Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İşinden Memnun Olan Varmı?

BaşlatanzerdTarih12/01/2012 13:15:13Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye36 yazı
son yıllarda kime dokunsanız bin ah işitiyorsunuz bazen imrenerek baktığınız işletme sahiplerinin meteliksiz hallerine hayret ediyorsunuz bazen ah şu adamın işi ne para kazanıyor bende yapabilsem diyorsunuz ama kimse kimsenin ticari karlılığını bilmiyor para ve imanın kimde olduğunu bilmediği gibi çoğu esnafın sermayesinin altındaki araç olduğunu biliyorum o da kredili alinin borcunu veliden alarak kapatanlarmı dersin erteleyenlermi dersin daha nice yaratıcı borç öteleme teknikleri bulanlar var yani yani 2 firma a ve b diyelim ikiside aynı işi yapıyor hemen hemen aynı yıllarda ayını sermayeyle başlamış olsun biri borç batağında diğeri zirvede olabiliyor o yüzden sektörel genel geçer bir para kazanma şekli yoktur birazda bu işler kısmet işidir arkadaşlar Allah serveti istediğime ilmi isteyene veririm demiş aslında hüküm net zorlamaya gerek yok olacaksa zaten olacaktır bir atasözüyle bitireyim "kuşa süt nasip olsa anasından olur" muş ...

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye73 yazı
Güzel yazmışsın fakat foruma uygunluğu tartışılır. Buradakiler kadercilikten kaçmaya çalışıyorlar. Yazdıkların insanların zaten az olan motivasyonunu azaltabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye74 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Refiktu
Güzel yazmışsın fakat foruma uygunluğu tartışılır. Buradakiler kadercilikten kaçmaya çalışıyorlar. Yazdıkların insanların zaten az olan motivasyonunu azaltabilir.

kaderin olduğu gerçek ama kader deyip mücadeleden vazgeçmemek gerek en azından ben öyle düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye36 yazı

kimsenin motivasyonunu etkilemek yada kadercilik yapmak için yazmadın sanırım yanlış anlaşılmış biraz reel bakılabilmesi için yazdım

Yeni Üye74 yazı
tabiki reel bakmak lazım ama kaderci de olamamak lazım. Mesela projenin hiçbir kesiliği yokken 30 bin tl lik kredi alıp bir işe girmek çok riskli bir durum.

Yeni Üye33 yazı
galiba arkadaşın demek istediği allah "yürü ya kulum " diyecek...bu iş mücadeleden eksik tamamlanamaz ama şansında bir o kadar etkisi var.hem şans hemde mücadele işi ***ürür...bir econimist şöyle demişti: para kazanmak işin en kolayı asıl zor olan kazandığın parayı kaybetmemek...ben bir çok kişi tanıdım 4-5 senede trilyonlar kazandılar ama bu paralar bir şekilde adamları ve o paralarla bir o kadar borcun altına girdiler...para kazanınca aşırı özgüven ile hareket ediyorsunuz tevazudan kaçıyorsunuz ve güç zehirlenmesine uğruyor kişi...ben her işi doğru yaparım mantığı kişiyi her saçma işe yönetliyor ve hem sermaye elden gidiyor hemde borca giriyorsunuz...birde parayı çok kazanmaya başlayanlar bir şekilde kadın-kumar işine merak salıyor...büyüldükçe küçülmesini öğrenmeyen kişi batmaya mahkumdur.
Olmak yada olmamak,işte tüm mesele bu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye71 yazı
Çalışmak çalışmak ve bu çalışmanın karşılığında yürü kulum diyecek yardana sığınmak elbette durum böyle ağzınızla kuş tutsanız ki çok kuş tuttum ya kuşu çaldırdım. yada o evrak bu evrak 4 yıldır beklediğim evraklar yüzünden hala startlayamadım 2 yıldır planlama bu ay sonu ay başı 10 gün ama malesef planlama bize ait değil. Evet vermeyince mabut ne yapsın sultan mahmut boş bir hikaye değil. Elinizde çok güzel projeler olabilir eğer zamanı değilse yaradan size bir ortak verir siz başladık artık derken o ortak gelir herşeyi hiç eder gider.Demekki doğru zaman denen bir şey var bunu takdir eden bir planlayıcı onsuz onu göz ardı eden hiçbir plan plan olamaz.o dilemeden herkes bir hiçtir. saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye292 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zerd
2 firma a ve b diyelim ikiside aynı işi yapıyor hemen hemen aynı yıllarda ayını sermayeyle başlamış olsun biri borç batağında diğeri zirvede olabiliyor o yüzden sektörel genel geçer bir para kazanma şekli yoktur birazda bu işler kısmet işidir arkadaşlar Allah serveti istediğime ilmi isteyene veririm demiş aslında hüküm net zorlamaya gerek yok olacaksa zaten olacaktır bir atasözüyle bitireyim "kuşa süt nasip olsa anasından olur" muş ...

