Eğer kosgeb te destek ten faydalanacaksanız ve ilk girişimci iseniz "Girişimci Destek Programı" ndan yararlanıyorsunuz. Programdan yararlanmanın ilk şartı ise uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamış olmak. Eğitime katılmanın ilk şartı ise İŞKUR a kayıtlı bir işsiz olmak.
Peki bir işte çalıştığı halde başarılı olabilecek girişimciler bana 27.000 geri ödemesiz 70.000 geri ödemeli destek vereceklerini bilsem işimden istifa ederim. Ama işimden istifa edip eğitime katılıp süreç içerisinde heba olmak insanı çok üzer.
Sorun şu kimseyi eleştirmiyorum ama yeteneği olmadığı halde sırf işsiz diye yetenekli girişimcilerimizin önünün kesilmesi mantıklımı ? Ben satış, pazarlama, finans konularında iyi olduğumu düşünüyorum işsizlere göre daha vasıflı olabilirim. Ben kredi kullansam belki 10 kişi istihtam yaratacam ama kosgeb 1 kişi 1 kişi istihtam peşinde. Bence bu doğru değil olması gereken eğitimleri hafta sonuna alarak (işsizler için hafta içi olabilir) daha çok eğitim verip en iyi projelere(istihtam ı yüksek, kar edip süreklilik yapabilecek,sosyal sorumluluğa sahip) kredi verilse daha sağlıklı olmaz mı?
Sorunu bu kadar anlattıktan sonra benim soruma gelirsek...
Kosgeb eğitimlerine katılmak istiyorum ama bir yandan da mesaili bir işte çalışıyorum. Çalıştığım yer kurumsal olduğu için onlara beni 2 ay sigortasız gösterin de demem söz konusu bile değil. Bu eğitimlere katılmam için fikri olan varmı?
NOT:eğitimlere senin yerine tanıdığın katılsın sen projeni onun üzerinden yap fikri vermeyiniz. İnanın çevremde öyle bir insan da yok.
Fikirlerinizi bekliyorum