İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Pizza İsi
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorumM
Yeni Üye49 yazı
jimbaran
B
Üye161 yazı
detaylı bilgi verebilirim isterseniz
G
Yeni Üye6 yazı
arkadaslar bilginiz icin cok tesekkur ederim amacim dondukten sonra turkiyede bir seyler yapmak bu da bildigim dal olan pizza isi dilimle satis buyuk boy acma tabiki kalabalik yerlerde olabilecek ve evlere paket servisi olayida dahil oturma yeri az olan bir yer ve alip gitme olayi cok olan bir yer bu gibi yerlerin fiatdurumu hakkinda bilgilutfen
A
Editör5590 yazı
17/01/2012 : 16:17:52#4
Web sitesi
Alıntı
Pizza bu açıdan şanşlı üstelik her gece mutlaka televizyonda reklamı var. Bir dizide, filmde mutlaka bir pizza muhabbeti sahnesi geçer. Çoluk çocuk kafalara kazılı pizza ismi. Çok avantajlı bir ürün.
Saçma sapan yapılmadığında zarar ettirecek bir iş olduğunu hiç düşünmem.
Türkiyenin heryerine uygun. Usta bağımlılığından kurtarılabilecek standardize edilebilecek bir iş üstelik.
tamnland.com
A
Editör5590 yazı
17/01/2012 : 16:31:10#5
Web sitesi
Alıntı
Amerikanca söylemek gerekirse sağlam bir dükkan için 100bin dolar lazım. Alet ekipman, dükkan dekor, eleman, reklam, üniforma, 3-5 mopet vs.
Ama şartları çok zorlayıp, kelepir dükkan denk gelmesi halinde belki 30bin $ da yeterli olur. 2. el mopetler, karın tokluğuna çalıştırılan elemanlar batak birinden akka tokka yapılmış dekorlar, parası 3-5 ay süründürülen elektrikci, sıvacı boyacı badanacılar falan derken 30 bin liraya bile kurulur Türk usulü. Kurduktan hemen sonra gözü boyalı bir hevesliye de 100 bine (TL) 2 taksitte veya keş 80 bine devredilip düzgünü açılır başka bir semtte. : )
Sapma sapan dediğim usul bu işte . . . . Ama yaygın.
Ama şartları çok zorlayıp, kelepir dükkan denk gelmesi halinde belki 30bin $ da yeterli olur. 2. el mopetler, karın tokluğuna çalıştırılan elemanlar batak birinden akka tokka yapılmış dekorlar, parası 3-5 ay süründürülen elektrikci, sıvacı boyacı badanacılar falan derken 30 bin liraya bile kurulur Türk usulü. Kurduktan hemen sonra gözü boyalı bir hevesliye de 100 bine (TL) 2 taksitte veya keş 80 bine devredilip düzgünü açılır başka bir semtte. : )
Sapma sapan dediğim usul bu işte . . . . Ama yaygın.
tamnland.com
F
Üye377 yazı
17/01/2012 : 16:46:10#6
Web sitesi
Alıntı
Merhabalar-
burada elde pizza acılsın gorelim oyle alalım diye bir mantık yok.abd den turkiye nasıl görünüyor bilmiyorum ama pizza işi etiyle buduyla tamamdır burda.en azından istanbul'da gördüğüm şey bu. pizzayı yapmayan pastane yok gibi.avm lerde dilim pizza satanlardan 2 kişilik pizza satanlara kadar hepsi bolca var istanbulda.ben dominosu sevmiyorum.patatesleri bayat.nişastası alınmadan kızartılmıs.ketcap mayonez ilavesiz menuleri ...sadece 30 dakika durumları mevcut pazarlama taktikleri o kadar.gecen gün 1 pizza alana 2 pizza kampanyası vardı dominosun.25 tl hesap cıktı.içecek patates yok bu menune orta boy karısık pizza.yanında sos vb de yok.hamur desen ince.üzerindeki en fazla yer kaplayan malzeme kaşar peyniri.digerleri minik parçalar halind yayılıyor pizzanın üzerine...
pizzampizzam dan sipariş ediyorum daha cok ve cok iyi yaptıklarını dusunuyorum.
demem o ki: pizza işini rahatlıkla uygularsınız burda ama rakibiniz cok olacak bunu unutmayın.
iyi calısmalar. california ya selam..
burada elde pizza acılsın gorelim oyle alalım diye bir mantık yok.abd den turkiye nasıl görünüyor bilmiyorum ama pizza işi etiyle buduyla tamamdır burda.en azından istanbul'da gördüğüm şey bu. pizzayı yapmayan pastane yok gibi.avm lerde dilim pizza satanlardan 2 kişilik pizza satanlara kadar hepsi bolca var istanbulda.ben dominosu sevmiyorum.patatesleri bayat.nişastası alınmadan kızartılmıs.ketcap mayonez ilavesiz menuleri ...sadece 30 dakika durumları mevcut pazarlama taktikleri o kadar.gecen gün 1 pizza alana 2 pizza kampanyası vardı dominosun.25 tl hesap cıktı.içecek patates yok bu menune orta boy karısık pizza.yanında sos vb de yok.hamur desen ince.üzerindeki en fazla yer kaplayan malzeme kaşar peyniri.digerleri minik parçalar halind yayılıyor pizzanın üzerine...
pizzampizzam dan sipariş ediyorum daha cok ve cok iyi yaptıklarını dusunuyorum.
demem o ki: pizza işini rahatlıkla uygularsınız burda ama rakibiniz cok olacak bunu unutmayın.
iyi calısmalar. california ya selam..
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri
G
Yeni Üye6 yazı
arkadaslar hepinize cani gonulden cok tesekkur ederim amerikadan uzun sure gelmemis biri olarak belki xsordugum sorular sizlere sacma gelebilir ama konsep cok onemli ne yapmak istiyorsunuz ve konsepiniz acaba turkiyeye uyum sagliyabilirmi diye sorular soruyorum nasil yapilmali new york inanin bu konuda cok farkli ben londrada austalya da da pizzacilik yaptim inanin amerikadada yapiyorum inanin burasida farkli turkiyeyi arastiriyorum buralardan cok farkli su na inaniyorumki fiat bakamindan piyasanin altina girer ve degisik pizzalar thin crust thick crust deep pan sicilian 2 ve 8 kisilik pizzalar kaliteli yapildiginda inaniyorunki ayakta kalirsiniz pastahanede yapilan pizzayla pizzaci olan birinden pizza yemek inanin farklidir sauce farki ve malzeme farki ve pisim farki kaliteyi getirir asil istedigim istanbul da pizza ve pasta adi altinda (pasta ) makarna demektir italian restauranti upper class kalitede acmak istiyorum konsepim var ne yapacagimi cok iyi biliyorum cunku 23 senelik yurt disinda pizzacilik yapiyorum tabii sarmaye soz konusu olacaktir semt olarak caddebostan ve etiler cavari yesilkoy dusunuyorum restaurant ta bekleme yeri ve bar soz sozkonusu olabilir ortak olarakta tekliflereher zaman acigim uygulamasi calistirlmasi ve yurutulmasi bana aittir yeterki konsepte anlasalim ilgilenenlere sevgiler saygilar bekliyorum umit
G
Yeni Üye6 yazı
full arkadas pizza pizza dan siparis vermen gayet normaldir sebebine gelince cunku firma kanada dan gelmedir ve sahibi irak lidir ve su anda pizza pizza firmasinin turkiyede 150 farncise vardir tabii iyi olacaktir pizza yapmayi biliyorlar hamuru kendileri ve souce kendileri yapiyor pizza hut yada domino pizza gibi hamur fabrika mali degil iste fark burada iyi yapilan bir pizza nin musterisi bitmez ve oda kaliteyi getirir sizinlede bu konuyu paylastigim icin cok tesekkur ederim amacim turkiyeye degisik italian pizza tarzini getirmek ve sunmak herturlu kucuk ve buyuk teklife acigim sevgiler saygilar
K
Üye201 yazı
Türkiyede dogru düzgün pizza yapan yer yok, avmlerde ve bazi marka isletmetlerde hamurun üstüne sosis peynir serip bunu pizza diye millete gagaliyolar. hakiki italyan pizzasinin türkiyede tutacagina eminim fakat asil sorun cok islek bir caddede hava parasi az olan bi yerde dükkan acmaktir.
G
Yeni Üye6 yazı
A
Editör5590 yazı
18/01/2012 : 11:50:48#11
Web sitesi
Alıntı
Evet burada karşına hava parası diye bir şey çıkacak. Her dükkanda olmaz ama çoğu iyi dükkan da vardır. Bazen hava parasını arada birisi olmadığı halde dükkan sahibi bile tezgahlar.
Anadan babadan kalma bildiğimiz yöntem dükkanı sahibinden kiralamaktır. Dükkan iyi bir yerde güzel bir dükkansa içine kiren kiracı dekorasyon bakım vs. masraflar yapar. Dükkanı umduğundan erken bir zamanda boşaltması gerekirse de yaptığı bu masrafı yeni gelen kiracıdan talep etme hakkı doğar. Mal sahibi de itiraz etmezse aralarındaki sözleşmede bu işe kapı açtılarsa yapılan bu kalıcı ve taşınamaz ve hala işe yarar durumdaki bu masrafın bedeli yeni gelenden talep edilir. Yeni geleninde bir an evvel iş yapma içgüdüsü ve elinde hazır sermeyesi olduğundan üstelik bu dekorasyon onunda işine yaracağındab kabul eder ve kiranın dışında bir ödeme yapar. Bu ödemeyi mal sahibine değil çıkan kiracıya yapar.
Ancak gel zaman git zaman bu sistem deforme olur. Etik olmayan bir şekil alır. Dekorasyon yeni gelenin hiç biri işine yaramayacaksada bu bedeli bu dükkana kiracı olabilmenin bedeli sayıp öder. bazen dükkanda hiç bir dekorasyon olmasada bu dükkana girmenin bedeli budur diye hava parası istenir. Gen yeni gelen dükkanı çok sevmişse bu bedele razı olur. Bazen dükkan uzun süredir boş olduğu halde mal sahibi eski kirasına hava parası ister ama kendi cebine atar. Yani zamanla hava parası olayı bir hakkaniyet olmaksızın halk arasında kanunlaşmış bir durum almıştır.
Müşterisi çok olan güzel yerde olan dükkanların hep böyle bir takıntısı vardır. Ama hala böyle bir yola başvurmayan dükkan sahipleri de mevcut.
Güzel dükkanlar genellikle bir komisyoncudadır. Yıllık kira bedeli üzerinden bir yüzde alırlar kira sözleşmesini yaparken. Bu hava parasından ayrı bir masraf.
Hava parası istenmeyen güzel bir dükkanı direk mal sahibinden kiralamaya çalışmak en güzelidir ama böyle bir dükan bulmak epey zordur.
Güzel işleri çıkmaza sokan en önemli unsur dükkan kirasıdır. Dükkana yapılması gereken masraflardır. Siztem genellikle yeni müteşebbisin cebinde parası varken en fazla nasıl nasipleniriz şeklinde çalışır. Bu konuda kendinizi korursanız alırken kazanmış olursunuz. "Alırken kazanmak" Türk ticaretinde bir atasözü. İşe batak girmemek, başlarken kazanmış olarak başlamak her ülkede buna uygun deyişler var.
Pizzayı güzel yapmak elbette önemli ama kurduğunuz sitemde iş yoksa ne kadar iyi yaptığınız sizi kurtaramayacaktır. Oysa berbat bir pizza yenilebilir olmak kaydı şartıyla, sırf konsepti iyi kurulmuşsa kendini kurtarabilir.
Anadan babadan kalma bildiğimiz yöntem dükkanı sahibinden kiralamaktır. Dükkan iyi bir yerde güzel bir dükkansa içine kiren kiracı dekorasyon bakım vs. masraflar yapar. Dükkanı umduğundan erken bir zamanda boşaltması gerekirse de yaptığı bu masrafı yeni gelen kiracıdan talep etme hakkı doğar. Mal sahibi de itiraz etmezse aralarındaki sözleşmede bu işe kapı açtılarsa yapılan bu kalıcı ve taşınamaz ve hala işe yarar durumdaki bu masrafın bedeli yeni gelenden talep edilir. Yeni geleninde bir an evvel iş yapma içgüdüsü ve elinde hazır sermeyesi olduğundan üstelik bu dekorasyon onunda işine yaracağındab kabul eder ve kiranın dışında bir ödeme yapar. Bu ödemeyi mal sahibine değil çıkan kiracıya yapar.
Ancak gel zaman git zaman bu sistem deforme olur. Etik olmayan bir şekil alır. Dekorasyon yeni gelenin hiç biri işine yaramayacaksada bu bedeli bu dükkana kiracı olabilmenin bedeli sayıp öder. bazen dükkanda hiç bir dekorasyon olmasada bu dükkana girmenin bedeli budur diye hava parası istenir. Gen yeni gelen dükkanı çok sevmişse bu bedele razı olur. Bazen dükkan uzun süredir boş olduğu halde mal sahibi eski kirasına hava parası ister ama kendi cebine atar. Yani zamanla hava parası olayı bir hakkaniyet olmaksızın halk arasında kanunlaşmış bir durum almıştır.
Müşterisi çok olan güzel yerde olan dükkanların hep böyle bir takıntısı vardır. Ama hala böyle bir yola başvurmayan dükkan sahipleri de mevcut.
Güzel dükkanlar genellikle bir komisyoncudadır. Yıllık kira bedeli üzerinden bir yüzde alırlar kira sözleşmesini yaparken. Bu hava parasından ayrı bir masraf.
Hava parası istenmeyen güzel bir dükkanı direk mal sahibinden kiralamaya çalışmak en güzelidir ama böyle bir dükan bulmak epey zordur.
Güzel işleri çıkmaza sokan en önemli unsur dükkan kirasıdır. Dükkana yapılması gereken masraflardır. Siztem genellikle yeni müteşebbisin cebinde parası varken en fazla nasıl nasipleniriz şeklinde çalışır. Bu konuda kendinizi korursanız alırken kazanmış olursunuz. "Alırken kazanmak" Türk ticaretinde bir atasözü. İşe batak girmemek, başlarken kazanmış olarak başlamak her ülkede buna uygun deyişler var.
Pizzayı güzel yapmak elbette önemli ama kurduğunuz sitemde iş yoksa ne kadar iyi yaptığınız sizi kurtaramayacaktır. Oysa berbat bir pizza yenilebilir olmak kaydı şartıyla, sırf konsepti iyi kurulmuşsa kendini kurtarabilir.
tamnland.com
F
Üye377 yazı
18/01/2012 : 13:59:37#12
Web sitesi
Alıntı
http://www.pizzam.com.tr/
pizzam konusunda karıstırıyorsunuz belkide şefim.:) yani benim sipariş verdigim firmanın linki bu.kanada firmasıysa da bunlara web siteniz neden böyle berbat diye birileri sordun bir zahmet.
bu arada pizzaları lezzetli ama ticari olarak amatörler bence.
bu arada neden turkiye'de pizzacı acacagınıza orada turk yemekleri uzerine birseyler yapmıyorsunuz?
pizzam konusunda karıstırıyorsunuz belkide şefim.:) yani benim sipariş verdigim firmanın linki bu.kanada firmasıysa da bunlara web siteniz neden böyle berbat diye birileri sordun bir zahmet.
bu arada pizzaları lezzetli ama ticari olarak amatörler bence.
bu arada neden turkiye'de pizzacı acacagınıza orada turk yemekleri uzerine birseyler yapmıyorsunuz?
Full Organizasyon
K
Üye201 yazı
Beyler bir gercegi görmeniz gerekir, bizim Tûrk milletinin bir yemek kültürü var, sokaktaki ahmete mehmete pizzayi yediremiyosun, adam gidip ekmek arasi tavuk köfteyi tercih ediyor, hem fiyatindan dolayi hemde onun damak tadina daha uygun oldugunu düsündügü icin..
Evet Gino dedigin olabilir, belki elit insanlarin oturdugu bir mahallede hava parasi olmayan yada cok düsük olan bir yerde sansini deneyebilirsin fakat genelde elit insanlar islek caddelerde bilindik yerlerden alisveris yaparlar ama bu riski göze alip kendine güvenip atlayabilirsin bu ise.
Evet Gino dedigin olabilir, belki elit insanlarin oturdugu bir mahallede hava parasi olmayan yada cok düsük olan bir yerde sansini deneyebilirsin fakat genelde elit insanlar islek caddelerde bilindik yerlerden alisveris yaparlar ama bu riski göze alip kendine güvenip atlayabilirsin bu ise.
G
Yeni Üye6 yazı
arkadaslar degerli gorusleriniz icin cok tesekkurler beni bu konuda aydinlattiniz herkese kolay gelsin
P
Yeni Üye54 yazı
gino'nun bahsettiği pizza pizza'dır ve İzmir firmasıdır. Sahibinin yurt dışında pizzacılığı öğrendiğini biliyorum ama Iraklı olduğunu bilmiyordum yanlış bir bilgi olsa gerek. Geçen sene franchise için başvurdum fakat sonradan vazgeçtim. Full arkadaşın bahsettiği ise pizzam başka bir firma.
B
Üye161 yazı
konyada yaptım bu işi ortak açtık iş yerini birde pizza yapmayı danimarkada ögrenmiş bi usta bulduk
pizzayı gerçekten harşka yapıyodu italyan usulu ince ve harika
etrafımızda4 tane kız yurdu vardı özel menüler hazırladık
paketi kuvvetlendirdik seyyar post yemek sepetine üyelik
dükkan kira ayda 1000 tl bize işyeri 30 bin civarına mal oldu
tabii dekor çok kuvvetli değildi
ama pizza işi paket işi sıcak yetiştirmek pizzayı amaç bu
işler harıkaydı yurtlar esnaf paket çok güzel işliyordu
fakat malum ortaklık sonra herşey bitti hepimiz dağıldık.
diyecegim şuki güzel iş parasıda güzel amaaaaa şunların iyi olması lazım
en önce iyi bir usta
işlek bir mekan
bol bol reklam
sonrası senin işletme kabiliyetine kalmış
saygılar
pizzayı gerçekten harşka yapıyodu italyan usulu ince ve harika
etrafımızda4 tane kız yurdu vardı özel menüler hazırladık
paketi kuvvetlendirdik seyyar post yemek sepetine üyelik
dükkan kira ayda 1000 tl bize işyeri 30 bin civarına mal oldu
tabii dekor çok kuvvetli değildi
ama pizza işi paket işi sıcak yetiştirmek pizzayı amaç bu
işler harıkaydı yurtlar esnaf paket çok güzel işliyordu
fakat malum ortaklık sonra herşey bitti hepimiz dağıldık.
diyecegim şuki güzel iş parasıda güzel amaaaaa şunların iyi olması lazım
en önce iyi bir usta
işlek bir mekan
bol bol reklam
sonrası senin işletme kabiliyetine kalmış
saygılar
A
Yeni Üye1 yazı
Gino nun iletişim adresi olan kimse varmı acaba nasıl ulaşabilirim "o"na ? Gino lütfen iletişim adresi bırakınız. actiontime_00@hotmail.com
asasas
R
Üye122 yazı
tr de pizza payını dominos pizza tadım pizza gibi firmalar yiyor diğer kalan kısım ise arkadaşları ndediği gibi köfte döner pide ile geçiriyor bir arkadaş demiş ki imkanınız varsa orada türk yemekleri yapın bende arkadaşa katılıyorum orada türk yemekleri yapabilirseniz çok daha iyi olur çünkü tr de bu saatten sonra pizza alanında büyük firmalar size pek fazla pay vermez
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz