İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Market Açmak İstiyorum? Lütfen Fikir Verin!
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorumR
Üye255 yazı
redirect
K
Üye104 yazı
e-mail: canbeyticaret@gmail.com
K
Yeni Üye22 yazı
yıldırım osmangazi yada nilifer ilçelerinin birinde düşünüyorum.Bu iş fikri yeni olduğu için henüz araştırma aşamasındayım.nufusun yoğun yaşadığı fakat market ağının yaygın olmadığı bir noktada başlamak istiyorum.
M
Üye245 yazı
D
Üye192 yazı
Madem hayvancılık işiyle uğraşıyorsun o halde bursada bu sene Hibe destek programı başlayacak. yatırımının %50'sini hibe veriyor. hayvancılık alanında iyi bir yatırım yapar ve bununda yarısını bedavaya getirmiş olursun aynı zamanda bu hibe destekleri seni KDV'den de muaf tuttukları için Hibe oranı yatırımının çok daha büyük bir kısmına denk gelecek.
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...
I
Yeni Üye9 yazı
arkadaşım geçmişte bizde bu sektördeydik 94 yılından takii 2002 yılına kadar sana bu konu hakkında gördüklerimi anlatayım bizim zamanımızda toptancı kapıya fazla gelmezdi biz gidip alırdık şimdi kapıya gelio mahalle gibi biyerde açıyorsan işin çok zor diye bilirim nedeni mahalledki komşun sana gelecek 2 ekmek alacak weresiye yaz diyecek ee sende komşusun aman ayıp olmasın die yazacaksın sonra 1 ay bekliyeceksin ay başı gelecek komuşun ekmek parasını werecek diğer tüketim malzemelerinide büyük marketlerdeun uucuza alıp elini kolunu salla**** dükkanın önünden geçecek.Sadece bu sektörde sıkıntı bu deil bu işe giriosan tek işletmen biraz zor biraz deil baya bi zor nedeni benim tabirimle açık cezaevi hiçbir şekilde dükkanı bırakıp aman dışarı çıkayımda bi hava alayım diyemezsin takii dükkanı komple tasfiye edene kadar.Diğer bi olumsuzluk yaratacak bi konu ise müşteriyle ilişkin sağlam olacak müşteriyi kaçırttınmı bidaha gelemz gelmediği zamnda iflas çanları çalmaya başladı demektir.
Bunlar benim 94 yılından 2002 yılına kadar bazı yaşadığım olumsuzluklar hee illede bu tarz bişey açacam diosan şehir merkrzinde insan yoğunluğu olan 20 30 m2 bi yer tut büfe tarzı yada kuru yemiş tarzı bişey aç yazın sigara su satsan yine kazan kaynar hhee büyük bi iş yapıyorum dersen şuan benim yaptığımı yap nakliye sektörüne girrr derim
Bunlar benim 94 yılından 2002 yılına kadar bazı yaşadığım olumsuzluklar hee illede bu tarz bişey açacam diosan şehir merkrzinde insan yoğunluğu olan 20 30 m2 bi yer tut büfe tarzı yada kuru yemiş tarzı bişey aç yazın sigara su satsan yine kazan kaynar hhee büyük bi iş yapıyorum dersen şuan benim yaptığımı yap nakliye sektörüne girrr derim
K
Yeni Üye22 yazı
ismail bey değerli yorumunuz için teşekkürler.aslında ben daha profesyonel bi işletme düşünüyorum.Köşe başı bakkalı değil de orta sınıf market tarzı.mesela şaypa gibi.işleyiş açısından verdim bu örneği,sermaye olarak değil.Orta büyüklükte(200 metrekare civarı) profesyonel bi sistemle çalışan market düşünüyorum.Müşteri market sahibi ile muhatap olmadığı için veresiye işi de olmaz.Market çalışanlarına böyle bi talep gelse bile yetkimiz yok diye kibarca geri çevirirler.Benm kararsızlığım şu;içinde manav,et ve unlu mamüller stantları barındıran bi market mi yoksa daha sade bi giriş mi yapmalıyım?
K
Üye104 yazı
Bence BİM veya A101 tarzı marketler çok hoş.Sade ve öz. Herşey elinin altında.Ha bu arada içeri giren ha diyince çıkamıyor adam girince içeri dışarı çıkabilmek için kasanın oradan çıkıyor. Yani bu şekilde bir tarzda market olursa tabi fiyat bakımından birşey diyemem çünkü onlarla asla ve asla rekabet yapamazsın.Çünkü adamlar kapitalist.Gerekirse malları isterse müşteriye bedava bile verir.
e-mail: canbeyticaret@gmail.com
F
Üye377 yazı
14/02/2012 : 00:03:15#9
Web sitesi
Alıntı
Size tavsiyem kendinizi müşteri olarak düşünmeniz olur.müşteri olsanız bim veya dia yı mı yoksa x adlı bir marketimi tercih ederdiniz)(bim sanırım kendi marketini zaten kendi acıyor-mülküyle alıyor ) dia daha uygun franchise anlamında)
ben genelde bim-dia-şok tercih ederim. neden? oldukca uygun urunler satıyorlar ...bu urunler sebebiyle musteriyi cezbediyorlar.
ben zaten denenmiş tutmuş dia dan franchise alırdım muhtemelen...gördügüm bir cok dia metre kare olarak ufaktı.gecenlerde bir semtte gördüm alıs veriş yapayım oyle doneyim eve dedim.orta ölçekliydi ...metre kare olarak...gayet hostu ..secenekler boldu vb...yalnız dia nın calısma prensibine bakmak lazım.mesela o semtte dia acma limiti olacak mı yoksa arka mahalleye kurduracaklar mı gibi-bunun dısında hangi firma urunune izin veriliyor hangisine verilmiyor gibi...forumda sarkuteri ve manav reyonuna karısmazlar denmişti.muhtemelen bu ikiliyi siz işletirseniz dahi dia nın adı için girenler o reyonları kullanacaklardır.dia ve bim gibi marketlerde sarkuteri et reyonu zayıftır genelde.orada uygun urunler olursa satıs mutlak olacaktır diye dusunuyorum.
ben genelde bim-dia-şok tercih ederim. neden? oldukca uygun urunler satıyorlar ...bu urunler sebebiyle musteriyi cezbediyorlar.
ben zaten denenmiş tutmuş dia dan franchise alırdım muhtemelen...gördügüm bir cok dia metre kare olarak ufaktı.gecenlerde bir semtte gördüm alıs veriş yapayım oyle doneyim eve dedim.orta ölçekliydi ...metre kare olarak...gayet hostu ..secenekler boldu vb...yalnız dia nın calısma prensibine bakmak lazım.mesela o semtte dia acma limiti olacak mı yoksa arka mahalleye kurduracaklar mı gibi-bunun dısında hangi firma urunune izin veriliyor hangisine verilmiyor gibi...forumda sarkuteri ve manav reyonuna karısmazlar denmişti.muhtemelen bu ikiliyi siz işletirseniz dahi dia nın adı için girenler o reyonları kullanacaklardır.dia ve bim gibi marketlerde sarkuteri et reyonu zayıftır genelde.orada uygun urunler olursa satıs mutlak olacaktır diye dusunuyorum.
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri
M
Üye177 yazı
Paranla itibar kazanacağına itibarınla para kazan.
K
Yeni Üye22 yazı
Yapılan tüm yorumlara teşekkür ediyorum.BİM yada A101 franchising almaktansa kendi markamı oluşturmaktan yanayım..Örneğin bim de ucuz olan ürünler genelde bilinmedik markaların ürünleri.Türkiyenin önde gelen marka ürünlerini genelde pahalı satıyorlar. Benm amacım ürünleri yatırım yaptığım bölgedeki marketlerden daha ucuza etiketleyip sürümden kazanmak.market ürünleri üzerine TOPTAN SATIŞ YAPAN yerlerden fiyat araştırması da yaptım.Birçok bilindik marketten daha ucuza satış yapma olnağı da var bu işte.Fakat büyük mü yoksa daha küçük bi başlangıç mı olmalı,ve bursanın hangi bölgesinde de bu iş daha cazip onun araştırması içerisindeyim.Herkese iyi çalışmalar.
S
Yeni Üye6 yazı
bey amcacıgım bu marketçilik bildiginiz gibi kolay bi iş deyil ayrı bi sanat ucuz satmak mahrifet deyil önemli olan işletmecilik ben antalyada ikemet ediyorum her yüz metrede bir market artık marketçiligi bitirdiler millet nere gitcegine şaşaırdı bak hayvancılık yapıyormuşsun güzel bir sanat en güzel iş sucuk salam sosis imalatı açmak para o işde bügün çogu firma 7 tl sattıgı tavuk sucuguna kilosu bir tlye tavugun mekanik kıymasını kullanıyor maliyeti 3.5 tl geliyor bide soya katsa içne maliyet 3.00 tl bence en güzel iş bu.....
konya
T
Üye251 yazı
16/02/2012 : 00:42:09#13
Web sitesi
Alıntı
ilanın hala aktifse ben sana teda global la çalışmanı öneririm nasıl ve ne şekilde olacağını merak edersen gerekli bilgiyi özelden anlşatırım hem o bim ve a 101 gibi marketlerle rekabet imkanın olur hemde kosgeb desteği alırsın
Tevrat FİDAN
wieseel dış ticaret ve pazarlama danışmanlığı
0545 422 87 61
wieseel dış ticaret ve pazarlama danışmanlığı
0545 422 87 61
K
Yeni Üye22 yazı
işletilmeden yapılacak bi iş kolu yok zaten.Hangi sektöre bakararsanız işletme ön plandadır.Fakat uygun fiyat politikası ana etken gibi gözüküyor bu sektörde.
size mailden ulaşacağım bahsettiğiniz Teda Global adlı şirketten detaylı bahsederseniz sevinirim.teşekkürler.
size mailden ulaşacağım bahsettiğiniz Teda Global adlı şirketten detaylı bahsederseniz sevinirim.teşekkürler.
F
Üye377 yazı
20/02/2012 : 11:22:12#15
Web sitesi
Alıntı
a101 de popüler şu aralar.
Full Organizasyon
I
Üye238 yazı
Hayvancılık ile uğraşıyorsan şarküteri/kasap aç. Piyasada iyi/güvenilir şarküteri/kasap sayısı az. Kendi yetiştirdiğin hayvanı tüketiciye satarsan en fazla karı elde etmiş olursun.
O
Üye207 yazı
Sayin arkadasim hayvancilik sektorunde maliyet beste biri Olan macaristana gec araziler bedava Sayilir ureticisin kazanirsin kolay gelsin
OSKAR IMP EXP ALMANYA
T
Yeni Üye30 yazı
tüm gıda satış yerleri tekel bayi açma belgesi 2001 yılında meb tarafından alınmış bir belgedir türkiyenin her yerinde geçerli belgem şu an iş yerim olmadığı için kiralıktır. ayrıca tekel bayii bakkal market şarküteri ve tüm gıda satışı yapan yerlerde iş yeri açma ve ustalık belgesi olarak kullanılabilir. iletişim 0.543.566.81.82 den ulaşabilirsiniz.
05434878286
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz