Açıkcası ben olsam konsepti kendime göre oluşturur kendi dükkanımı açardım. Ancak ;
Piyasadan malı bulup toparlamam gerekirdi. Bir sürü tedarikçi ile uğraşıp durmam gerekirdi. Eğer doğru yerde doğru bir dükkan oluşturamadımsa bu dükkan neden işlemiyor neyi yanlış yaptım diye hayıflanmam gerekirdi. Başlangıçta ucuza çıkarttığım güzelim dükkanımdan bir süre sonra uçup giden paracıklara üzülmem gerekirdi.
Tek bir tedarikçi ile çalışacaksınız.
Tedarikçi sizin dükkan için ortaya çıkmış mal yelpazesini sizden iyi biliyor olacak.
Açılıştan önce dükkanın yeri için sizin yerinize tedarikçiniz tecrübelerinin ışığında analiz yapmış olacak.
Tedarik sevkiyatı için sola sağa koşturmanız gerekmeyecek. Bir faksla sipariş edilip ertesi gün kapınıza gelmiş olacak.
Bunlara çok büyük ödemeler yapmadan sahip olabiliyorsanız iyi iş gibi görünüyor.
Normal bir bijuteride birilerinin dükkanı sürekli çekip çevirmesi gerekir. Müşteriyi kollaması gözlemesi gerekir. Sürekli mal sipariş edip durması gerekir. Her iki kargoda bir çıkan sıkıntı için zaman ve nefes tüketmesi gerekir. Bu arada bir sürü riski de baştan kabullenmiş olur. Para hesabı sık sık hata verir. Dükkanın hesabı kitabı mal tedariği için ekmeğin devamı için biraz kaşar olmak gerekir.
Tek bir firmaya bağlanıp temiz iş yapmak sizin için avantajlı olabilir. %70-100 kar kulağa ne kadar güzel gelsede asla gerçek olmaz. Yalan değildir ama gizli masraflar vardır.
Bu konseptle açacağınız dükkanla aynı şartlarda kendi kendinize oluşturacağınız bir dükkan arasında maliyet hesabı yapın. Sizinki elbette ucuza çıkacak ama arada uçurumlar yoksa size sunacakları imkanlar işinize yarayacak şeyler. Bu firmayı tanımıyorum. Sadece burada gördüğüm şartları değerlendirip düşünerek bir yorum yapıyorum. Bir iş kurmak isteseydim heveslenebilirdim. Ürkütücü bir yanlarını görmedim. Ama bedeli ne bilmiyorum makulse iyi görünüyor. Yani onlar için dökeceğiniz paraya aynısından 2 tane çıkıyorsa kendi başınıza açın.