İki yıl çok hareketli bir yerde bay-bayan giyim mağazasında çalıştım hatta mağazanın tüm işlerini tek başıma yaptığım aylar oldu. O zamanlardan itibaren sürekli aklımda olan mağaza açma fikrini gerçekleştirmek istiyorum. Askerlik engelim yok farklı iş pozisyonlarında satış danışmanı olarak tecrübem var. Fakat giyim benim için hep farklı bir yerde oldu insanları senin zevkine göre giydirmek, beğendirip satmak oldukça zevkli. Alışveriş merkezlerinde giyim mağazalarının vitrin tasarımlarından reyon düzenlerine kadar hep dikkat ettim ve birşeyler çıkardım kendime.
Gelelim işin gerçekçi ve maddi boyutuna; tek başıma yapmaya gücüm olmadığı için iki ortak kredi desteğiyle açmayı planlıyoruz ve bütçe 50.000 gibi bir rakam. Bulduğum dükkan gayet hareketli bir yerde yakınında giyim mağazası yok bayan kuaförleri ve resturantların olduğu bir yerde. Dükkanın hava parası gibi bir saçmalığı yok 2.500 aylık kira ve 30m2 dükkan. Dışardan bakıldığında dükkanın kirası ve bizim sermayemiz için herşey gayet güzel görünüyor fakat emin olamadığım kararsız kaldığım konular var. Örneğin;
Dükkanın kira, stopaj, elektirik, su, internet, iki ortağın yol, yemek, sigara, kredi paraları vs tüm giderler aylık 8.500 yapıyor. Yani dükkan günlük 300TL yaptığında aylık giderlerimi karşılıyorum fakat öbür ay için yeni mal alacak para olmuyor. Minimum 500-600 TL gibi bir rakam yapması lazım günlük ki devamlılığı ve sürekliliği olsun.
Alışveriş merkezlerinin, markafoni-trendyol gibi sitelerin hareketliliği, büyük firmaların ucuz mal satması gibi etkenler de olumsuz yanları. Tabii işin olumlu yanları da var her 10 kişiden birisinin alışveriş yapıp mağazadan poşetle çıkması gibi..
İşin özeti bu yazıyı uzatıp sıkmamak için söylemediğim yerler de var tecrübeli insanların fikirlerini ve yorumlarını almak istedim sadece. Teşekkürler.