Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Seyyar Araç Köfte,kokoreç,sucuk,balık Ekmek Satmak

BaşlatanesteragonTarih22/01/2012 12:15:38Yorum45

İlk mesaj
Yeni Üye42 yazı
Herkese merhaba ;
100.000 nüfuslu bir ilçede içi özel olarak bu iş için dizayn dizayn edilmiş Peugeot J9 panelvan araç ile Ekmek arası Köfte, Kuzu ve Dana Kokoreç, Sucuk ve balık satmak istiyorum. Belediye ve sağlık müdürlüğünden den gerekli izinleri almak için hafta başında başvuruda bulunacak. Maliye'yede başvurumu yapacağım. Aracımın içi Gezici satıcılık'da istenen kriterleri karşılıyor herhangi bir sorunu yok. Çok çeşit yapmamın sebebi; tek ürün olsa herkes yemez düşüncesinden. Bu sebeple bol çeşit yapmayı düşünüyorum. ayrıca araçta çay ocağı da mevcut insanlara beklerken çay ikramında bulunacağım hafta içi akşam 18 den gece 01 e kadar hafta sonu ise öğlen 14 den gece 02 ye kadar durmayı düşünüyorum.Bu işi 2 arkadaş yapacağız. ilçede bu işi yapan en az 15-20 seyyar var herkesin rızkı ayrıdır. Kimsenin bulunduğu bölgeye yakın olmayacağız. Temizlik konusunda taviz vermeyeceğiz insanların temizliğe dikkat ettiklerinin bilincindeyiz.Şimdi sormak istediklerim şunlar;
Fiyatımızı onlardan düşük tutarak bu işe başlamamız herkesin rızkı ayrı düşüncesiyle çelişirmi? Aslında benim fikrim yiyecek konusunda fiyatları aynı seviyede tutup ayran,su,kola vb. ürünleri çok az bi kâr ile vermek. Sizlerin bu konuda tavsiyeleri nelerdir. bahsetmiş olduğum konular hakkında veya başka fikri olanlar yardımcı olurlarsa memnun olurum.

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorum
Yeni Üye42 yazı
tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Üye203 yazı
İzmirde bayraklı yeni adliye sarayına giderken opet benzin istasyonun yanında bu işi yaklaşık olarak 2 senedir yapan bir araba var. Baştan sadece sucuk ekmek satıyordu, sonra arabanın önüne tabureler ve masalar koydu, köfte ekledi, tavuk ekledi, Çiğ sucuk ta satıyor. Yani anlıyacağın dükkan gibi işliyor. Aynı zamanda dükkan gibi çalışıyor sabahları 9-10 arası açıyor. Kışın akşamları en fazla 8'de kapatıyor, Yazında 9-10 gibi. Pazar günleride kapalı. Fikir olması açısından gündüz de yapan var.
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı.Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Üye203 yazı

kişisel görüşümde fiyatın düşük olması veya aynı olmasından ziyade damak tadı hazzı bırakabilmek daha önemli.
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı.Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir.

Yeni Üye42 yazı
şu anda başka bir iş de çalıştığımdan dolayı gündüzleri yapmak imkansız ilerisi ne getirir bilemem ama,bizde de tabure ve masalar hazır kullanacağız. Damak tadı konusunda çok haklısınız onu yakalayabilirsek ne mutlu bize. Balık ekmek satan hiç yok ilk biz yapacağız, inşallah bu bir avantaj olarak dönüşebilir bize.

Üye223 yazı
Aynı işi,aynı iş araçla yapmayı bende düşündüm.Hatta hazır yapılı araçta buldum fakat zamanım olmadığı ve beraber yapabilecek birini bulamadığım için başlayamadım.O yüzden kafandaki soru işaretlerinin çoğu bendede vardı.Benim tavsiyem sana şunlar olur;

*Önce fiyat bazlı bir yer mi yoksa hizmet ve kalitenin ön planda olduğu bir yer mi olacak ona karar ver.Benim tercihim hizmet ve kaliteli bir yerdir.
*Her şeyi bu vereceğin karara göre seçmelisin.Alacağın mayonez ve ketçapa bile ona göre karar verirsin.
*Ben istanbulda herşeyin satıldığı değil.Tek yemeğin iyi yapıldığı yerleri tercih ederim ve süreklide giderim.Yani müdavim oluşturmak istiyorsan tek şeyi en iyi yapmayı amaçla derim.Tek ürün olsa herkes yemez düşüncesi bence tamamen yanlış.
*Seçeceğin yemek bence sucuk olmalı ki.İyi sucuğu güzel biryerde ızgarada yaparsan satmama olasılığı yok.
*Sucukta tavsiyem Cumhuriyet yada Namlı olur.Araştırdığım için biliyorum piyasada satılan ve bilinen en iyi markalardır.
*Bence ana yemek sucuk olursa menüyü zengin gösterecek yan ürünlerde cironu arttırır ve kar marjıda bu ürünlerde iyidir.Mesela patates kızartması çok tüketilir.İyi birkaç sosla servis edersen müthiş olur.Örn;sarmısaklı mayonez,barbekü sos gibi.
*Tok satıcı olmalısın kaliteyi gösteren sunum ve hizmet şeklidir aynı zamanda.Rakibin 5 tlye sucuk satıyorsa sen 4 e değil 6 ya sat.Fakat iyi hizmet ver.İnsanlar hürmet gördükleri yere devamlı giderler.
*Ve son tavsiyem.Sanırım benim en önemli kriterim.Bu işi özellikle akşam yaptığını düşünürsek senin için çay çok önemli bence.Dünyanın en güzel yemeğinide versen sonunda vereceğin çay bayat veya kalitesiz olursa emeklerine yazık olur.Çünkü müşteri her zaman damağındaki son tadı aklında tutar.

Hayırlı işler olsun.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye42 yazı
sayın comandante1453 ; fikirlerin çok aydınlatıcı oldu teşekkür ederim. Ben aracı aldım herşeyini yaptırdım şu anda kullanıma hazır. diğer arkadaşım da usta beraber çalışacağız ben yardımcı olacağım. Hizmet ve kalite ön planda olacak iş yapmak istiyoruz, seninde bahsettiğin gibi kullandığımız tüm ürünler kaliteli markalar olacaktır. Müşteriye mutlaka ve mutlaka kaliteli hizmet verip hürmetimizi göstereceğiz. Çay konusunda söylediklerini unutmayacağım.

Üye203 yazı
Allah yolunuzu açık etsin. Heyecanınız izmir'e kadar geldi. Hayırlı işler dilerim inşallah.

Yeni Üye42 yazı
Amin. Allah razı olsun uzun zamandır yapmayı düşünüyorduk o heyecan üzerimizde vardı ama hareket geçmeden olmuyor vallahi benim düşüncem şu anda şu şekilde günde 20-30 tl kâr bile yapsak şükür derim en azından devamlılığı olur insanlara iyi hizmet verip kaliteden ödün vermedikçe bu rakamlar gün geçtikçe artacaktır. Sizlerin sayesinde ufkumuzda genişliyor

Üye193 yazı
Sn esteragon ben de sabahları palio arabamın arkasında seyyar olarak kahvaltı işi yapıyorum.Resmi iznim de yok.Fakat j9 alıp bahsettiğiniz düzen ile ızgara yapmayı düşünüyordum uzun zamandır ama resmi izin olmayınca boşuna yatırım olur diyordum ki sizin konuyla karşılaştım.belediye ve sağlık müdürlüğünden izin almak için ne gibi düzenlemeler yapmam gerekecek ve nasıl bir süreç işleyecek? Blgilendirirseniz sevinirim.
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye42 yazı
Başvurularımı yaptıktan sonra süreç hakkında bilgi verebilirim şimdiden ne dersem yanlış olur belki yeni uygulamalar var belki izin verilmeyecek her şey olabilir ama ben vergili olarak bir şekilde mutlaka yapacağım bu işi.

Üye193 yazı
Aracın içi gezici satıcılıkta istenilen kriterleri karşılıyor demişsiniz ya o kriterler nelerdir acaba?
İşleyen demir ışıldar

Yeni Üye42 yazı
Gezici satıcılık işkolu altında faaliyette bulunan sıhhî müesseselerin, sattıkları ürünleri muhafaza etmek için merkez depoları ve satış yapmak için özel ızgara kasalı araçları bulunacaktır.

Gezici satış aracı için aranacak şartlar şunlardır:

1- Et veya tavuğun pişirilmesini sağlamak üzere özel ızgara kasası bulunacaktır.
2- Kasa paslanmaz çelikten imal edilmiş olacaktır.
3- Araçta, yeterli büyüklükte buzdolabı ve jeneratör bulunacaktır.
4- Standartlara uygun 200 litreden fazla hacimli çift tanklı gaz tesisatı bulunacaktır.
5- Sıcak ve soğuk su tertibatı bulunacaktır.

Yeni Üye87 yazı
Güzel bir girişim. Ama benim aklımı balık karıştırdı. Hepsini aynı ızgarada mı yapacaksınız yoksa ayrı ızgara olacak mı? Şahsen sucuğun balık kokmasını istemem.

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye193 yazı
teşekkürler açıklama için.ben de biraz araştırma yaptım.aklıma takılan ise gezici aracı istediğim zaman istediğim yerde durdurup satışımı yapabiliyor muyum yoksa araç içinde ismi gezici ama kendisi sabit bir iş için mi ruhsat almış oluyoruz.

Bu arada balık ve diğerleri aynı ızgarada olmaz düşüncesine %100 katılıyorum.ya balık-ekmek ya kebab(adana,tavuk şiş,ciğer vb) ya da köfte üzerine tek kolda ilerlemelisiniz bence.naçizane.
İşleyen demir ışıldar

Yeni Üye42 yazı
istediğin zaman istediğin yerde durup satış yapamazsın belediyenin izin vermiş olduğu alanda ve zaman diliminde satış yapabilirsin sadece, hepsi için ayrı ızgara olacak

Yeni Üye42 yazı
yazımda şunu belirtmeyi unuttum Kokoreç'i kendimiz hazırlayacak başka yerden hazır sarılmış almayacağız, bu hem maliyeti düşürecek hemde istediğimiz tadı verebileceğiz, sütte bekletip çöz'ünü de saracağız, Kokoreç hazırlarken malzemeden kısmak adına yarım ekmeği domates ve soğanla doldurmayıp sade kokoreç olarak ikram edeceğiz içinde domates olsun diyene ekstradan ekleyeceğiz. Çoğunluk bu şekilde seviyor diye düşünüyorum damak tadı için hem kuzu hem dana kokoreç yapmayı düşünüyoruz.

Yeni Üye87 yazı
Kendiniz sarabiliyorsanız ve tadını tutturabilirseniz dediğiniz gibi maliyet çok düşecektir. Susurluk a her gidişimde müdavimi olduğum Kokoreççi Pala da kokoreç yemeden dönmem, oda kendisi sarıyor ve mükemmel bir tadı var, sadece kokoreç koyuyor ekmeğin içine ve diğer yerlerde konulanın neredeyse yarısı kadar, aynı fiyata veriyor ama yinede iş yapıyor adam. Bazen kendim özel sardırıyorum Göbel de onun tadı da güzel oluyor. Bizim burada kuzu kokoreçten başkasına pek rağbet yok. Lezzeti tutturmak çok önemli. Allah hayırlı bol kazançlar versin.

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye300 yazı
Öncelikle hayırlı olsun. Dana kokoreç yapmanızı tavsiye etmem kesinlikle, ben yemezdim şahsen kokoreç çok sevmeme rağmen.Ayrıca sucuk olarak Apikoğlu markasını öneririm, denemediğim sucuk kalmadı ama bana göre baharatı en iyi ayarlanmış olan bu marka. Bol şans.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye42 yazı
Bazıları kuzu sevmiyor o sebeple dana kokoreç'de bulunsun istedik. Apikoğlu'nu deneyeceğim mutlaka

Yeni Üye42 yazı
Sucuk ekmek için daha çok Kasap sucuğu tercih ediliyor herhalde, Apikoğlu'nu vakumlanmış şekilde buldum. kaliteli kasap sucuğu bulmaya çalışıyorum

Yeni Üye35 yazı
Merhaba öncelikle hayırlı olsun fiyatları düşük tutsanız dahil içecek fiyatlarını normal seviyede tutmanızı öneririm
http://www.iskurun.com

iş kurmanın yolları, bayilikler, iş fikirleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye3 yazı
alabirsen bursa istanbul yolu üstünde köfteci yusuf var kilosu 25 civarı (%80 dana %20 kuzu) tavsiye ederim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye45 yazı
sayın esteragon, bu işi şöyle düşünürmüsünüz? seyyar aracınızla yıllık bir takvim belirleseniz mesela hemen hemen her yörenin panayır, festival gibi etkinlikleri oluyor zaman zaman mesela yazın 1 er hafta balıkesirin ilçelerinde festivaller olur, sonra ege de bağ bozumu şenlikleri olur, kiraz festivali, vs gibi bu tür etkinlikler 1 hafta 10 gün bilemedin bütün bir ramazan ayı boyunca sürer lunapark kurulur hemen hemen her sektörden seyyar satıcılar belediye zabıta amirliklerinden yer kiralarlar çantacı, ayakkabıcı, hediyelik eşyacı, kokoreçci... bu tür etkinliklere o şehirdeki 7 den 77 ye herkes gider görmeye konserler olur bilhassa o geceler yetiştiremezsin tek başına bence kendine bir takvim oluştur. şehir şehir gez
Küçüktüm, küçücüktüm,
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.

Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.

Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.

Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.

Yeni Üye42 yazı
Sayın mülteci ; sizin bahsetmiş olduğunuz şekilde il bazında değil ama yakın ilçelere beldelere giderek satış yapmayı düşünüyorum bu taraflarda festival panayır vb. organizasyonlar çok sık oluyor hemen hemen her ilçede ve belde de yapılıyor o tarihlerde sizinde belirttiğiniz gibi oralarda olmak planlarım arasında. tavsiyeniz için teşekkürler

Yeni Üye35 yazı
bu nasil bi muhabbet boyle isi biraktim seyyar kokorecci ariyorumr allah hakkinizda hayirlisini versin

Yeni Üye42 yazı
Sayın sıcaksatis ; bu nasıl muhabbet'ten kastınızı anlayamadım özür dilerim. Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.

Yeni Üye35 yazı
bu nasıl muhabetten kastım herkes onu pişir bunu pişir ballandıra ballandıra anlatınca canım kokorec çekti:):)

Yeni Üye42 yazı
tüm başvuruları yaptım bir sıkıntı yok önümüzdeki hafta başlıyoruz işe buyur gel lütfen.Başımızın üstünde yerin var. Koniks'den gelenlere içecek bedava :)))

Yeni Üye23 yazı
Yemin ederim canım çekti yaa şu saat de :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye193 yazı
Sn esteragon işe başladınız mı acaba?Sıkıntı var mı?
İşleyen demir ışıldar