Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Söve İmalatı Maliyeti

BaşlatancallistoTarih23/03/2012 17:48:50Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye28 yazı
Bünyesinde söve üretimi yapılmayan bir küçük ilimizde söve işine girmek istiyorum.

Bir strafor kesim makinesi ve Söve harcı kaplama makinesi ortalama 20000-25000 TL civarı bir rakam tutuyor. 25000 gibi bir para insanı batırmaz.

Ama bu mesleğinde pek bilmediğim tarafları var. Misal hammadde nasıl sağlanır, kar payı ne kadardır, dış cephe kaplaması yapmak için ayrıca ne gereklidir? Daha farklı uygulama alanları var mıdır? Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan bilgi istiyorum.

Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Kamu sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye780 yazı
Merhabalar;

25.000 tl insanı batırmaz ama.... makineleri aldıktan sonra karşısına oturup kahve keyfi yapabilirsiniz sadece..

Maddeler halinde ortalama maliyetleri yazayım önce (maliyetler daha yüksek çıkacaktır)

1.CNC kesim ve kaplama makinesi : 25.000

2.Harç kazanı :5000 (rakamı düşük yazdım ,söve harcını mutlaka kendiniz yapmalısınız)

3.Kurutma arabası :2.000( 10 araba ile başladıgınızı düşünelim)

4. Karıştırıcı mikser: (harcı son aşamada karıştırmak gerekebilir :200

5.Extra kalıp ve kaplama kazanı : mutlaka ilave gerekecek minimum 500

6. Kütük :5000 (rakama bakmayın öyle çok kütük etmiyor)

7. Kira :1000 (kiralar şehire göre değişir ama en az kapalı/açık 600-800 m2 civarı

8.Personel:2000 (3 kişi bile yetersiz ama rakamı düşük tuttum)

Sanırım 40.000 civarı oldu aklıma gelebilenler bunlar,eminim rakam daha yukarı çıkacaktır.Firma açılışı,tanıtım broşürü,ürün katalogu reklam vs yazmadım ama mutlaka ihtiyac duyacaksınız.

Ve üretime başlıyoruz haydi bismillah...

İlk üretim zorluklarını, kaliteli satılır ürün yapana kadar zayii olan ürünleri, piyasada tutunabilmek için çırpınışları, ilk aylarda yeni olmanın ve üretim standartının olmaması nedeni ilesatış yapılamasada her ay ödenmesi gereken kira,elektrik personel maaşları vb giderler..

Kusura bakmayın belki olumsuz şeyler yazdım ama yaşadıgım olayları aktardım sadece

Allah kolaylık versin

Strotaş

söve ,mimari restorasyon,dekoratif iç,dış mekan elemanları ve ısı yalıtım malzemeleri

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Ymalat
Yeni Üye28 yazı
Uzun uzun anlatmışsın hocam. Çok teşekkür ederim. Siz de mi bu işi yapıyordunuz? Zarar mı ettiniz?

Üye780 yazı

Ben halen devam ediyorum üretim ve satışa.Zorlukları bilin istedim

www.strotas.com
Strotaş

söve ,mimari restorasyon,dekoratif iç,dış mekan elemanları ve ısı yalıtım malzemeleri

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Ymalat
Yeni Üye28 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Altan43
Ben halen devam ediyorum üretim ve satışa.Zorlukları bilin istedim

www.strotas.com

Allah razı olsun. Hayırlı işler hocam. Broşürleri inceledim de, gerçekten işi biliyorsunuz. Bu işe girerken tekrar sizi rahatsız edebilirim. Kolay gelsin.

Yeni Üye29 yazı
hele bi başlada görelim yok mu makinaları alan diye yazarsın sonra.
yavuz

Yerleşim Türkiye / YstsnbulMeslek Ymalat