Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İstanbul Ayakkabı Toptancıları Lütfen Yardım(!)

BaşlatanGeneralsTarih12/03/2012 23:34:47Yorum19

İlk mesaj
Yeni Üye24 yazı
Öncelikle herkese merhaba. 19 yaşında lise mezunu, üniversiteye hazırlanan, çok hırslı ve çalışmayı seven birisiyim. Satış danışmanlığı ve saha satış temsilcisi olarak iş tecrübelerim vardır. Kendi paramı kazanmak ve ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum, nihayetinde bir yerden başlamak gerekiyor. Bunun içinde aklımda böyle bir proje oluşuverdi. E-ticaret'den ayakkabı satmayı düşünüyorum. İstediğim gibi giderse mağaza da açmayı düşünüyorum. Bu işi seçmemin nedeni ayakkabılara olan düşkünlüğüm, evde haddinden fazla ayakkabım vardır :) Bunun hakkındada biraz bilgi toplamam gerekiyor. Muhakkaki aranızda bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar vardır. Ne yapmam gerekiyor? İstanbulda bildiğiniz İmitasyon Orjinalleriyle birebir marka ayakkabı toptancıları var ise lütfen özelden veya burdan yazarsanız çok sevinirim. Marka olarak örneğin; alberto guardiani, burberry, louis vuitton, prada, gucci, kowalski, cesare paciotti, emporio armani vb ünlü markalar..

Yardımlarınızı bekliyorum. O nacizane fikirlerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.. Saygılar...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Yeni Üye70 yazı
ayakkabı ile ilgili bi bilgim yok ama.e ticaret konusunda seni biraz aydınlatayım.öncelikle şahıs şirketi kurman gerekir.web sitesi yapablirsin yada hazır satın alabilirsin.sonra bi kaç bankaya gidip sanal pos başvurusu yapman gerekir.onuda kolay kolay vermıyolar.onun yerine hazır yazılım alman daha iyi ilk etapda güvenılır yerlerden.biraz msraflı ama sağlam olur.sitenin sertifakası falan olur.müşteri açısından önemlidir bunlar.sonra reklamnı yapar satarsın.sana tavsiyem sadece facebook a reklam vermen.googleden bile üstün potansiyeli bana göre.yok ben amatör yaparım diyosan gittigidiyor v.b satış yaparsın.fazla masrafın olmaz.şahıs şirketindede bağkur vs vergi giderlerin olur.muhasebe masrafın olur.evini iş yeri gösterebilirsin.yok ben şirket açmam dersende maliye birgün elbet yakalar şüphen olmasın. hayırlı işler
Korkarak Yaşayamazsın!

Yerleşim Türkiye / EskisehirMeslek Ymalat
Yeni Üye24 yazı
Yorumunuz için teşekkürler faydalanabileceğim bir yazı yazmışsınız. İlk başta amatör olarak yapmak istiyorum daha sonra eğer ekmek yiyebileceğimi düşündüğüm anda dediğiniz gibi bir şahıs şirketi kurup web sitesi yapabilirim oda çok mantıklı.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye29 yazı

Ben de yıllarca ayakkabı toptancısının yanında çalıştım. O zamanlar benim de aklıma gelmişti bu fikir ama sonra düşündüm ayakkabı işinde e-ticaret pek tutmaz. Neden ? Çünkü her ayakkabının kalıbı farklıdır, her markanın kalıbı da farklıdır. Kundura türü ayakkabı da 42 giyebiliyorum ama spor da markasına göre değişiyor bazen 43,5 bazısı 43 bazısı 44 oluyor. O yüzden ben e-ticaret ile ayakkabı kesinlikle almam. Markalı ürünler kendi sitelerinden satış yapıyor ama pek tuttuğunu sanmıyorum. Ara sıra şikayet gelirdi bize çünkü. İnternetten aldım ama ayağıma uymadı, hiç rahat değil ya da ben bunu beğenmedim falan gibi. Sıkıntısı oluyor yani. Ayakkabı ayağa giymeden belli olmuyor. Mesela eve bir yemek siparişi verdin ama beğenmedin ya biraz yer bırakırsın ya da çöpe atarsın. Pek öyle gidip de bu ne biçim yemek ben beğenmedim verin iadesi demezsin. Ama ayak önemlidir, rahat olması lazım. Böyle bir durumda insanlar hemen gider değiştirmeye çalışır. Aman bu olmadı diyip evin bir köşesine koymaz ya da çöpe atmaz. O yüzden ben istememiştim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Y?siz
Yeni Üye24 yazı
Dediğiniz gibi her ayakkabının kalıbı farklıdır. Satan kişi işini doğru ve dürüst bir şekilde yaparsa herhangi bir sorun olucağını zannetmiyorum. Şöyleki; satıcağınız malın geri iadesi koşulunu uyguluyorsanız bu sizin yararınızadır ve müşteriyi kazanmanın bir diğer yoludur. İşimi amatörce de yapsam "müşteri haklı" durumunu benimserim. Ayakkabıda ki rahatlıktan bahsetmişsiniz oda doğrudur ayakkabının rahat olması gerek fakat günümüz gençlerin bende dahil olmak üzere rahatlıktan çok ayakkabının görünüşüne önem veriyoruz, bu diğer birçok yaş grubu içinde geçerli. :) Birde ayakkabıyı nereden alacağımda önemli ve ayakkabıyı yapan kişinin el işçiliğinden tutun ayakkabının rahatlığına kadar herşey önemlidir tabi... Müşteriden geri iade geldiğinde birşey kaybedeceğimi sanmıyorum, kargo parası filanda çok büyük bir maliyet değil bir kargoyla anlaştığımda herşey halolur. Ayakkabının kar marjı onu fazlasıyla kapatır diye düşünüyorum.

Yeni Üye62 yazı
Arkadaşım merhabalar. İşin içinden biri ve hali hazırda yapan biri olarak sana her türlü yardımda bulunabilirim. info@markasell.com adresine telefon ve iletişim bilgilerini atarsan orada konu hakkında detaylı bilgi verebilirim.
Alışveriş yaptığınız mağazaların kirasını ödemekten vazgeçin!!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye24 yazı
Riskli iştir ama risk almadanda bir yol katedemiyor insan kardeşim. Dediğin gibi bayanlara nazıran erkekler bu konuda daha kararlı. Bende erkek ayakkabısı üzerine çalışmayı düşünüyorum şimdilik. İlan sitelerinden işimi sürdürmeyi planlıyorum. E-ticaret sitelerinde satarım kanaatindeyim. İlk başta az alacağım ama beğendiğim satıcağını düşündüğüm modeller olursa, tabi ki model başı 5-10 adet alabilirim. Ama Azdan başlamak en iyisi. Babacan bir toptancı bulmak da şart tabi :) yazın için teşekkür ederim.

Yeni Üye24 yazı
İletişim bilgilerimi gönderdim. İlginiz için teşekkürler.

Yeni Üye25 yazı
O işe bir ara bende merak salmıştım şeytana uyduk. Gedikpaşadan Ercan (soy adını hatırlamıyorum hatırlasam soyadını da yazar afişe ederdim) converse aldık. Büyük Toptancı bunlar. Adam örnekleri yanımda sardı gönderdi Gönderdiğimiz yerden converseler iyi diğerleri dandik dediler. Bizde converse sipariş verdik. Gelen siparişteki Malı berbat. Bali izleri vs vs tam rezalet. Ne çektik ben bilirim. Sorunu çözene kadar. Aman dikkat et. Bu işlerde. Ben mafya istanbuldaki çevrem sayesinde çözebildim. Boş adam olsak gitmişti param çöpe. Eeee Harama Tamah edersek sonumuz malumdu kendimiz arandık. Sen daha bak öğrenciyim diyorsun. Sağlam arkan yoksa böyle tiplerle uğraşma derim. Ayrıca neticede marka taklit sahtesini satıyorsun. O markanın adını kullanıyorsun tartışmasız haram. İstediğin kadar araştır sahtecilik haramdır. Yine tabii sen bilirsin can senin canın :)

Hayırlı Günler.

Yerleşim Türkiye / ArtvinMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye24 yazı
Allahtan zarara uğramadan kurtarmışsın üstad. Tabi bu devirde insanlara güvenmek çok zor esnaflık kalmamış, insanlar kimi dolandırsam diye düşünüyor böyle bir devirdeyiz. Önemli olan esnaf birini bulmak. Çok şükür bir aşirete mensup olduğumdan dolayı çevrem konusunda bir sıkıntım yok. Haram derken düşünülebilinir aslında... ama bir ayakkabıya 800-1000 Tl veriyorsan buda haramdır be üstad :) Yorum için teşekkürler.

Yeni Üye94 yazı
generals merhaba,
konu hakkında bilgi sahibi olmak için soruyorum; bizim perakende de satın aldığımız deri bir ayakkabı fiyatı ne olmalı? 100-300 arası fiyatlar değişiyor, hatta daha yüksek olanları da var, bunun maliyeti nedir? Bu işe girmeyeceğim sadece bilgi amacıyla soruyorum, kot fiyatlarındaki anormal maliyet ve kar marjını duyduktan sonr bunu da merak ediyorum..
Siracboran

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye24 yazı
Merhaba sirac,

Şuan 300-600 liraya görmüş olduğumuz ayakkabıların maliyeti 50-100 tl arası değişir belki daha da az diyebilirim. Çünkü seri fabrikasyon üretim olduğu için pek bir maliyeti yok. İyi bir deri ayakkabının en fazla taş çatlasa ederi 100-150 TL'dir. Bu şekilde biz sadece markanın ismine para veriyoruz. Herşeyde olduğu gibi böyle şeylerde de marka öne çıkıyor. Deri'nin metresi o kadarda pahalı deği iranda çok makul. Seri fabrikasyon üretimden ayrı birde el işçiliği olan üretim var. Aralarında dağlar kadar fark var bir yandan seri bir makinalar aracılığıyla ayakkabı üretiliyor, diğer yandan bir insan emek vererek tek başına el işçiliği ile ayakkabı üretiyor. El işçiliği olan ayakkabı haliyle biraz daha tuzlu oluyor. Ama günümüzde birçok ayakkabı markası seri üretim yapıyor. Onun için pek bir maliyeti yok.

Üye223 yazı
Genç ve heyecanlı olman çok iyi ama bunu imitasyon mal satmak gibi yanlış bir yolda kullanman bana çok yanlış geldi.Aynı yanlışı bende yaptım.Çok tatlı para kazanırken nefsime yenilmedim ve çıktım o işten.
Ayrıca 200 tl olan bi ayakkabının maliyeti 25 tl yi geçmez ama senin salt bu rakamı alman çok yanlış olur.Mağaza bunu serili alır her numarasını satamaz,stoğu sezonda bitiremezse maliyetine vermesi gerekir,fire verir vb sebeplerden 25 tl mal edilen ayakkabıyı 200 tl ye satınca 175 tl cebe kalmaz.
Buradan şunu çıkarabilirizki bilmediğimiz bir işe girmeden tecrübe sahibi olmalıyız yada tecrübeli olan ve çok güvendiğimiz biriyle bilmediğimiz bir işe girebiliriz.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Editör5590 yazı
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=56067

Ayakkabı ile ilgili epeyce yazı var.

Bence önce magaza açıp sonra internetten de satmaya başlamalısın. Zira tedarik işi en zor kısmı. tedarikte standartı yakalamak aynı tür ayakkabıları devamlı bulabilmek. Fiyatı sabite oturtabilmek çok zor yakalayacağın işler.

Magazanın yani canlı satışın tedarik işini tolere etme imkanı var. Mal yoksa yok dersin başka mal önerirsin. İnternet standart durmalı. İkide bir değiştiremezsin. Oysa başlarda aynı malı ikinci kez bulmakta güçlük çekeceksin. İnternete koyduğun talep edilen o an ünlenmiş bir ayakkabıyı her tıklayana gönderemediğinde sitenin işi biter. Her girdiğimde bakmak istediğim ürünlerde değişiklik olan siteyle işim olmazdı.

İlle önce internetten satış yapmak zorunluluğun varsa ayakkabı ile başlama. Standart ürünler ile başla. Çaydanlık, telefon gibi. Ayakkabınında bol bulunan bulmakta güçlük çekilmeyen modellerini koyabilirsin.

Magaza işi yapmadan İstanbuldaki görünüşünden başka herşeyi dağınık esnafından düzgün mal almayı öğrenemezsin. (sadece replika toptancılarını kasdediyorum)

Özellikle 15 e alıp 40 a satabileceğin bol talep edilen, aranan, şekilli ayakkabıları kazıklanma piyasasına belli bir miktar para ve mesai dökmeden alabilir hale gelemezsin. Gedikpaşada doğmuş büyümüş olsan bile bunu başaramazsın . . .

İstanbul, İzmir, Antep ve Konya daki ayakkabı imalatcılarınında taklitciyi taklit eden arkadan gelen yeni yetmeleri vardır. Yani birisi iyi bir modeli üretip piyasaya veriyorsa mutlaka onun yaptığını yapmaya çalışacak başka imalatcılar olur. Aynı taklit ürünü çok daha rezil taklit eder. Bu şekilde o da piyasaya girmeye çalışır.

Yani tıpkı bu piyasalardan acemice ayakkabı almaya çalışan yeni yetme esnaflar gibi yeni yetme acemi imaltcılarda vardır. Bu ikisi bir araya gelince çay demleyip izlemek düşer işi öğrenmiş olanlara gülümseyerek ne yazık ki.

Bütün bunları hesaba katın. Madara olmayın. Yani ortada adresi belli, satıcısı belli, fiyatı belli, kalitesi belli bir piyasa yoktur. Rezil bir imalatı bir esnaf 30 dan alır ve sevinirken bir diğeri 15 e harika bir ürünü alıyor olabilir. 30 a alan 35-40 satacağım diye didinirken, 15 e alan 60 a satarken nazlanıyordur. Tabi bu 15 e al 50 ye sat noktasına ulşamak için oralarda çok dolaşmalı epeyce bir çay içmeli uzun sohbetlerde kendinizi sevdirmelisiniz.

Alıntı Yapılan Metin:
Ben mafya istanbuldaki çevrem sayesinde çözebildim

Acımışlardır hocam ya da gerçekte çözememişsinizdir. Aldığınız üç beş koli malın parasının peşinde hizmet verene mafya denmez ki. Mafya teknik olarak bir konuda hizmet verince verdiği hizmetin 10 katını geri alan kurumdur. Zira geçim kaynağı budur. Mahyayla mafya karışmış herhal.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye24 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - comandante1453
Genç ve heyecanlı olman çok iyi ama bunu imitasyon mal satmak gibi yanlış bir yolda kullanman bana çok yanlış geldi.Aynı yanlışı bende yaptım.Çok tatlı para kazanırken nefsime yenilmedim ve çıktım o işten.
Ayrıca 200 tl olan bi ayakkabının maliyeti 25 tl yi geçmez ama senin salt bu rakamı alman çok yanlış olur.Mağaza bunu serili alır her numarasını satamaz,stoğu sezonda bitiremezse maliyetine vermesi gerekir,fire verir vb sebeplerden 25 tl mal edilen ayakkabıyı 200 tl ye satınca 175 tl cebe kalmaz.
Buradan şunu çıkarabilirizki bilmediğimiz bir işe girmeden tecrübe sahibi olmalıyız yada tecrübeli olan ve çok güvendiğimiz biriyle bilmediğimiz bir işe girebiliriz.

İlk başta aklıma o geldi. Peki başka ne iş yapabilirim internet üzerinden ya da ne yapmam gerekiyor? Bir ilkokul kardeşim var 13 senedir tanırız birbirimizi çok güvenirim onunla bu işe girmeyi düşünüyordum. Yorumunuz için çok teşekkürler.

Yeni Üye24 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=56067

Ayakkabı ile ilgili epeyce yazı var.

Bence önce magaza açıp sonra internetten de satmaya başlamalısın. Zira tedarik işi en zor kısmı. tedarikte standartı yakalamak aynı tür ayakkabıları devamlı bulabilmek. Fiyatı sabite oturtabilmek çok zor yakalayacağın işler.

Magazanın yani canlı satışın tedarik işini tolere etme imkanı var. Mal yoksa yok dersin başka mal önerirsin. İnternet standart durmalı. İkide bir değiştiremezsin. Oysa başlarda aynı malı ikinci kez bulmakta güçlük çekeceksin. İnternete koyduğun talep edilen o an ünlenmiş bir ayakkabıyı her tıklayana gönderemediğinde sitenin işi biter. Her girdiğimde bakmak istediğim ürünlerde değişiklik olan siteyle işim olmazdı.

İlle önce internetten satış yapmak zorunluluğun varsa ayakkabı ile başlama. Standart ürünler ile başla. Çaydanlık, telefon gibi. Ayakkabınında bol bulunan bulmakta güçlük çekilmeyen modellerini koyabilirsin.

Magaza işi yapmadan İstanbuldaki görünüşünden başka herşeyi dağınık esnafından düzgün mal almayı öğrenemezsin. (sadece replika toptancılarını kasdediyorum)

Özellikle 15 e alıp 40 a satabileceğin bol talep edilen, aranan, şekilli ayakkabıları kazıklanma piyasasına belli bir miktar para ve mesai dökmeden alabilir hale gelemezsin. Gedikpaşada doğmuş büyümüş olsan bile bunu başaramazsın . . .

İstanbul, İzmir, Antep ve Konya daki ayakkabı imalatcılarınında taklitciyi taklit eden arkadan gelen yeni yetmeleri vardır. Yani birisi iyi bir modeli üretip piyasaya veriyorsa mutlaka onun yaptığını yapmaya çalışacak başka imalatcılar olur. Aynı taklit ürünü çok daha rezil taklit eder. Bu şekilde o da piyasaya girmeye çalışır.

Yani tıpkı bu piyasalardan acemice ayakkabı almaya çalışan yeni yetme esnaflar gibi yeni yetme acemi imaltcılarda vardır. Bu ikisi bir araya gelince çay demleyip izlemek düşer işi öğrenmiş olanlara gülümseyerek ne yazık ki.

Bütün bunları hesaba katın. Madara olmayın. Yani ortada adresi belli, satıcısı belli, fiyatı belli, kalitesi belli bir piyasa yoktur. Rezil bir imalatı bir esnaf 30 dan alır ve sevinirken bir diğeri 15 e harika bir ürünü alıyor olabilir. 30 a alan 35-40 satacağım diye didinirken, 15 e alan 60 a satarken nazlanıyordur. Tabi bu 15 e al 50 ye sat noktasına ulşamak için oralarda çok dolaşmalı epeyce bir çay içmeli uzun sohbetlerde kendinizi sevdirmelisiniz.

Alıntı Yapılan Metin:

Acımışlardır hocam ya da gerçekte çözememişsinizdir. Aldığınız üç beş koli malın parasının peşinde hizmet verene mafya denmez ki. Mafya teknik olarak bir konuda hizmet verince verdiği hizmetin 10 katını geri alan kurumdur. Zira geçim kaynağı budur. Mahyayla mafya karışmış herhal.

Çok güzel bir yazı olmuş çok teşekkür ederim bilgi için. Bu konuda da bayağı bir bilgi sahibisiniz gördüğüm kadarıyla. İnternet üzerinden çaydanlık, telefon satabilirsiniz demişsiniz. Başka ne gibi şeyler satabilirim daha iyi bir kar marjı yakalamak için?

Yeni Üye24 yazı
O değerli fikirlerinizi ve yorumlarınız beklemekteyim.

Yeni Üye88 yazı
Japon style tarzında faaliyet gösteren bir firmanın markasını geçen sene TPE ye başvurarak aldım. Eğer imkanın varsa bu markayı sana satabilir yada kiralayabilirim. Çin'e gidip bağlantı kurarsan Türkiye de tek olacağını garanti ediyorum. İmkansızlık nedeniyle ben birşey yapamıyorum. Daha ayrıntılı bilgi için

ramazandagistan@gmail.com adresine mail at görüşelim.
İstanbul - Kayseri - Bursa / İznik Kutluca

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye24 yazı
Mail attım teşekkürler. Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin...

Yeni Üye25 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk

Alıntı Yapılan Metin:

3 5 koli mal değildi. bir kaç Palet mal almıştım. Hizmet vermediler bize para da vermedim. Çünkü bir hizmet değil destek olarak yanımda durdular. Yani her hangi bir adam giderde benim işim var der para isterler doğrudur. Ancak Dediğim gibi yakın tanıdıklarımız. Öyle olmasalardı dedikleriniz genelde doğrudur. Size katılıyorum. Yoksa kimse kimseye acımaz biliyorsunuz :)
Keşke birileri birilerine acısa ticarette ama kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor maalesef Saygılar

Yerleşim Türkiye / ArtvinMeslek Ythalat / Yhracat