İlk mesaj
Genel İlanlar
Afrikada Hizmet Sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorumN
Yeni Üye34 yazı
F
Üye147 yazı
sürekli konuşuyoruz ticaretten gelme aile olduğumuz için insan ister istemez ticaret konuşuyor.
mesela sudan türkiyenin 30 yıl öncesi hali diyor kardeşim.. kaldırım yok , yol yok, gıda desen vasat durumda. alacak para var ama yapacak insan sıkıntılı yıllarca sömürge olduktan sonra şimdi toparlanmaya çalışıyorlar.
sermaye bulsam 1 dakika durmayacağım orada bişeyler yapacağım ama evli olmak ve sermaye birazcık tıkıyor önümü.
mesela pazar günü kardeşim ile konuşmamızda. muzun kilosunun tl olarak 0,60 tl olduğunu söyledi perakende. toptanı 0,40 a kadar iner muhtemelen.
2 sene evvel ordan mezun olan bi arkadaşında şuan sadece muz alım satımı yaptığını söyledi türkiyeye..
becerebilmek cok önemli.. dili ayrı havası ayrı suyu ayrı herşeyiyle ap ayrı imiş afrika kardeşimin söylediğine göre.
mesela sudanda türklere / osmanlıya karşı çok aşırı sevgiden bahsetti kardeşim.. türk olduğumu öğrenen boynuma sarılıyor diyor mesela.bişeyler ikram edebilmek için çaba sarfediyorlar diyor.
türk iş adamı sayısıda az değil 5000 kadar olduğunu söyledi kardeşim ve günden güne artıyor.. yani 10 yıl sonra türk olarak orada ticarete başlamak anlamsız olabilir.. tam zamanları aslında.
sudan ı düşünürsen kardeşime telefonunu ulaştırabilirim.burdan orayı araması dakikası 5 tl ye yakın ama ordan burası ucuz.
Fatih A. ZORLU / Antalya
"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."
"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."
N
Yeni Üye34 yazı
yazınızı buradaki dış ticaretle ilgili kısıma da yazın olmazsa, baskalarına da ulasabilr oradan.
F
Üye147 yazı
Fatih A. ZORLU / Antalya
N
Yeni Üye34 yazı
hayır ilk yazan kişiye dedim, memmo'ya.
M
Yeni Üye5 yazı
hepinize çok teşekkür ederim
V
Üye162 yazı
AFRİKA DERKEN ÇEVREDE ÖNEMLİ AFRİKA ÜLKELERİNİN KÜLTÜRLERİ FARKLI İNSANLARIYLA ANLAŞABİLİRMİSİNİZ DAHA ÖNCE GİTMİŞLİĞİNİZ VARMI ?
TECRUBE VARSA HERYERDE HERŞEY OLUR
İNSANIN OLDUĞU HERYERDE HERZAMAN BİR İHTİYAÇ SÖZKONUSUDUR...
TECRUBE VARSA HERYERDE HERŞEY OLUR
İNSANIN OLDUĞU HERYERDE HERZAMAN BİR İHTİYAÇ SÖZKONUSUDUR...
Saygı Ve sevgi Sadakat ve Dürüstlük
T
Yeni Üye94 yazı
21/01/2012 : 12:23:39#8
Web sitesi
Alıntı
Berat06, ''Bazı Hayaller Mehmet'leri Fatih Yapar'' demişsin ama öncelikle sen inanmalısın bence bu yazdıklarına:)
Tüm Afrika'yı tv ekranlarında fakirlik edebiyatı yapılırken gördüklerinle kıyasladığın için zannediyorum böyle bir cümle kurmaya gerek duydun ama her afrika ülkesinde yaşayan herkes için aynı şeyleri düşünmemelisin.
Herhangi bir afrika ülkesinin, özellikle başkentinde açılacak bir 5D Sinema Salonu ve/veya Robot Simülasyon Cihazları Outlet'i çok ilgi görecektir.
Özellikle Tuskon'un geçen aylarda gerçekleştirdiği, Afrika Ülkeleri ile Ticaret Geliştirme çalışmalarının yapıldığı ve yüzlerce milyon dolarlık antlaşmaların da imzalandığı Türkiye-Afrika Ticaret Köprüsü-7 (bknz: http://www.tuskon.org/icerik/haber_detay.php?id=910 ) etkinliğine katılsaydın ne demek istediğimi daha rahat anlardın.
Her neyse, başkalarına gülmeden önce kendimize ayna'da bakmanın zamanı gelmiş gibi gözüküyor, ne dersin Berat06 kardeşim..
Tüm Afrika'yı tv ekranlarında fakirlik edebiyatı yapılırken gördüklerinle kıyasladığın için zannediyorum böyle bir cümle kurmaya gerek duydun ama her afrika ülkesinde yaşayan herkes için aynı şeyleri düşünmemelisin.
Herhangi bir afrika ülkesinin, özellikle başkentinde açılacak bir 5D Sinema Salonu ve/veya Robot Simülasyon Cihazları Outlet'i çok ilgi görecektir.
Özellikle Tuskon'un geçen aylarda gerçekleştirdiği, Afrika Ülkeleri ile Ticaret Geliştirme çalışmalarının yapıldığı ve yüzlerce milyon dolarlık antlaşmaların da imzalandığı Türkiye-Afrika Ticaret Köprüsü-7 (bknz: http://www.tuskon.org/icerik/haber_detay.php?id=910 ) etkinliğine katılsaydın ne demek istediğimi daha rahat anlardın.
Her neyse, başkalarına gülmeden önce kendimize ayna'da bakmanın zamanı gelmiş gibi gözüküyor, ne dersin Berat06 kardeşim..
T
Yeni Üye94 yazı
21/01/2012 : 17:17:11#9
Web sitesi
Alıntı
Berat06 kardeş, hala hakkımızda zan'ların ile hareket etmeye devam ediyorsun.
Önceki iddiana cevap verdim, senden karşı cevap gelmedi..
Onun yerine yine ''polemik'' üretmişsin ama ben burada bunun için bulunmuyorum, bu biirr..
Konuyu açan arkadaşımızın yazısını okuduğum için zaten sektör hakkında bilgi vermek istedim bu ds ikii..
Biz piyasada ithal 5D sinema sistemlerini yurtdışından getirip yüzbinlerce dolara kuranlardan değiliz.
Tamamen yerli ar-ge ve sermaye ile ürettiğimiz için, yatırımcımıza çok çok daha ucuza ürünlerimizi
sunabiliyoruz. Bu da üüç..
Eğer düşünürsen, bazı fiyatları aşağıda vereceğim, memnuniyetle bu işi yapmanı
ve para kazanmanı isterim. Sağlıcakla kal..
2 Koltuklu 5D Sinema: 32.000 TL+KDV
4 Koltuklu 5D Sinema: 55.000 TL+KDV
6 Koltuklu 5D Sinema: 65.000 TL+KDV
Robot Simülatörü: 15.000 TL+KDV
Yarış Arabası: 22.000 TL+KDV
NOT: Tum urunlerimiz 12 ay boyunca servis ve parca garantisi altindadir.
Servis ve parca garantisi altinda olan urunlerimiz icin servis ve bakim ucreti alinmaz.
Tüm Sorularınız ve Fiyat Bilgisi İçin 7/24 Hizmetinizdeyiz:
Office Gsm: 0.532.158 82 00
Msn: toymax.ferhat@hotmail.com
Yahoo: toymax.ferhat@yahoo.com
G-Mail: toymax.ferhat@gmail.com
E-Mail: info@toymax.net
Web: http://www.toymax.net
Önceki iddiana cevap verdim, senden karşı cevap gelmedi..
Onun yerine yine ''polemik'' üretmişsin ama ben burada bunun için bulunmuyorum, bu biirr..
Konuyu açan arkadaşımızın yazısını okuduğum için zaten sektör hakkında bilgi vermek istedim bu ds ikii..
Biz piyasada ithal 5D sinema sistemlerini yurtdışından getirip yüzbinlerce dolara kuranlardan değiliz.
Tamamen yerli ar-ge ve sermaye ile ürettiğimiz için, yatırımcımıza çok çok daha ucuza ürünlerimizi
sunabiliyoruz. Bu da üüç..
Eğer düşünürsen, bazı fiyatları aşağıda vereceğim, memnuniyetle bu işi yapmanı
ve para kazanmanı isterim. Sağlıcakla kal..
2 Koltuklu 5D Sinema: 32.000 TL+KDV
4 Koltuklu 5D Sinema: 55.000 TL+KDV
6 Koltuklu 5D Sinema: 65.000 TL+KDV
Robot Simülatörü: 15.000 TL+KDV
Yarış Arabası: 22.000 TL+KDV
NOT: Tum urunlerimiz 12 ay boyunca servis ve parca garantisi altindadir.
Servis ve parca garantisi altinda olan urunlerimiz icin servis ve bakim ucreti alinmaz.
Tüm Sorularınız ve Fiyat Bilgisi İçin 7/24 Hizmetinizdeyiz:
Office Gsm: 0.532.158 82 00
Msn: toymax.ferhat@hotmail.com
Yahoo: toymax.ferhat@yahoo.com
G-Mail: toymax.ferhat@gmail.com
E-Mail: info@toymax.net
Web: http://www.toymax.net
T
Yeni Üye94 yazı
21/01/2012 : 17:25:45#10
Web sitesi
Alıntı
TOYMAX 5D SİNEMA SİSTEMİ VE ÖRNEK KAZANÇ TABLOSU
Avrupa‘nın ve Türkiye‘nin en ucuz 3D, 4D, 5D, 6D, 7D, 8D, 9D ve 10D sinema sistemini kaliteden taviz vermeden; ToyMax Simulasyon ve Oyun Teknolojileri adıyla 2011 yılı başından itibaren kendi tesislerimizde ve tamamen yerli sermaye ve mühendislerimizle üretmekteyiz.
Sağa, sola, öne, arkaya ve her bir çapraz köşeye kesintisiz hareket edebilme kabiliyetine sahip koltuk platformumuz, filmlerimizle tam bir senkranizasyon içerisindedir.
Bir adet ana taşıyıcı üzerine bina edilmiş ve iki adet servo motorla her yöne hareket kabiliyeti kazandırılmış olan koltuk platformumuzun hareket hızı, kullanıcının tercihine ve seçilen filmin senkronuna göre ayarlanabilmektedir.
Balık gözlü tek bir projeksiyon kullanılarak yakın mesafeden ve herhangi bir filtre kullanılmadan kaliteli görüntü alınabilmektedir.
Kalitesiz plastik gözlükler yerine çok daha kaliteli ve projeksiyonla kablosuz olarak görüntü transferi yapabilen gözlükler kullanılmaktadır. Böylelikle daha net görüntü oluşumu sağlandığı için izleyiciye tam bir macera ve aksiyon keyfi sunulmaktadır.
Firmamızca 12 adet film oynar vaziyette teslim edilecek olup, bunun dışında dışarıdan temin edilebilecek filmlerin sisteme uyarlanılabilmesi için gerekli proğram ve eğitim desteği sistem kurulumu esnasında verilmektedir.
Sistemde kullanılan televizyon, kamera, projeksiyon, ses sistemi, bilgisayar, servo motorlar ve redüktörler TSE / CE standartlarında olup altı aylık bakımlarının yapılmış olması ve ödemelerin aksatılmamış olması ön şartıyla; üretici ya da ithalatcı firmalarının 2 yıllık garanti kapsamlarındadır.
Örnek Kazanç Tablosu
4 KİŞİLİK SİNEMA BİLET FİYATI 5 TL OLMAK KOŞULUYLA MİNİMUM KAZANÇ TABLOSU
5 DAKİKALIK SEANS 4 KİŞİ * 5 TL 20 TL
1 SAATE 2 SEANS 8 KİŞİ * 5 TL 40 TL
10 SAATE 20 SEANS 80 KİŞİ * 5 TL 400 TL
AYLIK GELİR 400 TL * 30 12.000 TL
YILLIK GELİR 12.000 TL * 12 Ay 144.000 TL
4 KİŞİLİK SİNEMA BİLET FİYATI 7.5 TL OLMAK KOŞULUYLA MİNİMUM KAZANÇ TABLOSU
5 DAKİKALIK SEANS 4 KİŞİ * 7,5 TL 30 TL
1 SAATE 2 SEANS 8 KİŞİ * 7,5 TL 60 TL
10 SAATE 20 SEANS 80 KİŞİ * 7,5 TL 600 TL
AYLIK GELİR 600 TL * 30 18.000 TL
YILLIK GELİR 18.000 TL * 12 AY 216.000 TL
Buradaki hesaplamaları sistemin en düşük performansı ile göstermiş bulunmaktayız. Böylelikle sizler sistemin getirisini ve yatırım maliyetinizini ne kadar sürede çıkarabileceğinizi hesaplıyabilirsiniz. Bırakın full kapasite çalıştırmayı sinemanızı yukarıda belirtilen saatler dahilinde bile çalıştırsanız 3-4 ayda yatırımınızın karşılığını geri alabileceksiniz.
B
Yeni Üye16 yazı
memmo bey, afrika dediğinizde geniş ve birbirinden çok farklı alanlar.En gelişmişi,yani hizmet sektörüne ihtiyaç duyacak bölgesi kuzey afrika;mısır,libya,tunus,cezayir,fas vs. Bu ülkeler de bile hizmet sektörü için henüz erken.İhtiyaç hissetmeleri açısından ve hizmet ***ürecek personel istihdadı ,çalıştırması çısından.. Mesala, temizlik ihtiyacı oluyor tabii insanların, bunu çok ihtıyac sahibi, herkesın tanıdığı ve güvendiği birini arayıp veriyorsunuz.Tabii zamanında bulabilirseniz.Bu işi profesyonel düşündüğünüzde, çalışanların işine zamanında gitmesi,güvenilir olması, işini iyi yapmasıdevamli çalışması vs . , bunlar sizin sorumluluğunuzda olacak. Ama burada en büyük sorun zaten bu. Hiç kimse randeusuna bile asla zamanında gelmez. Yine de daha geniş alanları araştırın,Allah muvaffak etsin.
M
Yeni Üye5 yazı
değerli koniks üyeleri hepinize teşekkürlerimi sunarım yorumlarınızın hepsi değerli benim için ve mutlaka dikkate alıcam. şuanda (3 aydır)kırık ayağımın tadavisiyle uğraşıyoruz ama çoğunuzunda dediğini yapıcam yani muhtemelen sudana gidicem bana göre ilk kapı,müslüman ülke ve türk nüfuzu fazla......sonrasında sizinle yenide iletişime geçmek isterim giderkende istanbuldan değişik sektördeki arkadaşlardan numune ve broşür ***ürücem bu konuda ilgilenen arkadaşların yardımını beklerim memetbkr@hotmail.com
Y
Yeni Üye41 yazı
12/04/2013 : 15:57:42#13
Web sitesi
Alıntı
http://www.mucizekurek.com/?pnum=6&pt=Kavun%20Karpuz%20salatal%C4%B1k%20kabak
imalatını yaptığım bu ürünü yurt dışına satmak isterim ilgilenenler siteye mail atabilir.
imalatını yaptığım bu ürünü yurt dışına satmak isterim ilgilenenler siteye mail atabilir.
yusuf kadam
O
Yeni Üye69 yazı
Arkadaşlar İyi Günler,
ODTU mezunu bir inşaat mühendisiyim. Birkaç sene ABD'de yüksek lisans ve çalışma sonrası Türkiye'ye döndüm ve şuan enerji firmasında çalışıyorum. 2014 içinde Afrika kıtasında ve Rusya'da ticari girişimlerde bulunmak istiyorum. Asıl niyetim küçük çapta inşaat taahhüt işleri üstlenmek ama hemen de inşaat işine girmekten açıkçası çekiniyorum. Öncelikle al-sat, dış ticaret, veya servis sektörlerinde faliyet göstermeye başlamak daha akıl karı geliyor. Hem o ülkelerde çevre edinirim hem de kanunları öğrenirim. Doğu ve Batı Afrika ülkeleri ile Rusya'nın küçük şehirlerini daha çok düşünüyorum.
Aklına belli iş fikirleri olanlar veya o ülkelerde kendine ortak arayanlar ile tanışmak isterim. Ankara'da ikamet ediyorum.
İyi günler,
Onur
ODTU mezunu bir inşaat mühendisiyim. Birkaç sene ABD'de yüksek lisans ve çalışma sonrası Türkiye'ye döndüm ve şuan enerji firmasında çalışıyorum. 2014 içinde Afrika kıtasında ve Rusya'da ticari girişimlerde bulunmak istiyorum. Asıl niyetim küçük çapta inşaat taahhüt işleri üstlenmek ama hemen de inşaat işine girmekten açıkçası çekiniyorum. Öncelikle al-sat, dış ticaret, veya servis sektörlerinde faliyet göstermeye başlamak daha akıl karı geliyor. Hem o ülkelerde çevre edinirim hem de kanunları öğrenirim. Doğu ve Batı Afrika ülkeleri ile Rusya'nın küçük şehirlerini daha çok düşünüyorum.
Aklına belli iş fikirleri olanlar veya o ülkelerde kendine ortak arayanlar ile tanışmak isterim. Ankara'da ikamet ediyorum.
İyi günler,
Onur
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz