Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mantar Üretimi

BaşlataneranusisTarih19/02/2008 21:03:19Yorum36

İlk mesaj
Yeni Üye54 yazı
Az parayla iş yapmak isteyen arkadaşlar, mantar üretimine ne dersiniz?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Veteriner
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorum
Yeni Üye1 yazı
şu mantar işi hakkında detaylı bilgi almak istiyorum
mscort

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Yeni Üye54 yazı
Herkes birşeyler araştırıyor ,fakat anladığım kadarı ile bir çok kişi az parayla bir şeyler yapmak peşinde.Mantar üretimi ufak çaplı olarak evlerin bodrumlarında dahi yapabileceiniz bir iş.Yani karanlık nemli ortamlarda.

Üye169 yazı

Arkadaşım,yanlış anlama şevkini kırmak istemem ama mantar işini pek tavsiye etmem bizim burada yapan çok memnun olanınıda görmedim sen genede detaylı araştır....saygılar

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye54 yazı
Merhaba,
Yazı eski tarihli ama ben de bu konuda bilgilerimi sunmak isterim.
Kültür mantarı yetiştiriciliği oldukça yaygın.Tabii bu mantardan kastım beyaz şapkalı kültür mantarı yetiştiriciliği.ancak farklı türlere hiç eğilim gösterilmemiş.Beya şapkalı mantar üretiminde mantarlar gelişme aşamasında farklı koşullar istiyor.Nem,sıcaklık,ışık gibi.Ancak bir mantar türü var ki ben bu türün yıldızının parlaması gerektiğine inanıyorum.Kayın mantarı ya da kavak mantarı adı ile bilinen.Yetişmesi kolay riskleri az.Ayrıca kompost toprağında inorganik bir maddeye ihtiyaç duymadan yetişen yani organik.Bu mantar türü hakkında araştırma yapmanızı tavsiye ederim.İstanbul'daki kayın mantarı talebini karşılayan Denizli'deki bir üretici çünkü.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye3 yazı
arkadaşlar benim bahçemde 60 civarında kesilen kavakların kökü var heryıl bu köklerde inanılmaz büyüklükte mantarlar çıkıyor hemde katkat ve çapları 20 cm e yakın kavak mantarı yada kayın mantarı denilen bu mantarları tanımadığımız için komşulardan yada çocuklardan alıp yiyen olur zehirlenir korkusuyla biz bunları toplayıp imha ediyorduk araştırmalarımda gördümki bunlar çok kaliteli ve yenilebilir mantar çesşidi gerçektende hiç zahmetsiz çümkü kendiliğinden bahçede yetişiyor
wewet

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Esnaf
Yeni Üye2 yazı
dediklerin gerçekten dogru sana inanıyorum yaklasık on senedir mantarlar üzerinde araştırma yapıyorum özellikle kavak mantarlarını biz yiyoruz her sene sonbahar aylarında cıkar lezeti oldukça kültür mantarlarıa göre daha güzel kızarması ve yemeyi

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Di?er
Yeni Üye50 yazı
Arkadaşlar,

çin tıbından ünlenen ve bütün dünyada çok rabet gören bir mantar ceşidi var. Almanyada Reishi diye bilinir ve tozu ile hapları vardır.

Yabana atmayın, çinde şifalı bitkilerin Kıralı olarak anılırmış.

Benden bu kadar. Araştırmak sizden !!!

Yerleşim ALMANYA / MünihMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
BİDE BUNU NASIL YAPACAĞIMIZI YAZSAYDINIZ

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
arkadaşım bu mantar üreticiliği ne kadar sermaye gerektiriyor

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
slm arkadaşlar.
ben kültür mantarı yetiştiriciligi yapmak istiyorum ama belediye bana yerleşim yerlerine üretim izni verilmez diyor,
ama aynı belediye somun fab. üretim izni veriyor tek sebep şuymuş; unlu mamul olarak geçiyormuş işletme ruhsatında.
bende mantar yetiştiriciligi degilde daha farklı ne bilim bitki yetiştiriçiligi felan desem yada başka fikirleri olan ark varsa acil paylaşırla ise sevinirim.
tşk...

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Ö?renci
Yeni Üye47 yazı
arkadaşlar günde 3 ton kültür mantarı üretiyoruz. türkiyenin dev alışveriş mağazaları ve pizza zincirleriyle çalışıyoruz. mantarın üretildiği toprağıda kendimiz üretiyoruz (kompos) vergisiz çalışırsanız müthiş karlı bi iş 20.000 ila 40.000 tl sermaye gerektirir ufaktan başlamak isterseniz. siz mağazalara değil pazara satarsınız. biz 2.kaliteyi 1,5 liraya veriyoruz toptancı pazara 3 liradan pazarcı 3,5-4 liradan satıyor. siz düşünün gerisini.. saygılar.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye41 yazı
3 miLyarLa giriLirmı bu işe ?
Tüccar

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Di?er
Üye177 yazı
ben başlayalı bir ay oldu.En az 10 milyarın olması lazım.

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Gyda
Yeni Üye17 yazı
arkadaşlar mantar tohumu (misel) arıyorsanız ben satıyorum %90 mantar çeşitlerin tohumları mevcut
ayrıca iklimdirme souk buhar makinaları ve ısı ve nem ölme ciazları mevcur istenirse uzaktan kontrol dahi mümkün isterseniz işletmenizin ısısını nemini odanızdaki bilgisayardan takip edebilirsiniz arayın görüşelim

hmutlu@hotmail.com
hab-elektrik-elektronik@hotmail.com

tel.cep
0542 328 33 04
0535 551 33 49

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
Editör5590 yazı
Mantar üretmiyoruz ama hidroponic sistemlerimiz var. Bu sizdeki cihazlar sizin imalat mı yoksa endüstriyel ürünler mi ? Nasıl tanırız bu cihazları ? Yok mu bir vitrin ?
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye54 yazı
Bu mantar konusunu ben açmıştım o günlerde bayağı araştırma yapmıştım .denizli de büyük bir üretici var onlarla temasa geçmiştim .fakat bu işi büyük çapta yapmayacaksam kurtarmayacağını söylediler.özellikle mantar üretimi yapan arkadaşlar bu konu hakkında biraz yazarlarsa seviniriz .özellikle pazarlaması hakkında .talep nasıl acaba .

Yeni Üye17 yazı
souk buhar üretim ciazları(nemlendirme ciazı) yurt dişindan getirme ama ısı ve nem ölçme kendi imalatımız
isrenirse yalnız ısı yada hem ısı hem nem olarak okuya biliyoruz üstelik bunu ta odana kadar taşıyıp sizin bilgisayarınızın başında oradaki atıyorum işletmenin içerisindeki 3 noktadan almış olduğun degerleri grafik ve ya tablo üzerinden incelemen,kıyaslamanız mümkün ısı ve nem sensörlerinden gelen bilgileri isterseniz her saniye'de bir ,her dakika'da bir ve ya saate bir kayıt altına alabilirsiniz böylece 15 gün önce hangi bolgede
ısı neymiş digeribde nemin kaç oldunu veya 3 bölgedeki nem ve ısının ne olmuş oldunun bilirsiniz
tabi bu ısı ve nem ölçerlerde basit olanı da var yalnız kayıt yapamasınız ama o ankı ısıyı venei okuyabilirsiniz yani displeyden görürsünüz isterseniz beli bir derecede alarm çaldırırsınız veya bir ffan veya ısıtıcı devreye sokar veya çıkarırsınız ciazlar neredeyse sıfır hatayla çalışıyor ısı olçümünde100C de 00.3C yanılma payı vat
yani siz bir bölgedeki ısıyı 33C değilde 33.001 görebilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye6 yazı
19 yıldır Ankarada mantar üretimi yapmaktayım.Bu işe girmek isteyen arkadaşlara tavsiyem en az 5 oda ile başlanmalı minimum 50m2.Mantarın devamlılığı açısından bu şart.diğer şartlarda üründe dalgalanma yaşanacağı gibi pazar kaybıda söz konusu.10 ton kompost kompost koyulabilecek 5 odalı toplam 50 ton kompost kapasiteli bir yerin tesis hariç giderlerine gelince;
50 ton kompost 15.000tl
Nakliye 2.500tl
Torf 1.500tl
ilaç ve işc. 2000tl
diğer mas. 1000tl
toplam:22.000tl.
karmantar@msn.com

Yeni başlayacak olanlara tesis kurulumu,iklimlendirme,projelendirme, üretimin her aşamasında danışmanlık yapıyoruz.Ufak çapta depo gibi yerelerdede şartlar sağlanırsa ek gelir olarakda yapılabilir.05362811880

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye3 yazı
Bende mantar üretmeyi düşünüyorum ama masraf ve gelir nasıl olur bunu araştırmaya çalışıyorum.Hiç bir yerde tam,açık bir bilgi yok..Mantar üreten arkadaşların yardımlarını bekliyorum..
Anladığım kadarını anlatayım;
- 1ton komposttan ortalama 250kg mantar alınıyor daha sonra bu kompost atılıp yerine yeni kompost konuluyor.Bu şekilde senede 5 kere mantar alınabiliyor.Yani 1ton kompost kapasiteli bir yerde,senede,5ton kompost kullanarak 5 kere ürün alınabiliyor..
- 1ton kompost ortalama 300tl. 1ton komposttan elde edilecek mantarın sanırım ilaç gibi başka giderleri de var.Bu giderler nelerdir ve 1ton kompost başına ne kadar daha masraf olur?
Sadece kompost masrafı düşünülür ve 1 kilo mantarın satış fiyatının 2tl olduğunu düşünürsek 1ton kompostla 500tl lik mantar üretiyoruz ve net 200tl kar bırakıyor.Şuan 1 kilo mantarın satış fiyatı nedir?
- Üretilen mantarın pazarlanması için sanırım İstanbula yakın bir yerde bu işi yapmak gerek.Acaba ürettiğim mantarı satmakta sorun yaşar mıyım?

Kafamda daha bir sürü daha soru var. İyice araştırmak istiyorum. Eğer yardım ederseniz çok sevinirim..

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Di?er
Yeni Üye21 yazı
Mersin'de mantar konusunda araştırma yapan varsa edindiği bilgileri paylaşıma sunarsa sevinirim.Saygılar...

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye6 yazı
Merhabalar ben Çorluda mantar yetiştirmek istiyorum. Buraya en yakın Kompostu nereden bulabilirim. Yaprak mantarıda ve Kültür mantarıda olur. melissabulbul@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ö?retmen
Üye195 yazı
www.gunlukmantar.tr.gg

ilgilenen arkadaşlar buradan bilgi alabilirler. tüm konular mevcuttur. iyi günler..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye294 yazı
arkadaşlar konyadan yazıyorum . Konyada büyük bir mantar kompost üreticisi ve yetiştiricisi var.ilgilenenler için mega tesnim firma ismi.her türlü desteği sağlarlar

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye21 yazı
mantar üretmek isteyen girişimci arkadaşlarımıza her türlü danışmanlık desteğini vermekteyiz. www.marmaramantar.com adresimizden daha detaylı bilgiler alabilirsiniz. ayrıca mantar üretimi ile ilgili bilmek istediğiniz herşey www.mantaruretimi.com adresinde mevcuttur. günlük 20 ton kompost üretim kapasitemiz ile türkiyenin her bölgesine mantar üretimcilere kompost tedarik etmekteyiz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye508 yazı
walla işi anlayan güvenilir biri bulsam sermaye sıkıntım yok bu işe başlarım ama işten anlayan güvenilir bir tanıdık yok :)

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye292 yazı
evet kolay bı ıs degl
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker