İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Kolombiya'dan Kahve İthalatı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorumB
Yeni Üye59 yazı
F
Yeni Üye95 yazı
N
Üye347 yazı
Bu işi yoğun bir şekilde bende araştırdım.
Türkiye de bu işi büyük çaplı yapan 20 firma var.
İthal ediyorlar işleyip ürünlerin büyük kısmını ihraç ediyorlar.
Gümrük vergi oranları çok yüksek. ( %13)
Firesi fazla Kavrulan ve öğütülen kahve, taze olduğunda %21’e kadar, eski olduğu takdirde %18-19 arasında fire vermektedir. Ancak kahveciler arasında kavrulma ve öğütülme firesi % 20 olarak kabul edilmektedir. 1 kg çiğ çekirdek kahve bulunduğu yere göre sıfırdan, azami %3’e kadar fire verebilmektedir. Kahve, bütün çekirdeklilerde olduğu gibi su ihtiva eden bir madde olduğundan sıcak havalarda kamyonla nakledilen kahvelerin mesafenin uzun veya kısa oluşuna, hararet derecesine ve bilhassa rüzgarın tesiriyle %1’den aşağı olmamak üzere azami
%2’ye kadar fire vermesi normal kabul edilmektedir. 1 kg çiğ kahve kavrulduğu zaman 180 gr, 1 kg kavrulmuş kahve çekildiği zaman 1 gr fire vermektedir. Filtre kahvenin toz haline getirilmesinde ve burada ambalajlanmasında uygulanacak fire oranı %2’dir.
Birde tüketim konusu var : Türkiye kahve tüketiminde Avrupa’ya göre oldukça gerilerde kalmaktadır. Türk kahvesi, hazır kahve ve filtreli kahve olmak üzere üç ayrı şekilde tüketicilere sunulan kahve ülkemizde yeterince tüketilmemektedir. Avrupa’da kişi başına yıllık kahve
tüketimi 5-6 kilo olup tüketim İskandinav Ülkelerinde 11-12 kiloya kadar yükselmektedir. Türkiye’de ise tüketim kişi başına yılda 250 gramdır.
Size faydası olabilecek bir kaç link vereyim.
• International Coffee Organization ( www.ico.org )
• Natıonal Coffee Association ( www.ncausa.org )
• Green Coffee Association ( www.green-coffee-assoc.org )
• Specialty Coffee Association Of America ( www.scaa.org )
• European Coffee Federation ( www.ecf-coffee.org )
• Interafrican Coffee Organization ( www. oiac- iaco.org )
• Common Fund For Commodities ( www.common-fund.org )
F
Yeni Üye95 yazı
Gümrük iste haklisin ama bu misk kedisi işinde gümrükte kurtarır çünkü bu kahve dunyanın en pahalı ve en organik kahvesi yüz grami 70 dolar civarı hatta ingilteredebir fincanini 120 tl gibi bı rakama satıyorlar
N
Üye347 yazı
Sars hastalığından dolayı misk kedisinin ithalatı yasak diye biliyorum.
Ama yanılıyorda olabilirim.
Misk kedisini kafeste besleme şansınız yok ( Hasas hayvan stresse giriyor ) açık alanda ormanlık arazi olması gerekiyor ve iklim koşulları çok önemli.
Yani anlayacağınız işiniz biraz zor.
Kolombiya daki Arkadaşınız size yüklü miktarda kahve verecekse eğer ( ki buda zor muhakkak starbucks sözleşme gereği ikinci kişilere satışını engellemiştir.)
Türkiyede Kahve ithalatı yapan büyük firmalarla irtibata geçip komisyonculuk yapın.
Ama yanılıyorda olabilirim.
Misk kedisini kafeste besleme şansınız yok ( Hasas hayvan stresse giriyor ) açık alanda ormanlık arazi olması gerekiyor ve iklim koşulları çok önemli.
Yani anlayacağınız işiniz biraz zor.
Kolombiya daki Arkadaşınız size yüklü miktarda kahve verecekse eğer ( ki buda zor muhakkak starbucks sözleşme gereği ikinci kişilere satışını engellemiştir.)
Türkiyede Kahve ithalatı yapan büyük firmalarla irtibata geçip komisyonculuk yapın.
S
Yeni Üye33 yazı
ben 2 ay kolombiya'da kaldım sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım...
B
Yeni Üye3 yazı
Merhaba
Ben Rize Üniversitesi Dış ticaret bölümü öğrencisiyim ve brezilyadan veya kolombiyadan ödev için kahve ithalatı yapmam gerekiyor.
Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
Ben Rize Üniversitesi Dış ticaret bölümü öğrencisiyim ve brezilyadan veya kolombiyadan ödev için kahve ithalatı yapmam gerekiyor.
Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
T
Yeni Üye62 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - Fatih.guler Kolimpiyadan ithal kahve getirsem sizce Türkiye'de bu isin toptanciliginda para varmi Bu konuda bilgi sahibi olanlardan ricam. Bu sektörün pazarı nasıl |
petrolden sonra en çok pazarı olan ürün
M
Üye2659 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - Fatih.guler Peki size bişey daha sorucam bilirmisiniz bilmem misk kedisinden kahve üretimi yapıyorlar gitsek endelozyaya alsak 20 çift kedi getirsek versek bunlara çığ kahveyi yesinler sonra Avrupa ya acaba ihraç edebilirmiyiz bu kediler tc de yasarmi işlenmemiş kahvede sıkıntı yok bide nie kahve Kolombiya'da çok samimi bı Arkadasim var bunlar kahve üreticisi gecen yıl starbucksa 45000 çuval vermişler kahvede ve parasında sıkıntı yok ama Gümrük iste haklisin ama bu misk kedisi işinde gümrükte kurtarır çünkü bu kahve dunyanın en pahalı ve en organik kahvesi yüz grami 70 dolar civarı hatta ingilteredebir fincanini 120 tl gibi bı rakama satıyorlar |
Endelozya daki :)) :)) :)) Misk kedisinin dışkısından kahve yapıyorlarmış Bizim memlekette onu içen olurmu bilmem :))
Devir değiştikçe İnsanlar giyim ve yeme alışkanlıklarıda değişiyor Sonrada garip garip hastalıklar Fizyolojik yapısı değişmiş insanoğlu karşımıza çıkıyor
Çok merak ediyorum Ülkemizde Misk Kedisinin dışkısını kaç kişi kahve diye içer
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....
E
Yeni Üye24 yazı
Dikkatli ol derim ben sonucta yukarda da yazmislar petrolden sonra en fazla pazari olan urun dunyada kimse bunu bos brakmaz.
dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma.
Duydugumu sadece paylasmak istedim amacim senin hevesini kirmak degil yanlis anlama
P
Yeni Üye56 yazı
merhablar,
Türkiyedeki kahve ihalatcilarını bilen var mı?
kolombia kahvesi ve brezilya kahvesi ilgi alanımdır.
Türkiyedeki kahve ihalatcilarını bilen var mı?
kolombia kahvesi ve brezilya kahvesi ilgi alanımdır.
palevac
B
Yeni Üye40 yazı
25/10/2014 : 03:23:32#12
Web sitesi
Alıntı
17 ülkeden kahve ithalatı yapıyoruz. İlgilenen olursa mesaj atabilir.
A
Yeni Üye3 yazı
Endonezya dan Sumatra ve luwak kahvesi isteyenler irtibata gecebilirler..Elimden geldigince yardimci olmaya calisirim
K
Yeni Üye15 yazı
Kendin açsana bir butik 3.dalga kahve dükkanı millete ne para yediriyorsun. örnekler verebilirim.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz