Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Meyve Pazarlama

BaşlatanhulusitahsinTarih19/02/2012 19:33:40Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
yüklü miktarda meyve bahçem bulunmakta ve Türkiye hal piyasasından şikayetçiyim haklarımın korunduğuna inanmıyorum bu yüzden malımı yurt dışına ihraç etmek istiyorum piyasadan istediğim miktarda malı temin edebileceğime inanıyorum. Malın ihracını nasıl yapabilirim. hangi ülkeye mal gönderebilirim bu konu hakkında yardımcı olmanızı bekliyorum.
saygılarımla
h. tahsin nalbantoğlu

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye238 yazı
Eski çeşitleriniz veya yerli çeşitleriniz varsa ihracat şansınız neredeye sıfır. Bahçenizde neler ekili?

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Üye173 yazı
ihracat bi sonra ki evre olmalıdır bence önce iç piyasada iş yapın.merak etmeyin hal devri bitcek yakında çünkü büyük marketler çoğalıyor ufak süpermarketler bakkallar gibi kapancak yerlerini kaybetcekler ya da şubeleşme yoluna gitcekler yani büyüyecekler
e tabikide halcilere komisyon vermicekler gidip kendileri alcak üreticiden en fazla 5 sene içinde olcak bu diyorum bakın görün yazım kalır burada.
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye207 yazı

Hangi urunleriniz Mevcut paketleme tesisiniz Var mi
OSKAR IMP EXP ALMANYA

Yerleşim ALMANYA / WiesbadenMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye95 yazı
Otocenter arkadasımıza sormuş hangi ürünlerinizin vakumlu paketlemeleri var ve ne kadar süreklilik sagliyabilirsiniz bı üründe

Yerleşim Türkiye / CanakkaleMeslek Medya
Üye248 yazı
ılk asamada pazarınız ırak baska pazarlara gırmeyın bogulursunuz, halden de beter olursunuz. yardımcı olabılırım.
d.ibrahim007@hotmail.com
asil azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar, aslı ayrandır.

Yerleşim Türkiye / Yngiltere Antalya MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye192 yazı
Eğer bölgenizde üretici birliği kurarsanız , mallarınızı hale sokmadan iç piyasa da satabilrisiniz, yine bu birlik kurulumunu gerçekleştirebilirseniz bölgenizde verilen desteklerden yararlanarak paketleme veya işleme tesisi kurabilir iç ve dış piyasalara daha rahat ulaşabilirsiniz.
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Öncelikle bir firma kur. İthalat ihracata uygun olsun. Sanki basitce bir limited olunsa iyi olur gibi. Sonra otur Kuzey Avrupa ülkelerini tara. Bulduğun firmalara faks çek. Şu mal şu özellikte şu fiyata diye bilgi ver. Üretim tonajını belirt.

Birileri sana dönecektir. Otur anlaş malını sat.

Ne üretiyorsun ne kadar üretiyorsun değeri nedir bilmiyoruz.

Firmaları bulmanın bir dünya yolu var senin yaratıcılığınla eş.

Bulduğun firmalarin dilini ne kadar iyi biliyorsan o kadar iyi anlaşmalar yapabilirsin. Firma bulmak için de bir o kadar dile ihtiyaç var.

Mümkünse kendine karşındakini ürkütmeyecek bir sözleşme hazırla.

Ödemelerde alacaklarda bankayla akreditifli çalış.

Münkünse bir depolama tesisi yap, marka oluştur ve bir tırla da olsa nakliye işini üstlen. İşin bu kısmı için bölgenin kalkınma ajansına proje ver. Tonajın çoksa iyi olur.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye53 yazı
merhaba abi gürcistana firmam var düşünürsen satabiliriz detaylı bilgi için tlf 00995 579 88 86 82 gürcistan numaram

Yerleşim Türkiye / YzmitMeslek Ticaret
Yeni Üye20 yazı
iyi gunler rusya pazar bu is icin cok uygun ama lakin bu sebze meyve is %80 azerilerin elide oda cok tehlikeli cunku cok insanimiz kandirip burda sebze meyve is yaptilar birinci ikinci partileri pesin verirler sonra az bir keredi imkani isterler yani vade biz kardesiz satarim paranizi gonderirim hesabi bunu verdiginiz anda sizi biraz icerialinca ondan sonra sivri sinek gibi yavas yavas emerler siz bitirenkadar . yada siz burda direk buyuk super marklere yada onlarla calisan birisine verip calisa bilisiniz .yada once gelin burya burda cok insaniz bu isi yapiyor gorun gorusun ondan sora bu is yapip yada yapmak yapmamak karverisiniz

Yerleşim Rusya Federasyonu / MoskvaMeslek Yleti?im
Yeni Üye8 yazı
murat mert sana tamamen katiliyorum arkadasim...ben tataristanda yasiyorum burdada ayni pazar payi %80-%90 azerilerin elinde... haa birde malini satmaya calisan abi yaptigin is cok buyukse bir web sitesi ac malini internetten sat elini suya sabuna degirmeden... odeme sekline gelince siparis aldiginda paranin%30unu alirsin geri kalaninida mali tira yuklediginde alirsin ....boylece basin agrimaz...kolay gelsin bol kazanclar

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı
Tahsin Bey merhaba,

Ben de sebze meyve ithalatı ve ihracatıyla uğraşıyorum. Tabi bu iş biraz da şans.İhracat hemen gerçekleşemeyebiliyor.
Öncelikle hangi meyveleri yetiştiriyorsunuz, bunları belirtir misiniz. Size tavsiyem uzun süre dayanan meyveleri yakın ülkelere ihrac etmenizden yana. Öncelikle ihracatçılar birliğine kayıt yaptırmanız gerekli. Dış ticaret müsteşarlığından Türkiye den ithal taleplerini isteyebilirsiniz faks ya da e-mail le. Muhakkak size yardımcı oluyorlar. Bunun haricinde yurtdışı ya da yurt içindeki meyve ve sebzeyle ilgili gıda fuarlarını da takip etmenizi öneririm. Çevrenizi geniş tutmak, yeni insanlarla tanışmak her zaman için farklı kapılar açacaktır size.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye69 yazı
Rusya Pazarına Sebze ve meyve ihracatı yapmak isteyenler ile görüşmek isterim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk