Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kosgeb Ile Yenı Umutlar

BaşlatancigarillosTarih25/02/2012 18:19:23Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye51 yazı
MERHABA ARKADASLAR

BURADA KOSGEB IN DESTEKLEDIGI HIBE PROJE ALTERNATIFLERINI KONUSALIM ISTIYORUM,

27 000 TL HIBE DESTEGI (KIRA, EKIPMAN, HAMMADDE)

YETMESSE BIR YIL ODEMESIZ KREDI IMKANI (70 000 TL KADAR)

http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Destekler.aspx?ref=8

SORUM SU NE GIBI KONULARDA ISLER YAPILABILIR?????

Yerleşim Belçika / DınantMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye3 yazı
Verdiğiniz linkin altında iş kolları yazıyor, tarım ve toptan alkol satışı gibi bir kaç alan dışında her işi yapabilirsiniz. Size en yakın KOSGEB'e gidin veya KOSGEB Çağrı Merkezi'ni arayın, size her türlü bilgiyi vereceklerdir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye16 yazı
arkadaşım ben bu programa katılıp sertifikayı aldım..şu anda da deri kemer üretimi üzerine bir işletme için belgelerimi vermek üzereyim..
ilk olarak kosgeb sana al sana 27.000 tl git işini kur demiyor..sen önce işi kuruyorsun kosgeb'e faturalarla belgelerle başvuyorsun ondan sonra kosgeb sana paranın bir bölümünü geri ödüyor..ayrıca 70.000 tl'ye kadarlık krediyi almakta banka teminatı göstererek mümkün ama banka teminatı da o kadar kolay alınmıyor..
yani cebinde paran yoksa pek bir şey yapamazsın..

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye101 yazı

Arkadaşlar KOSGEB'den kredi ala bilmek için illada kursa gitmekmi gerekiyor mesela benim giyim üzerine dükkanım var işi büyütmek istiyorum müracat etsem kredi vermezlermi bilgilendirirseniz sevinirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye177 yazı
Girişim kredisi kursa gitmen gerekir.
Diğer krediler için kursa gerek yok ama şu an açık kredi yok.Belli dönemlerde açılıyor.
Paranla itibar kazanacağına itibarınla para kazan.

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Gyda
Yeni Üye18 yazı
bilgilendirmeler için teşekkürler

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye515 yazı
kosgeb kursuna yazın açılırsa gideceğim gittiğin zaman sigortanı yapıyolar her gün 15 tl cep harçlığını veriyolar.Çok zor hibe veriyolar araştırıyolar ,sebebide sanırsam eskiden uyanık köylülerin 4 duvar 1 dam göstermelik çiftlik yapıp paraları indirigandi yapmaları.5000 tl şirket kurulum danışmanlık,10000 tl ofis malzemesi ,ayda 1000 tl olmak üzere 12 ay fatura ve eleman desteği,aradım aylık 1000 tl kirada kullanamıyoruz.ofis malzemesine gelincede mesala bilgisayar alacağız önce biz cebimizden ödüyoruz,sonra faturasını yolluyoruz devler %70 destek oluyor 700tl bunun yanı sıra KDV yide biz ödüyoruz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye485 yazı
Beş Para etmez Boşverin. Parası Olmayan Kosgebe Başvurmasın.

Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye101 yazı
mehmetgul1806 kardeş parası olmayanmı adamı yada torpili olmayanmı eminim yine heryerde olduğu gibi KOSGEB'de adamı olan kredi alıyordur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye51 yazı
COK EMÏN OLMAMAKLA BERABER, ZANNEDÏYORUM KÏ, ELÏZDEKÏ DESTEK BELGESÏ ÏLE BÏR COK ÏSLETMEDEN VADELÏ OLARAK EKÏPMANLARINIZI TAMAMLAMANIZ MÜMKÜNDÜR;

ELBETTE AZ DA OLSA BÏR MÏKTAR NAKÏT ÏHTÏYACI OLSA BÏLE, BU COK ZORLAYICI RAKKAMLAR OLMAYACAKTIR;

AYRICA, PROJE ORTAKLI MANTALÏTEDE HAZIRLANIRSA, ÖRNEGÏN 4 ORTAKLI KÜCÜK BÏR SÏRKET GÏBÏ, O ZAMAN 1 YIL BOYUNCA AYLIK KÏSÏ BASI 1.000 TL PERSONEL DESTEGÏNÏDE KABUL ETTÏREBÏLMEK MÜMKÜN OLUR KANAATÏNDEYÏM;

Yerleşim Belçika / DynantMeslek Saty? / Pazarlama
Üye347 yazı
Arkadaşların değindiği gibi bu "YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ"nden yararlanabilmeniz için ilk şart KOSGEB tarafından düzenlene "UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ"ne katılarak sertifika almanız.
bu tabiki işin olmazsa olmazı, başlangıcı ve hatta en kolay tarafı.
asıl bundan sonra başlıyor,
KOSGEB yapısı gereği sadece KOBİlere destek veriyor.
yani öncelikle bir şahıs işletmesi yada ltd şti benzeri bir firma kurup, KOSGEBin KOBİ veritabanına kaydoluyorsunuz.
Bu online olarak muhasebeciniz tarafından yapılacak bir işlem,
sonrası gerekli evrakları KOSGEBe fiziki olarak teslim edip, sistemde destek ve kredilerden yararlanabilir(AKTİF) hale geliyorsunuz.
bu aşamadan sonra artık "YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ BAŞVURUSU" yapabilirsiniz.
matbu formlar olan destek başvurusu ve iş planı ile beraber fiyat teklifleri,sertifika,belge vs. ekleyerek başvurunuzu tamamlıyorsunuz.
başvurularınıza istinaden bir kurula giriyor ve başvurunuza netice alıyorsunuz.

AMA ASIL MESELE ŞU Kİ;
Bu destekler, önce öde sonra destek tutarını al kabilinde desteklerdir.
yani diyelimki desteğe tabi ofis malzemesi ve makinalar var.
önce bunları alıyorsunuz, FATURASI ve ödeme yaptığınıza dair BANKA DEKONTU ile(tahsil fişi falan kabul değil) ibraz ediyor,
ve KDV HARİÇ tutarın erkeklerde %60, kadınlarda %70ine tekabül eden destek birkaç hafta içinde işletme hesabınıza yatıyor.

yani
-bu destekten yararlanmak için "UYGULAMA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKASI" almak
-işletmeyi kurup,oda kaydı vs. tamamlayıp KOSGEBin KOBİ veritabanınan kaydolmak,
-Destek talep edilen şeyleri önce almak, sonra destek kısmını talep etmek
gerekiyor.

Bu konuda danışmanlık yaptığımız arkadaşların genel kanaati,
biz kosgebe varacağızi onlarda bize iş kurmamız için para verecek

maalesef ki, yatırım yapmak,emek harcamak ve çoğunlukla sıkıntı çekmek gereken uzunca bir süreç bu destekle girişim.

o nedenle bu desteğe başvuru yapacak arkadaşların, tüm girişimlerde olduğu gibi uzun soluklu bir çabaya hazır ve nazır olmaları gerek,

yarı yolda bırakan arkadaşları gördük zira
,zaten Türkiyede yeni başlayan işletmelerin %40da ilk 6 ayda batıyormuş
:D olumsuz bir haber ama riskleri görmemeiz açısından mühim.

onun dışında teknik olarak KDV hariö turarın %60ı,dahil tutarın yarısı gibi,
demem şu ki,
eğer 10bin TLniz var ise maksimum 10binTL geri ödemesiz destek alabilirsiniz.

Geri ödemeli destek ise, anlaşmalı bankalar üzerinden kullandırılan kredilerdir,
kosgeb sadece bu kredilerin faizini bankaya ödemektedir.
önce bankanın gönlünü yapmanız gerek, eğer kredi notunuz düşük ve teminatınız yok ise buda zor
belki KGF(KrediGarantiFonu) bir alternatif olabilir,amaonlarda bu konularda titizler.

KISACA girişimcilik zor zanaattir, zor kadını arzulamak gibidir,
güzel tarafı da burada zaten
haydi hayırlı ve başarılı girişimler
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye67 yazı
Burada yazılanlardan çıkarılan kosgeb den destek çıkmayacağı mı oluyor yani?
hakannnnn

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye12 yazı
• KOSGEB Girişimcilik Desteği hakkında ;
-Destek alan sektörler nelerdir
-Girişimcilik desteği şartarı
-Girişimcilik desteği süreci nedir
-Girişimcilik desteği ne kadardır
-Hangi iş fikirleri destek alır
-Örnek girişimci iş planları
-Girişimci iş planı örneği ve iş planı örnekleri için kosgeb girişimci iş planı örnekleri
-Destel almış iş planı örnekleri
-Başarılı bir iş planı nasıl hazırlanır
-Girişimcilik eğitimlerine nasıl katılabilirim
vb KOSGEB destekleri ve desteği için
www.isplaniornekleri.com
www.isplaniornekleri.com

Yerleşim Türkiye / Van
Yeni Üye67 yazı
arkadaşlar benim burada okuduklarım dan çıkardığım kosgeb de işlerin uzun sürmesi ve desteğin ilk önce sen öde sonra devlet ödesin mantığın da olması . İnsanlarda zaten bukadar nakit olsa bu ve benzeri yollar başvurmazlar diye düşünüyorum. örneğin benim bir projem var . Bu projeyi 3 sene oluşturdum ve bunun için 300 veya 400 bin tl lazım . kosgeb bu konuda bana ne kadar yardım cı olabilir ? benim ticaret oadsı kaydım var ama pasif durum da ? kosgeb de faydalamak içn ilaha bu UYGULAMA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKASI nı almak zorundamıyım ?
hakannnnn

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Saty? / Pazarlama