Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tahta Fırça Sapı Üretimi

Başlatanwolf_captainTarih20/02/2012 19:03:01Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye77 yazı
Arkadaşlar karadeniz bölgesinde tahta fırca sapı uretimi yapmak istiyorum.Bu konuda bilgisi olan arkadaslar paylaşabilirlermi?
wolf_captain

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Üye112 yazı
değişik bir alan inşallah başarılı olursun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye15 yazı
hiç durma gir !
sermayemiz, dürüstlüğümüz olsun

Yerleşim Türkiye / Kmara?Meslek Kamu sektörü
Üye360 yazı

bu iş için ne kadar sermaye gerekli. arkadaşım neden "hiç durma gir" dedin. bildiklerin varsa bizimle paylaşırmısı? bir tanıdığım da bu işi yapmak istemişti. ama başka işe girdi. düşünülebilir bir iş midir?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye94 yazı
merhaba arkadasım fırçasapı derken araba yıkama fırçasımı yoksa baska çeşidimi sakaryada bende düşünüyorum atölyem var kendimin görüşelim sizinle fikir alışverişinde bulunuruz

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Yeni Üye77 yazı
araba yıkama fırcası sapı olarak düşünüyoruz.
wolf_captain

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye15 yazı
çok az kişinin yaptıgı bir iyi bir ağ kurarsa ; pazarlamayı yaparsa kazanır
sermayemiz, dürüstlüğümüz olsun

Yerleşim Türkiye / Kmara?Meslek Kamu sektörü
Yeni Üye11 yazı
merhaba arkadaşım.toptan hırdavat ürünleri pazarlaması ve ambalaj ürünleri üretimi yapan iki ayrı firmamız var.Tahta fırça sapı sattığım ürün kalemleri içerisindedir.Üretim konusunda yeterli bilgi ve birikimin ve kalifiye elemanın varsa bencede üretimi düşünebilirsin.Hatta ilk müşterinde ben olurum.
Retaplas Endüstriyel Ambalaj

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye77 yazı
Arkadaşlar bu konu ile ilgili bilgisi olan yok mu?
wolf_captain

Üye979 yazı
sevgılı wolf fırca sapı uretımı ıcın gecen sene bana bır talep gelmıstı bu konu uzerıne bır calısma yapmıstım ılk olarak alacagın hammaddenın durumu onemlı cunku fırca sapı her agactan olmuyor ozellıkle gurgen yada kayın olması gerekıyor bu urunlerıde tomruk olarak alırsan makına masrafın ılk etapta artacaktır ama ılerleyen zaman dılımınde kendını amortı edecektır sayet ebatlı urun alırsan makına masrafın azalacak ama hammadde gırdın yukselecektır her ıkı durumda ıse 3 adet makınaa bulundurman gerekıyor bırı boylama ıcın serıt veya yatar dıgerı ebatlanan urunu frezeleyen ve yuvarlak yapan makına bır dıgerıde yuvarlak sapa fırca dişini acan freze bu makınaların toplamı 15bın tl yı gecmez ancak hammadde malum turkıyede cok pahalı gucun varsa ıthal calısabılırsın hatta dırek ebatlatıp sadece sana yuvarlatma ve diş acma kalacaktır cıddı sekılde dusunursen sana hammadde konusunda da yardımcı olabılırım.

basarılar
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye95 yazı
güzel bir düşünce başarılar dilerim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı
bu iş hakkında detaylı bilgi verebilicek arkadaşlar varmı aramızda saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye77 yazı
arkadaslar hepinize uzun bir zamandan sonra selamlar.Öncelikle yazının sahibi olarak,biz bu işe başladık,mazemelerini aldık.Yeteri kadar sermayemiz,daha önceden marangozluk yaptıgımızdan tecrübemiz vardı.Fakat istedigimizi elde edemedik.Yazın aldıgımız toplu siparişler gayet makül neredeyse kar oranımız %50 oranında,ama kış geldigi zaman yazın kazandıgınız karı kaybediyosunuz,bu sebeple bu işi yapmayın derim.
Ayrıca kışın bulabildiginiz tomrugu yazları bulma ihtimaliniz neredeyse yok.Tomruk olayı Türkiyede büyük sorun.Alıcı firmalar genelikle nakliye masrafınıda karşılamıyor.
wolf_captain

Yeni Üye94 yazı
selamlar arkadasım üzüldüm basarısız olduğun için ben hali hazırda yapıyorum bu işi ama hammaddenin içindeyim şükürler olsun pazar derdim yok yeterki üretebileyim sanırım siz hammaddeye uzak bir yerde girişimde bulundunuz

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Üye116 yazı
Sn wolf_captain yaşadığın tecrübeleri paylaştığınız için teşekkür ederiz.Keşke herkez senin gibi yazsa.Öncelikle oturup maliyetlerini nasıl aşağı çekeceğini düşünüp öyle devam etmelisin.Her işin bir sezonu var.Eniştem de hırdavat malzemeleri satıyor toptan, yazın işleri süper kışın ise kötü ona göre denge kuruyor.Allah yardımcın olsun. Bu arada hangi ildesin? toptan fırça sapı fiyatlarını bana mail atarmısın ? Enişteye göndereyim, belki müşterin olur :)

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ylaç Sektörü