Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Www. Alibaba. Com

BaşlatanonurylmzTarih06/01/2012 23:56:52Yorum41

İlk mesaj
Yeni Üye92 yazı
merhaba arkadaşlar,
bugün uzun bir süre bu siteyi inceledim ve çok güzel ürünler var. benim merak ettiğim tahmin edeceğiniz gibi ne kadar güvenli olduğu. buradan hiç alışveriş yapan oldu mu?

şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
41 yorum
Yeni Üye32 yazı
ali baba.com
öyle 1 tane 2 tane alınacak ürün sitesi değil. şirketler oradan ithalat ediyor ürünlerini. konteyner bazında yani. hatta geçen gün ntv haberde çıkmıştı bu sene oradan ithalat, ihracat milyar dolarları bulmuş. şirketimin oradan iş ortaklarını bulduğunuda biliyorum.
'' Beynini kullanan, parayı kazanır..''

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye181 yazı
BEn siteyi surekli kullaniyorum . Benim isim makina ticareti.. Adamlarda tabi bos kisilerde var havadan dolandirici ama sana bagli baglanti kurudugn sirketle karsilikli iletisimle guvenilip guvenilmeyecegini kestirirsin..
Ayrica arkadasin da dedigi gibi bunlarda bir tane yada iki tane alim yoktur. toptan saticilar vardir alibaba.com da
Veni Vidi Vici

Yerleşim Litvanya / VilniusMeslek Ticaret
Yeni Üye92 yazı

teşekkür ederim, ben de zaten toptan düşünüyorum ama bu çürük elmaları ayıklamak pek kolay olmasa gerek. Yani sonuçta bütün şirketler öncelikle ödeme istiyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye73 yazı
alibaba??

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye80 yazı
Ben alibaba.com sitesinde yabancı bir firmanın ankarada bir adres ve telefon verdiğine şahit olmuştum 1-2 sene önce gerçekten iş yapan firmalar olduğu gibi birçokta dolandırıcı dolu aman dikkat diyorum benim tavsiyem alibaba.com sitesinin get güvenli e ticaret yapabileceğin başka bir sitesi daha var en azından o sitede satıcının daha önceki satışlarını aldığı yorumlarıda görebiliyorsun ... adreside aliexpress.com.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Otomotiv
Yeni Üye92 yazı
hemen bakıyorum, çok teşekkür ederim.

Yeni Üye11 yazı
onurylmz

Gümrük mevzuatına uygun hareket etmek lazım.Bu işi bilen birisinden danışmanlık almak gerekebilir. Toptan alım yapmanız gerekir.Vergi,danışmanlık ücreti,nakliye vb... giderleri de iyi hesaplamayı unutmayın.Ben bunları bildiğinizi düşünüyorum tekrar hatırlatmak istedim.Saygılar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye377 yazı
Fiyatta istanbul teslim fiyat isteyin.çinden ucuza urun almak sanıldıgı kadar kolay sayılmaz.uyuyan dev uyandı cunkü.bu sebeple mumkunse sıkıca pazarlık edin.iç piyasa fiyatını veriyorlar bize.cok pahalıya sattıklarını dunyada ekonomik kriz oldugunu soyledim ama buna ragmen fiyatı dusmediler.bun ragmen her gün mail atıyorlar.su urunde var bu urunde var ihtiyacınız varsa seklinde.direk yuzsuz bir pazarlama sekli hakim kendilerinde.bende sadece fiyatlarınız pahalı diyorum sadece...fiyatı dusmedikleri için biz de ithalat işini dondurduk.sanırım bahar ayında çin e gidebilirim.gidersem foruma bilgi vereceğim gitmeden evvel.urun hizmet isteyen arkadaslara musavirlik yapacagım kısaca:D

çindeki firmayı oradaki konsoloslugumuzla irtibata gecerek sorun.ithalatcılar birliginden de bilgi edinebilirsiniz bu konuda.
ayrıca en guzeli hemen sipariş vermeyin.karşıdaki satıcı nasıl davranacak izleyin.
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye181 yazı
son donemde cinden 150 dolara phone , orginal urunler le ilgili mailler aranizda var mi arkadaslar
?
Veni Vidi Vici

Yerleşim Litvanya / VilniusMeslek Ticaret
Yeni Üye32 yazı
eğer ürün alıcaksanız kesinlikle ama kesinlikle hangi ülkeden alıcaksanız o ülkeye gidip gerekli protokolleri yapıp ürün alın gitmeden sakın hesaba para felan göndermeyin. malınız gelmez :)
'' Beynini kullanan, parayı kazanır..''

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye92 yazı
evet sanırım önce ürünleri ayarlayıp ondan sonra firmaya ziyaret gerçekleştirilebilir. gidileceğinin sinyali verilince indirim oranı da iyi olur diye düşündüm, sonuçta gidildiğinde diğer firmalardan da fiyat alınacağı aşikar. Ayrıca yukarıda yorum yapan arkadaşa çok teşekkürler, konsolosluğa danışmak çok iyi fikir. Umarım yardımcı olurlar.

Üye152 yazı
alibaba.com'dan adetli alım yapılmaktadır.Aracı olabilirim. josee_cm@hotmail.com Gümrük mevzuatına uygunluk önemlidir.
joSe

Yerleşim Türkiye / SamsuMeslek Esnaf
Yeni Üye92 yazı
çok teşekkür ederim teklifiniz için ama şu an ihtiyacım aracı değil site hakkında fikir sahibi olmak. ben zati mevzuata hakimim. tekrar teşekkürler

Yeni Üye25 yazı
Merhaba arkadaşlar ben çin'de yaşamaktayım ve Türkiye'de de ofisim bulunmaktadır. Size her türlü ürünler hakkında yardımcı olurum.

Saygılarımla

iletişim adresim : cinbaba@w.cn
www.Cinbaba.com
International Shopping
Msn ve Email Cinbaba@w.cm

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye80 yazı
Makedonyadan elma calismak isteyen benim le iletisime gecebilir fiyatlar inaniyorum ki herkese uygun olacaktir..saygilarimla Emrah Demir 0038976688213 Elma rengi ve cinsi..Kirmizi IDARED elmasi..
Kmp

Yerleşim Makedonya / ResneMeslek Yleti?im
Üye139 yazı
www.aliexpress.com uda inceleyebilirsiniz...
“Kim ayıbı (bulunan bir malı) o (kusuru)nu açıklamadan satarsa, Allah’ın daimi gadabı içinde kalır ve melekler durmadan ona lanet eder”

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye117 yazı
alibabadaki fiyatlara kanıp sakın ola kimseye western unionla falan para gondermeyin. orda layıkıyla iş yapmaya calısanlar kadar  lar da cok fazla. boş paketi size kargolayıp takip nosu veren bile cıkar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Üye136 yazı
Çinden ürün getirmek istiyorsanız verdiğim sitelerden güvenle alışveriş yapabilirsiniz.Üstelik kargo bu sitelerde bedava, benim kendi alışverişlerim oldu bu sitelerden ve hepsi geldi.

www.dealextreme.com
www.focalprice.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye32 yazı
bitanede benden parekende için güvenilir ve hepsinden ucuz ebayda satısta yapıor site alibabaya dikkat edin derim %10 sağlam %90   ve ingilizce bildiğini zanneden ahmaklarla dolu ingilizce konusuyor içine çincede yerlestiriyorlar:)
www.buyincoins.com

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Üye191 yazı
.

Yeni Üye36 yazı
Ben size her turlu tek toptan farketmez cinden elektronik esya getittirebilirim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye97 yazı
ben alibabanın ismini çok seviyorum ama eksik yazım var.ali baba ve 40 haramiler.com olmalıydı.bak daha alibaba der demez 40 harami çıkıveriyor.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen
Üye100 yazı
alibaba .com sitesi ,nerden okuduğumu hatırlamıyorum ama bir rivayete göre şöyle kurulmuş

çift evlerinde otururken internette sörf yapıyorlar ve bir site kurmaya karar veriyorlar.bir süre sonra gelişen sitenin bugünkü hali bu.
ben de bütün gün sıkılıyorum ama sonuç sıkılıyorum. ne milyon dolarlık sitem var nede böyle bir site açacak bilgim ve şansım. allah yürü ya kulum dedimi alibaba
olarak başlarsın 40 haraminin peşinden geleceğinden çok çok fazlasını kazanırsın.

bende siteyi ilk gördüğümde üyelerinin 10-20 vs sipariş vereceğini düşünerek ve içeriğine dikkat etmeyerek elimdeki bir iki dantelin resmini koydum.2 hafta sonra çinden gelen sipariş 86.000 masa örtüsü idi. ve değişik ülkelerden 30-40 civarı mail aldım. hala da alıyorum.
ben yok diyorum onlar ne kadar süre gerekiyor diyorlar. anlatamıyorum olmaz diye. düşünün tek başıma 86.000 dantel masa örtüsünü örmeye ömür yeter mi?

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Gyda
Üye377 yazı
semkar1 isteyen firmalar ciddi firmalar ise fason yaptırabilirsin:d millet ihracat yapmak istiyor yapamıyor.belki de Allah(cc) sana da yürü ya kulum diyordur:D
isteyen firmalar ciddi firmalar ise beklerler bence.süre vererek siparişleri al bence.
Full Organizasyon

Üye100 yazı
elin çinlisinin ciddi olup olmadığını nerden bilebilirim ki. ayrıca sözleşme falan demişler. google çevirisi ile bu kadarını anlayabildim:)
hangi limandan teslim edeceksiniz diye sormuşlar . ihracat başlıbaşına bir iş zaten . hiç bilgisi olmayan benim gibilerin becerebileceği birşey değil.
el işi dantelin fasonu nasıl olur hiç duymadım.edirnede ithalat-ihracat firması bile yok. Liman zaten hiç yok.küçük şehrin cilveleri

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Gyda
Üye377 yazı
elin çinlisi de iş yapmak istiyor olabilir bunu da dusunmek lazım.eğer istediğin fiyatı veriyorlarsa o işe gir.kendi sözleşmeni turkçe olarak yap.çevirttir yolla gitsin bakalım imzalıyorlar mı.ödemenin yarısını iste.geldi işi başlat devamını gönderdiğin gün iste.bitti gitti.ihracattan korkmayın arkadaslar.sadece ilgili firmanın bilgilerini sorun.ve konsolosluga gidin danısın.olmadı ihraacatcılar birliğine gidin e-mail atın.emin olun bu ulke ancak ihracat yaparsa kalkınır yoksa batısa dogru gidiyoruz.imalat ve ihracat!

Full Organizasyon

Yeni Üye6 yazı
alibaba.com dan alış veriş yapmak elbette mümkün.Alibaba ve diğer benzer sitelerden firma bulup daha sonrada görüşme şansına sahip oluyorum.İşin kolay tarafı ben Çin de yaşadığım için daha basit.Dikkat etmeniz gereken bir başka nokta ise ürün aramada önünüze çıkan listedeki firma adreslerine ve web sitelerina bakın.Göreceksiniz ki bir çok firma aynı fakat onlar adına çalışan komistoncu kişiler farklı:) Ayrıca güvenli bir alış veriş için Çin de size yardımcı olan birilerisinin bulunmasında fayda var
firatdemirr@gmail.com
mob:+86 13586389578

Yerleşim Çin / Haining JiaxingMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye97 yazı
semkar1 bende azıcık alibabayla uğraştıydım ama azıcık .o çinliler hemen bir şeyler diyor.ama ne bu falan diyorsun.anlıyorsun ki google translate kullanıyor.adamlarda ingilizce yok.tabi buda onlar hakkında bir fikir verebilir.
kim numunesiz falan o kadar mal ister.hemde çine dantel göndereceksiniz hemde fason:)hani tereciye tere satmak derler ya.
hiç bir ırk millet hakkında konuşmam ama bu çinliler çok garip bir millet aman çin oyununa gelmeyin derim ben.
muhabbetle...

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen
Üye146 yazı
alibaba.com da kamerun , nijerya ve malezyalılardan uzun durun.Kameruna 2 dolara koyun derisi almak giden birini tanıdım.
Site üzerinden 20 kişiyle anlaşmış ve hepsi havaalanında karsılamaya gelcekmiş sözde. Gidip 13 gün kaldı 6000 dolar para harcadı.
Döndüğünde tecrübe oldu diye geçiştirmeye çalışsada açgözlülerin basına neler gelebileceğine dair bir örnek daha gorduk.

Yerleşim Moldavya / ChisinauMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye84 yazı
ben aliexpres ten alışveriş yapıyorum 1 tanede alabilirsiniz kapınıza kadar ptt ile gelir korkmayın gelince onay verirsiniz para ödenir.
mitobia

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek