İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Maasli Mi Yoksa Serbest Muhendislik Mi
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorumA
Editör5590 yazı
24/03/2012 : 12:55:18#1
Web sitesi
Alıntı
İş konusunda sizi direk uçuşa geçirecek yeterli sağlam bir sosyal çevreniz yoksa, sadece piyasaya güveniyorsanız Türkiye ortalmasına göre gayet güzel durumdaki maaşınızla aranızdaki ilişkiyi muhafaza edip, sermayenize daha koruyucu gözetici bir ortam temin edin deriz.
tamnland.com
B
Üye450 yazı
Böyle mükemmel maaaşı (çünkü çok iyi bir maaş) bırakıp işyeri sahibi olmanın huzursuzluğunu yaşamayın derim.
İnanın kendi işinizi kurup mevcut maaşınızdan daha fazla kazanacağınızı bilseniz dahi mevcut işinizdeki huzur ve sağlığı bulamayacaksınız.
Dolayısıyla 2-3 bin TL daha fazla kazanacağım diye hiç girmeyin derim.
Makina Mühendisi/İstanbul
S
Yeni Üye56 yazı
25/03/2012 : 13:02:34#3
Web sitesi
Alıntı
Adana da ikamet eden bir meslektasınız ve almıs olduğunuz maası duyunca dudağı uçuklayan biri olarak :) bence hiç riske girmeyin derim Saygılarımla
H
Yeni Üye4 yazı
M
Yeni Üye5 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - heaven_sent Makine mühendisi olarak hangi sektör veya sektörlerde tecrübe edindiniz? Neden karadeniz bölgesini düşünüyorsunuz (hangi şehir?) |
merhaba ;maden ve endüstriyel tesis işletme alanında tecrübe edindim. karadeniz olmasını istemem ailemin burda olmasından dolayıdır.
H
Yeni Üye4 yazı
tekrar merhaba, öncelikle serbest piyasada yapmak istediğiniz iş kolu (tesisat ve izolasyon) günümüzde oldukça yaygınlaşmaya başlayan ve önemi gün geçtikçe daha fazla anlaşılacak bir iş koludur. ülkemiz enerji konusunda dışarıya bağımlı bir ülkedir ve her yıl milyonlarca dolar para yanlış projeler ve yalıtım eksikliğinden dolayı heba olmaktadır.
bir inşaat mühendisi olarak ben de bu konuda bir girişim yapmayı düşündüm. hatta düşünmekle kalmayıp bu konuda oldukça fazla araştırma yaptım, fuarlar gezdim, sektör firmalarıyla görüşmeler yaptım.
maaşınızdan anladığım kadarıyla sektörler farklı da olsa önemli bir iş tecrübeniz var. sağlam bir ekip, akınselcuk un belirttiği gibi sosyal çevre, güçlü maddi altyapı ( işyeri, ekipman, iskele, bayilik anlaşmaları, vs.), ticari zeka ile bir mühendis olarak bu işin altından kalkabileceğiniz düşünüyorum.
bir inşaat mühendisi olarak ben de bu konuda bir girişim yapmayı düşündüm. hatta düşünmekle kalmayıp bu konuda oldukça fazla araştırma yaptım, fuarlar gezdim, sektör firmalarıyla görüşmeler yaptım.
maaşınızdan anladığım kadarıyla sektörler farklı da olsa önemli bir iş tecrübeniz var. sağlam bir ekip, akınselcuk un belirttiği gibi sosyal çevre, güçlü maddi altyapı ( işyeri, ekipman, iskele, bayilik anlaşmaları, vs.), ticari zeka ile bir mühendis olarak bu işin altından kalkabileceğiniz düşünüyorum.
M
Yeni Üye5 yazı
Yazıyı gönderen - heaven_sent tekrar merhaba, öncelikle serbest piyasada yapmak istediğiniz iş kolu (tesisat ve izolasyon) günümüzde oldukça yaygınlaşmaya başlayan ve önemi gün geçtikçe daha fazla anlaşılacak bir iş koludur. ülkemiz enerji konusunda dışarıya bağımlı bir ülkedir ve her yıl milyonlarca dolar para yanlış projeler ve yalıtım eksikliğinden dolayı heba olmaktadır. bir inşaat mühendisi olarak ben de bu konuda bir girişim yapmayı düşündüm. hatta düşünmekle kalmayıp bu konuda oldukça fazla araştırma yaptım, fuarlar gezdim, sektör firmalarıyla görüşmeler yaptım. maaşınızdan anladığım kadarıyla sektörler farklı da olsa önemli bir iş tecrübeniz var. sağlam bir ekip, akınselcuk un belirttiği gibi sosyal çevre, güçlü maddi altyapı ( işyeri, ekipman, iskele, bayilik anlaşmaları, vs.), ticari zeka ile bir mühendis olarak bu işin altından kalkabileceğiniz düşünüyorum. aynen dediklerinize katılıyorum. onemi gun geçtikçe artan bır sektor olmakla bırlıkte urun seceneğinin ve iş gücü alanının genış olacağı kanısındayım. endustriyel alanda olamamla bırlıkte ızolasyon çözümlerinin endüstri kısmında kullandığım urunler ve uygulamalar oldu. çevre anlamında da sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum. benı en cok endişelendiren, serbest olduğunda karşılaşacağım finans akısının maaslı gibi olmayacağı. |
B
Üye450 yazı
Tabi ki iş kurmak yanında bir sürü de sıkıntılar getirecek size.
En başta dediğiniz gibi zamanı gelince aldığınız maaş gibi düzenli gelir elde edemeyeceğiniz gibi yanınızda çalışanlara düzenli maaş vermek için çabalayacaksınız.
Bunun yanında kira,stopaj,KDV,peşin vergi,SSK,Bağkur gibi bir sürü ödemelerle de muhatap olacaksınız.
Hammadde tedarikçileri ve iş yaptıracağınız taşeronları saymıyorum bile daha :)
İnanın uzaktan bakınca iş kurmanın-girişimciliğin cazip ve yapılabilir olduğu görülüyor ama işin içine girince insan sıkılıyor. Tabi elinizde iyi bir özsermaye varsa o başka.
Ayrıca çevre diyorsunuz,ben bildim bileli iş kurma aşamasında çevrenin o engin desteği iş kurduktan sonra hiç görülmüyor.
Ticari olarak düşünün,taşının. Hesap,kitabınızı çok iyi yapın.
Gerekirse (bence) bulunduğunuz yerde -maaşlı işinizden çıkmadan- dışardan bu tür iş alarak yapmaya çalışın.
Maaşınız inanın çok güzel. Ben 20 senelik makina mühendisi olarak bu maaşı alamıyor hatta yaklaşamıyorum bile.
En başta dediğiniz gibi zamanı gelince aldığınız maaş gibi düzenli gelir elde edemeyeceğiniz gibi yanınızda çalışanlara düzenli maaş vermek için çabalayacaksınız.
Bunun yanında kira,stopaj,KDV,peşin vergi,SSK,Bağkur gibi bir sürü ödemelerle de muhatap olacaksınız.
Hammadde tedarikçileri ve iş yaptıracağınız taşeronları saymıyorum bile daha :)
İnanın uzaktan bakınca iş kurmanın-girişimciliğin cazip ve yapılabilir olduğu görülüyor ama işin içine girince insan sıkılıyor. Tabi elinizde iyi bir özsermaye varsa o başka.
Ayrıca çevre diyorsunuz,ben bildim bileli iş kurma aşamasında çevrenin o engin desteği iş kurduktan sonra hiç görülmüyor.
Ticari olarak düşünün,taşının. Hesap,kitabınızı çok iyi yapın.
Gerekirse (bence) bulunduğunuz yerde -maaşlı işinizden çıkmadan- dışardan bu tür iş alarak yapmaya çalışın.
Maaşınız inanın çok güzel. Ben 20 senelik makina mühendisi olarak bu maaşı alamıyor hatta yaklaşamıyorum bile.
Makina Mühendisi/İstanbul
K
Üye107 yazı
sakın o işi bırakma.. bahsettiğimiz ülke Türkiye.. o parayı bırakıp ticaret yapmak o kadar riskli ki.. yarın bir kriz olur 1 tane bile iş alamazsınız. aman haa, kendinize mukayet olun sakın o işi bırakmayın.. illa ticaret yapacaksanız da, o işi bırakmadan güvenilir biriyle yapın derim. ama güvenilir biri de zor bulunur:) o parayı kullanabileceğiniz, işinizi bırakmadan başka iş yapabileceğiniz alanlar da var.. inanın var. hem de makine ile sizin alanınızla ilgili..
H
Yeni Üye4 yazı
4500 tl 30 yaşındaki biri için türkiye şartlarının üzerinde bir ücret, bu yüzden hemen herkes maaşa takılarak aman işini bırakma gibi söylemlerde bulunmuş. ancak bu maaşın ne şartlarda alındığı ve arkadaşımızın mutlu olup olmadığı hakkında bir fikrimiz yok. sırf maaşı iyi diye de insanları ideallerinden uzaklaştırmanın bir manası yok. 30 yaşında bu maaşı alabilecek yetenekteki bir insan serbest piyasa da başarısız olsa bile üç aşağı beş yukarı bir maaşla tekrar özel sektöre dönebilir..
R
Üye255 yazı
Adamın yaptığı iş belki 4500 ün fazlasını hak ediyordur. O yüzden kendi işine yönelmek isteyebilir. Ve unutmayın insanın kendini işini yapmasınaki zevk hiçbirşeyde yoktur.
redirect
S
Yeni Üye19 yazı
Arkadaş Sallamış 4000 - 6000 Müdür Maaşı Mühendis Değil Birde 30 yaş ne Tecrüben Varda Alacan o Parayı Zaten Yazından Belli Sahte Olduğu Aksini İspatla Elini Öperim.
G
Yeni Üye90 yazı
türkiye şartlarında ortalama makine mühendisi maaşı benim bildiğim 2000-3000 civarı.4500 se maaşın hiç bulaşma derim çünkü piyasada bu tür işlerde nakit para dönmüyor ,senet işi de malum adam ne zaman keyfi yeterse o zaman ödüyor bir de peşinde kosuyorsun adamın ,daha da ödemiyorsa mahkemelerde alnının teriyle kazandığın parayı almak için bir de uğraşıyorsun,bu da yetmezmiş gibi sinirlerin bozuluyor, alacağını alamayınca piyasaya vereceğini de veremiyorsun bir kısır döngü içine giriyorsun .benim bir tanıdığım makine mühendisi doğalgaz işine girdi iyi de para kazandı ama elinde olan sadece zamanında ödenmeyen senetler ee parasını tahsil edemeyince yeni işte alamadı adamların peşinde kosturdu ,iyi para kazandı ama ortada para yok şimdi mahkemede hepsi en sonunda kapattı şimdi özbekistana gitti 5000 dolar alıyor kafam rahat diyor cok memnun.iyi düşün derim.
M
Yeni Üye5 yazı
Yazıyı gönderen - GKC türkiye şartlarında ortalama makine mühendisi maaşı benim bildiğim 2000-3000 civarı.4500 se maaşın hiç bulaşma derim çünkü piyasada bu tür işlerde nakit para dönmüyor ,senet işi de malum adam ne zaman keyfi yeterse o zaman ödüyor bir de peşinde kosuyorsun adamın ,daha da ödemiyorsa mahkemelerde alnının teriyle kazandığın parayı almak için bir de uğraşıyorsun,bu da yetmezmiş gibi sinirlerin bozuluyor, alacağını alamayınca piyasaya vereceğini de veremiyorsun bir kısır döngü içine giriyorsun .benim bir tanıdığım makine mühendisi doğalgaz işine girdi iyi de para kazandı ama elinde olan sadece zamanında ödenmeyen senetler ee parasını tahsil edemeyince yeni işte alamadı adamların peşinde kosturdu ,iyi para kazandı ama ortada para yok şimdi mahkemede hepsi en sonunda kapattı şimdi özbekistana gitti 5000 dolar alıyor kafam rahat diyor cok memnun.iyi düşün derim. |
sallamama gerek yok. şimdiye kadar 2 tane çimento fabrıkası kurup işletmesini yaptım. bakım onarımında çalıştım. bahsettiğim gibi izolasyon işlerini yaptım. 1 adet demir haddahane tesisi kurup işletmesini yapıyorum su anda. artık kendı işimi yapmak istediğim için bu foruma katılıp fikir alışverişi yapmak istiyorum..
V
Üye242 yazı
merlons kardeşim. işinde önemli bir sıkıntın yoksa bu maaşa razı ol ama ileride kendi işini kuracakmış gibi de kendini hazırla derim. 30 yaşındaki biriyle 35 yaşında birinin hayata bakışı daha farklı oluyor. 3-5 yıl daha sabret ve kendine yatırım yap, sermayeni hazırla ama içindeki patronu da olgunlaştır derim. selamlar...
G
Yeni Üye90 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: | ||||
Yazıyı gönderen - GKC
arkadaşım sallamıyorum aynen olanı olduğu gibi söyledim.senin işlerin yolunda gitmiş olabilir ama bu şekilde tanıdığım 2 yakınım var ,aynen de dediğim gibi mahkemeleri hala sürüyor alacakları için .ikiside işi bıraktı alacaklarını tahsil edemedikleri için bir dar boğaza girip kapattılar.iş gelmedi değil geldi ama olan aynı anlattığım gibi fazlası var eksiği yok.saygılar |
ayrıca merlons kardeşim fikrimizi sordun söyledik o zaman niye sallama diyosun anlamıyorum insanlar fikirlerini söyleyince fikirlerini almak istemiyorsan sormayacaksın o zaman.aynen yaşananı söyledim durduk yere işim gücüm yok sana senaryomu yazacağım fikrin olsun diye sana yaşanan bir örnek verdim, 2 yakınımın ayrı ayrı işlere girip ortak yaşadığı problem ,ikiside mühendis girdikleri işte alanlarıyla ilgili.senin gibi insanlara vakit ayırıp yazdığım için suc bende kusura bakma kardeşim sen bu dar at gözlükleriyle bakmaya devam ettiğin müddetçe eminim ticarette özellikle cok yol katedersin !!!!
M
Yeni Üye5 yazı
Sayin gkc arkadasim. Tepkim sana degil serji arkadasimadir. Alinti kismini yanlis aldigim icin sana soylemis gibi olmus. Soylediklerin benim icin cok onemlidir. Kendi adima ozur dilerim.
| Alıntı Yapılan Metin: | ||||||
Yazıyı gönderen - GKC
ayrıca merlons kardeşim fikrimizi sordun söyledik o zaman niye sallama diyosun anlamıyorum insanlar fikirlerini söyleyince fikirlerini almak istemiyorsan sormayacaksın o zaman.aynen yaşananı söyledim durduk yere işim gücüm yok sana senaryomu yazacağım fikrin olsun diye sana yaşanan bir örnek verdim, 2 yakınımın ayrı ayrı işlere girip ortak yaşadığı problem ,ikiside mühendis girdikleri işte alanlarıyla ilgili.senin gibi insanlara vakit ayırıp yazdığım için suc bende kusura bakma kardeşim sen bu dar at gözlükleriyle bakmaya devam ettiğin müddetçe eminim ticarette özellikle cok yol katedersin !!!! |
G
Yeni Üye90 yazı
estağfirullah,olabilir sorun değil.benim size acizane tavsiyem yapacağın işte sadece iş potansiyelini göz önünde bulundurma yapacağın iş konusunda bir fikrim yok ,bilmediğim bir sektör .işi yaptıktan sonra tahsilat kısmı nasıl halledilebilir nasıl olur vs. bunları da göz önünde bulundur ,aynı durumdan mağdur oldu çünkü her iki yakınım da araştır derim mahkemede bekleyen para para olmuyor,.hayırlı akşamlar.Allah işini rast getirsin ne diyim.
T
Yeni Üye17 yazı
sayın merlons arkadasım. su anlık konumunu korumanı tavsıye ederım. şu anda piyasada para yok. herkez piyasadan parasını yavs yavs cekıyor. dolayısı ile bir dar bogaz soz konusu 3-4 ay ıcınde bunu tamamen hıssedecegız. benım acızane tavsıyem, emekli olduktan sonra serbes calısmayı dusunsen daha ıyı olur. hersey gonlunce olsun.
kal saglıcakla
kal saglıcakla
T
Yeni Üye17 yazı
sayın merlons arkadasım. su anlık konumunu korumanı tavsıye ederım. şu anda piyasada para yok. herkez piyasadan parasını yavs yavs cekıyor. dolayısı ile bir dar bogaz soz konusu 3-4 ay ıcınde bunu tamamen hıssedecegız. benım acızane tavsıyem, emekli olduktan sonra serbes calısmayı dusunsen daha ıyı olur. hersey gonlunce olsun.
kal saglıcakla
kal saglıcakla
C
Üye249 yazı
maaşlı çalış kardeşim
D
Üye192 yazı
Belki maaşın iyi olabilir ama kendi işini yapma zevkini hiçbir zaman bulamazsın, maaşı yüksek diyen arkadaşlar için söylüyorum ;Bir kamu kurumuna girseniz zaten 1000 tl eksiğiyle çalışırsınızki lojman vs. ile yine yüksek bir seviyede maaş alırsınız. Özelde de işverenler bu maaşın karşılığını senden kat kat çıkarıyorlardır.
Piyasayı araştır fizibiletisini yap ve deneyimlerini kullanabileceğin işe atıl derim ben.
Şimdiden başarılar dilerim.
Piyasayı araştır fizibiletisini yap ve deneyimlerini kullanabileceğin işe atıl derim ben.
Şimdiden başarılar dilerim.
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz