Ben bir suredir, freelance promosyon isi yapmayi dusunuyorum. Sitenizdeki bir cok basligi inceledim. Gelen cevaplarin hep cok nitelikli ve tatminkar oldugunu gordum. O sebeple bana da yardiminiz olacagindan hic suphem yok.
Oncelikle, ilk asamada sirket kurmayi, kurumsallasmayi bir ofis acmayi dusunmuyorum. Ilk planim promosyon ureticelerine ulasip fiyat tekliflerini almak. Boylece kendi yapilabilirlerimi secip ortalama fiyatlarimi belirleyebilirim diye dusunuyorum. Izmir gibi is cevresi kisitli bir sehirde yasiyorum ancak, kendi cevremle ise baslayabilmeyi umuyorum. El ilani, kart vizit, ve basit bir web sitesi ile de desteklerim.
Her sey istedigim gibi gitti ve anlasabildigim musteriler buldum diyelim, ilk soru iseretlerim sunlar oluyor;
-musteriye fatura veremiyorum (sirketim yok ve urunleri yaptiracagim yeri belirtmek istemiyorum)
-urunleri siparis ederken odeme yapmam gerekiyor ama musteriden siparis alirken ne sifatla odeme isterim karsiliginda nasil bir guvence veririm bilmiyorum. neticede ben kapisina gitmis ne idugu belli olmayan birisiyim ilk tanismada :)) bu riski ben goze alip odemeyi yapsam bile, sozunu tutmamasi yaninda urunleri begenmeme riski de var. bu durum icin uygun olacak bir cozum bulamadim.
-ve promosyon yaptiran sirketlerin secimleri ne dogrultuda oluyor? ureticilere ulasmak icin vakit ve emek harciyorlar mi, yoksa isi ayagina getiren guleryuzlu birisi cazip gelir mi? bu islerde kar oranlari nasildir? pek cok imalatcinin ajanslara farkli fiyat verdigini biliyorum ama..
-bu fikrim insan iliskilerine, kismen yaraticiliga ve arastirmaya dayandigi icin cok onemsiyorum. yapabildigimi gorursem kurumsallasmayi hatta uretimi bile dusunebilirim. is anlaminda cok buyuk husranlarim yok ama gozumu kapatip girmek istemiyorum.
Goruslerinizi bekliyorum & simdiden tesekkur ediyorum,
Tugce