Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Soruyorum Şimdi Ben Ne Yapayım ?

BaşlatansysturkTarih01/02/2012 15:35:26Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Soruyorum Şimdi Ben Ne Yapayım ?

Ben 21 Yaşında Bir Gencim Bi Fabrikada Satınalma Sorunlusuyum 3 Kuruş Maaşım var, Metal Üretimi ve İşlemesi Konusunda Çok İyi Bilgim var,Kısaca Sanayi,Plastik vs.. Anlarım Bir Yıgın Kredi Kartı Borcum var,500 lira kiram var tek yaşıyorum maaşım yetişmiyor girişimci bir ruha sahibim ama hep bi engelim var yada ben öyle sanıyorum,başkasına çalışmak canımı çok sıkıyor ve sanırım battım cebimde 3 kuruşum bile yok 5 tlye muhtacım şuanda evimde bi ekmek bile yok,soruyorum şimdi ben bu çukurdan nasıl çıkıcam ? ek gelir lazım bi işe girişmem lazım dükkanda yatmaya bile razıyım,3 kuruş borç bulup okul sırası fln yapım diyorum vs..kısacası çıkmadayım napcam ben ? bir yol gösterin büyüklerim ?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İşsiz
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Üye150 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - artemisia68
merhaba herkes sizin durumunuzda eger aksamlari interneti kullanma imkaniniz varsa sadece link degitarak ek is sahibi olabilirsiniz 2 saat ayirmaniz bile yeter yollayacagim linki inceleyin:http://link.tr.tc/g0x

Arkadaş ciddi ciddi bunalıma girmiş, lütfen boş işlere yönlendirmeyin, sizin dediğiniz işlerden bişey çıksa hekes o işi yapardı.

Konuyu açan arkadaşım annen baban abin, öncelikle kim varsa yakınlarından yardım iste. Çalıştığın yer anlayışlıysa durumunu müdürün patronun kim varsa onlara anlat, şirkette gerçekten sana ihtiyaç olduğunu düşünüyorsan zam iste, kendini yetiştirmeye bak ve kazandığından fazlasını harcamamaya çalış, (en azından şu bunalımdan çıkıp işlerini yoluna koyana kadar, ondan sonra planlamanı yaparsın,)

Sana nacizane tavsiyem borcun çoksa daha çok batmadan büyüklerinden yardım iste

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Üye181 yazı
""Sana nacizane tavsiyem borcun çoksa daha çok batmadan büyüklerinden yardım iste""
yazan arkadas cok dogru demis.. Sorun alim allah cok gec olur bazi seyler icin.
Veni Vidi Vici

Yerleşim Litvanya / VilniusMeslek Ticaret
Yeni Üye45 yazı

arkadaşım sen ne ilksin ne de tek zor günler geçiriyorsun evli misin? çoluk çocuğun var mı? ailen sağ mı? maddi durumları nasıl bunları bilmiyorum ama çok çaresizsen arkanda çoluğun çocuğun yoksa şehir değiştir durumunu toparlayana kadar kaç resmi yerlere pek girip çıkma kredi kartı borçların için taahütte bulunma bir yere imza atma hatta allah bana ben size de pişkin ol cep telefonu bile kullanma şu an piyasa çok kötü patronuna desen eline para vermeye korkar güvenmez ben bunları yaşayanlara da tanık oldum daha ucuz ev bul daha farklı şehirlere yönel allah yardımcın olsun canını alacak değiller ya hem artık evlere haciz gelmiyor karşılıksız çek kessen dahil hapis cezası yok hep borçlu mu düşünecek biraz da asgari ücretliye 3000 tl kredi kartı verip 500 tl ihtiyaç kredisi vermeyen bankalar düşünsün
Küçüktüm, küçücüktüm,
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.

Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.

Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.

Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye73 yazı
Öncelikle en kısa zamanda bu durumdan kurtulman dileği ile...
Kardeş tüm borçlarını yaz toplamına bak sonra bunları ay ay çıkar taksitliler dahil. Gelirine göre bir program çıkar sana ilk önerim kredi kullanıp tüm borçlarını yapılandırman olurdu fakat tahminlerime göre bankalarda sicilin çok iyi değildir. Kısaca senin borçlarını ödeyebileceğin bir program lazım. Gelirini arttıramazsan giderini düşürmelirsin benim 650 kiram var ve 3 kişi yaşıyorum evdeki her giderin de 3 e bölünmesi büyük avantaj ev eşyalarına sahipsen nette bir çok ev arkadaş sitesi var aklına yatanı sen alırsın. Haricen giyim olarak düz renkler yani markanın ne olduğu eblli olmayan ürünlere yönel siyah kazak gibi. Haricen masraflarını listele belki iletişim belki ısınma belki giyim belki dışarıda yemek seni diğerlerine göre daha çok sarsıyordur. Kesinlikle bu süreç çok sancılı olacak uzun bir süre sadece dayanman gerekiyor. Tabii ki bu saydıklarım hep giderini düşürmek amaçlı,
Gelirini nasıl arttırabilirsin. Tabii ki fazla mesai yaparak ama bu mesai işyerinde olmaz. Cumartesi çalışmıyorsan pazar a çıkarsın, gerekirse part-time satış işlerine bakarsın tabii bunlar bir nevi vasıfsız işler(küçümseme anlamında değil) , Bilgisayar programcılığı , grafikerlik,web işini biliyorsan bu ayrı . Taksimde cumartesi cafe de çalışabilirsin mekanlara gidip teker teker sorabilirsin sadece cumartesi pazar çalışabilirim diye. veya sadece akşamları çalışabilirim diye.

Bu saydıklarım dediğim gibi çok sancılı ama batmışsın ve çözüm ne görürsen onu yap derim. önce çık ticaret girişimciliği sonra düşün.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye173 yazı
bulunduğun şehir nere bilmiyorum ama maaşını al iş çıkışı işportada mal sat en basit çözümüm bu 50-100 lira bi sermaye çözebilirsen biliyorum çok zordur şuan ki durumun için ama en azından maaşını aldığında 50-100 liran 1 haftada 300-400 olur belki de dene derim...
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye28 yazı
21 yaşındasınız,çok gençsiniz...Sakın ümitsizliğe kapılmayın, hemen kendinize boş vakitlerinizde çalışabileğiniz part time bir iş bulun...Çalışın,çalışın,tek yolu bu,ayrıca bunlar size tecrübe kazandıracak ve geleceğinizi planlarken yardımcı olacaktır...Lütfen umutsuz olmayın,çalışmak isteyene her zaman az ya da çok kazandıran bir iş mutlaka vardır,saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye306 yazı
21 yaşındasın. satın alma sorumlususun. askeri ücretle çalışıyorum deme bana şimdi :)
borçların ne kadar olabilir ki ? bahse girerim 5 bini geçmez...

kiraya gelince 500e neden oturuyorsun geçinemiyorsan... hangi ilde ikamet ediyorsun.

sana şöyle tavsiye verebilirim..

yaşın çok genç bu yüzden şanslısın.
başını soka bildiğin kendine ait evin var. yine şanslısın.
işin var, yetkin var, yine şanslısın.
tabi profilindeki işsiz konumuna düşmediysen...

beynine format atmalısın bence. olay bu kadar basit.

tabi bunu nasıl yapacaksın orasını sen bileceksin. 2 yıl öncesindeki düşüncelerinle düşünebilirsen işe yarayabilir belki.

ve ciddi bir tavsiye istiyorsan. seni kurtaracak yol şuan bence.
daha doğrusu senin yerinde olsam şöyle yapardım..

önce evde gereksiz her şeyi satardım.
özel eşyalarımı tv bilgisayar yatak dolap bir odaya koyar kilitlerdim.
diğer odaları ilan verip ya da bulunduğun yerde üniversitede okuyan arkadaşların yada arkadaşlarının arkadaşı varsa onlara kiralardım.

3 oda vardır tahminim 500 liralık evde.
2 odasını kiraya verirdim. ki odalara yatakta koyardım öyle böyle. eşyalı oda olarak verirdim. bu sayede bedava kirada oturuyor olurdum. tabi bunu çaktırmadan kiracılara...
tabi ben başkasıyla yapamam dersen ayrı..

ben yapamam normalde. ama kriz yönetimi zamanı geçicici süre böyle davranırdım. faturalı hattı, interneti, telefonu, tekrar gözden geçirir minimum maliyete düşürürdüm.
dışarıda yemek yerine evde yemek yer, arkadaşlarla kafeler de buluştuğum gün sayısını düşürürdüm.

sonrasında yukarıdaki arkadaşlarımızın verdiği tavsiyelere kulak verirdim. borçlarımı listeler. taksitlendirir gelirime göre hareket ederdim.
pahalı yerden alışveriş yerine, pazar ve bim gibi mağazaları tercih ederdim.

sonrasında....

çalışıyorsan, dürüst olabilirsin bu konuda çalışmıyor olsan bile konikste amacımız yardım etmek kişilere.
çalıştığını varsayıyorum. işini yaparken daha iyi yapmalısın. başka işlere girişme. üç kuruş maaşta deme.
bu seni yanıltır.
her içinde girişim ruhu olduğunu düşünen kişi, bunu kendi işini kurduğunda açığa çıkarabileceğine inanır genelde.
ne büyük yanılgı.

sen buna sakın düşme!!!!

farzet ki çalıştığın iş yeri senin. ne yapardın da iş yerinin kazancını artırabilirdin ? yada satın alma görevi sende.
başka nereden alabilirim bu ürünleri aynı kalitede daha ucuza diyebilir, nette bulabilirsin firmaları.
sonra uygun bulursan. diğer sizin sektördeki firmalara aracı olarak pazarlayabilir sin.

sattığınız ürünler ne ise. bunlara müşteri bulabilir firmanıza ayrı bir artı kazanç sağlatabilirsin. sonrasında üç kuruş maaş alıyorum diye söylenmeye devam edeceğini düşünüyor musun?

Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye44 yazı
Satin alma isindeysen diyicek bisey yok.Sen isini bilirsin :-))))

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mobilya
Yeni Üye17 yazı
Askerliğini yaptın mı ve baba , aile nerde sen bu yaşta neyin kirasındasın hayırdır ? Yokmu senin babanın ailenin evi ? Bu yaşta ayrıca ne kredi kartı borcuymuş. Ne harcıyon ki sen kredi kartı borcu yapıyorsun ?

imza

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Üye234 yazı
Konuyu gönderen arkadaşa saygısızlık gibi bir niyetim olmadan: 21 yaşında biri nasıl olur da "Satınalma Sorumlusu" olabilir? Satınalma işi belli bir süre deneyim gerektirir, ve maaşı asla düşük olmaz.

Yani saygısızlık etmeden, arkadaşın durumunun gerçeklerden biraz uzak olduğunu düşünüyorum. Maaşlı çalışıyor, ne maaş aldığını söylememiş, altta durumuna işsiz yazmış. 500TL kira demiş.

Ama diyelim ki hepsi gerçek, o zaman dahi tavsiyeler pek şık durmayacak, çünkü arkadaş diyor ki "borçtayım" ki bu büyük ihtimalle doğrudur cunku cogu kişi borçta, ancak acı yorum:

Borçta olanların çoğu nasıl hayat yaşıyor, ne harcamalar yapıyor ona bakıyor musunuz?

Benim bir arkadaş var havada uçan kuşa bile borcu var, ama nasıl bi hayat yaşıyor bana onu da sorun: Her hafta sonu şehir dışına sadece gezmek, tozmak için gider gelir bi kere, ailesine, kızlara, etrafa hava atmak için o sürekli gezdiği arabasının modelini yeniler (bunları vallahi abartmadan anlatıyorum), borçlarını , kredi kartı borç faizinin borcunu taksitlendirirken taksitle sıfır Lenovo Laptop alır, havalar soğuyup dışarda gezemeyince akşamları evde chat yapmak için. Ve borçları biraz durulunca, bu sefer de evlenir ancak 40" LCD display Sony alır evine, borçla yine, 2000TL'lik Sony, borç taksit toplamı 2500TL olsa bile, aradaki 500TL'lik borç faizinin yarısınından azına 28" temiz tüplü TV almayı düşünmez yoksa karizması kalmayabilir.

Tüm bunları anlatırken arkadaşım üstüne alınma lütfen, amaç gerçek örnek vermek, yaşadıklarımı iletmek.

O arkadaşa "kazandığından çok fazlasını harcıyorsun" dediğimizde "benim de arabaya binmek hakkım değil mi" diye cvp yeriz, arkadaş dünyada adaleti sağlıyor fakat bilmiyor ki, 1000TL kazanıp, 250TL'sini tasarruf edip geriye kalanı ile geçinen birçok kişi de var. O kişiler daha ne araba aldı ne sıfır Laptop, onlar enayi mi diye aklına getirir mi acaba?

Ha bu arada, o arkadaşın arkadaşlarından borç alma yöntemi de var :"icraya geliyorlar beni görmezsen evime gelip ***ürecekler" diye arkadaşlarını etkiler ve borç alır, sonra borcu unutur. Arkadaşı borcu hatırlatırsa "insan onu zekat yapar be!" diye masaya yumruğu indirir :) Bu arkadaş Ağustos 2008'de ödeyemediği kredi kartı borcu için benden borç istemişti, zor durumdaki arkadaşı kurtarmak için ben de memnuniyetle 300TL vermiştim, ne zaman geri öderse ödesin önemli değildi ancak aradan 1,5 sene geçtikten sonra arkadaş bi akşam bana şöyle dedi: "Kız kardeşimin düğünü için kuyumcuya gittik, kardeşim bi bilezik beğendi, 600TL'yi ama yine de aldım" ben de "600TL'ye bilezik alıyorsun, bana bi 300TL'yi ödemiyorsun" deyince aldığım cevap süperdi: "ama o kız kardeşim". Stop.

Bu örnek, sizin durumuza emsal değil, yakınından bile geçmez belki fakat bir insan neden borçlu olur ve ne hallere düşebilir, küçük ve gerçek bir anekdot iletmek istedim.

Kiradan kurtulmalısın bir kere. Kira ödemek en büyük sıkıntıdır. Ben de İstanbul'da 2 sene yaşadım bilirim. Ümraniye'de bir pansiyonla anlaşmıştım, aylık 320TL 'ye kalabileceğim bir oda ayarlamışlardı. Taksiye bir kere bile binmedim. Laptop almadım, giysi almadım geçinip gittim. Laptop aldım aslında, 2.el, 325TL'ye, Interneti de pansiyon da bedavaya vardı. Herşeyi daha düşük maliyetle yapmanın yolu var.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı
ben konuya dahada açıklık getiriyip ben bulundugum sektörde 4-5 yıllık tecrübeliyim,çalıştıgım firma koç yada sabancı degil 21 yaşında birinin satın alma sorumlusu olması gayet normal he satın almacılar katakulle yapar köşe olur die düşünen arkadaşlar var kınıyorum,bugüne kadar hiç haram geçmedi bogazımdan, açıkca söyleyim maaşım 1000 tl hepsi bu aylık kira vs.. toplam ödemem 2200 tl civarında,web tasarım ve grafik tasarım yapabiliyorum ama maliye yakaldı vs.. malum zor kurtuldum. bankalarda sicilim bozuk degil çünkü hep asgari ödüyorum,borçları tefeciyle taksitlendiriyorum vs... ama bunaldım aslında bunalım halim buda degil benim,ben kendi alanımda bişeler yapmak istiyorum ama napım bulamıyorum çalıştıgım şirketimde müdürlerim beni pasifleştiriyo kapasitem kadar çalışmama ar-ge yapmama izin vermiyorlar,şirkette ilişkiler rozalinda gibi zaten açıkcası yav minicik bir atölyede kaynak yapmaya bile razıyım ama ne üreteyim yada ne alıp satayım düşünüyorum,web tasarım ve grafikte oldukça iyim ama o sektörüde çok sevmiyorum hem borçlar hem şirketim vs... çok sıkıldım ailem var ama başımın caresine bakmamı söylediler iyide yaptılar bence kendim kalmalıyım hayat çok acımasız ögrenmemi istediler sanırım :(

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Üye234 yazı
dünyadaki bütün şirketlerde müdürler pasifleştirir :) girişimin yaşı yok.

Web tasarım ve grafikte gerçekten iyiysen, o zaman oradan gelir kaynağı oluşturabilmen lazım ancak başlangıçta o da zaman ve emek yatırım ister. Ayrıca ilişkiler de önemli, Bursa'da grafik tasarımcı bi arkadaş var, Bursaspor'dan futbolcuları tanır, bir futbolcunun kişisel web sitesini yaptı tam 4000TL'ye. Sadece grafik düzenlemelerini o yaptı geriye kalan kod işlerini yaptırdığı arkadaşları var.

Yabancı dilin varsa, y. dışından da grafik tasarım işleri alabilirsin.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye93 yazı
yav bence sen biraz kaşınıyorsun kusura bakma da.. aylık maaşın 1000 tl iken 500 e kirada oturuyorsun sonra da gelmiş burdakilerden yardım istiyorsun. Ben 30 yaşındayım benim aylık ödemem 2200 değil, maaşım 3000 civarı. Kısacası seninki laf, bi psikiyatıra git, bunalmışsın belli, ama yeri burası değil.
garibanın tavuğu tek tek yumurtlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye73 yazı
Kardeşim senin giderin belli maaşın belli ama istanbulda bu maaş yetmez yani gelirini arttıracaksın heleki 3000 i geçmeliki borçlarını aynı standartta yaşa**** kapatabilesin. İş değiştir yeni iş öğren haricen iş yap ne yaparsan yap bilmem ama 2200 gideri kıs kıs 1500 yap gene her ay eksi. Senin kesinlikle gelirini arttırman gerekmekte.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye557 yazı
Eski bir satın alma müdürü olarak sormam gereken sorular var. !.
1. 21 yaşında satınalma sorumlusu olmaz , elamanı veya asistanı olursun. Ne mezunusun? Yeni mezun isen belli bir deneyim olmadan seni kimse sorumlu yapmaz , ancak kendinin sorumlusu olursun. Ya da firma çok kurumsal bir firma değildir , sana az maaş verip pohpohlamış olabilirler.
2. 21 yaşında 500 tl lik kiralı bir evde nasıl olurda oturursun?
3.21 yaşında isen askere gidip geldiysen yeni gelmiş olman lazım , bu borç nerden çıktı ? Ne zaman bu borcu yaptın? kredi kartını çılgınca kullanıp harcamalar yaptıysan sana diyecek hiç bir şey olmaz.
4. Eğer askere gitmediysen , kredi kartlarını bilinçsizce kullanmışsın demektir , malesef üzülerek yazmak zorundayım sonuçlarına katlanacaksın.

Arkadaşlarımın yaptıkları tavsiyeleri dikkate al , hepsi doğru şeyler yazmışlar.

Firmalarda helal süt emmiş , rüşvetin tek kuruşuna dahi tenezzül etmeyen nice satınalmacılara şahit oldum , her satınalmacı işini bilir rüşvet alır diye bir şey yoktur. Hee alır ama tabir-i caizse ahirette de adamın burnundan fitil fitil getirirler ,bunu iyi düşünmek lazım.
Hayırlısı
www.asyatex.ticiz.com
hiratex@hotmail.com / asyatex@hotmail.com.tr By ERP Group

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye83 yazı
slm arkadaşım sana şunu soruyorum iş bu seviyeye gelene kadar nerdeydi aklın madem gelirlerin iyi degil neden kradi kartı alıyor sun maşım az diyor sun 500 lira kiram diyorsun 150 tl ye de ev var türkiyenin her yerin de k.bakma ama sen gözacık sın acaba bi zengin davar denk gelirmi diyorsun ben şim di editörlere de sesleniyorum burası bu site gercekten işi olmayan az sermayeyle bişeyler yapmaya calışan türetigi malı tüketmeye yada tüketecegi malı cazip almaya calışan kişilerin adresi benim görüşüm en azından bu yani .. mülteci arkadaş senin nic in bikere dolandırıcıyı anımsatıyor senden daha iyi bir yorum beklemiyor kimse mülteci bilader kacak yaşamaya alışkınsın sanırım 2 şey için yaşar insan saymama gerek yokk .. ve sana önerim işine sadık ol tek tekk öde ve kredi kartlarını kes içki sigara içme yag zeytin ekmek ye gerekirse 150 tl ye ögrenci evlerin de kal işe giderken de gögsünü acarak git boyle olursan 25 yaşında boçtan cıkar boyle gitmesen ömüt boyu kacak yaşarsınnnnnn saygılarr
hayvancılık ve her nevi gıda ticaret ve toptancılıgı

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Ticaret
Üye816 yazı
valla yorumlara bakıyorumda buna boşuna fikir vermeyin çelişki dolu bilgileri mevcut..

adam 21 yaşında işsiz im diyor imzasında ve 1000 lira maaş aldıgını 500 ünü kiraya verdiğini söylüyor.

kira verdiğine göre evli olmalısın ama 21 yaşında diyorsun askerlikte yapmamışsın
1000 lira aldıgını diyorsun 500 ünü kiraya veryorsun ??

banaklarda s,icilim bozuk değil diyorsun her ay asgarisi ödüyorum diyorsun yahu yeni kart kanununda mı haberin yok yada bizimi kekliyorsun 3 ay üstüste asgarisini ödeyenlerin kartı kullanıma kapatılyıor yada limiti donduruluyor zaten birde bankaların gözünde sglam değilsin..

öncelikle ne mezunusun nasıl satınalma cı oldun birde nasıl battın demeyecegim çünkü giderin gelirini katlıyor..

ben olsam seni işe almam çünkü neden sorarsın kendin açıklamışsın başkasının yanında çalışmak canımı sıkıyor seninde canın sıkılmasın diye seni işe almazdım.

burdaki arkadaşların fikride sana göre önemli değil çünkü 3 kelimede 4 oluşturmuşsun
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye4 yazı
mülteci arkadaşı kınıyorum,diğer herkese teşekkür ediyorum önerileriniz için....inş. düzelcem işleri abiler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Üye181 yazı
son tespiti arkadas uzerine bende inceledim ve gercekten haklisin @ DORTLER21
Veni Vidi Vici

Yerleşim Litvanya / VilniusMeslek Ticaret
Yeni Üye93 yazı
mülteciyi kınıyormusun? adam sana yardım etmeye çalışmış öyle veya böyle, doğru veya yanlış ve sen arkadaşı kınıyorsun. Show yapıyorsun
garibanın tavuğu tek tek yumurtlar.

Yeni Üye23 yazı
yaw abicim Allah aşkına yapmayın yaa eğer adam istanbulda oturuyorsa 400'den aşağı zaten hiç biryerde oturamaz. Hadi gitti en ücra köşeden 300 tlye ev tuttu soba lı hastalık yok yol parası derken zaten 600-700 tl boşa para gider. Eğer istanbul'da oturuyorsa tabiki. Ben memurum ilk çalışmaya başladığımda 2500 tl gelirim var dedim oh bee hayat bana dedim gezdim tozdum -10 milyar içeri girdim. Kredi kartı falan vermişlerdi Ve 20 Yaşında mesleğime başlamıştım. Herkes hata yapabilir en önemlisi hatanın neresinden dönülse kardır.. Okuldan kalan 250 tllık bir kredi kartı borcum tam 1 sene falan Onu ödememiştim sonra nerden biliyim cahillik işte idari takip başladı bddk yazılar yazdım dilekçeler verdim . -10 milyar'ı nasıl öderdim kredi veren yok daha mesleğimin ilk yılında intihar edecek düzeye gelmiştim.Aile akraba dost'a bişey diyemedim. Sonra bir iddaa kuponu yaptım 250 TL'lik tüm umutlarım hayallerim onaydı 12 milyar kazancaktım fakat tek takım berabere kaldı yani herşey üst üste kötüleşiyordu. Sonra tam 5 ay evden dışarı çıkmadım. Evden işe işten eve Maaşı aldığım anda tüm borçlarımı faturalarımı yatırır kalan paradan 20 tl alır gidip kendine 10 tllik tütün alıp 15 gün sigara ihtiyacımı onla giderirdim :) fakat artık herşey düzeldi.Tek sorunum çok pinti oldum kendimi geliştirdim kurslara gittim mesleğimden alakasız web konusunda yazılım konusunda şimdiyse büyük bir projem var çin türkiye arası hayata geçircem inşallah yakında :) düzelir bence kafana takma :)
Para Kazanmak Herkesin Hayali Fakat Önemli Olan Nasıl Kazandığın

Yerleşim Türkiye / Ystanbu?Meslek Memur
Yeni Üye26 yazı
senin ılacın ve receten buyuklerıne derdını anlatman daha cok gecsin hersey duzelir ve duzelıcektir hatta bunu yazarken bıle coktan bu derdı unuttugunu bıle zannedıyorum cunkı 4 tane mesajın var ))
COLDE SU ARASAM UTU BULURUM WOLTRANI OLUSTURSAK DOTU OLURUM......

..........leoparın kuyruğunu tutmayacaksın tutarsan da bırakmayacaksın..............