Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Küçük Sermayeli Öğrenci İşi

BaşlatanogrencieviTarih12/03/2012 14:20:15Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Herkese iyi günler iyi çalışmalar ;

21 yaşında İzmir'de devlet üniversitesinde okuyan sıradan olmak istemeyen hiç bir işe girmekten çekinmeyen ama garantici bir öğrenciyim. İki arkadaşımla birlikte yaklaşık bir buçuk yıldır üstünde çalıştığımız bir proje var ancak bunun için minimum 56500 tl gibi bir rakam gerekiyor bir kaç girişimciyle pazarlığa oturmamıza rağmen onları ikna edemedik ve biz bu işte ısrarcıyız. Madem öyle kendi kaynağımızı kendimiz yaratalım dedik önümüzdeki üç yıl içerisinde hem planımızı geliştirmek hem de kaynak yatırmak için bir rota çizdik kendimize . Ancak problem şu ki elimizdeki nakit şuanda 3000 civarında :) Bu nakitle de ancak pazarda perakende iş yaparız fikrindeyiz. Sizden ricam semt pazarlarında bu 3000 tlyi en güzel nasıl çeviririz ne satarak veya ne yaparak çevirebiliriz bunun cevabı :)
Şimdiden hem bu yazıyı okuduğunuz için hem de yardımlarınız için teşekkür ederim ...

Öğrenci evi

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye60 yazı
yazını okurken bile zevk aldım ve öğrenci evi ismi de harika olmuş :) öncelikle 3 kişiymişsiniz ortaklaşa çalışmak zordur ama eğer doğru kişilerse birlikten güç doğar... 21 yaşında olduğuna göre sanırım okulu bitirmenize daha 1-2 yılınız vardır bu sürede harcamaları minimize edip üçünüz de çalışarak birazda para kazanabilirseniz sermayenizin arttığını göreceksiniz unutmayın harcamadığınız her kuruş sermayenizi arttıracaktır.. semt pazarında çalışarak sermayeyi 56000 dolaylarına çıkarmak biraz zor ama yinede 2 yıl süre de 3 kişi çalıştığınızı farzedersek yaklaşabilirsnz belki, havalar ısınıyor meşrubat dondurma gibi işleri düşünün kazanabilirsiniz...bence sermayenizi 8-10bin dolaylarına biran önce çıkarın ve sonra küçük bir iş kurun, mesela 3-4 metrekarelik kirası abartılı olmayan cadde üstü bir dükkanda takı vs satarak beklediğinizin çok üstünde kazanabilirsiniz hem 3 kişi olduğunuz için dönüşümlü dükkana gidersiniz çokta yorulmazsınız... sermayeniz yeterli olduğunda asıl işinizi kurarsınız, keşke kuracağınız işi de yazsaydınız nerden finans çıkacağı hiç belli olmaz...

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye301 yazı
Kardesim iyi aksamlar kendi markamız olan kırtasıye urunlerını pazara dokup satabilirsiniz kazanç yuzde yuz
ALTAY KIRTASİYE

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye36 yazı

giyim işine girin, istanbul merter, bayrampaça, mahmutpaşa, mercan buralarda takılın toptan mal alın işporta satın süper kazanç elde edersiniz, tabiki de ucuz ve iyi gözüken malı bulup toptan almak3 kişi büyük bi cuval penye tişört triko mevsimlik polar ceket bunları alın otobüsle getirin 3 kişi sadece yol parası masrafınız olur gezersiniz hem tecrübeniz olur. mevisime göre hareket edin, yol üstü akşam saati kalabalık yerde açın kahvelere gidin pazarlayın bir haftada satarsınız malı emin olun 3 bin koy bi haftada 6 bin olsun bir haftada akşamları okulda yok çıkın takılın, destekte olursunuz birbirinize üni yıllarında bende çok çalışıyodum iki yıllık tı benim okul 4 yıllık okusaydım araba çekerdim altıma 4 yılda ama vakit yoktu, şu an araban varmı diye sorarsanız yok parada kazanamıyorum ama ileriye dönük el işçiliği göz nurculugu ömür törpüsü gibi aşırı özveri isteyen bi meslekle ilgileniyorum kartlar karılsın ozaman başlıcak cümbüş bastır girişimci bekleme!
Saygılar

Yerleşim Birle?ik Arap Emirlikleri / DubaiMeslek Turizm
Üye192 yazı
3 kişi için farklı alternarifler düşünebilirsiniz:
1- Öğrencisiniz madem ABD'de yazı çalışmak için öğrenci vizeleri var 4 aylık , zorlarsanız idare edecek para yaparsınız.
2- Yazlık yerlere yakınsınız sezona da fazla birşey kalmadı , Yazlık yerler de geçici dövme (tattoo) tezgahı ayarlayın bir sezonda iyi para toplarsınız
3- Pazarcılık işi için de , başka şehrilere özgün olup orada satılabilecek ürünleri araştırabilirsiniz.

Başarılar dilerim...
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı
merhaba,
öncelikle düşüncelerinizde muhaffak olmanızı dilerim,allah yolunuzu açık etsin,
size nacizane önerilerim bence elinizdeki sermayeyi kaymetmeksizin sıfır riskle iş yapmayı deneyin.
şu an öğrenci olmanız ve sizlere hayatın daha ağır sorumluluklar yüklemeden başlamanız çok büyük bir avantaj,başara bileceğinize inanmanız ilk hedefiniz olmalıdır.
Ben izmir genelinde firmalara teknik hizmetler ve danışmanlık sağlamaktayım.
eğer başlangıç olarak bizimle çalışmak isterseniz,
görüşelim yardımcı olabilirsek ne mutlu,
aaa

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik