Yardımlarınızı bekliyorum. O nacizane fikirlerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.. Saygılar...
İlk mesaj
Yardımlarınızı bekliyorum. O nacizane fikirlerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.. Saygılar...
| Alıntı Yapılan Metin: |
Ben mafya istanbuldaki çevrem sayesinde çözebildim |
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - comandante1453 Genç ve heyecanlı olman çok iyi ama bunu imitasyon mal satmak gibi yanlış bir yolda kullanman bana çok yanlış geldi.Aynı yanlışı bende yaptım.Çok tatlı para kazanırken nefsime yenilmedim ve çıktım o işten. Ayrıca 200 tl olan bi ayakkabının maliyeti 25 tl yi geçmez ama senin salt bu rakamı alman çok yanlış olur.Mağaza bunu serili alır her numarasını satamaz,stoğu sezonda bitiremezse maliyetine vermesi gerekir,fire verir vb sebeplerden 25 tl mal edilen ayakkabıyı 200 tl ye satınca 175 tl cebe kalmaz. Buradan şunu çıkarabilirizki bilmediğimiz bir işe girmeden tecrübe sahibi olmalıyız yada tecrübeli olan ve çok güvendiğimiz biriyle bilmediğimiz bir işe girebiliriz. |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - akinselcuk http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=56067 Ayakkabı ile ilgili epeyce yazı var. Bence önce magaza açıp sonra internetten de satmaya başlamalısın. Zira tedarik işi en zor kısmı. tedarikte standartı yakalamak aynı tür ayakkabıları devamlı bulabilmek. Fiyatı sabite oturtabilmek çok zor yakalayacağın işler. Magazanın yani canlı satışın tedarik işini tolere etme imkanı var. Mal yoksa yok dersin başka mal önerirsin. İnternet standart durmalı. İkide bir değiştiremezsin. Oysa başlarda aynı malı ikinci kez bulmakta güçlük çekeceksin. İnternete koyduğun talep edilen o an ünlenmiş bir ayakkabıyı her tıklayana gönderemediğinde sitenin işi biter. Her girdiğimde bakmak istediğim ürünlerde değişiklik olan siteyle işim olmazdı. İlle önce internetten satış yapmak zorunluluğun varsa ayakkabı ile başlama. Standart ürünler ile başla. Çaydanlık, telefon gibi. Ayakkabınında bol bulunan bulmakta güçlük çekilmeyen modellerini koyabilirsin. Magaza işi yapmadan İstanbuldaki görünüşünden başka herşeyi dağınık esnafından düzgün mal almayı öğrenemezsin. (sadece replika toptancılarını kasdediyorum) Özellikle 15 e alıp 40 a satabileceğin bol talep edilen, aranan, şekilli ayakkabıları kazıklanma piyasasına belli bir miktar para ve mesai dökmeden alabilir hale gelemezsin. Gedikpaşada doğmuş büyümüş olsan bile bunu başaramazsın . . . İstanbul, İzmir, Antep ve Konya daki ayakkabı imalatcılarınında taklitciyi taklit eden arkadan gelen yeni yetmeleri vardır. Yani birisi iyi bir modeli üretip piyasaya veriyorsa mutlaka onun yaptığını yapmaya çalışacak başka imalatcılar olur. Aynı taklit ürünü çok daha rezil taklit eder. Bu şekilde o da piyasaya girmeye çalışır. Yani tıpkı bu piyasalardan acemice ayakkabı almaya çalışan yeni yetme esnaflar gibi yeni yetme acemi imaltcılarda vardır. Bu ikisi bir araya gelince çay demleyip izlemek düşer işi öğrenmiş olanlara gülümseyerek ne yazık ki. Bütün bunları hesaba katın. Madara olmayın. Yani ortada adresi belli, satıcısı belli, fiyatı belli, kalitesi belli bir piyasa yoktur. Rezil bir imalatı bir esnaf 30 dan alır ve sevinirken bir diğeri 15 e harika bir ürünü alıyor olabilir. 30 a alan 35-40 satacağım diye didinirken, 15 e alan 60 a satarken nazlanıyordur. Tabi bu 15 e al 50 ye sat noktasına ulşamak için oralarda çok dolaşmalı epeyce bir çay içmeli uzun sohbetlerde kendinizi sevdirmelisiniz.
Acımışlardır hocam ya da gerçekte çözememişsinizdir. Aldığınız üç beş koli malın parasının peşinde hizmet verene mafya denmez ki. Mafya teknik olarak bir konuda hizmet verince verdiği hizmetin 10 katını geri alan kurumdur. Zira geçim kaynağı budur. Mahyayla mafya karışmış herhal. |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Acımışlardır hocam ya da gerçekte çözememişsinizdir. Aldığınız üç beş koli malın parasının peşinde hizmet verene mafya denmez ki. Mafya teknik olarak bir konuda hizmet verince verdiği hizmetin 10 katını geri alan kurumdur. Zira geçim kaynağı budur. Mahyayla mafya karışmış herhal. 3 5 koli mal değildi. bir kaç Palet mal almıştım. Hizmet vermediler bize para da vermedim. Çünkü bir hizmet değil destek olarak yanımda durdular. Yani her hangi bir adam giderde benim işim var der para isterler doğrudur. Ancak Dediğim gibi yakın tanıdıklarımız. Öyle olmasalardı dedikleriniz genelde doğrudur. Size katılıyorum. Yoksa kimse kimseye acımaz biliyorsunuz :) Keşke birileri birilerine acısa ticarette ama kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor maalesef Saygılar |