Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Irak - Erbil Hakkında Birkaç Cevap Lütfen

BaşlatanexelicorTarih24/03/2012 01:43:22Yorum36

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Öncelik ile herkese selam ;
Yakın zamanda 15-20 gün içerisinde ERBİL'de sonax servisinde işe başlayacağım , daha önce IRAK'ta hiç bulunmadım bana bilgi verebilecek birileri var mı? bölge hakkında olabilir servise uğramış olanlar olabilir ne bileyim işte güvenlik sorunu, yaşam koşulları gibi konularda yardımcı olabilecek var mı acaba ?
BARKO

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorum
Yeni Üye7 yazı
Merhaba Bölge hakkında google da araştırma yaparak bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Genel olarak anlatmak gerekirse Erbil'de güvenlik sorunu bulunmuyor ben ailemle 2 yıldır yaşıyorum henüz güvenlik problemi yaşamadım yada duymadım. Yaşam koşulları da Türkiyenin normal illeri gibi diyebilirim , Avmler, Parklar vb. medeniyet unsurları fazlasıyla mevcut. Dil olarak Kürtçe, Sorani konuşuluyor ama genel olarak ingilizce biliyorlar ve türkçe konuşan sayısıda gün geçtikçe çoğalıyor son olarak Sonax bayiisi sanırım Majidi Mall Avm nin yakınında yer alıyor bir kaç kez oto bakımı için gitmiştik, Sonax sahibi ve çalışanlar güleryüzlü iyi insanlar.

Yerleşim Türkiye / ErbilMeslek Reklam
Yeni Üye5 yazı
Teşekkür ederim yakın zamanda orada olacağım.yaşayıp göreceğiz.
BARKO

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye178 yazı

4 gün önce Bağdat - Irak taydım. 3 günlüğüne gittim bir arkadaşla.
araştırma, ortama bakma, iş alanlarını incelemek amaçlı gittik.
Irakın kuzeyine gitmedim ama bağdat tam bir cehennem. inan zor attıık kendimizi türkiyeye. birde arap konferansı varmış şansımıza.
lanet ettim kaldığım 3 güne. birde bizim otelin yanında bomba patladı 6 kişi öldü son gece.
çok tehlikeli bir yer Irak. Güvenlik sıfırın altında. Birde yanlış anlama, araplar pek güvenilir değil.
kendine çok dikkat et

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye5 yazı
Sayın megist genel anlamda haklısın Irak güvenli değil bunu biliyorum fakat Erbil hakkında ki araştırmalarım bölgenin düzgün olduğu hakkında zaten bir sürü Türk var o bölgede ama şu an için gideceğim ortamı mutlaka analiz etme şansım olacak bakalım ama o kadar sorun olacağını sanmıyorum artı ben Boşnak kökenliyim Sırp savaşındaki o cehennemi gördükten sonra çok daha kuvvetliyim bakalım görelim .
BARKO

Yeni Üye24 yazı
arkadaşım kuzey ırak arap bölgesinden çok farklı aşayisi ve herşeyi tam olarak yerli yerinde binde bir olay çıkar kuzey ırakta. saygılar
DETA DIŞ TİCARET İTHALAT İHRACAT

Yerleşim Türkiye / A?ryMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye47 yazı
bağdattan bahsetmiş arkadaş erbili soruyor

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Esnaf
Yeni Üye93 yazı
erbil güvenli evet ancak her an ne olacağı belli olmayan çoğrafya 6.5 ay kaldım gözümün önünde adam öldürdüler kimse bir şey yapmadı.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Yeni Üye24 yazı
evet o kadarı oluyor tabi
DETA DIŞ TİCARET İTHALAT İHRACAT

Yerleşim Türkiye / A?ryMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye5 yazı
Yorumlar için teşekkür ederim efendiliği bozmadıkça başıma bir bela geleceğini sanmıyorum zaten amaç çalışmak geleceğimize biraz katkısı olursa ne ala
BARKO

Üye127 yazı
K.Irak, Erbil güvenli ve rahat bir şehir. Türk olarak yabancılık çekmezsiniz oldukça fazla sayıda insanımız var ve bölge insanı ile sorunumuz yok. Dil konusundada rahat olursunuz keza Türkçe bilen veya buradan gidip çalışanlardan dolayı iletişim kolay sayılır, sokaklarda, parklarda, AVM' lerde dilimiz konuşuluyor, bölge insanıda zaten iyi insanlar.
Allah'a emanet olun.
BAVER GRUP
beslen-ankara@hotmail.com
0507 544 46 33

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye18 yazı
erbil e uçaklamı karayolu ilemi gitmek lazım. hangi kapıdan çıkış yapılıyor ve vize kapıdanmı alınıyor. otel fiyatları nasıl. bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ymalat
Yeni Üye7 yazı
Erbil e karayolu yada uçakla gelebilirsiniz, uçak firmalarından thy , flypgs ve atlasjet mevcut ve hergün uçak bulunabiliyor,vize gümrük kapısında yada havalanında girişte 10 günlük veriliyor, otel fiyatları ortalama 40 dolar ile 200 dolar arası değişiyor ,

Yeni Üye93 yazı
Silopiden Ve Cizreden taksilerler de Halil İbrahim kapısına gelip buradan 10 günlük vizenizi aldıktan sonra yine taksi ile Kuzey Irak içine seyahat edebilirisniz.Pazarlık yapıp 3 kişide gidebilirsiniz aynı araçla

Yeni Üye5 yazı
ben pasaportumu 6 aylık aldım vizede sıkıntı olmaz heralde bilen varmı acaba?
BARKO

Üye124 yazı
megist kusura bakma bagdata giriş çıkışlar yok ben erbilde kalıyom ben şirket sahbiyim bagdata gidemiyorum sen nasıl gittin söylermisin bu sitede birbirimizi yanlış yönlendirmeyelim arkadaşlar örnek megist

Yerleşim Türkiye / ?yrnakMeslek Gyda
Üye124 yazı
erbile gitmek isteyen varsa türkiyenin neresinde olursa olsun sadece 200 dolara gönderiyoruz irtibat için numaranızı bırakın biz ararız

Yeni Üye93 yazı
kulaf bağdata gidiş var antalyadan gittiler geçen hafta corendon havayolu ile

Yeni Üye7 yazı
Bağdata Türkiye yada başka ülkeden gidilebilir ama kuzey ırakdan geçiş yapmak sorunlu bu aralar.

Üye124 yazı
arkadaşlar gidersiniz ama gittiginizde geri dönme şansınız %1 bile degil oralarda neler olup bitiginden haberiniz yok galiba

Yeni Üye86 yazı
MERHABALAR

DAHA ÖNCE İNTERNET ORTAMINDA VEYA TELEFONLAR İLE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERİN YOĞUNLUĞU NEDENİYLE IRAK İLE ALAKALI BİR BLOG AÇMAYA KARAR VERMİŞTİM. IRAK HAKKINDAKİ EN GENİŞ VE EN GÜNCEL BİLGİ PAYLAŞIM SİTEMİN İÇİNDE DAHA ÖNCEKİ YAZIŞMALARINIZDA BULUNMAKTADIR. İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ SİZE SORMADAN GİRMEDİM. EĞER SİTEYİ ZİYARET EDENLERİN SİZLER İLE KONTAK KURMASINI İSTİYORSANIZ SORU-CEVAP BÖLÜMÜNDEN İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ GİRİN. SİTEMİZİN ADRESİ AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR. YAZIŞMALARIMIZ ARTIK BURADA DEVAM EDECEKTİR. TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜZERE....

SAYGILARIMLA

MUHAMMET ALİ ÖZYAPAR

Web adresimiz : www.irakisdunyasi.com
Mail adresimiz : admin@irakisdunyasi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ilker SAN
Merhaba Bölge hakkında google da araştırma yaparak bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Genel olarak anlatmak gerekirse Erbil'de güvenlik sorunu bulunmuyor ben ailemle 2 yıldır yaşıyorum henüz güvenlik problemi yaşamadım yada duymadım. Yaşam koşulları da Türkiyenin normal illeri gibi diyebilirim , Avmler, Parklar vb. medeniyet unsurları fazlasıyla mevcut. Dil olarak Kürtçe, Sorani konuşuluyor ama genel olarak ingilizce biliyorlar ve türkçe konuşan sayısıda gün geçtikçe çoğalıyor son olarak Sonax bayiisi sanırım Majidi Mall Avm nin yakınında yer alıyor bir kaç kez oto bakımı için gitmiştik, Sonax sahibi ve çalışanlar güleryüzlü iyi insanlar.

Merhabalar,

Erbil' e 7 defa gittim. Muazzam bir inşaatlaşma var, Sana tavsiyem Kazandığın parayı asla üzerinde tutma hemen Türkiye' ye yolla, ticaret söz ile yapılıyor ama Bölge halkı işi öğrendiğinde ilk işi sizin işinize son vermek olacaktır. Kalıcı olmak gibi bir durumunuz söz konusu değil, halkı tembel saat 3 den önce uyanmıyorlar tüm işler nargile cafe de görüşülüyor, küçük paralar konuşulmuyor, ordan birinin referansı olmadan asla iş yapamazsınız. Erbil dışına kati süretle çıkmayın can güvenliğiniz tehlikeye girer, adam kaçırma olayları sıklıkla oluyor. Bölgede bizim etiler gibi lüx mahalleler var ve genelde amerikalılar burada yaşıyorlar. Amerikan hükümeti her ay 1 milyar dolar yardım gönderdiği için herkesin hayat refahı oldukça yüksek, Rus kadınları burayı çoktan keşfetmiş, acem kızlarıda var güzel ama tehlikeli yanaşmamanı tavsiye ederim. Halkı duş almıyor desem yeridir, çok ağır kına kokuyorlar. Elektronik ucuz Galaxy s 3 bile 350 dolar. El verdiklerini kesin ihya ederler. Halk istediği gibi kredi kullanıyor ve bütçesine göre 100 dolar gibi komik paralar ile geri ödüyorlar. Ülkede bulunan Türklerin çoğu burada sıfırı tüketmiş tipler asla güvenmemelisin işine bak az konuş asla tartışmaya girme ve paranı ne üzerinde taşı nede bir yere sakla aynen Türkiye' ye yolla

miletos
http://www.berlinucakbilet.com/
www.ucusrotasi.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Üye400 yazı
merhaba ıran yada ıraktan adetli cep telefonu getirtmek istiyorum yardımcı olabilecek varsa lütfen mail atsın

jibi34@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye537 yazı
arkadaslar ben moldovada yasıyorum son 1 yıldır tekırdagda kı guvenlık sırketım battı forumda tanıyanlar vardır benı uzun suredır uyeyım benım sorum bır calısan olarak erbılde calısabılırmıyım cunku bır sermeyem kalmadı kurtce bılmıyorum ama ıngılızce ve ruscam ıyı ucretlı bır calısan olarak ne kazanırım orada aılemı turkıyede bırakıp bır ıs kuracak yada duzen kuracak kadar hatta kalıcı olacak kadar calısmak ısterım eger kazanc ıyı ıse

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye89 yazı
sayin kajmeram ucretler iyidir fakat ne is yaptiginizi bilmedigim icin kesin birsey soyleyemiyorum.eger is bulursaniz isveren firma size calisma izni cikartir.ustelik erbilde bircok insan turkce bildigi icin yabancilik cekeceginizi sanmiyorum.ingilizcenizin olmasida bir artidir sizin icin.

Yerleşim Irak / SüleymaniyeMeslek Di?er
Üye537 yazı
ıraklı kardesım cevabın ıcın tesekkurler ben hep kendı ısımı yaptım ıyı pazarlamacıyım ıyı bılgısayar kullanırım kendı sırketım battıkdan sonra turkıye de olsun rusya da olsun baska ınsanların yanında calıstım ve yaptıgım ısı hep gelıstırdım ancak durumumdan oturu prezantabıl bır aramıyorum artık derler ya ne ıs olsa yaparım:) pekı oarada nasıl bır ıs bulabılırım bır ıscı olsam aylık kazancım ne olabılır sımdıden tekar tesekkur ederım

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye89 yazı
sayin kajmeram,
mail adresinizi yazarsaniz isinize yarayabilecegini dusundugum bir is konusunda bilgilendirmek isterim.umarim isinize yarar.hakkinizda hayirlisi

Yerleşim Irak / SüleymaniyeMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
bende amerikada yasiyorum ve erbile gelip bir sure zaman gecirmek istyorum piyasa arastrmasi icin...is durumunda yardim edebilecek varsa cok sevinirim ve orda yasayanlardan birine burdan sormak istyorum piyasaya hakimse eger,mermer ve islenmis tas,havuz taslari vs bu isin piyasasi nasil,bilginize guvenerek teskr ederim simdiden..selinemredelibas@gmail.com mail adresim
yed

Yerleşim ABD / FloridaMeslek Turizm
Yeni Üye2 yazı
ve bu arada burdaki bi baglantiyla unlu bi magazanin seri sonu mallari fabrika cikis fiyatlarininda altinda alabiliyoruz.listeler halinde fotolarla.orneklerini gormek istyenler ulassinlar,ciddi bir is ,saat gozluk ayakkabi bayan abiye bikini canta vs.. tr yada erbil farketmiyor. selinemredelibas@gmail.com
yed

Yerleşim ABD / FloridaMeslek Turizm