Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Engin Bilgilerinizden Yararlanmak İstiyorum

Başlatanribella01Tarih18/01/2012 13:02:07Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye47 yazı
Adana'da yaşıyorum 23 yaşındayım ticaret adına güzel projelerim var ama şuan elimdeki sermayem aklımdaki işlere yetmiyor Adana'ya 100km uzaklıkta Aladağ ilçesinde 1500m2 arsaya tatil köyü hayal ediyorum Adana şartlarına göre çok değişik bir tatil köyü bu projeye nasıl bir destek alabilirim nerelere başvurup şansımı deneyebilirim düşünen arkadaşlar olurmu projenin detayları çok ilgi çekici üstelik bir tatil köyü gibi büyük paralar harcanması gerekmiyor 200--250Bin tl arası gibi bir rakama kurulması mümkün ve çok geçmeden parasını kurtaracağına inanıyorum

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye73 yazı
Çok havada yazmışsın kardeş. Ne kadar sürede kendini amorti etmesini bekliyorsun bunu bile yazmamışsın kısa sürede yazmışsın ki kısa herkese göre farklı bir kavram.
Hibe programları bir amaca yöneliktir her zaman. Ya işsize iş bulma, ya kadın ve özürlü gibi toplumda iş bulması(en azından ağır işler için) daha zor kişileri meslek sahibi edindirme gibi. Sadece fikre para veren bir kuruluş varmı bilmiyorum. Burada fikir için iş planı çıkartmak lazım. Bu aşamaları geçsen bile Bu iş planına yatırım yapacak birilerini bulman lazım. Başka iş fikirlerim de var demişsin. Büyük sermayeli işlerde daha kolay para kazanılır piyasada bir çok insan gözünü kırpmadan 50 100 bin TL yi yatırım amaçlı kullanabilir rakam arttıkça bu sermayeyi koyacak adam sayısı azalır bu da karlılığı arttırır. Esas yetenek 50.000 TL ile herkesin kazandığından çok kazanmak veya 250.000 TL lik yatırım ilekazanılan parayı senin 50.000 ile kazanman. Bu dediğim ise risk i arttırır ve batma ihtimalini yüksek tutar. İş fikirlerinden küçük sermayeli risk i gözardı edilebilecek birşeylere baksan iyi olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye201 yazı
1500 metrekareye neler dikmeyi düsünüyosun, cebinde 200bin tl olsa bile 1500 m2ye ancak 10 tane muz agaci dikersin. Yasindan ötürü biraz hayalperestlik var sende canim kardesim ama belkide sen haklisindir , fenerbahceli alexin güzel bir lafi var " hayal et basarirsin"

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye83 yazı

arkadaşım 200 bin e bırak tatil köyü kurmayı projesiyle alt yapısına yetmezz hayal kurma demiyoruz kur ama birazcık oluruna kurr
hayvancılık ve her nevi gıda ticaret ve toptancılıgı

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Ticaret
Yeni Üye61 yazı
1500 m2 ,tatil köyü diye nitelendirilebilecek kadar büyük bir rakam değil,turistik tesis diyelim biz buna.
projeni azcık detaylandırsaydın daha hoş olurdu.

Yerleşim Türkiye / Di?erMeslek Tekstil
Yeni Üye50 yazı
koskep denen bir kurum var devletin arsayı gösterip kredi alıyorsun çalıştıracağın işçi sayına göre miktarı yükselt ama sen yine bir koskepi bir araştır

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye47 yazı
arkadaşlar şimdi ben projeyi tam olarak yazmadığım için hayal gibi geldi ben turistik tesisdende ziyade biraz daha değişik tatil köyündede daha ufak dediğim arsa normalde yazlıkçıların tercih ettiği ulaşımın kolay olduğu bir yayla yeridir.benim düşüncem bu arsaya 15 tane ahşap 2 odalı ufak evler ve içerisinde ufak sosyal aktivitelerinde bulunduğu haftalık kalmaya uygun bir tatil sitesi....1 haftalık kampanya ile yazın öğrenciler ile anlaşabilir özel dağ yürüyüşleri geceleri kamp ateşleri ve gençliğin ilgisini çekecek 1 haftalık kamp yarışma planları ile yaz kış müşteri alabilriz....

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Serbest meslek