Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bu Fikrime Yorumlarınızı Merak Ediyorum

BaşlatanerdemozcanTarih14/03/2012 12:50:40Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye34 yazı
Arkadaşlar merhaba önce kısaca kendimden bahsedeyim, yaklaşık bir yıldır internet üzerinden farklı sitelerde (ilan, forum vs) ürünler satmaktayım.

Bu ürünleri yurt dışından getiriyorum. Ve normal bir işten ziyade ek iş olarak yapıyorum. Aylık kazancım yatırımıma göre 300-800 arasında değişti bu zamana kadar.Daha fazla yatırım yaparsam daha çok kazanıyorum tabiiki.

Fikrim şu, ben bu yaptığım işi bir kitaba dökmek istiyorum. Ürünleri nereden buluyorum nerden alıyorum, hem yurt içindeki hemde yurtdışındaki toptancıların sitelerini tek tek anlatımını görsel olarak yapmak istiyorum. Sonuçta yabancı siteler ingilizce onların ayrıntılı bir şekilde kullanımını anlatıcam.

Kitabın ikinci bölümünde ise ürün analizleri yapıcam, mesela 3-4 dolara alınan bir ürün, türkiyede 20-25 lira. gibi. Bu şekilde ürünleri bulup kaşılaştırmalarr yapıcam.

Ayrıca ürünün internet üzerinden satışını düşenenler için ise örnek tanıtım ve pazarlama yazılar, daha çok satmak için satış ve kampanya tekniklerini öğreteceğim. Bunların hepsi yapılacak değil yapılmış ve tecrübe edilmiş yollardır.

Son olarak Kitabı herkese değil sadece 100 kişiye satmayı düşünüyorum. Çünkü bu işi yapan insanların sayısı bu gün on binlerde olsa da, benim kitabımı alanlar ilk olarak kitaptaki ürünlere yöneleceği için, rekabet artmasın isterim. Tabiki sadece kitaptaki ürünleri alın demicem. Siteleri kullanmasını bilenler her türlü ürünü alabilirler. Ürün araştırmasını kendileri yapabilirler.

Kitaba verdikleri paraya (muhtemelen 25-30 tl arası olacaktır) satabilecekleri ürünler göndermek istiyorum. Mesela 25 tlye satabileceği bir kol saati ya da kolye ya da başka bişey (buna tam karar vermedim) Yani kitaba verdikleri parayı çıkarmalarını garanti ediyorum.

Video şeklinde de örnek sipariş etme gösterebilirim.

Ne dersiniz fikirleriniz nelerdir. Sizce böyle bir kitap 100 adet satarmı.
www.kazancfikirleri.com

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Üye310 yazı
Bir iş hakkında kitap yazmak için o konuda uzman olmak gerektiğini düşünüyorum.
Ayda ortalama 1.000 tl bile kazanamadığınız bir iş hakkında kitap yazma fikri garip geldi bana.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye34 yazı
Hocam, yatırım yapsam toptancımdan ürün alsam fazla fazla o da kazanılır. ben bu işi ek iş olarak yapıorum ve fazla para bağlamıyorum. Ben 800 lira kazandım ve bunu yaparken de 150-170 lira arası bir para yatırdım bu işe. Eğer 300-400 lira gibi bir para bağlasaydım 1500 -2000 arası bişey kazanacaktım. İşte uzmanım demem kendimi ama iyi yapıyorum ve kendime güveniyorum diyebilirim.

Değer verip yorum yazdığınız için teşekkür ederim.
www.kazancfikirleri.com

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ö?retmen
Yeni Üye54 yazı

Peki satınca ne olacak? Kazancınız 2500-3000 tl. yardım için mi böyle bir şey yapmak istiyorsunuz, ya da bir kitap yazdım demek için mi? Amacı anlayamadım doğrusu.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye34 yazı
Hem kitap yazdım demek için hem de elime geçen parayla bir niche e-ticaret sitesi açmayı düşünüyorum onun için. Ticarette risk var benim ise riske atacak param sadece 150-200 lira aylık. Elime geçen 2500-3000 arası parayla bir e ticaret sitesi açıcam.

Bu zamana kadar o kadar kazanmışsındır zaten madem kitap yazabildiğine göre diyecekseniz. Evet bu zamana kadar bu kadar para kazanmışımdır. ancak düğün yaptım borçlarımı kapadım. Şimdi ise elimde toplu miktarda bu kadar para olursa tek ürünlü bir site açmayı düşünüyorum.

Ancak kitaptan dolayı belli bir çevre de edinmek istiyorum.

Yardım için mi diye de sormuşsunuz. Kitaba alan arkadaşlara yardımlar da devam edecektir zaten.

Teşekkür ederim.
www.kazancfikirleri.com

Üye173 yazı
bir blog açarak bilgilerini insanlarla paylaş. kimse kitaba para vermez bence . ama bilgi paylaşımında bulunursan herkez okur dua alırsın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye16 yazı
hocam bence böyle bir kitap yazmanız tabiki iyi olur fakat 100 kitabın maliyeti bence çok daha fazladır.araştırın maliyetler kurtarıyorsa ve kitabı yayınlarsanız ben sizin ilk müşteriniz olurum.
haliltatli1968

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye34 yazı
hocam kitap dedim hep ama bir E kitap olacak.Yani bana maliyeti zaman olacak sadce
www.kazancfikirleri.com

Yeni Üye1 yazı
iyi günler hangi sitelerden neler sattığınızı öğrenmek istiyorum. bıldıgınız gıbı hepsiburada.com baska sata bılecek yer yok dogru durust birde ne sattıgınızda önemli tabiiii bana yardımcı olursanız sevınırım

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Editör5590 yazı
Evet doğru yolu bulmuş bir arkadaş daha . . . Sadece 100 kişi, videolu anlatım gönderebilirim kısımlarını geçersek eğer. Büyük oynayın 25 liradan 100 koniksciye tamah etmeyin.

Kitap fikri süper. Bunu internetten indirilen kitap şeklinde yapacaksınız. 40-50-80 lira artık fiyatınız ne olacaksa. Parayı havale eden, karttan çektiren download edecek.

Bir kaç blogdan, forumlardan kendinizi tanıtacaksınız. Google da yüzlerce ilanınız olacak. Facebook da hem sayfa hem reklam olarak sürekli yer alacaksınız.

Parayı nasıl bulurum diye merak edenlerin kanına gireceksiniz. Onlarda bazen ceplerindeki son kuruşları kumar oynamanın dayanılmaz cazibesine kapılıp bir umut deyip bu kitaba yatıracaklar.

Tamamen makul bir iş.

Kitabı ne kadar dürüstce ve ne kadar mükemmel bir anlatımla yazarsanız yazın;

Kitabı alanların %95 i bu işi gene de yapamayacak. % 80 i kitabı anlamayı bile başaramayacak. % 60 ı aldıktan hemen sonra daha birinci sayfadan gerisini okumayıp kazık yediğiniz düşünecek, % 40 ı piyasaya yeni giren bir üçkağıtcı olduğunuzu düşünecek, % 10 u hemen bulduğu bütün forumlarda ne üçkağıtcı bir kitap olduğunu yazıp tatmin olmaya çalışacak.

Ama siz kazanmaya devam edeceksiniz.

Kesinlikle doğru yoldasınız.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye11 yazı
fikrini satmak oda neyin nesi yaw bende tonla fikir var para olmadıktan sonra fikri napayım ne uyanık adamlar var ya tabi o kitabı alacak enayide çoktur bence başla kanan çok olur illaki
yyyyyyy

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Editör5590 yazı
"Kanmak" yanlış oluyor aslında. Kanmaları için kitapta havanda su dövülmüş olması lazım. Bu tip kitaplarda genellikle gerçekten bir şeyler yazar. Bir yol gösterir.

Yanlışlıklar şunlardır ;

Kitabın gösterdiği yolda gitmeye bir yatkınlığınız var mı ? Kitap size suda ters takla atmayı anlatıyorsa sizin öncelikle yüzme biliyor olmanız lazımdır. Yüzme bilmiyorsanız kitabı alıp okumanıza da gerek yoktur.

Kitap size sadece bir kapı açıyor olabilir girip keşfetme kısmını size bırakıyordur. Mesela şu sitelerden bulunacak şu tip firmalara şu biçim ürünler satarsınız diyen bir anlatımdan direk satıcının adresini adını sattıkları fiyatı mail adreslerini vermemişler diye yakınan, aldığı malı kime satacağımı yazmamışlar diye sıkıntılanan bir kitledir bu kitabın ana müşterisi.

Kitabı yazan elbette para kazanmaya çalışıyor. Her alıcısınıda test edemez ya kitaptakiler bir işine yarar mı yaramaz mı diye.

Tabi bir de bu kitlenin zaafiyetlerini sonuna kadar sömürmeyi kendine düstür edinmiş bir diğer uyanık kitle daha var. Yol gösterip para kazanırlar. Kitap yazıp para kazanırlar. Ama ne yol gösterir ne de kitapta bir şey anlatırlar. Bunlar da forum sitelerinde, youtube da, google ilanlarında, blog sayfalarında avcılık yaparlar. Küçük ödemeler isterler parasız kişinin göndermekte zorlanmayacağı ve karşılığını alamasa da aç kalmayacağı bir miktar. Para gider bir havale numarasına, karşığında bazen bir şey gelmez bazen de bağlantısız kurgusuz gerçeklerle alakasız bir şeyler gelir. Bunlardan da bolca var.

Ama bu sektörün kötülüğü kitap veya gösterilen yol gayet güzel bir çalışma olsa bile müşterisinin büyük yüzdesinin aldığı kitaptan asla faydalanamayacağı bir kitleye satılıyor olması. Bu kitabı anlayıp idrak edip paraya çevirebilecek kadar yeteneği olanların büyük kısmı bu kitapla hiç bir zaman karşılazmazlar. Bu yeteneğe haiz ve bu kitapla yolu keşisecek küçük bir kitle vardır ki hiç sesleri çıkmamasına rağmen kitapların piyasada canlı kalmasını sağlayanda aslında onlardır. Asla hiç bir işe yaramayan bir ürün zamanla piyasadan silinmek zorundadır. Ama bu tip kitaplar arada sırada işe yararamaktadırlar böylece canlı kalırlar.

Fakat kitabın en büyük alıcı kitlesi kitaptan hiç yararlanamayacak olan kesimdir. Bu bakımdan bu işi yapanın üçkağıtcı olarak değerlendirilebilmesi için tek şart kitabın içinin boş olması gerektiğidir. Çünkü boş da dolu da olsa alıcıların büyük yüzdesi boş olduğunu iddia edecek. Yani büyük yüzde kandırıldık diyecekler. Ama minik bir kitle yararlandık diyecek. Kitap yaşayacak yazar kazanmayı sürdürecek.

Dürüstce üretildi ise müşterinin yararlanamıyor olması yazarı üçkağıtcı yapar mı ?

tamnland.com

Üye192 yazı
Sonuçta E-kitap olduğu için sadece zaman kaybın olacak.
Bence yazmalısın ve satışa çıkarmalısın yanında da hediye ile kişilere cazip gelebilir. En önemlisi bu işi yapmak isteyipte bilgisi olmayan kişi çok..
açıklayıcı bir kitap olur hatta yanında da videolu anlatımınıda eklersen talep bekeldiğinden de yüksek olabilir.
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Editör5590 yazı
İnternette satışı anlatan kısa sürede açıkladığı bir çok yolun güncelliğini yitireceği bir kitabı hangi yayınevi basar ki ? Masrafı kendini kurtarmaz çok kötü bir yatırım olur. Yazarın kendi bastırmaya kalsa altından kalkamaz.

Kendi imkanları varsa çıktı makinesi bigisayarda tasnif gibi belki 100 tane yapar dağıtır. Matbaada 100 tane olmaz. Bu tip şeylerin kaderi ekitaptır. Ya da buradan nabız yoklamak.
tamnland.com

Yeni Üye6 yazı
o kitaba yazacaklariniz, bir esnafin gercek sermayesidir. yapmayin.
ben parayi severim, baska biseyi de sevmem.

Yerleşim Belçika / LeopoldsburgMeslek Sanayici