Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Yurtdisi İthalat Yapan Firmalar Neden Sube Aciyor

BaşlatanmustafadalTarih29/02/2012 12:24:33Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye55 yazı
Arkadaslar ben kendimce Türkiyeden mal alip Almanyada satiyorum. Kücük bir export firmasiyim. Isin inceliklerini tam olarak bilmiyorum.
Benim ögrenmek istedigim Almanyada export yapan firmalar Türkiyede de bir sube aciyorlar. Bunun onlara sagladigi avantaj nedir? Türkiyeden ihracat yapan firmalarin devletten aldiklari fazladan bir kazancmi vardir? Bu actiklari subeler vergiden muafmidir? Kisaca artilari ve eksileri nelerdir?

Bu konu hakkinda bilgisi olan arkadaslardan yardim bekliyorum . Simdiden hepinize tesekkür ederim. Hayirli kazanclar dilerim.
dürüst olmayan cok ama bir kere , dürüst olan az ama herzaman kazanir

Yerleşim ALMANYA / SerrigMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye34 yazı
Arkadaşlar mesajlarınızın hepsini teker teker okudum,
Biz İstanbulda Çinli Dış Ticaret Uzmanları tarafından kurulan ve yöneticileri Çinli Olan Bir İthalat-İhracat danışmanlık şirketiyiz.
Çine istediğiniz ürünü İthal etmede yada İhraç etmede direk birinci kişilerden destek ve danışma anlamında her türlü bilgiyi sadece bir maille yada bir telefonla alabilirsiniz.Çindeki ve İstanbuldaki ofislerimizde hemen hemen tüm çalışanların çinli olması pazar araştırması ve fiyat uygunluğu
açısından bize danışan arkadaşlara bir çok anlamda yararı olmuştur.
omerseyhan47@gmail.com
05378982061

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye55 yazı
Cok sevgili ammaro ismi ile yazan omerseyhan bey,

Benim yazdiklarima bu kadar detayli sekilde bir aciklama getirip beni mahcup ettiniz. Inanin belki bir ömür boyu unutulamiyacak tecrübe yasadim.

Ama belki yanlis okumussunuzdur diye yukaridaki yazimi tekrar yaziyorum yardim ve bilgileriniz icin cok cok cok

tesekkür ederim.

Benim ögrenmek istedigim Almanyada export yapan firmalar Türkiyede de bir sube aciyorlar. Bunun onlara sagladigi avantaj nedir? Türkiyeden ihracat yapan firmalarin devletten aldiklari fazladan bir kazancmi vardir? Bu actiklari subeler vergiden muafmidir? Kisaca artilari ve eksileri nelerdir?

Yerleşim ALMANYA / SerrigMeslek Di?er
Yeni Üye34 yazı

Arkadaşlar mesajlarınızın hepsini teker teker okudum,
.Bu anlamda ek olarak şunu soylemek isterim.
Biz İstanbulda Çinli Dış Ticaret Uzmanları tarafından kurulan ve yöneticileri Çinli Olan uluslararası İthalat-İhracat danışmanlık şirketiyiz.
Çine istediğiniz ürünü İthal etmede yada İhraç etmede direk birinci kişilerden destek ve danışma anlamında her türlü bilgiyi sadece bir maille yada bir telefonla alabilirsiniz.Çindeki(yewu ve guangzhou ofisleri) ve İstanbuldaki ofislerimizde hemen hemen tüm çalışanların çinli olması pazar araştırması ve fiyat uygunluğu ve en önemlisi güven açısından
bize danışan arkadaşlara bir çok anlamda yararı olmuştur.Ve hepsi şu an ithalatını yada ihracatını artırararak devam etmektedir.
omerseyhan47@gmail.com
05378982061

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye20 yazı
@ammora botmusun sen arkadaşım.
Mustafa Bey ne yazıyor sen ne cevap veriyorsun?
@mustafadal
şu konuda bilgi verebilirim size. Devlet ihracatı desteklemek için bazı teşvikler veriyor. Örneğin kdv muafiyeti ton bazında prim vs. Kayıtlı olduğunuz ihracatçılar birliğinden daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.Teşekkürler.
Zeytin ve zeytinyağı üretim ve ticareti.Toptan sızma zeytinyağı ve zeytin satışlarımız devam etmektedir.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Üye286 yazı
cogu ihracat yapilan ürünün tesvikleri vardir mesala zeytinyagi;

2006/1 Sayılı Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi Yardımlarına İlişkin Para-Kredi ve
Koordinasyon Kurulu Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2006/2)
(26.04.2006 t. 26150 s. R.G.) uyarınca;
(1) Zeytinyağı azami net ağırlığı 5 kg’a kadar (5 kg dahil) ambalajlarda ihraç
edilmesi halinde mahsup hesabına dahil edilir.
Not: Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi Yardımlarına İlişkin Para-Kredi ve
Koordinasyon Kurulu Tebliği (No: 2006/1) (15.02.2006 t. 26081 s. R.G.) uyarınca ;
vergiler, vergi cezaları, SSK primleri, haberleşme giderleri (sabit telefon, telefaks
vb.), enerji giderleri (elektrik ve doğalgaz), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na ve
ilgili tasfiye halindeki Bankalara olan borçlar ve bunların gecikme zammı ve
faizlerine ilişkin giderlerin tamamı mahsup edilir. Bu Tebliğ kapsamı mahsup
işlemlerinde, hesapların kullanımı sırasında imalatçı/ihracatçı veya ihracatçılara
hiçbir şekilde nakit olarak doğrudan ihracat iadesi ödemesi yapılmaz.
(2) 1509.90.00.00.16 ve 1509.10.90.00.13 G.T.İ.P.’lerinde yer alan ve net ağırlığı
2-5 kg arasında (5 kg dahil) olan ambalajlarda, "tescilli Türk Markaları" ve "Made in
Turkey" ibaresi ile ihraç edilen zeytinyağları için ihracat iadesi miktarı 150 $/ton,
miktar barajı % 100, azami ödeme oranı % 15 olarak uygulanır.

Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Yeni Üye55 yazı
Sayin tnfrDNZ ve SouL vermis oldugunuz bilgilerden dolayi tesekkür ederim. Bu bilgilere katki saglamak isteyen arkadaslar varsa onlarin bilgilerindende faydalanmak isterim. Hepinize simdiden tesekkürler.

Yeni Üye55 yazı
Devletin verdigi tesvikler sadece tarim ürünleri ile sinirlimi? Üretimi Türkiyede yapilan Hediyelik esya veya deri ürünlerinde de

tesvikler varmidir ? bilgisi olan arkadaslar varmi ? Simdidentesekkürler

Yeni Üye6 yazı
Makedonyadan elma ihracat etmek isteyen olursa ucuza oktay_zeynel@live.com eklesin yada msj braksin

Yerleşim Makedonya / ResenMeslek Di?er
Üye628 yazı
Türk malı ve özellikle markası olan her ürün için teşvik var kardeşim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye180 yazı
Üretici firmalar için cazip olan yurt dısında şube açtıklarında 200.000 dolar devlet destegi var
kartay

Yerleşim ALMANYA / Frankfurt Am MainMeslek Mühendis
Üye537 yazı
devlet destegi o kadar kolay alinamiyor o apayri bir konu

Yerleşim Türkiye / Ankara