İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Fotograf Stüdyosu Kurmak
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorumM
Yeni Üye45 yazı
Küçüktüm, küçücüktüm,
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.
Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.
Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.
Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.
Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.
Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.
Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.
B
Yeni Üye14 yazı
27/01/2012 : 00:08:13#2
Web sitesi
Alıntı
C
Üye130 yazı
Bilgiler için teşekkürler...Evet teknolojinin hızla ilerlemesinden dolayı fotoğrafçılık sektöründe illaki düşüş vardır.Fakat benim bağlantılı olacağım 2-3 düğün salonu birde 2 adet gelinlik dükkanı olacak.oradalardan gelin damat çekimleri gelicek...bozarslan arkadaşım senin dediğinde mantıklı aslında..biraz daha iyice kavrayıp broşür reklam ile düğün fotoğrafçılığıda yapılabilir.en aşağı gelin damat çekimi 500 tl istanbulda..Buda var aklımda tabiki ama ben dükkan olarak acaba nasıl olur diye öğrenmek istedim açıkcası?Bu işe girişsem sezon açılmadan nasıl olur acaba?
Birde maliyet olarak ne kadar tutar..Dükkan masrafları malzemeler vs...
C
Yeni Üye17 yazı
imza
E
Yeni Üye74 yazı
eğer böyle bir işe girişeceksen sezon nisan mayıs gibi açılır bu sebeple altyapını şimdiden oluşturup başlayaiblirsin ama diğer arkadaşlarında dediği gibi artık gerçekten zor bir meslek fotoğrafçılık ayrıca stock sitelerinede günlük hayatta çektiğin fotolarıda yükleyebilirsin eğer fotoğrafların satışı gerçekleşirse fotoğraf başına para alırsın tabi bu da çok kolay değil
L
Yeni Üye32 yazı
Halk dilinde su var;
Vesikaliga verecegin paraya cep telinden vesilalk gibi foto cek kuse kagit al
Bastir hemde oldukca ucuza gelir, bence arkadaslarin dedigi gibi her meslek gibi yavas yavas azaliyor
Vesikaliga verecegin paraya cep telinden vesilalk gibi foto cek kuse kagit al
Bastir hemde oldukca ucuza gelir, bence arkadaslarin dedigi gibi her meslek gibi yavas yavas azaliyor
'' Beynini kullanan, parayı kazanır..''
E
Üye117 yazı
selamlar . gunumuzde fotoğrafcılar fotograf basmaktan değil düğün ve doğum fotolarından parayı vuruyorlar. teknoloji ne olursa olsun bu değişmez. şimdi yeni adet oldu doğum hastaneleriyle anlaşın parayı ***ürürsünüz.
T
Üye229 yazı
işini becerebilirsen para çok..bu sektörün içinde sayılırım..arkadaşım 2.şubesini açıyor. ama işini bilicen, düğün salonu bağlıcaksın,hediyelik eşyalara baskı yapıcaksın,kuaförlerden iş alıcaksın, mezuniyet özel gün v.s işleri alacaksın..kısacası bağlantıların olursa . çok para yersin
işin maddi boyutuna gelince, eğer tecrüben yoksa yukarıda dediklerimi pek beceremezsin daha dorusu müşteri bir kere iş yaptırırnca bir daha gelmez çünkü kaliteli çalışma vermen gerek..stüdyo tecrübesi dış mekan çekimine benzemez.ışığı ve kompozisyonu iyi kurgulaman gerek.bence 1 sene kadar git birinin yanında çalış bu işi öğren gerisi zaten gelir kardeşim.
işin maddi boyutuna gelince, eğer tecrüben yoksa yukarıda dediklerimi pek beceremezsin daha dorusu müşteri bir kere iş yaptırırnca bir daha gelmez çünkü kaliteli çalışma vermen gerek..stüdyo tecrübesi dış mekan çekimine benzemez.ışığı ve kompozisyonu iyi kurgulaman gerek.bence 1 sene kadar git birinin yanında çalış bu işi öğren gerisi zaten gelir kardeşim.
B
Yeni Üye36 yazı
herkes git düğün salonuyla hastaneyle postaneyle anlaş demiş.fakat artık o işler bile ihale usulü veriliyor.düğün salonu sahibi senelik antlaşma yapıyor.ayrıca dedikleri gibi çok büyük para var fotoğraf işinde ama işin çekirdeğinden gelmeniz tüm ayrıntılarını bilmeniz gerekiyor.herkesinde dediği gibi insanlar artık fotoğraf işlerini telefonundan halledip pc ye aktarıyor.riskli iş bence başka dallara bak.
Bismillah her hayrın başıdır.
A
Üye181 yazı
01/02/2012 : 17:34:18#10
Web sitesi
Alıntı
Veni Vidi Vici
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz