Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ps Cafe - Proje Ve Yardımlarınız Pls. .

BaşlatankalpcanTarih26/03/2012 01:53:45Yorum21

İlk mesaj
Playstation cafe acmayı dusunuyorum.Kredi çekip aylık ortalama 2500 lira kredi masrafı + 1500 lira kira + 1500 lira vergi,stopaj,muhasebeci,elektrik vs giderler (biraz fazla tuttugumu dusunuyorum,bu konuda yardımlarınız gerekiyor) toplamda 5500 lira gideri olan bir işletme olacak.16 ps3 olacak mekanda.konsept cok basarılı olacak.sehrin merkezinde ve 3 büyük okula yakın mesafede,(100mtden uzak-ruhsat icin),saatini 4 lira yapıp gunde en az bir makinenin 3 saat calıstıgını dusundugunuzde ki sabah 9 gece 12 açık olacak,15 saatlik bir zaman dilimi var,ayda 5760 lira para yapıyor ki bunu en kotu sartlarda dusunuldugunde (3 saat) - artısı eksisi ne olur goruslerini rica ediyorum

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
kardeşim bu işi iyi düşün bu biraz bagımlı işi ve bundan 3 sene önce olsaydı belki olabilirdi artık gençler zamanının çogunu facabook tvteer benzeri yerlerde harcıyor benim bulundugum bölgede çok ps kafe kapandı ama internet ler hala çalışıyor onlarda bence karın toklugına çalışıyorlar
bence bu iş için kredi çekip kendini yakma
ama benden sana ufak bi tiyo
git bi avm de stant kirala önümüzdeki on yılın modası bardakta meyva yada meyva salatası işiben çok düşündüm ama cesaret edemedim sen belki yaparsın bizlere öncü olabilirsin

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
bumfunk kardeşim senin dediğin işi çok araştırdım, ama artık o sektörü bile öldürdüler... çok iyi bi iş, masrafı az olan bi iş. ama babası milletvekili olan adamlar ***ürüyor şimdi bu işleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat

evet dogrudur facebook vb benzeri seylerde rabet goruyo fakat sakaryadaki tüm ps ler full cakıyo hala.ve benim buldugum lokasyonun yakınlarında baska ps cafe yok.talebin bu sektorde hala cok canlı oldugunu dusunuyorum.evet kredi biraz riskli olacak gibi gozukuyor fakat risksiz ticarette ne yazıkki yok.ayrıca geri donusumu olduugnu ve en kotu zararın %30 oldugunu dusunuyorum.yinede yorumlarınız icin cok tesekkurler

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
ticaret başlı başına bir risktir fakat şunu söylemeliyim öz sermayenle girersen kendi paranı riske etmiş olursun,kredi çekersen kendi ayağına kurşun sıkmış olursun.elinde hiç para olmadan krediyle girilen işlerin çoğu hüsranla sonuçlanır.zaten kredi almak işe sıfırdan başlayanlara tavsiye edilmez hali hazırda işletmesi olan ve işlerini büyütmek isteyenler daha avantajlı olurlar.şunuda söylemeliyim bu işi kafaya takmışsan elbet yapacaksın gibi duruyor ama buradan fikir istediğine göre sana tavsiyem pişman olmadan bu işten uzaklaş,yanlış anlama ps cafeler iş yapabilir ama krediyle asla mutlu olamazsın.
başarılar...
metin44
gerçek girişimci için para kazanmak veya kaybetmek,yaşadığı heyecanın yanında sadece bir detaydır!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
gideri 5500 tl geliri ise 5750 tl olarak hesaplamışsınız. öncelikle hiç birşey düşünülmese bile sizin yaptığınız hesaba göre hareket edilecek olursa bu işe girilmez. 250 tl gibi ufak bi rakam için kredi çekilip riske girmeye deymez. öncelikle bi işe başlarken yapılan yatırımın getireceği riskler senin bu işe girmeni gerektirecek kadar karlımı ona bakmak lazım. ki sen 250 tl gibi bi rakam kalmasını hesaplıyorsun.
işe başlarken herzaman en kötü hesaba göre hareket etmeklazım ki buda senin yaptığın hesaba göre en kötü şartlar olmuyor. bazı günler hiç iş yapmadığı olur. bazense 1 günde kazanırsın 1 aylık parayı.
ticaretle uğraşan eskiler derki bir işletmenin para kazanıyorum demesi için 1 aylık kirasını 1 günde kazanması lazım. ticaret kolay değil ama çok zorda değil. iyi düşünmeklazım. hevesini kırma istemem. ama başka işler düşün. düşük yatırım yüksek kazaç olmalı. bu devirde böyle işler varmı diyecek olursan az ama imkansız değil derim.
kader seni güldürmüyorsa espiriyi anlamadın demektir...

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Ticaret
5750-5500------250---kaldı değmezki be kardeşim git çöpcülük yap daha karlısın 800 ytl alırsın kafanda rahat olur
yyyyyyy

Peki her ay ödediği 2.500 tl banka kredisi kardan değil mi ? 250 tl için bu iş yapılmaz diyen arkadaşlar... Ayrıca kredi çekerek iş yapılır.Önemli olan yaptığın iştir.Yani attığın taşın yerini bulmasıdır ki eğer bulursa biz buna elin taşıyla elin kuşunu vurmak diyoruz..

...
Her ne olursa olsun, kendin olmak için asla geç değildir !..Ya da benim durumumda asla erken değildir..! Bunun zamanı yoktur, istediğin zaman başlayabilirsin. Değişebilir ya da aynı kalabilirsin. Bu işin bir kuralı yoktur !..Hayatımızı iyi ya da kötü yaşayabiliriz..! Umarım senin ki mükemmel olur. Umarım seni şaşırtacak şeyler yaşarsın. Umarım daha önce hiç hissetmediğin duygular yaşarsın. Umarım hayata başka bir pencereden bakan insanlarla tanışırsın. Umarım gurur duyduğun bir hayat yaşarsın ve eğer yaşamadığını düşünürsen ; Umarım içinde herşeye yeniden başlayacak gücü bulursun...

Benjamin Button filminden..

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Tabikide kredi çekilerek iş yapılır neden yapılmasınki!!..Bunlar günümüzde eskiden kalma artık klişeleşmis sözler..
Bilmediğin işe girme
krediyle iş yapma
Eee peki ticaret yapmak için paramız yoksa napalım.Ticaret yapmayalımmı???
Doğrusu su an her nekadar rekabet çok olsada vergiler insanların belini büksede ihtiyaç her zaman ihtiyaçtır.
Ps cafe için değer mi değmezmi bilemiyorum.Tamamıyla açacağın yerin potansiyeline bağlı.Varsa potansiyel varsa kalabalık senin tahmin ettiğinden fazlasınıda kazanırsın.Korkmamalısın.inşallah senin için hayırlısı olur.Başarılar dilerim
12345

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
fsinan ben şuan kredi çekerek iş yapmaktayım hiç sermayem yok ama krediyle iş yapıyorum sence neden çünkü 100 100 para kazancağım için kredi riskine girdim yoksa girmezdim yani anlıcagın zarr etme riskim yok ama arkadaşın iş yapcağı kesin değil kazancağı kesin değil matematik hesapları yapmayın kardeşim kredi çekerek iş yapacaksan toplu mal al sat yap en iyisi tabi onun içinde çevre ve o ortamı bulman içinde bi bedel ödemen lazımdı önceleri hazırda kimse kimseye gel iş yapalım demiyo
yyyyyyy

dostum sermayem yok krediyle iş yapıyorum diyosun.Peki kullanıdığın kredi sermaye değilmi.Öncelikle bu tanımları iyi bilelim ondan sonra yorum yapalım.
İş yapıp yapmayacağı kesin olmayabilir.Bende buraya danışmıştım butik ekmek fırını açacağım diye bir sürü yorum geldi.Üretim olmassa bu iş olmaz diye.Ben suan kendim üretim yapmıyorum dükkanda sattığım ekmekler başka yerden geliyor poğaçalar farklı yerden tatlılar başka bi yerden.Dükkanımda üretim yapmadan tıkır tıkır işliyor çok şükür.
Önemli olan doğru yerde açmak ps cafe yi.
Doğru yerde olursa neden olmasın
12345

bazı arkadaşlar gider gelir hesabında yanlışlık yapmış. kredi ödendikten sonra hala para kalıyorsa o iş yapılabilirdir.

sana bir iyi bir kötü şeklini söyliyim.

bizim buralarda bir dükkan vardı. kirası 5 bin lira falan. ilk önce saray halı tuttu olmadı onlar çıktı bir pizzacı geldi o da tutmadı onlar çıktı bir tekstil firması tuttu tutmadı. çünkü kira yüksek yer işlek olsada insanlara hitap etmiyordu. sonra 3 eksik arkadaş tuttu ps3 cafe yaptı. hani yanında okul falanda yok. özet geçim içerde şuan 30 makina falan var. adamlar 2 kişi gittiğinde otutturmuyorlar akşam saati. yaa 6 lira ödeyeceksin yada en az 4 kişi olacaksın :) sıra var yani

günde her makina 12 saat çalışıyodur benim tespitim.

neyse bir de kötü örnek var. böyle depo gibi bi yere kahveden bozma yeri ps3 kafe yaptılar kirada uygundu

ama olmadı en son internetten satışını yapıyordu 4 bin liraya maal olan sistem 2 bin 2.500 den gitti.

ben bu riski alırım tutmazsa bu paranın yarısını kaybetmeyi göze alırım diyorsan gir babam. ama işin akılcı cözümü bir ortak bulup parası olan bir ortak 50 bin mi masrafı senin 25 bin kredi cekip başlamandır. 25 de o koyar.

yazmaktan yoruldum.. özet geçim nakit sıkıntın olacaksa girme. yani oradan gelecek parayla dönerim diyorsan girme. işletmeler durdukları yerde masraf çıkarırlar. kazandıgını oturdugun yerde yersin banka kredisi de üstüne kalır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
o parayla ömür boyu iş kurmak varken sezonluk işlerle gereksiz risklere girmeyin kazansanız da sürekli olmayacaktır.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Beyfendi guzel bi is sektoru secmissin ama zamani gecmis bi is sektoru,eger bu isi 10 sene once yapmis olsaydin iyi para kazanirdin ama simdi hic zannetmiyorum para kazanacagini(umudunuda kirmak istemem)banka kredisinden bahsediyosun birde - yonunden dusun;ya calismazsa ya kredileri odeyemezsen?elindekini avucundaki satipda banka kredisi+kira gideri odemeye degmez..bence baska isler dene ...iyi sanslar sana...
#1103;

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Ythalat / Yhracat
eğer bu dediğin hesap tutarsa, (ki şahsi fikrim tutar) peki neyle geçineceksin? eğer ek bir gelirin varsa yani açtığın mekan sıfır var elde sıfır çalışsa bile yine de başka yerden gelirin var ve kredi bitene kadar geçinebilirim diyorsan gir bu işe,,, çünkü en azından kredin bittiği zaman müthiş bir sermayen olacak artık kredi taksidi olmayacağı için ayda en az 3 bin tl kazandıran bir mekanın olacak ve kredi bittiği an devretsen bile güzel bir hava parasıyla devreder ve bir arkadaşın dediği gibi; elin taşıyla elin kuşunu vurmuş olursun elinde müthiş bir sermaye kalmış olur... olumlu olumsuz yorumların hepsini süzgecinden geçir fizibiliteyi iyi yap şimdiden BAŞARILAR DİLERİM

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Bankacylyk-Finans
Bence bu hesapla bu işi yapmakbiraz çılgınlık gibi olur,daha garanti işler denedikten sonra,biraz nakit yapın...Sonrasında kafe işini düşünün:)Saygılarrrr...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
arkadaslar oncelikle yorumlarınız icin cok tesekkur ediyorum.Bi arkadasımın dedigi gibi biz bu ise ortak girmeyi dusuuyoruz,25bin lira kredi cekip yapmayı dusunuyorum.o da kredi cekicek.yani 2500 lira kredi masrafı ikiye bolunucek.ve benim dusuncem en kotu senaryoda ben %30 zarar ettigimizi dusunuyorumki krediyle 60bin olan işletme 18,fazlasını diyelim 25bin zarar etsin kişi bası 12,5 zarara tekabul eder.ve bu rakamda bence kimseyi oldurmezBahsettigim gibi yeri cok iyi bi yerde.-12,5binlik bir riske deger bir girisim oldugunu dusunuyorum.Ayrıca ben 5760 yazdım ama bazı arkadaslar 250tl karla mı giriceksin demisler,dogrudur gun gelir dukkan is yapmaz ama bnm bahsettigim +250tl kar en kotu senaryoda hesaplanmıs bir rakam.iyi bir konsept ve dogru lokasyonun sonuca goturebilecigini dusunuyourm.acıkcası bnm icin su an tek sorun ilk 6 ayda yasanabilicek olumsuzluklar.musteriyi oturtana kadar kredilerle alakalı sıkıntım olurmu korkusu beni biraz zorluyor.bu da riski bana bir kez daha hatırlatıyor :) birsey daha var bazı arkadaslar ps sektorunun oldugunden bahsetmisler,dogrudur olen yerler olabilir ama bizim gibi futbol sehirlerinde bu gibi sektorler olmez diye dusnuyorum ve suan icin sakaryada diger ps cafelere baktıgımda olmedigini her gecen gun daha ii anlıyorum.tskler

Sen bu işin olcağına inanıyorsan yap. Heyecan varsa içinde yap. Bir insanın kendi işine verdiği emek kadar güzel birşey yoktur.

En fazla banka 5 sene üstünü çizer sonra kaldığın yerden devam edersin.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
ben bu işle uğraşıyorum bir üniversitenin yakınındayım çevrede 5 cafe bu işi yapıyor öğrenciye bel bağlamamak lazım benim %50 yerli müşterimde var
sınav zamanı bayram seyran havalar konserler maçlar derken senin hesaplar sonuçtan sapar evdeki hesap çarşıya uymaz çevrene güveniyosan yaşıtların gelir giderse vs daha kolay dönersin ama her işte olduğu gibi bundada bi tutunma zamanı var 2-3 ay kendini döndürebilcek krediyi ödeyebilcek durumun var mı?
bunların hepsini gözden geçir çalışma saatleri sosyal hayatını alıp ***ürcek bunları hesaba kat herşey para değil benim bu cafe işinden öğrendiğim budur arkadaş
hakkınızda hayırlısı olsun kim ne dese boş bu hayat yaşadıkca öğreniliyo bazı derslerin bedeli pahalı oluyo :)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Şu şekilde yapabilirsin arkadaşım.İstersen masaları sandalyeleri ayrıca işletmende çay tost falanda satıcaksan bunlarla ilgili alacağın malzeme kalemlerini kredi kartsız taksitlerle satan kurumlar var.Hatta bazılarında taksitleri 6 ay sonra ödemeye başlıyorsun.Demirbaş malzemelerini bu şekilde alabalirsen hem elindeki tüm parayı birden eşylara bağlamazsın o zaman zarfına kadar kazanabildiğin kadarını toplarsın hem senin için iyi olur hemde işletmen için.Çünkü en az 2-3 aya işlerin anca oturur.İşlerini yoluna koyduktan sonra borcunu ufak ufak taksitlerle ödemiş olursun.Benim sana tavsiyem budur.
Bunların haricinde dekorasyon için eğer çevrende tanıdıkların varsa bir şekilde parayı 3 e yada 4 de böldür.Eğer daha fazla zaman zarfında taksite bölebilecekler varsa o şekilde yaptır kardeşim.
HA şimdide bu yoruma nasıl olsa o parayı eninde sonunda ödicek diyenler olucaktır.Ama işletme yi açarken en azından bir kaç ay elinde paran olsun elbet sonrasında ödemen daha kolay olucaktır.
Umarım herşey istediğin gibi olur başarılar dilerim burdan haberlerini bekliyorum.
12345

fsinan yorumun ve fikirlein icin cok tesekkur ederim dostum,değerlendirmeye alıcam