Bence yanlış bir sonuca varış. Ticarette tek etken değildir sermaye. Hİzmet, pazarlama, çevre, reklam ve a,b firma sahiplerinin ticari ahlaki etkenlerine göre değişir. Bazen arkadaşlarım veya görüştüğüm kişiler ''işler çok kötü diyor'' Bunların %70ine kızıyorum. Oturup bekleyerek işler düzelmez.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Üye166 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zerd
bu işler kısmet işidir arkadaşlar Allah serveti istediğime ilmi isteyene veririm demiş aslında hüküm net zorlamaya gerek yok olacaksa zaten olacaktır bir atasözüyle bitireyim "kuşa süt nasip olsa anasından olur" muş ...

Önce eşeğini sağlam kazığa bağla sonra allaha dua et..

Yerleşim ALMANYAMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye36 yazı
zeka ile para arasında ters bir orantı vardır biri arttıkça diğeri azalır biri çok zengin diye çok başarılı çok zeki olmak durumunda değildir yada biri çok fakir diye kapasitesiz anlamına gelmez bu şans kısmet işidir inanın 4 tane koyun güdemeyecek çok büyük şirket patronu tanıyorum ama paranın zoruyla iş yapıyorlar parasız olmaz arkadaşlar bu devirde olmaz en azından 10-15 sene önce elin taşı elin kuşu mantığıyla iş yapılıyordu şimdi yok illa sermaye olacak geri kalan olmasada olur

Yeni Üye12 yazı
Arkadaşlar olaya kendi cephelerinden bakmışlar olayı birde geniş çerçeveden bakmak lazım benim gördüklermde sıfırdan zengin olan insanlarda öncelikle allahın takdiri ve kula düşen görevler doğru zamanda doğru yerde bulunmak ,trene son vagonda binmemek yani ilk olucan ,ve çok kardeşlik bu benim çok garibime gitti ama zengin olanlar çok kardeşli görevi paylaşıyor en uyanık kardeş küçükte olabilir lider oluyor diğerleri görevi paylaşyor ben şahsen bir şekilde doğru dürüst paylaşacak ortak ve çalışacak personel bulamadım hep daha fazlasını isterler bu yüzden ortaklıklar biz türklerde uzun vade yaşamıyor kendi menfaati kadar ortağının menfaatini gözeten görmedim iş tuttumu işin raconunu öğrenmiş olan hemen çıkışak der iş batıyorsa işin mali sorumluluğunu (yani çekleri ona imzalatır) ortağa yıkar ve arazi olur bizde akraba olmayan veya aile şirketi olmayan 50 yıllık şirket varmı ama gayrimüslümlerde türkiyede faliyette olan bir sürü asırlık var yani sonuçta tek bir iş yapmak çok zor türkiye tüm arkadaşların başarmaları dileği ile

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hukukçu
Üye162 yazı
çok şükür memnunum..buradaki arkadaşların çoğu ek iş ve ek kazanç düşüncesinde..
Saygı Ve sevgi Sadakat ve Dürüstlük

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er