Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Antalya Da Faliyet Gösteren Market Ve Bakkallar

Başlatanmehmet03500Tarih26/03/2012 12:10:48Yorum18

İlk mesaj
internet kullanmayı öğrenicem sonra konu açıcam.
ticaret

Yerleşim Türkiye / Afyon
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Yapın derim ne girişimcilik ruhunuzu koyun ortaya pek bişey kaybedicek gibide durmuyosunuz Hayırlı işler dilerim :)
Ne Olursa Olsun Mücadeleni Bırakma Ki, Bir yerlere Gelebilesin ..

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Serbest meslek
tşkler eryılmaz
ticaret

Yerleşim Türkiye / Afyon

niye antalya kütahya,eskişehir,ankara afyona daha yakın niye buralar değilde antalya antalyayı tercih etme sebebiniz nedir?
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
turizm bölgesi olması ekmek için pek bişey ifade etmez..sizin ekmeğinizi yerel halk alır.turist ekmekle falan uğraşmaz çünkü kaldığı otelde envai çeşit ekmek geliyor..biz gibide ekmek düşkünü değiller 2 dilim yetiyor yani.

ulaşım ve nakliyeyide katın işin içine iyi düşünün.tekel gibi kar marjı çok değildir ekmeğin bence.

bunun yerıne afyon sucugu gibi raf ömrü fazla,kar marjı değişken bi ürün getirsen daha uygun olur.
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
hocam bizde kendi evimizde tatlı maya dediğimiz nohuttan yapılan mayayla ekmek yapıyoruz bu ekmek saadece çevrede bizim ilçede yapılıyor haftada 50 60 ekmek satıyoruz . kuşadası tarfına açılırsam daha iyi satabileceğimi düşünüyorum .sonuçta sahil kesimindeki insanlar böyle şeylere daha meraklı gibime geliyor natural organık vsgeçen izmire aile ziyaretine gittik hediye olarakda ekmek de ***ürdük inanın herşeyden çok ilgi gördüayrıca yol kenarı tezgahları falan çoktur Aydın karayolunda buradaki tezgahlara da bırakmayı düşünüyoruz ama ruhsatım ve tarım bakanlığından gıda üretim iznim yok bu beni düşündürüyor .ruhsat alsam maliyeti ne kadardır acaba .

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Saty? / Pazarlama
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ticaretadam
Mehmet o ekmek fırınları 300-350 ekmekle nasıl ayakta kalıyor ?
Ülkeye ne kadar ekmek fırını lazım sayfasını hazırlıyordum. Senin konu dikkatimi çekti.

Şimdi detaya girmeden kaba bir hesap yapalım.
50 kg ekmeklik unu 50 TL dan aldılar diyelim.
Bundan da Ortalama 175 ekmek çıkarırlar . Onuda 50 kuruştan versinler.
175 * 50 kuruş = 87,5 TL
175 ekmek başına 37 tl civarı bir ciro kâr var. Daha net kar değil.
350 satsalar her gün , 74 tl civarı bir kâr ciro var.
30 gün çalışsalar. 2.100 TL ciro kâr oluşuyor. 1 ayda da 10.500 ekmek satışı var ve
Ortalama 70 ailenin ekmek ihtiyacını anca karşılıyor ki bence çok ama çok az.

Hadi açılış masraflarını bulduk dükkanı açtık diyelimde
dükkanın aylık diğer giderlerini daha hesaplamadık.
Keza 1 kişi çalışması lazım bu dükkanda.
Başka kişiye para çıkmaz ki bu şartlarda 1 kişiyi bile bu dükkan doyurmaz.

Bu fırınlarda ekmek harici sandvic ekmeği , hamburger ekmeği , simit vb başka bir şeylerde yapıp satıyorlarmıdır sence ? Yoksa sadece günde 350 ye yakın ekmek mi satıyorlardır veya 50 kuruş değilde 300 gr ekmeği 60 - 70 kuruşa mı satıyorlar ?

Net hesaplarını yarın bir gün sizlerin eleştirisine sunucam .

Benim hesabıma göre sadece günde 350 ekmek ise o fırınlar batar.1 kişiyi giderleri düştükten sonra ucu kulağına belki doyurur.Keza makinalarını aldıktan sonra iş gücü olarakta 1 kişi 3 saatte 350 ekmeği çok rahat hamurundan pişirmeye kadar bitirir.

Kesinlikle günde 350 ekmek olamaz. Bizim buradaki bir fırın sadece bakkalara günde 2000 ekmek dağıtıyor ki bir o kadarda kendi satıyordur. Hatta geçen bir muhabbeti olmuştu "Ben bakkallara sattığım ile giderimi çıkartıyorum dükkanda sattığımın tamamı da cebime kalıyor demişti." Günde 350 ekmek bence çok az bir rakam.
İrtibat Telefonu için Özel Mesaj Atınız.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
sayın ticaretadam sanıyorum mehmet beyin dediği ekmekler 250-300 gramdan çok daha fazladır gramaj olarak çünkü 350 ekmekle elbette hiçbir işletme ayakta kalamaz. benim yaptığım ekmekler 2 kg geliyor fiyatıda gramajına göre değişiyor ben 5tl ye satıyorum eğer bu şekildegramajı fazlaysa normaldir

sen neden beni yeni üyeligime takıldınki arkadaşım yanii tek benmiyim yeni üyelik alan yada BUNUN KONUYLA NE ALAKASI VAR UZATMA VE DAGITMA SAYGI DUYUYORUM YORUM YORUMDUR İYİSİDE KÖTÜSÜDE BENİM ÜYELİKLERİM SENİ İLGİLENDİRMEZ SANADA İYİ CALIŞMALARR
ticaret

Yerleşim Türkiye / Afyon
sn mehmet03500 0507 750 84 46 nolu telefonumu ararsan fikir alış verişinde bulunabiliriz