Google'da yukarı çıkmaktan anlaşılan, belirtilen anahtar kelimelerde üst sıralarda olmaktır.
Kimse sizi google'da yada diğer arama motorlarında site yada firma adınızla değil, ürün yada hizmetiniz ile arar. Örneğin istanbulda Reklam Sektörü ile ilgileniyorsanız '' İstanbul Reklam'' İstanbulda Reklam'' gibi kelimelerle sorgulamalarda üst sıralarda olmalısınız.
Bunun için yapmanız gereken başlangıçta ve en önemlisi Seo çalışması için profesyonel bir yardım almalısınız. Yok ben kendi çabalarımla birşeyler yapmak istiyorum diyorsanız nacizane fikirlerim;
1. Sitenize uygun şekilde anahtar kelimelerinizi monte edin.
2.Meta Tag ve Sitemap konusunu araştırın, bunları sitenize entegre edin ve google webmaster araçlarını kullanın.
3. Kaliteli Sitelerden ( Dizin, Rehber yada blog olabilir) Link alın. (backlink)
4.Sosyal İmleme konusunu araştırın, sitenize bol bol ziyaretçi çekmeye çalışın.
5.Sitenizi kopya yazı ve içerikle değil, özgün içeriklerle doldurun.
Genel Hatlarıyla bunlar bir nebze etki edecektir. Ancak belirttiğim gibi, googlede üst sıralar için, googlenin belirlediği birçok kriter ve sürekli değişen algoritmaları vardır. Olumlu sonuç alabilmeniz için, Profesyonel bir destek almanız şart. Zira Seo herkesin sandığı kadar basit değil, aksine birçok kriteri içerisinde barındıran profesyonel bir hizmettir.
Kolaylıklar Diliyorum.