Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Küçükbas Hayvancılık, Koyun Sürüsü

BaşlatanmeharisTarih08/01/2012 00:55:49Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye79 yazı
Değerli arkadaslar,

Konu hakkında tecrübesi olanların değerli katkılarını bekliyorum.

Ben Nevşehir'de yasıyorum,burada bir butik Oteli'm var,oradan arta kalan zamanımda bir koyün sürüsü oluşturmak istiyorum.

Yer sorunum yok ,burda Kaya odalar var,yaz kıs 15-17 derece,ısıtma sorunumda yok,çoban derdimde yok,yaklaşık 50 dönüm bir vadim var,turizm ve tarıma kapalı,yani koruma alanında ,diz boyu ot var,hayvan yaymak serbest,yani mera derdimde yok,ben bira digerlerinden farklı olarak ,daldım çayıra mevlam katıra sistemi ile hareket etmek istiyorum.

Ayrıca koyunların sutlerini sağmak istemiyorum,kuzular emsin,.

60 koyunluk bir sürü buldum ,bunun 45 tanesi dogum yapmış ve 64 kuzu doğurmuşlar,geri kalan 15 tanseler ağır gebe.bu sürüye 50.000 tl istiyorlar.ayrıca kasaba merkezinde de sermaye ortağı oldugum bir kasap dükkanımız var,nisan 15 sonrasında her hafta bir kuzu zaten kendimiz tüketiyoruz,su an eti Kayseri metro marketten alıyorum ,karkas 16 tl den .

Bu bilgiler ışığında bu sürü bana zarar ettirirmiş,yani her ay cepten 1000-1500 tl veteriner ,ilaç vs vs gibi giderler,kendi baslarına çoğalırlar mı,erkek kuzuları adapta değerlendireceğim,disi kuzular sürüş dahil olacak ,kendi kendilerine çoğaldığı yere kadar gitsin .

Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye61 yazı
heralde sizin fazladan 50.000 tl paranız var,bu parayı çayıra salmayı düşünüyorsunuz, salın gitsin :D ancak şunu unutmayın ki parayı bağladığınız şey bir canlı,hasta da olacak,mefta da... o nedenle altyapıyı sağlam tutmak lazım,hayvancılık yapmak yalnızca almak satmak değildir,sonuçta peynir,ekmek satmak bile ustalık ister,hayvanın hastalıkları var bir bakışta hastalanacak hayvanı anlayan tanıdıklarım var ya da hasta olan hayvana deva bulabilmek... hayvanın hastalanması bile gider olarak hesaplanmalı bence.

Yerleşim Türkiye / Di?erMeslek Tekstil
Yeni Üye13 yazı
iyi fikir abi hayvancilikta para va r 64 kuzu varmis 15 da ha kuzuluyacak yaklasik 80 kuzun olacak bunun yarisi disi olsa seneye otomatikmen 100 koyunun iolacak erkekleri satsan masraflar icin hersene dogan kuzularla 3 4 sene ye kalmaz 200 300 koyuna ulasirsin tabi koyun isi zordur biraz ama yinede bana gore iyi bir is .

Yerleşim Fransa / ColmarMeslek Di?er
Yeni Üye79 yazı

İkaz icin teşekkürler,belirtiginiz hususları dikkate alacağım,hayvanlari zayi olmalarına karsı sigortalatiyoruz,yani o çayıra salınacak 50.000 tl sigortalı dolaşacak :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye242 yazı
Sayın Meharis kardeş. Koyun işi eğer çoban derdin ve mera derdin yoksa yapılacak bir iş. Sizin alacak olduğunuz koyunların ırkını söyleyebilirmisiniz. Koyun alırken ırkı ve yaşı çok önemlidir. Sürü yaşlı hayvanlardan oluşuyorsa veya ırkı iyi değilse istenilen fiyat yüksek gibi. ama genç hayvanlardan oluşuyorsa ve ırkı iyi bir ırksa kuzularıyla birlikte alınabilir diye düşünüyorum. Çok kısa bir süre içinde büyk bir sürü oluşturabilirsiniz. Size her türlü desteği vermeye hazırım. selamlar..

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
Yeni Üye1 yazı
1-arkadaslar benim 250 bin tl kadar bir sermayem ve 6 donum bir yerim var bende 50 adet gebe tahirova (tigemden) alinacak..ben yurt disinda birkac kursa katildim.. suni tohumlama,asilama,tirnak bakimi traslama sertifikalarim mevcut cobanim olmayacak kendim ve ailemden 4 kisi daha bana destek olucak..sermayemin %50 sini bu ise yatiricam 2 sene kendi yerimde kalip bu zaman zarfinda daha genis en az 30 donum olmak uzere yeni bir ciftlik kurma dusuncesindeyim..
tahirova koyunlarimi texel spermasi ile tohumlamayi dusunuyorum...

2-yada yine tigemden 15 adet gebe holstein ile sut isi ? sut sogutma tankim var 800litrelik yine sertifikalarim mevcut sizce hangisi daha mantikli ?
korkaklar korkularini,cesurlar hayatlarini yasarlar

Yerleşim Hollanda / PurmerendMeslek Serbest meslek