Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mezar Taşları Digital Olacak

BaşlatansefulikTarih03/02/2012 17:17:49Yorum35

İlk mesaj
Yeni Üye97 yazı
Bugün aklıma dijital mezar taşı fikri geldi .şöle darbeye yağmura dayanıklı olacak.üstünde yakınlarının istegine göre meftunun bazı fotografları kısa hayat hikayesi artık ister yasin i şerifin latin harfli okunuşu ister orjinali sürekli akacak veya dokunmatikte olabilir.
Üstünde webcam ile kabrin sürekli kontrolü sağlanır.Hatırlarsanız Vehbi koçun naaşını çalmışlardı.Böylece güvenlik endişesi kalkar.
Bu işin en önemli yanı ise kriz dinlememesi.İnsan bu yani, her zaman ölüyor.Kriz zamanında hatta işler daha da hızlanıyor.
Tabi konunun dini yönünü bilmiyorum.Ama diyanetten fetva alınabilir mi veya bu gereklimidir bilmiyorum.
Osmanlı mezarlarını düşünün arkadaşlar.Kabirdeki kişinin tüm özellikleri kabir taşında anlatılıyor.bu sebeple tarihi vesika gibi oluyor.Bu dediğim metodlada tarihi taşa kazımış oluyorsunuz.mezarlığa bir giriyorsunuz ne kadar çok şey öğreneceksiniz.
Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.herkese teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
35 yorum
Editör5590 yazı
Belki mermere gömme bir şeyler olabilir. Web cam ve ekran, güneş enerjisi ile çalışabilir. Aksi takdirde mezara elektrik çekmek gerekir ki biraz zor görünüyor. Genel mezarlarda çok basit olmasa gerek. Geçenlerde bakımlı, korunaklı bir mezarlıkta bir büyüğümüzün mezarına diktiğimiz fidanın çalınması sadece 24 saat sürdü. Böyle dijital bir sistem aile kabristanlarında belki daha kullanışlı olur.

Bunun bir izne bağlı olmaması gerekir. Cenazemin mezarına çevresini maddi manevi etkilemeyen kendi halinde istediğim farkı yapabilmeliyim.

Ama eğer ben karar makamı olsaydım (toplum için karar vermesi gereken kişi payesi verilmiş olsaydı, bu tür zatı muhteremlerden biri olsaydım ) bir mezarı abideleştirmek, tapınaklaştırmak ve sadelikten uzaklaştırmak adına, olmaz, uygun değildir derdim !!!

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye173 yazı
ya arkadaşlar yapmayın etmeyin mantıklı fikirler üretin bunun tutabilceğine inanacak kadar ne geldi başınıza...
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye71 yazı

İslamiyet gösterişe karşı bence ilginç fakat kabul edilebilir bulmuyorum.Hem dikkat çekici hem ürkütücü değişik bir fikir ama uygulanabilirliği yok.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye485 yazı
Klima felanda takalım, 2 m2 değilde, 200 m2 yapalım, günahı varsa rahat etsin, Loş ışıklarda koyalım içerisi bir hoş olur,
Tabi şaka bunlar, işin şakası...
Şaka bi tarafa, Söylediğiniz şey neden olmasın, Yapılabilir. Ama uygulanabilirliği önemli,
Bizler toplum olarak "konu komşu ne der" diyerek istediğimiz bir çok şeyi yapamıyoruz, yapmıyoruz.
Ama mezar taşına dijital bir ekran ko**** adı soyadı ölüm tarihi gibi bilgileri dijital oalrak yazabiliriz.
Lakin kamera tak felan biraz sakıncalı işler. 24 saat nerde kim izleyecek hadi izledi diyelim, çoluk çocuk baksa korkar, şayet gece mezara ben baksam bende korkarım :D
Lakin dijital mezar yerine, mezar taşlarının ürkütülüğünü en aza indiricek uygulamalar daha mantıklı olur. Mesela mezarın etrafına değişik değişik çiçeklerin ekilip dikilebileceği saksılar, gibi.

Neyse Yaw, Konuşmak bile ürkütücü.... :(
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye97 yazı
Doğrusu akınselçuk beyin dediği gibi elektrik tesisatını ben güneş enerjisi olarak düşünmüştüm.yoksa mezarlıkta inanılmaz bir sistem kurmak gerekir ,hele merkezi tek bilgisayar kullanacağımızı düşünürsek mezarlık birden bir tekno alana dönebilir.ama benim dediğim bu fikiri, ben yapacam demek biraz zor olur.
Bu şuna benziyor. ilerde televizyonlar kalakacak bilgisayar ile monitorun birleşik olduğu sistemler çıkacak.bunu görmek demek hadi bunu yapalım demek değil.
Ama belki birileri yakınının kabrinin yanında ekranda akan yasin i şerif görmek isteyebilir.kimsede buna dinen uygun değil diyeceğini sanmıyorum.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen
Üye201 yazı
istersen mezar tasin icine wifide kur, ziyarete gelenler beles internete girsin. hadi kardesim bakin isinize , bu kadarda hayalperest olmayin

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Üye131 yazı

Selamlar,

dini konularda hüküm vermek haddim değil. Elbette kimsenin fikrine de karşı çıkacak değilim. Bununla birlikte mezar başında kur'an okumak insanların, biz müteveffa yakınlarının görevidir. Bu tür "yenilikler", bizlerin görevlerini ihmal ederken kendimizi iyi hissetmemizi sağlar o kadar. Üstelik böyle bir şey bir kez başladı mı önünü alamazsınız: Kimi fotoğraflarını koyar, kimi videolarını ekler, kimisi de facebook yorumlarını listeler durur. Böylece kalanlar görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını düşünerek rahat bir uyku çekerler. Bazı tanıdıklardan biliyorum, hayattayken yapılamayanlar, mezarlar anıtlaştırılarak giderilmeye çalışılıyor.

Öte yandan diğer ziyaretçileriz kaybettikleri sevdiklerinin mezarına doğru yürürken hiç tanımadığı insanların insanların parkta plajda çekilmiş foto-videolarını izleyerek farklı bir biçimde rahmet okuyabilirler.

Ama derseniz ki illa böyle bir şey yapacağım, uzun süre dayanan pillerle büyükçe digital çerçeveler kullanabilirsiniz. Böylece yazı, kaligrafi, resim vs. ile de medyayı besleyebilirsiniz. Pilin servisini yaparak da ek gelir elde edebilirsiniz. Tabii ki fotovoltaik enerji en iyisi. Ama bir kez kurulum yaptıktan sonra hizmet anlaşması yapmanız lazım ki başkası servis vermesin.
Öte yandan madem bu işe girdiniz ve mecra oluştu, hemen reklam anlaşması yaparak hayli tatmin edici bir gelir elde edebilirsiniz. Eğer ses yayını yaparsanız da olayı bitirmiş olursunuz. Bu konuda ise tek sıkıntı MÜYAP. Biliyorsunuz uçandan kaçandan telif almaya çalışıyorlar. Mekanı düşünürsek de olası gürültüden de şikayet eden olmayacağını düşünüyorum.

Muhabbetle,
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye97 yazı
idemirci çok teşekkür ederim çok güzel yaklaşmıssınız.tabiki güneş enerjisi kullanmamak lazım ki müşterinin hizmet akdi devam etsin.bu on yıllarca sürecek bir müşteri bağlılığı.bir kere bağladın mı müşteriyi kaçarı olmuyor.portföyünuz hiç eksilmiyor hep büyüyor.yok sıkıldım nakite çevirecem dediniz.hop portföyü bir firmaya devret hemen toplu nakite ulaş.

Üye306 yazı
**lık, özel alana saygısızlık, ikisi bu fikri baltalayabilir. ölen birini düşünelim bayramda seyranda ailesi ziyaretine anca gidebiliyor... orada dijital taş. geri kalan günler orada yatanın tüm bilgileri yada görüntüleri orada herkese açık olacak. ben öldüğümde istemem böyle bir şey sanırım. öldükten sonra haberim olmaz ama olsun : )

değişik ve farklı fikir düşüncelerinize saygı duydum.
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye162 yazı
bu iş tutarmı tutar valla..bununla ilgilenende çok olur tepkiside fazla olur
ama yurt dışında da rağbet orumüyolur diye düşün
Saygı Ve sevgi Sadakat ve Dürüstlük

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye96 yazı
Sen Koyucan Arkadan Elemanlar Sökücek Doğruuu Bit Pazarınaaa Dostum Dağ (Misal) Başını Lgd ekranla doldurucam diyosun adamlar ölünün ağzından diş alıyo sen ne diyosun yaa :))
Crasy

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye326 yazı
Farklı fikirde tutmaz :)
Ne Olursa Olsun Mücadeleni Bırakma Ki, Bir yerlere Gelebilesin ..

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Serbest meslek
Üye557 yazı
debber kardeş yorumunuz çok hoş , Allah razı olsun , lcd ekran orda bir gece durur mu , kaldı ki mezar taşında resim olması bile caiz değilken , birileri facebook , video , kısa hayatından bahsediyor. Yahu kime ne ölünün kısa hayatından. Adam memurdu , çalıştı emekli oldu öldü :) bundan kime ne yahu? Ne kadar gereksiz fikirler varsa karşımıza çıkmaya başladı , Avrupa işte böyle oynar adamla. Bak dünyada sosyal paylaşım ağlarının kullanım oranlarına Türkiye kaçıncı sırada !!! Biz dünya ile sosyal ağ projelerinde mi yarışacağız acaba? biz bilim adına ne ortaya koyabiliriz ki böyle bir durumda !!! Herkes facebook ta , acaba hakkımda ne yorum yapıldı ? acaba yorumuma ne cevap verildi? biraz video izleyeyim , derken saatlerce pc başında heder oluyoruz. Aslında ibret olsun diye hayatı facebook ve tv karşısında geçen insanlara yapıcaksın bu projeyi bak nasıl ibret oluyor?
Arkadaşlar ,
Kendimize gelelim , AHİRET var , HESAP var. dünya bir misafirhane , bizlerde bu misafirhanenin yolcularıyız. Bavulu ne ile doldurmamız gerektiği , bir broşürde yazıyor. O broşür Kur'an'dır. O insanın dünyadaki kullanma klavuzudur. O klavuzda anlayamadığımız bir çok şey var , onun mühendisi de Peygamber Efendimizdir (s.a.v) , Peygamber Efendimizin hadislerini (söylediği sözler ve yapmış olduğu fiiller) okuyalım ve ahiretimize azık yapalım. Dünya ahiretin tarlasıdır , buraya ne ekerseniz ne amelde bulunursanız , ahirette onu bulacaksınız. Burada faceyle , internetle ömürünü heba edenler , orada karşılığını bulamayacaklar. Allah indinde din islamdır , Allah bize islamı beğenip seçmiştir. İslam teslimiyet demektir , şartlarına uymayı kabul etmek demektir. Bu şartlar namaz , oruç , zekat , hac ve kelime-i şehadettir. herkez gücü nisbetinde bunlardan her birini yerine getirmekle mükelleftirler. Bunları yerine getiren bavulunu doldurmuş olarak bu yolculuğun koridoru olan berzah alemine intikal edecektir. ÖLÜM BİR YOKLUK DEĞİLDİR. İmam-ı Gazali öğrencilerini toplar ve onlara şunu söyler "Ölüm bir odadan bir odaya geçiştir"İmam-ı Gazali bunu dedikten sonra odasına geçer , bir müddet sonra öğrencileri hocalarını merak ederler , bir bakarlarki hüccetil islam (İmam Gazalinin lakabı) ruhunu RAHMAN'a teslim eylemiştir. Mevlana ölüm bizim düğün gecemizdir der. Evet ölüm kesinlikle bir yokluk değildir , asıl hayatın (ruha ait olan) başlamasıdır. İnsan kabre iman ile girmek istiyorsa büyük fazrları - namaz-oruç-zekat-hac-kelime-i şehadet) yerine getirmelidir. Kabir ya cennet bahçesinden bir penceredir , ya da cehennem çukurundan bir çukur. Siz cenneten (kabrinizde) bir suliete sahip olmak ve akabinde cennetin daim müdavimi olmak istiyorsanız , işte önünüzde Allah Teala'dan indirilmiş bir KİTAP (Kur'an-ı Kerim) , İşte alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir Peygamber (Hz.Muhammed - sav) , ve peygamber varisleri alimler. Arı gibi ne almamız gerekiyorsa alıp görevlerimizi hakkı ile yerine getirmeliyiz.
Rabbim ülkemizdeki tüm müslümanları kendine kul , habibine ümmet eylesin. Amin
Din-i mubini islam dünyanın dört bir yanında şehbal açmaktadır , Rabbim bu fideleri yetiştirenlerden ebeden razı olsun , evet onlar bir sahabe gibi dünyanın dört bir yanında islamın bayraktarlığına hizmet etmekteler , görmüş oldukları bu vazife sahebe efendilerimizin görmüş oldukları vazife ile aynı kefededir. Benim ümmetimin başı mı hayırlıdır sonu mu hayırlıdır, bilemeyeceğim diyen Kainatın Efendisi (asm) , çok önemli bir hadis irad buyurmuştur. O'nun bir sözüyle İstanbul'u dize getiren Fatih hangi hizmet için başını bu yola koymuşsa , bu hizmet fedaileri de aynı zihniyetin temsilcileridirler. bizler rahat döşeklerimizle böyle temsilcilerden olamıyorsak , onlara kol kanat gerenlerden olalım , onları destekleyenlerden olalım. Onlar dünyada islamın temsilcileridir , onlar yeryüzünde Allah'ın halifeleridirler. O kutlu insanlara selam olsun.

YA ÖĞRETEN,YA ÖĞRENEN,YA DİNLEYEN YA DA İLMİ SEVEN OL. FAKAT SAKIN BEŞİNCİSİ OLMA;(BUNLARIN DIŞINDA KALIRSAN) HELAK OLURSUN."
Hadis-i Şerif
www.asyatex.ticiz.com
hiratex@hotmail.com / asyatex@hotmail.com.tr By ERP Group

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye135 yazı
fikir güzel ama arkadaşların dedigi gibi hayalperest bi yaklasım hatırlatayım izmirde türk ninjalar vardı yahudi mezarlıklarından falan mezarı acıp onların altın vs. esyalarını arıyan burda kcd olucak **lar buna dayanamaz:)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye816 yazı
güzel bir fikir ama tutabilirmi tutmazmı zaman gösterir ama eğer öyle birşey yapılırsa kesin 5-10 tane satar..

olayın din konusuna gelince ister caiz olsun ister olmazsın isteyen mezar taşına şiir yazdırıyor isteyen slogan atıyor isteyen şarkı söylüyor isteyende yasin okuyor hatta avrupada yakılıp küllerini marmaraya savurtanda var
ama bu işe para veren olurmu o zor nedenine gelince ülkemizde birçok inanış var..

bazı bölgelerde mezarları kendi evinin bahçesine koyanda var köyün arkasında bir tepeye kuranda var hatta bazı genellikle çoğu ilk bir aydan sonra hiç ziyaret etmeyip bakımsız olup 10 yıl sonra süz sanıp başka ölü koyanlarda var..

yani muhitti geniş biri olmazsa yaptırmaz çünkü sırf para için yaapmayanlar var o söyler kardeşim yapsın o söyler amcam yapsın gibilerinden..

olayın **lık yönüne hiç değinmek istemiyorum bile adam mezarla birlikte kaldırır kendi mezarına diker mezarlıktan fidan çalıp kendi mezarına dikenler bile gördük memleketimizde :)

kardeş fikir kısacası güzel hoş ama insanlar dünyaya yatırım yapıyor gidenin peşine kimse düşmüyor gidenin mallarının peşine düşerler ancak..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye16 yazı
başta zihni sinir projesi gibi gelse de kulağa,neden olmasın. sizin gibi hayal gücü geniş kimseler olmasa bugün sahip olduğumuz çoğu çılgın şeye sahip olamazdık. başarılar

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ticaret
Yeni Üye87 yazı

Türkiye de gayrimüslim mezarları hariç tutacağını sanmıyorum.

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye54 yazı
Gösterişli mezar günahtır diye nerede yazıyor merak ettim. Dini hiç bir konuya girmeden tek söyleyebileceğim saçma bir fikir. Yakınlarını kaybetmek insanları derinden sarsan bir olay zaten. Kimsenin böyle bir şey yaptıracağını sanmıyorum.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye557 yazı
Gözterişli mezar günahtır diye nerde yazıyor diye soran arkadaşıma derim ki , azizim gösterişli mezar islam kültüründe yoktur. Peygamber tavsiyesidir , peygambere uymak farzdır biliyorsun. Her şeyi kuran'dan beklemek lazım , yoksa yanılgılar ve çelişkilrele dolu bir hayatımız olur. siyer ve hadis kitaplarını incelerseniz gösterişli mezarın uygun olamayacağı bilgisine ulaşmanız mümkündür.
Olayın dini boyutuna bakmak lazım çünkü konu bununla alakalı.
Ben açık konuşayım çok saçma buldum bu konuyu , tartışmamak gerektiği kanaatindeyim.
site yetkililerine sesleniyorum , kilitleyin konuyu.
Çok daha parlak fikirlere ihtiyacımız var , fikir beyanında bulunurken içerisinde bulunduğumuz dairenin örf , kültürel ve dini hassasiyetlerini göz önünde bulunduralım lütfen.
www.asyatex.ticiz.com

Editör5590 yazı
Bizim ülkede Serenity nin mezarının olduğu yerlere mesire yeri denir. Serenity nin orası en çok 100 yıllık bir yer olabilir. Aklınızdaki fikri Karacaahmete, Musallaya, göre düşüneceksiniz. Sıkışık düzen, kazılan yerden kemik çıkan, bin yıldır cenaze kabul eden yerleri. Bizde bolca yer olan köy mezarlıklarında bile düzen sıkışık düşünülür. Daha yıllarca cenaze gelecek diye. Ayrıca yeşillik ferah alanlar hedeflenmez. Düzenlenir yolları yapılır kayıt ve kontrol altında tutulur temizlik yapılır ama mesire yeri havası vermek asla akla gelmez. Bu konudaki içgüdülerimiz de, temayüllerimiz de , kültürümüz de , dini yaklaşımımız da farklı çünkü.

Ancak bütün bu farklar bir mezartaşına LCD ekran bir elektronik cihaz takılamaz diye bir durumu gerektirmez. Bu yapış şekline bağlı. Uygun bir mezarda uygun bir düzende bizde de olabilir.

Şimdi örneğin bizim burada eski Konya büyüklerinin daha fazla olduğu bir mezarlık var. Bu mezarlığa gelen herkez kendi ziyaretini bitirdikten sonra gelir bu büyüklerin mezarlarına da dua eder. Bu büyüklerden birinin mezartaşına veya sonradan yapılan bir ekleme ile mezarın uygun bir yerine 24 saat Yasin okuyabilecek bir düzenek takılsa, her bir dua okumaya gelen Fatiha' sını okuduktan sonra düğmeye basıp Yasin' i de cihaza okutsa sanki çokta aykırı bir iş olmazmış gibi geldi bana.

Serenity nin mezarındaki gibi olmasada olur.

tamnland.com

Yeni Üye97 yazı
fikirleri beğenmeyebiliriz.gerçekten çok kötü diyebiliriz.ama bu konuyu konuşmayın kilitleyin bu konuyu demek doğru bir yaklaşım değil.
içki içmek, faiz almak ne biliyim daha pek çok şey dinimize göre uygun değildir.buna hepimizin sonsuz saygısı var.ama bunların dinen yasak olması ,bu konu hakkındaki konuşmaların yönetimce kilitlenmesi anlamına gelmez.
Konu başlıklarının kilitlenmesine dini hassasiyetlerimiz sebep olmamalı.biri burada domuz çiftliği açalım dese buda mı kilitlenecek.
saygılar muhabbetler.

Yeni Üye23 yazı
Anca Atatürk ve İsmet İnönünün mezarına konabilir bu, diğer mezarlarda anında yürütürler kardeşim.

Fikir çok çok iyi ama feasible değil, mezarların etrafı it kopuk kaynıyor çiçek satan tinerci tipli çocuklar, çiçek almayıncatehditkar davranışlar, cebeci mezarlığını ziyaret edin anlarsınız. LCD olduğunu düşünün hepsi bir günde sökülür.

Ya sökmeyi beceremezlerse kırarlar bu kadar basit.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye82 yazı
Fikir fena değil ancak olması mümkün değil. Anca özel kişilerin mezarı olabilir. Daha basit projeler daha mantıklı örnek veriyorum japon çimleri var farklı ve bazı ülkelerde mezarlarda kullanılıyor sürekli çiçek açan tohumlar var 4 mevsim ve yaban bitkileri oluşmuyor arasında. yurtdışıdna gördüm böyle bir ürünü bunlar mezar peyzajına gidebilir. mermer mesela pahalı birşey gösterişsiz olsun diyoruz ama taş üstüne gravür yapan yok daha ucuza maliyet oluyor. bu konular biraz dini içerikli bu nedenle genelde gelişmesi çok rahat olmaz geleneksel hizmet ve ürünler küçük değişikliklerle satılır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye816 yazı
bakın arkadaş bir fikir atmış tutarmı tutmaz mı yerine güanh helal kavramları almış başını ***ürüyor.
arkadaşlar ülkemizde kendi akfasında fetva çıkaran şeyhleri,hocaları tövbe tövbe mehdi ilan eden başka bir ülke yoktur..

mezarları anıt haline getirmek günahtır ( iranda bile liderlerinin mezarları anıttır) ama ülkemizde bunları söyleyenlerin mezarları türbe haline getiriliyor taş sürülüyor yüz sürülüyor dualar ediiyor kalkıp buna günahtır demiyorsunuz neden demiyorsunuz yada demiyoruz ya çıkarlarımıza uygun degil yada tepkilerden korkuyoruz değilmi açık söyleyelim..

adam diyor sadece mezar taşı bölümüne digital olacak demiyor ki müzik yayını yapalım anıt mezaryapalım
kısacası fikrini yazmış buda günah değil müslüman toplumlarda parası olmayanlar bir taş koyar az parası olan beton yapar çevresini biraz daha iyi olan mermer yapar zengin olan güzel birşey yapar hemde yazılı sözlü şekilde yapar bunları yapanda günaha bakmaz şeyh te olsa yine ona anıt yaparlar ..

mezar taşının gösterişli olması nerde günah oldugu yazılı biri bana açık yazsın ama lütfen ordan burdan kişilerin kişisel fetvası olmasın
dortler

Editör5590 yazı
Bu mezartaşında cihaz işini bilmem yukarda bir iki yazdım ne düşündüğümü.

Fakat bildiğim şudur. Kırarlar sökerler diye bir işten vazgeçilmez. Mesela meyve bahçesi yapmak istiyorsun, kıskanır keserler ağaçları diye vazgeçiyorsun.

Ya söktürme ya sökenlerden ol.

Kapına paspas koyacaksın çalarlar diye koymuyorsun.

Enteresan.

Sizin yaşam alanızı hır sızlar belirliyor demek ki.

tamnland.com

Üye816 yazı
akınbeye katılıyorum bir iş yaparken **larmı belirliyor.. Her Allah ın günü kendi işyerimde beni çarpmaya çalışan en az 2-3 kişi çıkıyor ya mal alıp parayı yiyecek yada **lık amacıyla gelip defettiğimiz kişiler var
bugun bile 2 kişi bizi kandırmaya çalıştı belki inanmıyorsunuz ama her gün durum öyle..

sahipsiz mal yada serbest bıraktıgınız her şeyin başına gelir ...
dortler

Yeni Üye44 yazı
Arkadaşım bu fikrinle mezarlık mafyası yaratırsın. Herkesin LCD taktığını düşünelim. Örneğin 100 milyon dolarlık bir pazar yaratırsın. Sonra da her mezarın başında mafyalar bulunur artık. İstanbul mezarlıkları v.s'den filan sorulur artık. Sonuçta evimizdeki LCD bile güvende değilken mezarlıklardaki LCD'lerin durması imkansız. Denemek için bir adet LCD koyup bir hafta sonra ziyaret edebilirsin.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Yeni Üye97 yazı
Ya 10 yıl sonra digital bir ekran mermerden daha ucuza gelirse o zaman ne olacak acaba...

Üye557 yazı
sefulik kardeşim , Kur'an ahkam ve muhkem ayetler olmak üzere ikiye ayrılır. Ahkam kesin hükümlerdir , muhkem tartışılabilir , zamana ve duruma göre farklılık arz edebilir demektir. İslam dininin kaynakları bellidir. Kur'an , sünnet , kıyas , icma vs. Bunları bilmek lazım , bunları bilmeden kafanıza göre dini kaidelere yorum yapamazsınız. Biz türk milleti olarak , maçlarda 70 milyon hakemiz , bir dava olur 70 milyon hakim oluruz , bir soru sorulur 70 milyon müftü oluruz. İşin ehlide konuşur , ehli olmayan kulaktan dolma bilgi sahibi de konuşur.
Peygamber Efendimizin bütün emirleri dinin kendisidir , aslıdır. O , Kur'an ağzı ile konuşmuştur. Peygamber Efendimizin sözleri Allah tarafından tasdik edilmiştir. Peygamber Efendimiz (sav) , gözterişli mezar yapmayınız diye bir hadis buyurmuşsa , bu kesinlikle yapılmayacaktır , eğer yaparsan Peygamberin emrine muhalefet etmiş , Allah'ın dinine uymamış olursun. Kaldi ki yine peygamber tavsiyesidir , dinin emirleri karşısında tartışmaya girmeyiniz demektedir. Bizler burada hadis tahric ediciler , hadiz müzakerecileri değiliz , o yüzden konunun kilitnenmesinin doğru olacağına kanaatindeyim. Çünkü konu uzayacak gidecektir , dinin içine kötü bir bidat sokulmuş olacaktır.
Fetva bekleyenler , diyanetin sitesinden online konu hakkında fetva alabilirler.
İslamda zorlama yoktur , isteyen mezar taşına istediğini koyar , isterse kendisini mumyalattırır. Tartışılan konu müslümanları ilgilendirir , olmayanları ilgindirmez. Ancak şunu da belirtmekte beis görmüyorum , neyin savunucusu olduğumuzu bilmezsek , neye hizmet ettiğimizi bilmezsek ; korkarım kendi adıma konuşuyorum , müslümanlığımız müslümanlık olmaktan fersah fersah uzak olacaktır. Avrupa da şu var bizde niye yok , olsa iyi olur, fena mı gibi mantıklar müslümanlıkla bağdaştırılamaz.
www.asyatex.ticiz.com

Yeni Üye1 yazı
Kesinlikle çok güzel fikir... Fikir sahiplerini kutluyorum böyle insan zihnini geliştirici fikirler olması oldukça güzel... Evet arkadaşında dediği gibi Osmanlı'nın mezar taşlarında hemen hemen tüm bilgileri yer almaktadır. Bu dijital sistemle yeni çağın bilgileride yer alabilir üstelik daha fazlası NİYE OLMASIN? Ayrıca dini açıdan da bir sorun olmaz bence çünkü Allah Kur'an-ı Kerim'de bilimi teşvik etmektedir. Bu onun nimetlerindendir...
www.ucuzmulazim.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk