Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Seyahat Acentası Bayiliği Açmak İstiyorum(tavsiye)

Başlatancenk cakTarih12/02/2012 15:38:27Yorum18

İlk mesaj
Yeni Üye48 yazı
cadde üzerinde işlek bir dükkan var ve yakınlarında turizm acentası mevcut değil .ets,jolly,irem....vs gibi turlardan birinin bayiliğini almak istiyorum size hangisinin ki alınır , karlılık oranı nedir bu işe girilir mi ? Kira derdi olmayacak , daha sonradan uçak otobüs bileti satmayı filanda düşünüyorum...

bayii açma şartları hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Denizci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Yeni Üye15 yazı
türsab ve kültür turizm bakanlığı denen kurumlardan haberiniz varsa internet sitelerine girip ilgili yönetmelik ve kanunları okuyun önce.
sanırım en iyi tavsiye o olacaktır şuan için :)
0545 712 7220

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye194 yazı
Bence bir kaç tane ciddi acenta ile görüş.Bunlardan komisyon oranlarını al.Şartları masaya yatır.Sana en uygununu seç.
Ayrıca böyle bir acenta bayiliği açtığında TCDD biletlerini de satabilirsin.Dükkanın büyüklüğüne göre çeşitlendirme olanakların var.
Sen bir adım at yazışmaya başla,yardıma ihtiyacın olursa yardımcı oluruz.Allah yolunu açık etsin.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye48 yazı

bilgiler için teşekkür ederim

dediğiniz gibi ets , anitur , jolly , ve iremtura mail atım bakalım cevap bekliyorum...

Üye300 yazı
Dostum, Jolly, Ets vb. franchise açarsan münferit bir tur, bilet, vb. şey satmayı unut. Sadece yüzde oranında pay veriyorlar sattığın hizmetten. Yani o kadar dil dökeceksin, yırtınacaksın, parsayı jo... toparlayacak. Piyasada da bağımsız seyahat acentasına güven kalmamış, çeşitli sebeplerden dolayı (Dolandırılma, manipülasyon, hizmette kalitesizlik ve ilgisizlik gibi). En iyisi bağımsız acenta açmak derim. En azından hem diğer turları, otobüs biletlerini, uçak biletlerini satabilirsin. Dilersen rent a car bile ekleyebilirsin bünyene. Türsab'dan yeterli bilgiyi alabilirsin. Kazancı nedir bilemiyorum... En son millet kan ağlıyordu, ''Kurtlar sofrası oldu, büyük firmalar bizleri bitirdi'' diye...
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye194 yazı
Desert16 ,dediğinde haklısın ancak bu Acentadan acentaya değişir!Ayrıca şube açma görüşmelerinde her 2 tarafın şartları önemlidir.
Acente senden ister sende isteyeceksin.
Sanırım daha önce Turizm ile haşır neşir olmadın?
Cen Cak arkadaşım sana döneceğim.

Üye300 yazı
Sorma akdeniz9967, bir zamanlar turizmle çok haşır neşirdim, artık unutmaya başlamış olabilirim... Ama bu bilgim olmadığı anlamına gelmez, zira bilinenleri artık unutmaya başlamışız;)
Karşılıklı pazarlığa oturulması gerektiğinde elbette hem fikirim. Tabiki dev bir firma ile ne etkinlikte bir pazarlığa girersin bilemem... Çok artın olması lazım. Ki karşı taraf sana vazgeçilmez tekliflerde bulunabilsin;) Dimi....

Saygılar...
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye48 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akdeniz9967
Desert16 ,dediğinde haklısın ancak bu Acentadan acentaya değişir!Ayrıca şube açma görüşmelerinde her 2 tarafın şartları önemlidir.
Acente senden ister sende isteyeceksin.
Sanırım daha önce Turizm ile haşır neşir olmadın?
Cen Cak arkadaşım sana döneceğim.

bilgiler için teşekkürler

dönüş bekliyorum

saygılar

Üye194 yazı
ne yaptın arkadaşım?

Yeni Üye48 yazı
merhaba biraz geç cevap oldu kusura bakmayın ,
jolly tur yakında olduğu için kabul etmedi setur ve ets bayilik formlarını gönderdiler ancak daha doldurup göndermedim...açıkçası açılışta yapılacak o kadar masrafa değer mi bilmiyorum ....sadece ets tur komisyonu alarak ne kadar gelir elde edilir ki pek bir fikrim yok o yüzden biraz kararsızım açıkçası

Yeni Üye14 yazı
40000 tl masraf yapıp o kadar az gelire kanaat etmek mantıklı değil.

seyehat acentası acmak cok masraflıdır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye48 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - azazel85
40000 tl masraf yapıp o kadar az gelire kanaat etmek mantıklı değil.

seyehat acentası acmak cok masraflıdır.

daha mantıklı bir iş fikriniz var mı aynı maliyetle açılabilecek daha fazla kar getierebilecek bir iş ?

Yeni Üye4 yazı
arkadaşım acenta bende açacaktım yalnız bu turlara üye olmak için bazıları para istiyor eğer varsa biraz birikimin ilini bilmiyorum ulusoy pamukkale gibi otobüs firmalarının yezehanelerinden aç %30 bırakır hemde alttanuçak bileti tur gibi şeyleri karttan çekim yaparak ayarla daha karlı

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Ticaret
Yeni Üye48 yazı
benim anlamadığım şey , bu iş yeterince karlı bir iş değilse nasıl heryerde turlar var bayilik alarak açılan turlar...üstüne birde dükkan kirasını verdiklerini düşünürsek ki benim öyle bir derdim olmayacak , bence iyi bir fırsat gibi gözüküyor ancak dediğiniz gibi komisyon oranları çok düşük bu kadar uğraşıya çabaya değer mi bilmiyorum ...anladdığım kadarıyla en çok komisyon 4-5 günlük aile tatilleri ortalama 2000 tl lik bir tatilden alınan komisyon ne olur ortalama olarak?

Yeni Üye1 yazı
Merhaba A grubu turzm acenta bayiligi almak istiyorum önerebileceginiz acentaları öğrenebilirmiyim?

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye10 yazı
tam olarak ne sorduğunu anlamadım ama sanırım bu link sana fazlasıyla cevap verecek,
constantine

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Turizm
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Desert16
Dostum, Jolly, Ets vb. franchise açarsan münferit bir tur, bilet, vb. şey satmayı unut. Sadece yüzde oranında pay veriyorlar sattığın hizmetten. Yani o kadar dil dökeceksin, yırtınacaksın, parsayı jo... toparlayacak. Piyasada da bağımsız seyahat acentasına güven kalmamış, çeşitli sebeplerden dolayı (Dolandırılma, manipülasyon, hizmette kalitesizlik ve ilgisizlik gibi). En iyisi bağımsız acenta açmak derim. En azından hem diğer turları, otobüs biletlerini, uçak biletlerini satabilirsin. Dilersen rent a car bile ekleyebilirsin bünyene. Türsab'dan yeterli bilgiyi alabilirsin. Kazancı nedir bilemiyorum... En son millet kan ağlıyordu, ''Kurtlar sofrası oldu, büyük firmalar bizleri bitirdi'' diye...

Interneti akilli telefonu olan acentenin onunden gecmez Bir anket yapilsa ve sorulsa tatil ve ucak bileti hizmetini nasil aliyorsunuz diye gercek kabak gibi ortaya cikar
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama