Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Plastikmi Oyuncakmı Hububatmı Medikal Alarmımı ?

BaşlatanFatih.gulerTarih24/03/2012 06:32:45Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye95 yazı
Merhaba arkadaslar sizlerin degerli fikirlerine ihtiyacim var Su an amerikadayin meslegimin geregi olarak aslen gazeteciyim  bu sektoru sevmiyorum onun Bunun yaninda calismakla para bulunmaz bi donem universite donemimde kktc ticaretle ugrastim ama kkktc de olmadi isler kotuye gitti  simdi tekrardan ticaret yapmak istiyorum ilk medikal alarmlarini dusundum amerikada guzel satis yapiyolar ama turkiyede tutarmi ve turkiyede yapan firmalarda varmis gordum ki sonra vaz gectim dusundum ki doganin vaz gecilmez gercegi plastik isinle ugrasayim arastirdim bi cok firmadan granul makinesi fiyati aldim tabi 250 bin dolardandan bahsediyolar o para o sektore riske edilmez cok kisi bu isi yapiyo sonra dedimki oyuncak toptanciligi yapiyim arastirdim Cinde bir suru firmayla konustum fiyatlar iyi AMA sonradan baktim ki herkez kendi malini cinden ithal ediyo ve bu piyasaya yapanciyim cok firma var yapan bu isi nasil giricem piyasaya sonra dedimki hububat isi yapayim peder cifci hayvan isiyle ugrasiyor bi silo yaptirayim ciflige al sat yapayim dedima arastirdim biraz piyasayi cok buyuk ve buyuk firmalar var sonra kagit pardak dedim ureteyim ondada makinayi aliyosun ham maddeyi cinden aliyosun yapiyosun maliyeti cindeki hazir kagit pardaktan fazla Maliyeti var kafam karisik acikcasi sizlerin fikirlerini bekliyorum 

Yerleşim Türkiye / CanakkaleMeslek Medya
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye95 yazı
Fatih bey öncelikli olarak belirtmek isterim ki bende gazeteciyim ve bu konuda mutabıkız başkasının yanında çalışarak değil bu meslekte hiç bir meslekte para kazanamazsınız geçinirsiniz. bizim mesleğin ayrı bir sevimsizliği var o ayrı konu ...

diğer konulara gelince bu güne kadar bir çok uluslar arası düzeyde bir çok ticari faaliyette bulundum.Hala var olan bir kaç şirketin ortağıyım.

ticari başarının kolay yöntemleri var. başlıca şartları var.

1. sattığın malı üretmek yada ithal etmek

2. ürettiğin malın satışını yapmak

3. ve kolay olan yöntem ise satana mal temin etmek yada üretenin piyasasını bulmak

yani elinizin değdiği işi piyasasını bildiğiniz işi yaparsanız korkusuzca girebilirsiniz.

ben yenilerde türkiyeye döndüm henüz bir kaç ay oldu. yaptığım iş satışı olan malı türkiyeden toptan alıp az bir karla yurt dışına göndermek.

bunun dışında illa üç işten birini tavsiye etmemi istiyorsanız mekanik oyuncak türkiye pazarında henüz yeni giriyor. ve yüksek kar marjları var.

ama bir işi hesaplarken çindeki fiyatı 5 lira türkiyedeki fiyatı 50 lira diye bakmayın. yatırdığınız parayı ne zaman amorti edebilirsiniz ki maksimum 3 yıl olmalıdır. bu üç yıl içinde paranız haricinde para kazanmanız gerekmektedir.

2005 yılında bujiteri işine girdim ( hala varlıgını sürdürmekte) sermayesi 100 bin dolardan fazlaydı

2008 yılında diyet pasta işine girdim hala ortaklığım devam etmekte.

2010 yılında terlik ayakkabı işine girdim mal satışı yapıyorum

bunların hayatta kalmasının tek bir sebebi vardı ben var olan sistemlere dahil oldum.

arada kaybettiğim 9 sektör oldu onların hepsi benim sıfırdan başlayıp ithalatından giriştiğim işlerdi.

üzgünüm ki ülkem insanı 5 liraya aldığı malı siz 4 lira diyince yeniyseniz piyasada yaşama hakkı tanımıyor.

çok uzun oldu sanırım umarım bir faydası olabilmiştir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Editör5590 yazı
Medikal alarmı nedir ? Plastik doğanın vazgeçilmez gerçeği ne demektir anlamadık.

Plastik işinden kastınız atık plastikleri granül yapıp tekrar kullanıma sokma işi midir ?

Bütün bu işleri Amerika' da yapmayı tasrlıyorsanız Amerikan piyasasından haberi olan birilerini bulmak lazım. Hububat satışı, oyuncak toptancılığı, plastik dönüştürme veya hayvancılık Türkiye' de iş yapar. Medikal piyasası biraz tıkanık burada.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye95 yazı

Sayin alacask cok tesekkur ederim degerli fikirleriniz icin

Sayin akinselcuk
Medical alarm yanliz yasiyan veya evade uzun saatler yanliz zaman geciren hastalar icin acil yardim butonu
YouTube da medical alert diye arattirisan daha iyi anliyacksiniz beni
Ve demissiniz ki amerikadami dusunuyosunuz hayir. Vatanimda dusunuyorum bu isleri uc bes ay icinde Geri donucem
Diger isi ise evet plastik Geri donusumu granul haline getirmek

Editör5590 yazı
Bu alarm işini İstanbul da yapan büyük bir iki firma var. Ama tek başına tek iş olarak değil. Büyük sağlık kuruluşları ile alakaları var. Diğer bir çok ilde de elektronik güvenlik firmaları yapıyor daha doğrusu yapmaya çalışıyor. Aslında güzel bir iş olmakla beraber bizim ülkede patlama yapmamış çok fazla rağbet görmemiş bir iş. Burada bu işe abone olacak kadar imkanı olan bir yaşlıyı bu denli yanlız bırakmak itici geliyor insanlara. Buna abone olacaklarına bakıcı tutmayı daha akla yatkın bulacaklardır.

Google a medikal alarm yazmıştım bir sürü gaz alarmı çıktı.

Plastik işinde bir çevre olmalı baştan, yoksa uzun süre sıkıntı çekilecek bir iş olur gibi.

Bence döndükten sonra burada biraz daha araştırın. Piyasa da hareket var. Mutlaka bir şeyler akla yatar. Yeter ki bir sermaye olsun.

tamnland.com

Yeni Üye95 yazı
Fikirleriniz için teşekkür ediyorum Akın bey size sunuda sormak istiyorum kagit bardak için ne düşünüyorsunuz duydum ki dogrumu bilmiyorum Türkiye'de plastik hazır bardakların kullanımı yasaklanacakmis sizce böyle bir şey yapsam bu büyük marketlere satma olasılığım nedir metro olsun tansas olsun işleyis politikaları nasıl bı fırkanız varmi

Editör5590 yazı
Plastik bardaklarının yasağıyla ilgili bir şey duymadım ama yasakladık deseler hiç şaşırmayız.

Kağıt bardağı büyük marketler almaya alır da siz neden bu kadar sıkıntılı, tırnakla kazıya rak para kazanılacak, en üvertüründen 50 rakiple boğuşmadan satış yapılamayacak, sık sık tutunabilmek için zararına satışın yapılacağı işlere kafayı takıyorsunuz ?

Müşterisi büyük market olan küçük üretici sürekli kıyak yapmaya ve sürekli ezilmeye mahkumdur.

Şimdi hemen şu anda gözlerinizi kapatın.
Ayağa kalkın ve kafanızda düşünüp durduğunuz bir iş fikrine odaklanın.

Düşünürken dikildiğiniz yerden 3 adım geri gidin. Düşünceleriniz dikildiğiniz yerde durmaya devam etsinler !!!

İş fikrinize uzaktan bakın. Detaylarına değilde bütününe bakın.
Geçmiş hayatınızı da düşünün arada.
Sıkıntı çekmeden kolayca hiç bir işiniz olmadı değil mi ?
Yeni bir sıkıntının içine girecek gibi görünüyorsunuz.
Kahve içseydik karşılıklı falınızda bu çıkardı.

Belki kazanacaksınız ama hiç kolay olmayacak. Falınızda uzun bir yol ve ucunda aşılması gereken dev bir bekçi görürdük. Tabakta yüreğiniz kabarmış çıkardı.

İnsan kaderinden kurtulamaz. Ne yapsa hep başına istemediği aynı şeyler gelir. Ne kadar tedbir alsa da aynı tür sonuçlara ulaşır.

Çünkü kendini değiştiremez. Kendini değiştirmeden başka bir şey yaşama şansı da olmaz.

Bence işi gücü boşverin. Önce kafayı boşaltın.

Eziyet çekmeden yapılabilecek işlerle ilgilenin. Her iş eziyetli ve risklidir. O zaman hesap analiz yapın.

Paraya yüklenecek kaç kalem risk var büyüklükleri ne kadar ?
Bu riskler büyüklüklerine göre göze alınınca karşılığında ne veriyorlar ? Bazı risklerin hiç bir şey vermediğini göreceksiniz. Katlanmak zorunda olunan ama hiç bir şey kazandırmayan bir risk.

Kağıt bardağı üretmek için harcanacak para ve emeğe karşılık marketlerde boğuşacağınız ve bir türlü tadıyla para alamayacağınız bir satınalmacı. 1 lira harcayıp 1,1 lira kazanmak için verilen uğraş. Bazen 0,9 liraya satmak zorunda kalınan bir ürün.

1 liraya yaptığınızı 3 liraya satabildiğiniz bir ürün bulun. Alıcının ayağınıza geldiği bir ürün bulun. Her aklına esenin hemen girişemediği bir iş bulun. Olmadığında yokluğunun hemen hissedileceği bir ürün bulun. ( Ekmek mesela kağıt bardak değil ) İnsanların mutlaka tüketeceği bir ürün. Çorap bile kağıt bardaktan üst sıradadır bu listede.

Devletin mevzuatın çok boğmadığı bir ürün olsun. Hatta hiç bir mevzuatta adı geçmesin, devletin dersini çalışmamış çocuk gibi ; "biz daha oraya gelmedik öğretmenim" dediği bir yerden olsun.

Amerikalı gibi değilde çocukları olan aç bir Meksikalı gibi düşünün. Cebindeki son kuruşla bir şeyler yapıp para kazanmak zorunda kalan Meksikalı gibi.

Sermayesi olan bir işadamı gibi değilde aç bir işci gibi düşünün. Market satın almacıları malını satmak isteyen bir iş adamına karşı çok güçlüdürler. Mal satmak için çok kötü bir başlangıç.

Ekmek fırını açın mesela.

Herkes sıcak ekmek almaya gelsin. Kimse fiyatta pazarlık yapmasın. Kimse yarın öderim demesin. Bedeller küçük olduğundan zengin fakir herkes size müşteri olsun. Her gün ne kadar kazanacağınızı hesap edebilin. Dükkana ne yatırım yaparsanız ne kadar karşılık geleceğini tahmin edebilin. Ufkunuz muallak olmasın. Sıkılınca devredilebilecek, birilerinin kolayca satın almak isteyeceği bir iş olsun.

Pizzacı açın.

Konfeksiyoncu magazası açmak bile kağıt bardaktan iyidir.

İnsanlara ucuz mal satmaya çalışan marketlere siz daha ucuz mal satmak zorundasınız. Malı pahalıya almayı özellikle seven bir sektöre girin. Perdeci açın mesela. Hanımlara en lüks perdeleri satın.

Kağıt bardak üretip satmak besin zincirinde en altlarda bir yer beğenmek olur kendinize. Bir aslan ya da çakalla hiç karşılaşmadan mutlu mesut yaşayan tavşanlarda vardır mutlaka ormanda ama siz bu zinciri biraz daha inceleyin.

Daha iyi bir yerinden girin içeriye. . . . .

tamnland.com

Yeni Üye11 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Plastik bardaklarının yasağıyla ilgili bir şey duymadım ama yasakladık deseler hiç şaşırmayız.

Kağıt bardağı büyük marketler almaya alır da siz neden bu kadar sıkıntılı, tırnakla kazıya rak para kazanılacak, en üvertüründen 50 rakiple boğuşmadan satış yapılamayacak, sık sık tutunabilmek için zararına satışın yapılacağı işlere kafayı takıyorsunuz ?

Müşterisi büyük market olan küçük üretici sürekli kıyak yapmaya ve sürekli ezilmeye mahkumdur.

Düşünürken dikildiğiniz yerden 3 adım geri gidin. Düşünceleriniz dikildiğiniz yerde durmaya devam etsinler !!!

Belki kazanacaksınız ama hiç kolay olmayacak. Falınızda uzun bir yol ve ucunda aşılması gereken dev bir bekçi görürdük. Tabakta yüreğiniz kabarmış çıkardı.

İnsan kaderinden kurtulamaz. Ne yapsa hep başına istemediği aynı şeyler gelir. Ne kadar tedbir alsa da aynı tür sonuçlara ulaşır.

Çünkü kendini değiştiremez. Kendini değiştirmeden başka bir şey yaşama şansı da olmaz.

Eziyet çekmeden yapılabilecek işlerle ilgilenin. Her iş eziyetli ve risklidir. O zaman hesap analiz yapın.

Bu riskler büyüklüklerine göre göze alınınca karşılığında ne veriyorlar ? Bazı risklerin hiç bir şey vermediğini göreceksiniz. Katlanmak zorunda olunan ama hiç bir şey kazandırmayan bir risk.

Kağıt bardağı üretmek için harcanacak para ve emeğe karşılık marketlerde boğuşacağınız ve bir türlü tadıyla para alamayacağınız bir satınalmacı. 1 lira harcayıp 1,1 lira kazanmak için verilen uğraş. Bazen 0,9 liraya satmak zorunda kalınan bir ürün.

1 liraya yaptığınızı 3 liraya satabildiğiniz bir ürün bulun. Alıcının ayağınıza geldiği bir ürün bulun. Her aklına esenin hemen girişemediği bir iş bulun. Olmadığında yokluğunun hemen hissedileceği bir ürün bulun. ( Ekmek mesela kağıt bardak değil ) İnsanların mutlaka tüketeceği bir ürün. Çorap bile kağıt bardaktan üst sıradadır bu listede.

Devletin mevzuatın çok boğmadığı bir ürün olsun. Hatta hiç bir mevzuatta adı geçmesin, devletin dersini çalışmamış çocuk gibi ; "biz daha oraya gelmedik öğretmenim" dediği bir yerden olsun.

Amerikalı gibi değilde çocukları olan aç bir Meksikalı gibi düşünün. Cebindeki son kuruşla bir şeyler yapıp para kazanmak zorunda kalan Meksikalı gibi.

Sermayesi olan bir işadamı gibi değilde aç bir işci gibi düşünün. Market satın almacıları malını satmak isteyen bir iş adamına karşı çok güçlüdürler. Mal satmak için çok kötü bir başlangıç.

Herkes sıcak ekmek almaya gelsin. Kimse fiyatta pazarlık yapmasın. Kimse yarın öderim demesin. Bedeller küçük olduğundan zengin fakir herkes size müşteri olsun. Her gün ne kadar kazanacağınız hesap edebilin. Dükkana ne yatırım yaparsanız ne kadar karşılık geleceğini tahmin edebilin. Ufkunuz muallak olmasın. Sıkılınca devredilebilecek, birilerinin kolayca satın almak işteyeceği bir iş olsun.

Pizzacı açın.

Konfeksiyoncu magazası açmak bile kağıt batdaktan iyidir.

İnsanlara ucuz mal satmaya çalışan marketlere siz daha ucuz mal satmak zorundasınız. Malı pahalıya almayı özellikle seven bir sektöre girin. Perdeci açın mesela. Hanımlara en lüks perdeleri satın.

Kağıt bardak üretip satmak besin zincirinde en altlarda bir yer beğenmek olur kendinize. Bir aslan ya da çakalla hiç karşılaşmadan mutlu mesut yaşayan tavşanlarda vardır mutlaka ormanda ama siz bu zinciri biraz daha inceleyin.

hocam konu ile alakası yok ama harika bir anlatım olmuş tebrikler.

amerikadaki dostumuza da akılcı bir yatırım yapmasını dilerim ..
Omega Lojistik : http://www.omega-tr.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk

Herkes sıcak ekmek almaya gelsin. Kimse fiyatta pazarlık yapmasın. Kimse yarın öderim demesin. Bedeller küçük olduğundan zengin fakir herkes size müşteri olsun. Her gün ne kadar kazanacağınızı hesap edebilin. Dükkana ne yatırım yaparsanız ne kadar karşılık geleceğini tahmin edebilin. Ufkunuz muallak olmasın. Sıkılınca devredilebilecek, birilerinin kolayca satın almak isteyeceği bir iş olsun.

Pizzacı açın.

Konfeksiyoncu magazası açmak bile kağıt bardaktan iyidir.

Editörüm Yine döktürmüşsün :)) Ağzına ve Yüreğine sağlık :) Forumda okuduğum en güzel ve en gerçekçi yazılardan biri:))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye20 yazı
selçuk bey en can alıcı cümle herşeyi özetliyor. atasözü bile olur :)

"İnsan kaderinden kurtulamaz. Ne yapsa hep başına istemediği aynı şeyler gelir. Ne kadar tedbir alsa da aynı tür sonuçlara ulaşır.
Çünkü kendini değiştiremez. Kendini değiştirmeden başka bir şey yaşama şansı da olmaz."

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye2981 yazı
Akın Selçuk Hoca , mükemmel bir anlatım olmuş. Çoktandır yazınızı okumamıştım . Bu iyi geldi.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2981 yazı
Mutlaka ticaret yapacağım diyorsanız. Neyi ithal edebilirim veya neyi üretebilirim diye değil, neyi SATABİLİRİM diye sormak lazım. Satabileceğin mal ve hizmetin tedarikini iyi yapabiliyorsan İş tamamdır. Sonra detayları düzenlemeye gelir sıra.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye192 yazı
bulunduğunuz ülke ile Türkiye arasında nasıl bir köprü kurabileceğinizi araştırmakta da fayda var...
Plastikle ilgili en son okuduğum yazıda , araba kaportasınında ilerde plastikten yapılacağı güvenlik olarakta daha güvenli olacağı yazıyordu, yani ileride çok daha fazla hayatımıza girecek bence...
Başarılar dilerim...
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
Bahsettiğiniz sektörler sermaye ve bilgi gerektiren, büyük işler. Büyük işlerin riski büyük olur. Yeni girişimcilerin %80 inin 5 yıl içinde faaliyetini durdurduğu bir piyasada büyük cesaret ister. Benim tavsiyem bu saydığınız sektörlerden hangisi aklınıza yatıyorsa, riskin %90 ını başkasına yükleyerek girmeniz. Bu sayede sektörün içine girip bilgi sahibi olursunuz. Riski üstlenmeden sektöre girmek nasıl olur derseniz:

Hububat işi için, bu işi yapan bir firmayla anlaşıp peşin mal alımı yaparak toptan yada perakende satışını yapabilirsiniz. Bir nevi pilasiyerlik diyebiliriz. Bunun için firma size araç verebilir yada siz hafif ticari araç alabilirsiniz. Yüklü alım yapmazsınız az kazanırsınız ama riski az olur. Bu sayede piyasa bilgisi, ürün bilgisi ve tecrübe edinmiş olursunuz. Baktınız işler iyi gidiyor hali hazırda 300-500 müşteri var bir depo tutarsınız, bir elek sistemi kurarsınız, daha da olmadı bakliyat ithal edersiniz.
Riskmax=12.000+1 yıl

Oyuncak işi için, İtalatçı bir firma ile anlaşıp peşin olarak alımlar yaparsınız. Kiralık olarak tuttuğunuz bir depodan malların dağıtımını yaparsınız. Dağıtım için hafif ticari bir araç alırsınız. Bu sayede işi öğrenirsiniz. Baktınız satışlar iyi hazır portföyde 300-500 müşteri var, artık kendiniz ilk elden tedarik işine bakarsınız.
Riskmax =10.000+ 1 yıl

Kağıt bardak işi için, bu işi yapan bir firmayla anlaşırsınız, peşin alım yapıp dağıtımını yaparsınız. Bakarsınız 3 yıllık kazancınız bir kağıt bardak üretim tesisini amorti ediyor, Bir kağıt bardak fabrikası kurarsınız.
Riskmax=6.000+1 yıl

Sözün özü yeni bir sektöre İğne ipikle başlamak gerek.
Daha sonra ihtiyaç olursa bir dikiş makinesi, ve sonra ihtiyaç olursa bir tane daha... derken bir tekstil fabrikası olmuş.
saygılar...

muhammet murat

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ö?renci
Üye242 yazı
Değerli akinselçuk hocam. muhteşem yazılarınız var. bize biraz da kendinizden bahsetseniz. murat06 kardeş olaya kayserili gözüyle bakmış. bence mantıklı.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
Yeni Üye14 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy
Mutlaka ticaret yapacağım diyorsanız. Neyi ithal edebilirim veya neyi üretebilirim diye değil, neyi SATABİLİRİM diye sormak lazım. Satabileceğin mal ve hizmetin tedarikini iyi yapabiliyorsan İş tamamdır. Sonra detayları düzenlemeye gelir sıra.

Çok doğru bir açıklama.

Ayrıca oyuncak konusunu bir süredir bende araştırıyorum.Bu konuda ülkemiz adına bazı gerçekler vardır.Geçmiş yıllarda ithal edilen oyuncağın ülkemizde üretilmesi konusu mukayese edildiğinde % 300'lerden bahsedilirken özellikle içinde olduğumuz yıl itibariyle bu fark %40 lara düşmüştür maliyet olarak.Bunun yansımasınıda sanayiide görmek mümkündür.Özellikle son iki yıldır ülkemizde plastik oyuncak imalatçıları istatistik olarak artış göstermiş.Şunu söylemek istiyorum bu gibi konularda özellikle ithalatmı , üretmekmi diye düşünürken ciddi bir mali analiz yapın.Hoş ülkemizde sanayide kurumsallaşmamış % 80 'lik kısım daha maliyet hesaplmayı doğru düzgün bilmediği için maliyetleri yüksek çıkarıyorlar ama olurda böyle bir konuda karar vermek zorunda kalırsanız öncelikle maliyeti doğru hesaplayabilen birisiyle bir analiz öneririm.Mümkün mertebe ithalatı eğer ülkemizde olmayan bir yarımamül,teknoloji gibi zaruri durumlarda yapın.X armatürünün seramik yarımamülü ülkemizde yok.Üretim teknolojiside mevcut değil bunu ithal edin.Ama geri kalan bileşenleri burada üretin,montajını burada yaptırın.Makineniz yoksa bu işi fason yapanlar var maliyeti birlikte hesaplayın.İthalat iyidir, ama her zaman iyi değildir.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul