Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

20. 000 Tl Sermaye İle İş

BaşlatanbarbekuTarih06/03/2012 20:18:50Yorum18

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Arkadaşlar merhaba.. Aranıza yeni katıldım ve forumun bu kısmı tam aradığım birşey.

Isparta'lıyım ve Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Ve 20.000 TL gibi bir birikimim var, bir iş yapmak istiyorum önümdeki engelleri kaldırınca.

Isparta 'da bir iş yapmak istyrum. 250.000 kadar şehir merkezi nufusu var. Ayrıca üviversite öğrencilerinin sayısı da 50.000 i bulmakta ve çoğu merkezdeki kampüsde eğitim görüyor. En az 35-40 bini.

Isparta'da iş yapan yada bilen birileri kiralar ne kadar ve ne iş yapılırsa tutar benim gibi tecrübesiz biri için. Yani riski az olsun az kazandırsın sorun değil. Sizlerden fikir bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye398 yazı
universitenin yakinlarina kafeterya kur. kafeler guzel getirisi olan bir istir. ayrica sermayende yetecektir diye dusunuyorum
cosmostextil@hotmail.com

tel:+380937411834
00380677502032

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Esnaf
Üye192 yazı
sermayeni artırmak içi bir tane ortak bul , Ispartada alabalık tesisi projesi hazırla , bunu hibe veren kuruma sun , projeini uygula sonra da yatırım için harcadığın paranın yarısını kurum sana hibe olarak geri versin. daha sonra da yavaş yavaş büyütürsün...
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye20 yazı

Öncelikle alışveriş yapan öğrenci potansiyelinin ihtiyaçlarının fizibilitesini yapmalısın.Bunun sonucunda hangi kitleye hitap edeceğini kararlaştırıp onun üzerine yatırım yapman gerektiğine karar vermelisin.Ben bayan aksesuarlarının satıldığı bir iş yap derim hem keyifli hem kazançlı bir iş tek handikapı ürün takibini iyi yapman gerekmektedir.Gelişmişlik bakımından bölgenin durumu hakkında net bir bilgim olmadığından daha fazla ayrıntı veremiyorum.Forumu günlük takip ediyorum sormak istediğin bir konu olursa yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Yöneticilik
Yeni Üye20 yazı
Bölgede genelde genç nüfus hakim diyebilirim. Takı işi fena fikir değil. Daha başka tekliflerde önerilerde bekliyorum.

Üniversite yakınında şu aşamada bir kafe açma işi zor. Çünkü şehir merkezi yani çarşı dediğimiz kısıma otobüsle 10 dk mesafede yan şehir çıkışına Şehir merkezinin çıkışına doğru üniversite etrafı alabildiğince bağ bahçe boş arazi :)

Alabalık tesisi için şunu söyleyeyim. Bize orda ekmek bırakmazlar :) Yani sadece para yetmez öyle bir tesis için:) O işi kapan kapmış yani :)

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Ö?renci
Yeni Üye39 yazı
barbeku arkadaş, kendi branşım değil ancak ben ek gelir olarak şu sıraları istiridye mantarı yetiştiriciliğini araştırıyorum. ilk hesaplamalarım - bakış açım olumlu yalnız daha da araştırıyorum. istersen sen de bir araştır, hatta bu konuda fikir alışverişi yapabiliriz öğrendiklerimi. anladığım kadarıyla bu işte en önemlisi kompos denilen mantarın üretim malzemesi. kaliteli ve verimli olması gerekiyor ki, daha çok ürün elde edebilelim. yani iyi araştırmak gerekiyor, fakat senin sermayele gayet rahat yapabileceğin bir iş, bir düşün derim.

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye20 yazı
babetçi;
teşekkür ederim ilk fırsatta geniş şekilde araştıracağım.Aklıma bir şey daha geldi kayın mantarı da yetiştiriliyor nedir ne kazandırır bakmak lazım tabiki de.

Diğer başka fikirleri de bekliyorum..

Yeni Üye39 yazı
kayın mantarı istiridye mantarının diğer adı zaten, yani aynı şeyden bahsediyoruz :- )

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye20 yazı
Şehirdeki asker potansiyeli de oldukça yüksek. Aslında bu kafecilik işleri ölmeyecekti hiç düşünmezdim açardım. 5 Yıl öncesine gitmek vardı şimdi :)

Üye508 yazı
bence önce okulunu bitir askere git gel, bir yerde en az 2 yıl çalış, emin ol sonrası kendiliğinden düşünürsün

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye26 yazı
hemperi doğru söylüyor.....arkadaşım bir işe girme pılanını şimdilik askıya al...paranıda heba etme..bekle,izle,araştır,takip et,zamana bırak acele etme derim ama karar yinede senin...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yleti?imci
Üye192 yazı
Bence iyi bir bölümde okumuyorsan şimdiden ticarete atılmalısın...
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye20 yazı
Öyle de olabilir. Zaten bitirip askere gitsem direk en az 1 yıl sonraya benm bu planlar.. Şimdi öyle fikir alayım dedim. Bölümüm iyi işini bilene iş de var. Malum özel sektör olunca iş bizde bitiyor. Ama emir altında çalışmak yerine kendi işimi yapmak daha cazip :)

Üye122 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hemperi
bence önce okulunu bitir askere git gel, bir yerde en az 2 yıl çalış, emin ol sonrası kendiliğinden düşünürsün

doğru bir tespit. Üstelik şu anda piyasa durumları gözönüne alarakta, iyi düşün taşın - araştır!
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye301 yazı
Ogrencinin bu kadar yogun oldugu yerde en guzeli kırtasiye ısı
ALTAY KIRTASİYE

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye59 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - altaykirtasiye
Ogrencinin bu kadar yogun oldugu yerde en guzeli kırtasiye ısı

öğrencilere sahte para kalemi de satarsınız hem :)

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Memur
Üye104 yazı
eyer düşünürsen ortaklık yapa biliriz iş konusuna gelince bunu özelden konuşuruz

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye5 yazı
slm.benım önerim 6-7 liraharca**** döner aperatif işi yapmalısın:)tuttuğun yer cadde akışı bakımından önemli..günde 10kilo tavuk döneri satsan,içeçekle en az 5ile 6 binlira aylık cebine kalır.dükkan kirası da önemli,1000 lira ya kadar bulmalısın.saygılar..
ERDOĞAN

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Gyda