalar da yaparsın. Muhakkakiyetle 2 çalışan varsa biri bayan olmalı, etik açıdan, bunu özellikle tavsiye ederim. (Müşteri potansiyelinde bayanalrında olacağını hesap etmelisin)
Ama bundan kazanacağın para ile ne kadar kar edebilirsin bilemiyorum, tahminim düşük gelir olur. Zaten asker de, öğrencide meteliğe kurşun atan kişilerdir :) Bu işin en güzel tarafı, girişimi; Yıkama-Kurutma-Ütü hizmetini dıştan alım yapan firmaları, kurumları elde edebilmektir. Örneğin; otellerle, hastanelerle, yurtlarla vb. anlaşabilirsen müthiş olur. Heleki rekabet ortamı 2 firma ile sınırlıysa. Bununda bir araştırmasını yap derim, zira bu şekilde güzel para bırakıyor. Ama zamanında teslim eilen, güzel ve kaliteli hizmet sunabilmelisin, Bu şartla.
Gerekirse detayları yine görüşürüz... Bunlar tamamen bahsi düşüncelerim dostum. Başarılar.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye317 yazı
Sık sık kırklareline gider gelirim bende..
kurutemizleme var ama ayrıca çamasır yıkama işi yapan neresi var diye düşünüyorum aklıma gelmiyor.. (hatırlatırsanız sevinirim)
asker ve öğrenci evet artıyor..
asker askeriyede işini hallede bilir düşüncesindeyim yada 500 liralık çamasır makinası alırlar eve düşüncesindeyim..
öğrenci potansiyeli yapılan kampüs tamamlanınca artacak..
Ancak umudunuzu öğrencilere bağlamanız yanlış olur. (yurtlarda genelde çamaşır makinası vardır. Kimi öğrencilerde hafta sonu vs evlerine gittiğinde çamaşırlarını yanlarında ***ürmekte..)

ayrıca bahsettiğiniz firmayı gözlemleyin..sizce durumu nasıl? siz bu durumdan tabiri caizse nasıl nemalanırsınız?

Ayrıca 1000 tl yüksek geldi. ben merkez için konusuyorum.. burgaz için filan değil.

kırklareli, tok iş kolları için bitik biyer. Biliyorsunuzdur bir çok memur arkadaşta orda iş yeri açtılar ama maalesef yürütemediler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye44 yazı

fikirleriniz icin tesekkur ederım ama cıddı bır potansıyel goruyorum

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Memur
Üye317 yazı
Geçen gün toktarların karşısında yeni bir yer açılmış, arabayla geçerken göz ucuyla baktım. Kuru temizlemeydi sanırım.. orayımı actınız acaba?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye44 yazı
yok hayır daha dusunce safhasındayım halen nasıl bırsey acabılırım bılemıyorum

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Memur