Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Lokanta / Büfe / Fastfood Tarzı İşletmeler. .

BaşlatantheviLLainTarih22/03/2012 01:21:35Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye63 yazı
Hepinize iyi akşamlar, 22 yaşındayım
Bu tarz bir işletmeyi açıp yürütebilmek, hep hayallerimde gibi desem.. acaba olurmu..

Bu işi severek yapmak istiyorum, ancak bu işte hiçbir tecrübem yok. Bir tanıdığımın yardımını alabilirim döner ustası olarak çalışıyor bir büfede, ve 5-10 metre kare dükkanda 10 kişi çalışıyor. acayip tuttu yani.

1,5 sene sonra babamda emekli olduğunda beraber çalışalım istiyorum.

Öncelik bütçemizi açıklayayım, 40-50 bin tl gibi bir miktar..
Bu işi halen yapmış olanlar, veya bu işe girişipte sorunla karşılaşanlardan tavsiye bekliyorum arkadaşlar.

Yapmayı istediklerim / planlamarım.
İstanbul Fatih'te, işlek bir cadde üzerinde, etrafı lise dolu, çeşitli işyerleri dolu, yakında park var, otobüs durağının olduğu ve genci yaşlısı bir çok insanın geçtiği bir yer.

Bir dükkan kiralayıp, her ay 2.000 3.000 tl bayılmak akıllıca gelmiyor ama. Duruma göre devren dükkanda almayı düşünebilirim.

Yiyecek olarak sabah / öğle / akşam olarak ne satılması beni düzlüğe çıkarabilir.

Benim düşündüğüm ağırlıklı olarak,
sabahları ağırlıklı çorba satılabilir,
sonra akşama kadar tavuk / et döner, nohutlu / tavuklu pilav, ıslak hamburger olabilirmi?
bilimum sıcak soğuk içecekler..
ayvalık tostu, kumru?

Mekan olarak ayaküstü döner ve mekanın yeteceği kadar şeyi hazır satmak mı daha karlı olur? yoksa kaliteli bir iç dizayn ile 10 masa kadar koyabileceğimiz bir yer dahamı çok müşteri çeker.

Bu satıcağım ürünler biraz aynı tarza hitap etmiyor sanırım, genelde öğrencilerin hazır olarak en çok tükettikleri şeyler fast food oluyor. Sadece fast food ürünleri mi etkili olur, yoksa daha farklı bir komboda tutabilirmi. Kısaca bu işte tecrübe yaşamış arkadaşlardan, abilerimden yardım bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Medya
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye63 yazı
:(

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Yeni Üye36 yazı
Gıda işi.

Gıda işi dışardan çok karlı gibi gözüksede aslında size getirdigi kadar ***ürdügü kısımlarıda vardır.
Sabah, ogle, aksam servis yapabilmen için vardiyalı çalışman lazım, eger vardiyasız çalışırsan yaptıgın işten zevk alamazsın, zevk almadan yapıyosan zaten hiç yapma daha iyi müşterilerine zulüm yapma geregi yok. yemek yemeye girdigin bi yerde suratsız çalışanlar ve işyeri sahibi varsa gerçekte ama gerçekten orda yiyecegim bir döner ekmek olsa bile keyif almam. Döner ekmek diyip geçmemek lazım onu müşterin belki 10 kere hesaplayıp yesemmi yemesemmi diyerek gelecek dükkanına öyle yicek malum türkiye insanların hali ortada.
gelelim çeşitliliğe, ıslak hamburger falan filan hikaye beyoglunda yapsan tamam anlarım ama fatihte falan yalan olur, onca işin arasında onu çıkartman ugrastırır.

Bu tarz işlerde önplanı düşünmekten ziyade arka planı düşünün, hep şunu koysam bunu satsam ogrenci var o var bu var diyerekten hesap yapıyosunuz, bir otelde misafirlerin sadece yatma ve diger sosyal faaliyetlerini karşılamak için nasıl ummualı bir arka plan çalışması var haberiniz varmı acaba? genel mdüründen bulaşıkçısına kadar. yani demek istedigim onu koyım bunu koyayım ogrenci var durak var olmuyo maalesef.

Giderlerini iyi hesapla unutma gider sadece su, gaz, elektrik degil dönerin yanında ıslak hamburgeri yapmak için ayıracagın zamanı da ortaya koy zaman en büyük degerlerden biridir. Sonrasında tabelana 10 çeşit fastfood yazıp 2 çeşit le yola devam etme.

Gıda ürünlerin depolanması hazırlanması pişirilmesi ve saklanması veya son tüketim tarihlerini belirlem işlemleri hep bir çalışma ister. Deep freez, sogutucu, ocak, döner makinesi, ızgara her ne alıyosan herhangi birinin bir gün bozuldugunu ve teknik servis bulamadıgını düşün, herşeyi düşün. b,r gün deep freez in çalışmadıgını düşün?

Gıda işi terlik ayakkabı satma gibi perakende işlere benzemez, ürün tedariginden saklanması hazırlanması satılması bunun müşterilşere etkisi hepsi ummalı işlerdir.

Türkiye insanları olarak biraz paramız olsun cafe, lokanta, restoran açıyoruz bir gün o işte çalışmadan, yemek satıyosunuz buzdolabı poşeti degil bir daha düşünün bir daha düşünün.

bu yüzden türk mutfagını geliştiremiyoruz ve kaliteli işler yapamıyoruz, kopyala yapıştır mühendisi olmuşuz milletçe..

Saygılar

Yerleşim Birle?ik Arap Emirlikleri / DubaiMeslek Turizm
Yeni Üye63 yazı

görüşleriniz için teşekkür ederim. ıslak hamburger sadece bir fikirdi, olmazsa olmaz değil.

kaliteli soğutma depoları kullanılırsa, zannetmiyorumki bana sorun yaratsın.. yani depolar sorun yaratır diye bir işe girmekten vazgeçmek mi? elbet ilgi gerekiyor. olayın sadece bu tarafını mı gördünüz?

satılacak ürünler zaten hızlı tüketim ürünleri olduğu için, son kullanma tarihine kadar satılmaması gibi bir ihtimali görebilmenizede şaşırdım

arka planın önemini hatırlattınız, elbette ki görüntü müşteriyi çeker. ve kalabalık olan yerler, daha çok ilgi çeker. ve asıl korktuğum, hiç müşteri olmayan yer ise, diğer insanlarda oraya girme isteğini törpüleyebilir.

benim kurmak istediğim bir fast food tarzı yer, imkanlarımı anlattım ki bana fikir verebilecek insanlar vardır diye.. konuyu türk mutfağının gelişmesine nasıl bağladınız ?

Yeni Üye63 yazı
fikirleri olan varsa esirgemesin lütfen..

Yeni Üye82 yazı
bir oneri....madem 50.000 tl gibi bir sermayen var, dusundugun urunler uzerine yurt disinda yasamak ve is yapmayi dusunurmusun?
ilgini cekerse goruselim.
scanbalci@hotmail.cl

Yerleşim Türkiye / TurgutluMeslek Tekstil
Üye468 yazı
ENVERRIFAT bence çok haklı 15 senedir gıda işindeyim bir işi yaparken 10 sefer düşünür 1 sefer yaparım ne kadar çok çeşit okadar külfet sağlam seni yarı yolda bırakmıyacak eleman varsa sözüm yok istedigini satabilirsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye131 yazı
kendiniz yapamazsanız ustaya bağlı çalışırsanız,
bu para ilk üç ay da biter. anlattığınız yerde zaten
böyle işleri yapan birçok lokanta fast food büfe vardır.
siz ilk önce lokanta nedemek fast food nedemek büfe nedemek
dönerci nedemek bu işleri yapan çeşitli firmalar nedemek öğrenmelisiniz.
yazılarınızla birşeyler öğrenmeye başlamışsınız zannedersem.
fatih bölgesinde yaz geldimi okullara dayalı zaten çalışamazsınız
onun için ramazan bayramından sonraya denk getirin.
eylülde açılış planlayın.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye15 yazı
Dostum kimse beni yanlış anlamasın sözlerim üzerine,,,
Elindeki para bence çok iyi bir para.belki ünlü bir zincir restaurant açamazsın ama kendince şık temiz güzel bir iş yeri açmaya yeter..
Satmak istediklerine gelince istersen sabahları poğaça.börek ve çorba satabilirsin.Öğlenden itibarende döner koycaksan döner ayrıca tost hamburger sosisliylede çeşitlendirirsin.
Ayrıca her vakit çayın ve meyve suyu çeşitlerinde olsun yanındada açık ayran..
Döner için ustada bulabilirsin eğer usta çalıştırmayı düşünmüyosanda en fazla 1 ayda döner ustası oluverirsin.
Sadece 2-3 tane part tıme usuluyle genç temiz bayan elaman çalıştırdınmı.Rahatlıkla döndürürsün.
İste bu tarz işlerinde tek kötü yanı özellikle kısıtlı sermayeyle açılıp ev geçindirilecekse ve yahutta bir yerlere gelene kadar ne tatil yapabiliyorsun nede kendine vakit ayırabiliyosun.
Genel olarak yıpratıcı işler ama aynı zamandada severek yaparsanda bi o kadar zevkli ve sıcak paralı.
Sıcak paralı demişkende bu tarz işletmelerde ay sonunda ekmek parasıydı,baharat parası tüp parası et parası meşrubatçı parası deken bi bakmışın cebinde bişey kalmamış.
hayırlısı olsun

12345

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye63 yazı
fsinan teşekkür ederim açıklamaların için..
ev geçindirme konusunda sıkıntı olmaz, işyeri ilk aylarda zaten kar beklememeli dükkan bi yerine otursun amacıyla ilk aylarda değilmi?
bu cadde bayağı uzun bir cadde, 3-4 km lik bir cadde üstünde giyim dükkanları bankalar aklına ne gelirse bayağıda yiyecek içecek dükkanı var
en sote köşeyi arıyorum bende,,,, tek korktuğum şey dükkana müşteri gelmezse diğer müşteride kaçabilirler.. buna bir önlem varmıdır? bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar yorum yaparlarsa çok güzel olur

Yeni Üye63 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lasillas
kendiniz yapamazsanız ustaya bağlı çalışırsanız,
bu para ilk üç ay da biter. anlattığınız yerde zaten
böyle işleri yapan birçok lokanta fast food büfe vardır.
siz ilk önce lokanta nedemek fast food nedemek büfe nedemek
dönerci nedemek bu işleri yapan çeşitli firmalar nedemek öğrenmelisiniz.
yazılarınızla birşeyler öğrenmeye başlamışsınız zannedersem.
fatih bölgesinde yaz geldimi okullara dayalı zaten çalışamazsınız
onun için ramazan bayramından sonraya denk getirin.
eylülde açılış planlayın.

teşekkürler bu 3 işyerinin en çok hangisi iş yapar anlamında sormuştum karışık olmuş..