Ben Ebay üzerinden satış yapmak istiyorum. Yapan Akkadaslar yardımcı olursa sevinirim.Yeni yazı onaylanmadıgı için eski yazıyı değiştirtirdim. Ebay hakkında bildiklerimi önce yazayım sonra eksilkleri siz tamamlarsanız sevinirim.
1) Ebay ve paypal üye oldum. Bunu internette resimli olarak gösteriyorlar.Burda satış yapmak isteyenler sıkıntı yaşamaz. Ancak ben başlangıç için bireysel paypal üye oldum. Daha sonra hesap dondurma gibi bir problem çıkabilir mi?
Fatura keserken kdv eklencek mi? Dolar üzerinden mi keseceğiz ?
Satış ilanı nasıl verilir ? internette yarım yamalak
Dropshipping yapmıyacağım. Problem çıkıyor. Elimdeki ürünleri satacağım. Ptt ile takipli küçük paket şeklinde yolluyacağım.Masraflarla ilgili biraz eksiğim var .Örneğin
10 tl bana gelişi olan ürünü 30 tl koydum. Kargo bedava dedim.Kargo masrafıda 10 tl olsun. 30 tl sattığım malda ortalama %20 ebay paypal kur farkı olacak. elime geçecek rakam 24 tl kaldı. 10 tl de kargoya gitti.kar olarak 14 tl kaldı.
aynı malı 20 tl + 10 tl kargo ile satmak
burda komisyon oranı sadece üründen mi yoksa kargodanda kesilecek mi? Tahminin 20 tl den %20 kargodanda paypal vs. %10 kesilecek. Doğru mu?
Bu örneklerden hangisinde en az vergi veririm?
kargoyla 30 dolara satılan ürünü 11 dolara geliyor. 4 dolarda kargo parası maliyetim. Adam 6 ayda 5000 adet satmış. 25 dolara satarsam %20 komisyon dan sonra bana temiz 5 dolar kalacak hesap doğruysa.:))