Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Özgün Bir Fikir-resimli Defter-

BaşlatanÖzgürsayTarih20/02/2012 15:42:02Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Arkadaşlar selam,

Tamamı benim fikir ve tasarımım olan bir defter tasarladım. Defterin her sayfasında 3 üst te ve 3 te altta olmak üzere 6 şar, her yaprakta 12 karikatür resim var, her resmin altında da resmin ne olduğunu anlatan İNGİLİZCE yazı mevcut, yani 60 yapraklı defterde tamamı resimli ve renkli 720 ingilizce kelime bilgisi mevcut. Bunlar kategorilere ayrılarak Milli Eğitim Bakanlığı ilk öğretim ingilizce kitaplarına uygumlu tasarlanmıştır. Burdaki amaç kişinin herhangi bir çaba göstermeksizin defteri kullanırken(Türkçe, coğrafya vs. defteri olarak ta kullanılabilir) ingilizce kelime bilgisini eğlenceli bir şekilde geliştirmek. Ayrıca renkli, kullanması keyifli ve eğlenceli bir tasarımı var,

Ancak her işte olduğu gibi handikap burda başlıyor, distiribütörler beğenmelerine rağmen yeni bir mal olduğu için satılıp satılmayacağından emin olamadıklarından distribütörlük yapmıyorlar, ancak kendim pazarlamam lazım.
Ayrıca bir de maliyet sorunu var, az baskıda maliyet yükseliyor(5 TL civarı)çok baskıda maaliyet düşmesine rağmen satılmaz ise elimde kalır diye korkuyorum, 4 ay uğraşarak tasarladığım ürün şu anda elimde duruyor.

Kırtasiye konusunda fikir, tavsiye veya önerileri olan arkadaşlar var ise tavsiyelerinizi rica ederim.

Kolay gelsin
özgür

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye131 yazı

Selamlar,

distribütör dediğiniz kendi kitap üretimi olan yayınevleri ise direk işe yarayıp yaramayacağını bilirler diye düşünüyorum. Eğer sadece dağıtımcılar ise yayınevlerine gidebilirsiniz. Ellerinde hazır bir ürün olduğu için size telif ödeyip defter/kitabınızı almak isteyeceklerdir. Bu arada bir çok yayınevi var. Birinden biri teklifinizi değerlendirecektir diye düşünüyorum.

Başarılar dilerim.
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye44 yazı
Her yeni fikre direnç gösterilmesi doğaldır. İnsanın yapısında olağandan farklı bir duruma tepki göstermek gibi bir anatomik direnç vardır. Dünyada şu an işimize yarayan tüm aletler başta rededilmiştir. Eisntein , Bill Gates gibi adamlar okullarından atılmıştır. Bir projenin başarısı teknik fizibilitelerden sonra senin inancına kalmıştır. Sen 70 milyona satmak zorunda değilsin. Senin fikrini beğenen 100.000 müşterin olsun yeter. Ben fikrini beğendim. Kendi oğlum için böyle bir defter kesinlikle alırım. Bir paket sigara parasından kısarak eğitime verilmeyecekte ne yapılacak.
İnanıyorsan yoluna devam. Başarı inançlı insanlarındır.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Yeni Üye95 yazı

Hocam kitabının resimleri varmi

Yerleşim Türkiye / CanakkaleMeslek Medya
Yeni Üye6 yazı
Arkadaşlar önerileriniz çin teşekkürler,idemirci arkadaşımın tavsiyelerini tutatacağım. fatih.guler sanada bazı resimleri hazırlayıp göndereceğim.

kolay gelsin
özgür

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye95 yazı
Hocam sana mail attim

Yerleşim Türkiye / CanakkaleMeslek Medya
Yeni Üye44 yazı
Bende çok merak ettim. Mail atabilir misin ? Bu arada bu ilginç fikrin için tebrik ediyorum. Gelişmelerden bizi haberdar etmeyi unutma.
tanikcemal@ttmail.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Üye248 yazı
fıkrın ve bulusun ıcın tebrık eder, calısmalarınızın devamını beklerım.
d.ibrahim007@hotmail.com
asil azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar, aslı ayrandır.

Yerleşim Türkiye / Yngiltere Antalya MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye15 yazı
Orjınal bır fıkır. benım aklıma da 6-9 yaş için her 15 sayfadan sonrabölümün sonunda bır soru sorup ıcınde bır cıklet şeker koymak gelmıştı .6.-8.- sınıflara pek hoş gelmedı ama 2,3,4 lereın hosuna gıtmıstı.bır kısmı şeker yerıne cebtelefonu ıstemıstı :D
sermayemiz, dürüstlüğümüz olsun

Yerleşim Türkiye / Kmara?Meslek Kamu sektörü
Yeni Üye14 yazı
destek@igotek.net örnek gönderirseniz bir inceleyebilirim. yeni iş fikirlerine açığız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk