İzmir kitap satmak için genel karakteriyle en uygun şehirlerden birisi :) Satmak istediğin kitap türüne gelince;
* Okul, dersane gibi eğitim kurumlarının yakınlarında açacağın kitapçı için eğitim setlerini bulundurman sana katkı sağlayacak.
* Aslına bakarsan; kitap benimde düşündüğüm birşeydi. Özellikle bunu internet üzerinden kendi çapında yapmak.
* 300 lira kiralık dükkan, genelde İzmir'in 2.-3. bölge yerleri; yani Çiğli, Bayraklı gibi yerlerinde mümkün. Merkezi yerlerde kiralar biraz daha artıyor. Ama, Alsancak'da bir işhanında ofis tipi bir yer kiralamakta artık o kadar maliyetli değil, 400-450 TL kadar kirası + han haidatı, elektrik + su gibi giderlerle ortalama 600 TL kadarlık bir masrafın olur aylık. Kazancına gelince, işhanlarında kitap biraz şaşalı bir ofis tasarımı ve önplan reklamlarıyla olacak şeydir.
* Cadde başlarına tabela, ofis pencerelerine reklam stickerları, kapı girişi, han girişlerine gene reklam poster, afiş gibi materyaller şart. ( Merkezi bir yer için. )
Ama sana tavsiyem, çok iddaalı değilsen; özellikle Balçova, Narlıdere gibi hem eğitim kurumu hem yaşlı nüfusu ( emeklililerin kitap sevdasını gözönüne almalısın) hemde ekonomik yönden alım gücü olarak en uygun yer. Zira; genellikle yerleşim yerinden dolayı yüksek gelirli + eğitimli kişilerin olduğu 2 semt buraları.
Fikirlerinde ve girişimlerinde başarılar :)
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi
E-mail :
info@fmailing.net