Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Al Sana Fark Yaratma

BaşlatanRefiktuTarih18/01/2012 23:14:15Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye73 yazı
Büyük firmalar o kadar küçük fark yaratarak fark yaratıyorlar ki şaşkınlıkla izliyorum. Migros ta nar ayıklama kasesi diye bir ürün satılıyor satış fiyatı 3,5 TL Narı göbeğinden ikiye keserek dışından kaşıkla vuruyorsunuz. sonrasında nar tanelerini kaşıkla rahat rahat yiyorsunuz. Fark mı fark neredeyse yok bunu ben zaten evde yapıyorum. ama evde bile yapılan birşey bunu bilmeyenler için fark oluyor. 50 Kuruşluk ürünün fiyatını 7 kat arttırıyor.

Avea iphone 4S pano reklamlarında Sınırsız Wi-Fi diyerek reklam yapıyorlar. Wi-Fi zaten sınırsız bağlandığım noktada Avea sanamı soracam. Yani fark yaratmıyor ama fark yarattığı kısım reklam panosunda sınırsız kelimesinin geçmesi ve sonrasında da kablosuz ağ yerine belki de bazı insanların anlamını bilmediği Wi-Fi yı kullanıyor olması bu şekilde Sınırsız Wi-Fi in sadece Avea da olduğu düşünülebilir.

Birçok ürün farklı olmadığı halde farklı gibi gösterilebilor ya işte esas fark burada yatıyor. Ayrıca fark yaratma maliyeti de kalkıyor.

Kim marketleri (bilmeyenler için söyleyeyim sadece İstanbulda var) Kim kart ile kampanyalı ürünlerde indirimlerden yararlanabiliyorsunuz. Ama 5 liradan 3 liraya düşmüş bir ürünü DiaSA da ben 2,5 liraya aldım(son örneğimdeki rakamlar benzetme amaçlıdır ürün krem peynir olup fiyatları net hatırlamıyorum). Ama zaten indirim marketinin ekstra indirimini gördüğünüzde ve ürünü aldığınızda sonrasında başka bir yerde kıyas yapmıyorsunuz. en ilginci ise ürünü 1 ay sonra kim kartlı satış fiyatından satıyor olması.

Soru şu ; Fark yaratmadan fark yaratmış gibi görünen bu firmalar başarılı mı yoksa ben mi safça yaklaşıyorum böyle ayak oyunları yapmazdım diyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye301 yazı
Dostum ticaret artık buna dondu musterıde bunu ıster oldu ertelemeli kredi dosya masrafsız kredı sıfır faızlı kredı kar paylı mevduat banka gıbi hangı bankadasınız
ALTAY KIRTASİYE

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye317 yazı
Misal avea ,
Önce reklamda birisi "avea her bilmem kac dakikada şu kadar direk DİKİYOR" diyor, 5 sn sonraki ses"DİKTİ" diyor..

5 saniyelik bir istatistik hazırlayın. avea bu 5 sn de 1 tane direk diksin. Alın size avea istatistilere göre 5 sn de bir direk dikiyor..

başka bir reklam daha vardı..tam hatırlamıyorum ama
misal 1 saat bedava veriyor..
"1 saat sınırsız görüşme " diyor.. yani sınırı var, bu sınır içinde sınırsız özgür free :) konusabiliyorsunuz. Ne büyük nimet

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye73 yazı

Orta ölçekli bir bankadayım diyebilirim banka adı vermiyim. Bankacılıkla ilgili birşey soracaksanız özelden yada buradan sorabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye173 yazı
rekabet kuruluna bu reklamları bildirirseniz onlar gereğini yapacaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik