Ben de birçok arkadaş gibi kendi işimi kurmak istiyorum. 12 senelik iş tecrübem var. Gıda üretimi ve ticareti ile ilgili ancak yapmak istediğim iş biraz daha farklı . Her sabah keyifle gidebileceğim ve tüm yorgunluğumundan keyif alabileceğim bir iş olsun istiyorum. Aklımdaki fikir bir cafe açmak ( İzmir'de). Epey bir araştırma yaptım. İş yeri kiraları, gerekli ekipman ve malzeme, konsept, sununulacak hizmet, eleman v.s v.s
Ortalama maliyet 50.000 ytl ( iyimser bir rakam çünkü mutlaka gözden kaçırdığım birşey vardır). Bir de işletme sermayesi lazım hadi bir de kredi çektim diyelim ( bu arada yeni bir iş kurmak isteyenlere bankacılar pek de sıcak yaklaşmıyor. Bireysel krediler de ise toplam verilen kredi miktarı düşük). Gerekli toplam sermaye en az 100.000 ytl. Cafe'yi açtım diyelim, tutup tutmama olayı da var. İnsanlar gelecek, beğenecek, tekrar gelecek, arkadaşlarına sizi tavsiye edecek ve böylece müşteri potansiyelinzi olacak. Bu da bir süreç ve bu süreç de açtığınız yeri döndürebilecek bir miktarınızın da olması lazım.
Müşteriyi garantilemek için avm'leri de düşündüm hatta biri ile görüştüm ( denk geldi heralde, çünkü normal de yeni girişimcilere randevu dahi vermiyorlar), kısaca kiralar çok yüksek ve ayrıca tanınmış bir marka olmanız gerekiyor.
Kısacası benim cafe hayalim suya düşmek üzere, bu yüzden sizlerden yardım istiyorum.
Sizce bir cafe nasıl olmalı? müşteri en hızlı nasıl çekilir ? Cafe açmak çok mu kötü bir fikir?
Fikrini yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
admin_88