Bu tarz bir işletmeyi açıp yürütebilmek, hep hayallerimde gibi desem.. acaba olurmu..
Bu işi severek yapmak istiyorum, ancak bu işte hiçbir tecrübem yok. Bir tanıdığımın yardımını alabilirim döner ustası olarak çalışıyor bir büfede, ve 5-10 metre kare dükkanda 10 kişi çalışıyor. acayip tuttu yani.
1,5 sene sonra babamda emekli olduğunda beraber çalışalım istiyorum.
Öncelik bütçemizi açıklayayım, 40-50 bin tl gibi bir miktar..
Bu işi halen yapmış olanlar, veya bu işe girişipte sorunla karşılaşanlardan tavsiye bekliyorum arkadaşlar.
Yapmayı istediklerim / planlamarım.
İstanbul Fatih'te, işlek bir cadde üzerinde, etrafı lise dolu, çeşitli işyerleri dolu, yakında park var, otobüs durağının olduğu ve genci yaşlısı bir çok insanın geçtiği bir yer.
Bir dükkan kiralayıp, her ay 2.000 3.000 tl bayılmak akıllıca gelmiyor ama. Duruma göre devren dükkanda almayı düşünebilirim.
Yiyecek olarak sabah / öğle / akşam olarak ne satılması beni düzlüğe çıkarabilir.
Benim düşündüğüm ağırlıklı olarak,
sabahları ağırlıklı çorba satılabilir,
sonra akşama kadar tavuk / et döner, nohutlu / tavuklu pilav, ıslak hamburger olabilirmi?
bilimum sıcak soğuk içecekler..
ayvalık tostu, kumru?
Mekan olarak ayaküstü döner ve mekanın yeteceği kadar şeyi hazır satmak mı daha karlı olur? yoksa kaliteli bir iç dizayn ile 10 masa kadar koyabileceğimiz bir yer dahamı çok müşteri çeker.
Bu satıcağım ürünler biraz aynı tarza hitap etmiyor sanırım, genelde öğrencilerin hazır olarak en çok tükettikleri şeyler fast food oluyor. Sadece fast food ürünleri mi etkili olur, yoksa daha farklı bir komboda tutabilirmi. Kısaca bu işte tecrübe yaşamış arkadaşlardan, abilerimden yardım bekliyorum.