Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ebay İle Yurtdışına Satıs

Başlatan171988Tarih22/03/2012 15:45:47Yorum24

İlk mesaj
Üye515 yazı
Merhaba

Ben Ebay üzerinden satış yapmak istiyorum. Yapan Akkadaslar yardımcı olursa sevinirim.Yeni yazı onaylanmadıgı için eski yazıyı değiştirtirdim. Ebay hakkında bildiklerimi önce yazayım sonra eksilkleri siz tamamlarsanız sevinirim.

1) Ebay ve paypal üye oldum. Bunu internette resimli olarak gösteriyorlar.Burda satış yapmak isteyenler sıkıntı yaşamaz. Ancak ben başlangıç için bireysel paypal üye oldum. Daha sonra hesap dondurma gibi bir problem çıkabilir mi?

Fatura keserken kdv eklencek mi? Dolar üzerinden mi keseceğiz ?

Satış ilanı nasıl verilir ? internette yarım yamalak

Dropshipping yapmıyacağım. Problem çıkıyor. Elimdeki ürünleri satacağım. Ptt ile takipli küçük paket şeklinde yolluyacağım.Masraflarla ilgili biraz eksiğim var .Örneğin

10 tl bana gelişi olan ürünü 30 tl koydum. Kargo bedava dedim.Kargo masrafıda 10 tl olsun. 30 tl sattığım malda ortalama %20 ebay paypal kur farkı olacak. elime geçecek rakam 24 tl kaldı. 10 tl de kargoya gitti.kar olarak 14 tl kaldı.

aynı malı 20 tl + 10 tl kargo ile satmak
burda komisyon oranı sadece üründen mi yoksa kargodanda kesilecek mi? Tahminin 20 tl den %20 kargodanda paypal vs. %10 kesilecek. Doğru mu?

Bu örneklerden hangisinde en az vergi veririm?

kargoyla 30 dolara satılan ürünü 11 dolara geliyor. 4 dolarda kargo parası maliyetim. Adam 6 ayda 5000 adet satmış. 25 dolara satarsam %20 komisyon dan sonra bana temiz 5 dolar kalacak hesap doğruysa.:))

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Üye329 yazı
bi ara işe girmiştim güzel iş ama bana göre olmadığı için bıraktım
fotograf meraklıları cok rahat girebilir. hem kazanır hem eylenir

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Dany?manlyk
Üye150 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 171988
Güncellll

Bilmek istediklerin tam olarak ne.?

Aylık 2-3 bin Dolarlık satışa Fatura falan kesmen gereksiz, tabiki
Türkiyedede satış yapmıyor isen, yapıyrsana Fatura yerine defter tutman yeterli olur Ebay için.

Yurtışına sattığın belgeli olunca Faturada Kdv belirtme gereksiz
ürünleri alırken Faturada ödediğin Kdv yide geri alırsın.

Satış ilanında yardımcı olurum.

Kargo Masraflarına ptt nin sayfasından bakarsın.

Ebay ve Paypal komisyona kargo ücretinide katıyor.

Yerleşim Türkiye / Tekirdag
Yeni Üye13 yazı
ebay de önemli olan ilk satışı yapıp pozitif feedback alabilmek bende satış yapıyorum fakat feedback az olduğu için az satış yapabiliyorsun. ayrıca lsteleme limitleri var ilk üç ay ancak 10 ürün listeleyebilirsin. ürün nedir?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye13 yazı
10 ürün satıp hiç negatif feedback almazsanız diğer aylarda ebay artırıyor. 10dan fazla listeleme yapamazsınız

Yeni Üye13 yazı
faturaya gerek yok. dediğiniz şekilde yapamıyorsunuz.

Üye150 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 171988
Ebay de satış tecrübeniz var galiba. Ben herşeyi yasal yapmak istiyorum.İleride problem çıkartmasınlar. Ebay ilk ay çok riskli diyorlar. Tecrübelerini öğrenmek isterim.

Ebay ilk ay değil tamamen sıkıntılı feedbackı olumlu tutmalısın
ilk aylarda istedigin kadar ürün yükliyemezsin, kademe kademe yükseltirler.

Üye150 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 171988
10 ürün koydum.Her üründen 100 er adet var dedim. Yapabiliyormuyum böyle. Stoklu mu çalışıyorsunuz yoksa dropshiping mi .Fatura nasıl hallediyorsunuz?

öyle ürün listeleye bilmek için 6 ayı geçmeli ve satışların feedbackı olumlu olmalı.

10 değişik ürün listelersin 1 er adet, 3 tane satıldı onun yerine 3 yeni eklersin, o zaman ileride 10 ürün koyup 10000 er adet var diyebilirsin.

keseceğin fatura sana Türkiye maliyesi için gerekli fatura yerine excel listesi yapsanda yeterli yanında zaten Ebay satış Listesi ve Paypal listesi gösterirsin.

Üye150 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 171988
peki ben mesela ürünleri takipli yolluyacağım. Türkiyeden çıkana kadar ptt sitesinden bakarlar. Kendi ülkesine girince nerden takip edecek?

PTT den sonra kendi Ülkelerininkine örneğin Almanya istanbudan
dan sonra DHL sayfasından takip ediliyor.

Üye150 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 171988
2 kilo 30 tl kayılı küçük paket diye biliyorum.Demekki Yurtdışında asya ülkeleri hariç diğer yerlerde kargo pahalı. Asya ülkeleriyle rekabet etmek için marka ürünler ,ilginç ürünler satmamız lazım.

Çin gibi bir Ülke ile Kargo konusunda rekabet edemezsin,
onlarda Kargo ücreti 0

Üye515 yazı
KAYITLI KÜÇÜK PAKETLER KKTC (TL) YURTDIŞI(TL)
250 Grama kadar 7,75 *Bu ücretlere taahhüt ücreti dahildir.
500 Grama kadar 10,25 *Yurtiçi Kayıtlı Küçük Paketlerin kabul işlemi APS Kurye olarak yapılacaktır.
1000 Grama kadar 17,75 *K.K.T.C. Sivil adres varışlı Kayıtlı Küçük Paketlerin kabul işlemi K.K.T.C. varışlı taahhütlü mektup olarak yapılacaktır.
2000 Grama kadar 27,75

Son ağırlık: 2 Kg.
En büyük boyu 60 santimetreyi geçmemek üzere uzunluğu, genişliği ve kalınlığı toplanınca 90 santimetre.
Tomar halinde en büyük boyu 90 santimetreyi geçmemek üzere uzunluğu ve iki defa çapı toplamı 104 santimetre.

ptt sitesinde gönderi hesapladan bak.Ben giremedim.Biraz zam gelmişti.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf