Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Evlere Yemek Pişirme Servisi

BaşlatanbonafideTarih05/01/2012 11:53:11Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
Hintli bir arkadaşımla bir fikir geliştirdik. İstanbul'da kirası ucuz bir semtte içine sanayi mutfağı kurabileceğimiz bir işyeri kiralayıp buradan Ataşehir ve Beylükdüzü gibi semtlerdeki evlere yemek pişirme hizmeti vermek istiyoruz.

Burada müşteri kendi malzemesini Migros Sanal Marketten satın alıp bizim işyerimize gönderecek. Her müşterinin işyerinde bir buzdolabı ve dolabı olacak. Burada müşterinin gönderdiği her şey, soğanından tuzuna, salçasından etine kadar saklanacak. Müşteri çağrı merkezimizi arayıp canı ne çektiyse o yemeği pişirmemizi isteyecek. İsterse email ile pişireceğimiz yemeğin tarifini gönderecek, biz de o tarife göre pişireceğiz. Sadece Türk yemekleri değil, Hint, Çin, İtalyan vs yemekleri de pişireceğiz.

Müşterinin kendi malzemesini kullanarak pişirdiğimiz yemeği istediği saatte evine kendi kaplarımızda teslim edeceğiz. Biz sadece pişirme yani aşçılık ve hizmet parası alacağız. O da 10 lira civarında bir şey olacak.

Biz bu yatırımı yapabiliriz ancak bir arkadaşım Türkiye'de aşçı çalıştırmanın çok zor olduğunu söyledi. Çünkü böyle bir müesseseye işini bilen ve hızlı yemek pişiren profesyonel aşçılar almamız gerekiyor. Ancak aşçıların kendi taleplerini dayatmak için servis saatlerinde önlüklerini atıp gitmek gibi bir alışkanlıkları olduklarını duyduk.

Gıda sektöründeki arkadaşların da fikrimiz konusundaki görüşlerini almak isteriz.

İyi çalışmalar
TY

Yerleşim ABD / Nyc
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye245 yazı
Acik konusmak gerekirse berbat bi fikir. migrostan alcamda sana gondercemde sen pisircen bana sicak sekilde gondercende vs vs eve asci alirim daha ucuza gelir kaldiki 10 lira kurtarmaz seni bu iste 100 musteri 50 si atasehirde 50 si beylikduzunde sen bu 100 kisiye ayni anda kac cesit yemek cikarcanda adresine gondercen her musteriye bi de arac tahsil edersin o zaman

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye73 yazı
Murat beyin fikrine katılmıyorum bence fikir çok ilginç ve inanılmaz zamanında yemeksepeti.com için de buna benzer şeyler tabii ki denmiştir canın bir şey isterse telefon açarsın niye nete giresin gibi.
Ama mantık sorunlarıda yok değil hani ulaşım trafik yemeğin sıcak gitmesi gibi bir çok şeyi geçtim insanların aynı yemeklere bile beğeni oranı değişiyor yani siz herkesin lezzet anlayışını sağlayamazsınız gibime geliyor. Açıkçası saysak fikrin kötü yönü olarka 20 tane falan çıkar. Bence hepsini yaz sonra da karşılarına ne gibi çözümler üretebileceğini yaz. Ben ürünleri senin alman yanlısıyım sen git domatesini al salçanı al. Kişi alışveriş yapıp sonra istediği yemekte üzgünüz soğan lamamışsınız yapamayız duymak istemez. yan dolaptan soğan almakta mantıklı olmaz. Herşeyin iyisini alarak sen yap hem senin günlük domatesin (hal den ucuza aldığın) migrostan kat kat iyidir. Gelelim ücretlendirmeye adamın canı içli köfte çektiyse yada bakasının canı kremalı makarna çektiyse ikisinden de 10 TL almak mantıklık olmaz sen bir site yaparsın düzenli müşterilerin olur. bilirlerki dışarıdan yemek söylemek yerine bunlardan söylersem daha leziz gelir. Zaten senin fikrinin bir lokantadan da pek bir farkı yok. Lokantaya göre ayak önü değilsin ama kira da ödemiyorsun yani avantaj ve dezavantajlar ile lokanta gibisin.

Evlere yemek servisini üst segment ister(ekonomik olarak) bu da fiyata değil kaliteye bakar.

10 kere düşün öyle hamleni yap

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye10 yazı

Birincisi ben New York'ta benzeri bir işi şu anda zaten yapıyorum. İkincisi ABD'de eğitim görmüş gıda mühendisiyim. Ayrıca ortada yarım milyon dolar gibi ciddi bir yatırım söz konusu. Projenin tamamını da burada açıklamak istemiyorum.Böyle bir girişimde, sırf web sitesinin kodlarını yazdırmak bile belli bir yatırım gerektiriyor. Ben A sınıfı müşteriyi hedefliyorum. Residans müşterisini. Benim tek çekincem aşçılar. Eğer aşçı arkadaş servis saati önlüğünü atıp giderse ben batarım. Onu sormak istemiştim; yine de bilgileriniz için teşekkür ederim.
TY

Yerleşim ABD / Nyc
Üye181 yazı
kardes newyorkta zaten boyle bir sistemim var diyorsan.. buraya ne hacet. snein icin daha zor olmaz mi ? kontrol mekanizmasi icinde. sen eger USa da yasiyorsan? bencede bu iste eksi nokta cok fazla .. tabii ben biliyorum ederim diyorsan o ayri bise . Ascilara gelince. turkiyede ascilik baba meslek.. 5 yildizli oteli sezon ortasinda kicinin ustune birakabilecek kadar da ozguvenleri var . nacizane fikrim/
Veni Vidi Vici

Yerleşim Litvanya / VilniusMeslek Ticaret
Üye235 yazı
Kadın a yapılan yatırım boş kalmaz diye düşünüyorum biraz daha sistemli çalışıp reklamı da oturttuğunuz da bide insanların müşteri memnuniyetini sağlarsanız kadınlar dedikodu arasında sizin reklamınızı da yapıp müşteri kitlenizi büyütür.

Aşçı sorununu da kökünden çözmenin yolu kendiniz yemek yapmayı öğrenin yeni aşçı bulana kadar idare edebilecek seviyeye gelmeye çalışın .Sonuçta yemek yapıyorsunuz zaman makinası değil . En kötü ihtimalle aşçı yokken biraz müşteri memnuniyeti zayıflar ancak sonrasında yenisi geldiğinde işler yoluna girer.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Üye410 yazı
zor bir iş düşüncesi bana kalırsa olmaz degil ama tuabilme ihtimalini düşük görüyorum ,denemeye degermi ? bu riski göze alabilecek kişi zor ,çünki ciddi bir yatırım gerekecek ayrıca eve teslim işi zor bana kalırsa işyerinden teslim olmalı ve en önemlisi insanlara tanıtabilmek için uzun süreli reklam olayıki asıl maliyet budur ,insanlar tanıyana kadar sürekli cepten yersiniz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye215 yazı
yarım milyonluk yatırımı bir aşçıya bağlamışsan yanlış yerden çıkış yapıyorsun demektir..her zaman alternatifli çalışmalısın..aşçının yanında mutlaka işi öğrenecek birini daha tut..maliyetini çok artırmaz..dahası aşçıya vereceğin ücreti bir miktar fazla tut karşılığında kendisine işi en az bir ay iki ay önceden haber vermeden (yazılı) çıkması halinde üç beş maaş tazminat ödetirim de.. yada senet imzalat..iyi para veriyorsan imzalar..yada içerde her zaman parasını tut..3 ayda bir bonus bir para ama çalışırsan gibi..fikrinin yeni olması nedeniyle mutlaka karşılığını görürsün..bundan 10 15 sene önce 1+1 evler satarmı diye düşünülürken bugün kapış kapış gidiyor..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye30 yazı
Arkadaşım fikir iyi bir fikir ancak bazı iyi fikirleri realize etmeye kalktığında bazı ufak hatalar yüzünden hüsran oluyor sonu.Benim sana tavsiyem müşterini iyi tanıman müşteri portföyün A plus müşteri.Yapacağın lokasyonda ki A plus insanlara bir anket uygulama ankette sor bakalım tanıdıkları aşçı varmı diye.Eğer tanıdıkları aşçılar varsa onlardan birisi ile bu işi yap.Tabi önce böyle bir gereksinim varmı onu araştır.soracağım bişey varsa herzaman bütün girişimci arkadaşlara yardım ederim bu arada.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye10 yazı
Biz New York'ta bu hizmetin bir benzerini evinde yemek pişiremeyen yaşlılara ve özel diyetle beslenenlere veriyoruz. Hatta kiliselere bile, sokakta yaşayan evsizlere dağıtmaları için diyebetik karavanalar, çorbalar hazırlıyoruz. Tamamen bilimsel yöntemlerle çalışıyoruz. Yemek teslimatı konusunda Bombay şehrindeki "dabbawala" adı verilen sefer tası dağıtım geleneğini inceledik. Kendi algoritmamızı çıkardık. Kendi bilgisayar programımızı geliştirdik. Sadece mektepli aşçılarla çalışıyoruz. Fakat Amerika'daki Türk lokantalarında yaşanan olaylar gözümüzü korkuttu. Maalesef artık Amerika'daki Türk lokantaları Türk aşçı değil, Türk yemeklerini öğrenmiş Amerikalı aşçılarla çalışıyorlar. Örneğin şu anda Amerika'daki bazı Türk lokantaları Kadıköy'deki Çiya lokantası sahibi Musa beyin San Francisco'daki bir aşçılık okulunda yetiştirdiği Amerikalı aşçıları tercih ediyor. Aralarında Filipinli aşçılar bile var. Olmadı New York'tan bir aşçı alıp getiririz artık:)
TY

Yerleşim ABD / Nyc
Yeni Üye15 yazı
:DD beyler beyler bende ahcı yardımcılıgıı yapıyorum sakaryada gunde 1500 kışiye yemek yapıyoruzz fikirr gayet guzell lakın insanlar iştedigi yemegii soyleselerde evlere gitse .... buzdolabı KOYMA falan bunlar yas iş altı ustı bir yemek yiyecegimm bu kadar teferruata gerek yokk lakın fikirr mutişşş olur rneden olmasınn gel gelelımm aŞcılar onlukk falan atmazz mesayiSİ bitiimi gider senn şu anda bir aşcıya 2000 ytl versenn herkess şizinle calısmak ister neden olmasınn BU ARADA YORUMLARII YAZAN KİMSE AŞCILIKK DENEYİMİİ YOKKK .. ben bu arada yat kaptanıyımm şırf bu iş icinn tekneyii bıraktımm yemek sektorune gectimm nasipp olursa bende evlere ascı akrobasii esliginde insanları keyifli bir aksam yemegi gecirmesii icin organısazyon kendıı evlerinde dıusunuyorumm
kader

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Denizci
Üye173 yazı
fikir genel olarak catering e dayanıyor tek farkı müşteri kendi ürününü kendi alcak vs. zaten hedeflediğin kişiler A sınıfı (insanları sınıflandırmak yanlıştır ama ) müşteriler ise zaten bu alışverişini kendin yap falan gibi işlere girmez fakat şöyle bi yöntemle işe girebilirsin bu insanlara önce yemeğini bedava ver daha sonra üyelik yöntemiyle çalıs atıyorum 6 ay 600 tl üyelik bu insanlar sana haftalık yemek taleplerinde bulunsun gibisine bişey deneyebilirsin fakat küçük esnaf olarak kalmak istemiyorsan sermayen canlı olmalı 10 tane araban hızlı işini iyi bilen çalışanlar vs.
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye10 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - UmT
fikir genel olarak catering e dayanıyor

Doğru. İngilizce karşılığı da "Home Catering". Eğer google'da ararsanız özellikle Avustralya, Yeni Zelanda'da çok yaygın bir hizmet olduğunu göreceksiniz. Biz bu işe Türkiye'de her ne kadar çok farklı bir yerden girmek istiyorsak da (çünkü kendimize ait bir uzmanlık alanımız var) Türkiye'de geleceği olan ve çok büyük yatırımlar gerektirmeyen bir iş olabileceğini zannediyorum. ABD'ye ilk 1976 yılında gitmiş biri olarak Amerika'da tutup da Türkiye'de tutmamış hemen hemen hiçbir şey görmedim.
TY

Yerleşim ABD / Nyc