Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tekstil,t-shirt Uzerine Kendi Markami Olusturmak

BaşlatanthedeepTarih04/01/2012 22:53:45Yorum33

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Arkadaslar merhaba
oncelikle herkese sevgiler saygilar:)) kendimden kisaca bahsetmem gerekirse; ben 31 yasinda yillarca cesitli islerde calismis ama hayalleriyle,yaptiklari arasinda bir hayli mesafe olmus fakat hicbir zaman pes etmemis biriyim! son zamanlarda birkac arkadasimla beraber,uzerinde durdugumuz,yapmak istedigimiz ve yapabilecegimize inandigimiz bir konu uzerinde calisiyoruz.. konu; tshirt uzerine (baski olarak) kendi tasarimlarimizi yapip,kendi marka ismimizle uretip pazarlamak.. tasarim olayi buyuk bir olcude tamam gibi.kagit uzerindeki tasarimlarimizi photoshop a aktardik.bundan sonraki surec; tasarimlarini yaptigimiz tshirt leri dikecek firma bulmak,istedigimiz kumasi en uygun fiyata tedarik etmek (kumas fiyatlari konusunda hicbir bilgimiz yok),kaliplarin istedigimiz gibi olmasi ve tabiki tasarladigimiz baski ve logolari en uygun fiyata yaptirmak.. biz bunlari birebir gorusmeler yaparak halledecegiz tabiki ama burada isi bilen degerli insanlarinda fikirlerini almak isteriz tabiki.

Sizlere bu noktada sormak istedigim sey su; 1.soru) kullanmak istedigimiz kumas turu %100 pamuklu. bu kumasin metre yada kilo fiyati suan nedir? 2.soru)sizce kumasi biz kendimizmi arastirip almamiz gerekir? yoksa diktirecegimiz firmayami birakmaliyiz bu isi? 3.soru)kumaslarda renk farkliligi fiyatlara yansirmi? yani beyaz kumasla kirmizi kumasin fiyati ayni midir? 4.soru) diyelim ki; kumasi biz tedarik ettik,uretici firmaya verdik.uretici firma sifir yaka 2000 adet tshirt u kac liraya diker? 5.soru) tshirt baski fiyati konusunda bilgisi olan varsa ve bizimle paylasirsa cok seviniriz.. 6.soru) 2000 adet sifir yaka erkek tshirt u icin kac metre yada kac kilo kumasa ihtiyac vardir?

Cok soru sormamisizdir umarim:) fizibilite yapabilmemiz icin bize bu konularda yardimci olabilecek,siz degerli forum uylerine simdiden cok tesekkur ediyoruz.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
33 yorum
Üye628 yazı
thedeep Yaptıkları ile hayalleri arasında bir hayli mesafe olan arkadaşım merhaba :-) pes etmemek te güzel tabiki ama nelerden ders çıkarıp ta neler öğrendiğini ayırabilmişsen pes etme asla.

1. Kullanmak istediğiniz kumaş %100 pamuklu imiş :-) 6 liradan 20 liraya kadar kumaş bulabilirsin ((((( kumaşa sadece %100 pamuk demekle fiyat bulunmaz kardeşim cinsi ve karışımı ile ilgili bilmen yada sorman öğrenmen gereken şeyler var :-)))))

2. Kumaşı elbetteki siz alacaksınız fabrika fabrika gezip gramajını enini v.s v.s bir sürü özelliklerini siz belirleyeceksiniz diktireceğiniz yer almaz alırsa penye yerine size masatı verir :-)

3. Kumaştaki renk farklılıkları fiyatlarda çok ciddi olarak fark etmez bu tamamen çalışacağın firma ile anlaşmana bağlı, konusunu bile etme.

4.Diyelimki kumaşı biz tedarik ettik diye bir şey yok kardeşim tabirimi mazur gör bağışla beni eşek gibi siz öğrenip siz tedarik edeceksiniz. Konfeksiyon sıfır yaka bir penyeyi 1 lira ile 6 lira arasında dikebilir.

5. t-shirt baskı fiyatı dediğin şey yemeklik tuz yada makarna gibi sabit fiyatlı bir şey olmazzzzz kardeşim 0.50 krş a da 5 liraya da baskı yaptırabilirsin.

6. 2000 adet t-shirt 350 ile 600 kg arasında çıkabilir bu da senin ne tür mal yapmaya çalışacağınla ve kumaşı kime teslim edip kime kestirip ne kadar daha kazık yiyip tecrübe kazanacağınla ilgili.

Böyle sorulara ancak bukadar cevap verilebilir, çünkü sorular hayali net değil çünkü siz daha net olamamışsınız.

ÇOK SORU SORMAMIŞSIN KARDEŞİM HALA HAYAL DÜNYASINDA GEZİYORSUN VE BUNUN FARKINDA DEĞİLSİN.

Şimdi ben sana soruyorum bukadar büyük ve önemli bir sektörde ve çok önemli büyük tasarımların yapıldığı adeta ben şu anda 2012-2013 kışı ile ilgili üretim hazırlığındayım. Böyle komplike bilgi birikimi gerektiren bir alanda kendi tasarımlarınızı yapmayı, arkadaşlarınla Kahve muhabbeti sırasındamı karar aldınız , örneğin bu yaz sezonu ile ilgili Dünya modasından hangi modacıların koleksiyon ve kataloglarını takip edipte ilham alabildiniz. Çizimlerimiz hazır fotoshopta bekliyor diyorsun ve birde marka olma arzusu var.
Bu mesleği yapacaksanız eğer biraz imalatta çalışında overlok nedir reçme nedir ütü nasıl yapılır baskı çeşitleri nelerdir penye kumaşın metre ile değil kilo ile satıldığını öğrenin. Fason konfeksiyon nasıl yaptırılır, nasıl hesaplanır, nasıl mal teslim, edilir malzemeleri ne kadar ne olur BİRAZ İŞ ÖĞRENİN YAHU , BİRAZ İŞ İŞ ÖĞRENİN, HAYAL KURMASI SONRA KOLAY BU SİTEDE SİZLER GİBİ İŞİ HİÇ BİLMEDEN OKADAR ÇOK HAYAL KURAN İNSAN VARKİ !!!!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye20 yazı
sayin VSL bey;
verdiginiz bilgilereden ve konuya esprili yaklasarak,bizi birazda olsun aydinlattiginiz icin size cok tesekkur ediyorum:) yazdiginiz her kelimede haklisiniz.sizinde soylediginiz uzere suan sadece hayal asamasindayiz. bizi bircok konuda aydinlattiniz,bilgi eksikligimiz cok fazla bu konuda ama ogrenmenin siniri yok diye dusunuyorum ve ogrenmek zorunda oldugumuzuda tabi.. verdiginiz bilgiler elestiriler altin degerinde. soylediginiz her sozu kulagimiza kupe yapiyoruz.insaallah bu dusuncelerimiz birgun hayal dunyasindan cikacak ve cok calismakla istediklerimizi basaracagiz!! tekrar cok tesekkur ediyoruz.HERSEY GONLUNUZCE OLSUN

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye183 yazı

işinz zor yolunuz uzun allah yolunuzu bahtınzı açık ettsin.bende 25 yaşında genç bir tekstilciyim.ama bizim ki biraz farklı benim tekstile grişim dedem den başlıyor yani deden toruna gb bişiy işte seçme şansım olsaydı bu işten olmzdım ama şuan bu işi yapmak zorundayım kurulu br düzenimiz var.yerinizde olsam tekstile hiç bulaşmazdım ama gene de içinizi karartmak istmem.biz de iç piyasaya imalat yapıyoruz.az çok bildiğim kadarıyla görüşümü söylemek isterim.bence hiç kumaşıyla falan uğraşma git bi imalatcıya bana sıfır yaka tşört lazım da kaç para bu para al paranı kardeşim bak işine kafan rahat olur.istanbul piyasasını tam olarak bilemem ama burada sıfır yaka bi tşörtü kısa kollu 3.5 4.00 arası rahatlık la bulursun..çok güzel bi boya baskı yaptırcam dersen 0.400 ile 0.700 krş yani istanbul piyasasından daha ucuz bizim piyasamız.yardımcı olabileceğim bişiy olrsa yardım etmeyi isterim elimizde olmasada istediğiniz ürün burdan tedarik ederiz.şimdi den kolay gelsin..
il

Yeni Üye20 yazı
sayin kutay bey;
oncelikle ilginizdem dolayi size tesekkur etmek istiyorum. 25 yasinda genc bir tekstilci olmaniz bence size ileride cok buyuk faydalar,tecrubeler getirecektir. sektorun icinde degilim suan,icinde olmadigim icinde ne tur zorluklari,olumsuzluklari oldugunu bilmiyorum(en azindan simdilik). ama hangi sektorde olursaniz olun,ticarete erken atilmak bence buyuk bir artidir insan gelisiminde.hangi sektorde olursaniz olun basarili olmanizi en icten dileklerimle isterim:) icimizi karartmak istemeyesinizi belirttiginizden dolayi tesekkur ediyorum:) cunku inanin biz cok heyecanliyiz ve bu heyecanimizi en azindan denemeden,elimizden geleni yapmadan,kosturmadan,kovalamadan kaybetmek istemiyoruz. olumlu ve yapici elestirilere cok ihtiyacimiz var. cok cok paralar kazanalim diye bir hayalimizde yok zaten ama aynaya bakipta basardim diyebilmenin mutlulugunu yasamak istiyoruz! gidecegimiz okadar uzun bir yol varki;bunun kesinlikle bilincindeyiz.

Yazinizda istanbul disinda tekstil imalati yaptiginizi yazmissiniz yanlis anlamadiysam..nerede oldugunuzu merak ettim. kumas almakla falan ugrasmayip,uretici firmadan uygun fiyatlara hazir tshirt bulabilecegimizi yazmissiniz. biz aslinda biraz kaliteli olmasini istiyoruz tshirt lerimizin. yani pazar mali diye hitap edilen tshirt ler degilde,ornek vermem gerekirse jack & jones markasinin tshirtleri gibi mesela. kumas olarak ve baski olarak kaliteli isler yapmak istiyoruz.. albenisi cok olsun istiyoruz tshirt lerin ( renk tonlari.tshirt un uzerine oturusu,baski yazilari ve kalitesi). mesela markanin yazdigi arka etiketinin bile guzel bisey olmasini istiyoruz.ornek vermek gerekirse abercrombie & fitch gibi kocaman bi marka etiketinin olmasini istiyoruz.bunlar bize hep arti maaliyet getircek biliyoruz:( ama dedigim gibi ortaya cikan tshirt un a ADAM gibi bisey olmasini istiyoruz.baski fiyatlarindaki verdiginiz rakamlar bizi biraz rahatlatti cunku VSL beyin verdigi rakamlar bizi biraz korkutmustu:))

Üye183 yazı
ben öncelikle şu düşüncedeyim yapacağımız işe önce kendimiz inanmalıyız ve görüyorum ki siz şuan hayal durumunda dahi olsanız bu işe inanmışsınız ve çok büyük beklentileriniz olmadan buişi yapmayı düşünüyorsunuz allah yolunuzu açık etsin yolunuz açık olsun.gelelim sorunuzua ben manisa akhisardayım.yani burda imalat yapyoruz.sizlere şöyle söylüyeyim biz daha çok pazar malı dediğimiz yani pazarcıya yönelik mallar üretme çabasındayız çnki gelen müştri bizi buna yönlendiriyor.ama bunun dışın da da izmir kipaya bir aracı vasıtasıyla mal gnderiyoruz.yani malum kipa kötü bir malı rafına koymaz.burda istediğiniz ürünü elde edbilirsinz tabiki kendinize sağlam bir imalatçı bularak kesinlikle yanlış anlamayın kendim den bahsetmiyorum.akhisarda bir çok atölye imalatçı var gelip kendiniz anlaşabilirsiniz.burda dükkan kiraları elaman paraları vs vs istanbuldan daha düşük olduğu iiçin maliyetler düşüyor.istediğiniz en güzel baskı en güzel etiket yapmak istediğiniz bir çok malı tedarik edebilirsin burdan .he ama ben çok modelli bi şey istiyorum dersen ozaman istanbulda bu işi araştırcaksın.yani ben sana şöyle bişiy diyim ben sana sıfır yaka orjinal kumaştan tşörtü kafam dan söylüyorum sana 3.00-4.500 arası fazlası çıkmaz
il

Yeni Üye20 yazı
sayin kutay bey;
Aslinda biz baslangic olarak cok cesit yapmaktan yana degiliz.tshirt ler ayni kalipta,6 ayri renkte ve 15-20 degisik baskida olacak.kisa kollu sifir yaka olacak.polo yaka falanda olmayacak "baslangicta". uretim asamasindan hemen once marka tescil islerini halledecegiz.sirket kuracagiz faturasiz belgesiz is yapmak istemiyoruz.daha sonra elimizdeki mallarin bir kismini reklama bir kisminida nakit paraya cevirmeye calisacagiz.markayi piyasada surekli sicak tutmaya calisacagizki; bu isin en zor kisimlarindan biri. eger ilk parti istedigimiz gibi nakite donusurse,sonrasi icin daha umitli ve daha hirsli olacagiz. sunuda soylemek istiyorum; tshirt un bitmis halinin fiyatini en uygun nasil,ne sekilde ve nerede yaptirabilirsek orada yaptiracagiz.oyuzden onerinizi not aldik. bu arada vakit ayirip cevap verdiginiz icin tesekkur ederim:)

sayin example bey;
Konuya ilgi gosterip cevap verdiginiz icin tesekkur ederim. yazinizda kayseri il'iyle ilgili yatirim onerisinde bulunmussunuz.fakat bizim hem kayseriyle ilgili hicbir arastirmamiz olmadi.dolayisiyla orada bir yatirim bize cok uzak gelen bir konu ki; bizde zaten bahsettiginiz meblag lar yok. ayrica yillarini club lerde calisip,takilip zamanini bos yere harcamis birine verilebilecek en son oneri club culuk olurdu sanirim:))) o sektorde bana gore bisey yok.. yozgattaki mc fikride oldukca ucuk bir fikir cunku ben yozgatliyim:))) ayrica dunyanin hava parasini istiyolar! hem hamburger saglikli birsey degil,icim rahat etmez benim:)) oaradaki urunlerin cogunun tadi damaginiza guzel gelebilir ama hangi kosullarda saklandigini uretildigini bir gorseniz nefret ederdiniz! o fikralardaki duydugunuz sumuklu,tukuruklu special lerin hepsi mc de mevcut.. alakanizdan dolayi tesekkur ediyorum tekrar:))

Yeni Üye18 yazı
thedeep öncelikle şunu bilmeni isterim ki ülkemizde bir girişim arefesinde seni o girişime teşvik etmekten çok,o girişimden seni vazgeçirmek isteyecek kişilerle karşılaşıcaksın.Tüm bunların umudunu kırmasına izin verme.Eğer kendine güveniyorsan eğer yapacağın işe güveniyorsan ve eğer yapacağın işi bir şekilde o işi zaten yapanlardan farkı olacak şekilde yapabileceğini düşünüyorsan asla vazgeçme!
Benim acizane bir kaç uyarım olacak;
Yapmak istediğin işle bir hayli ilgiliyim.Çünkü nerdeyse aynısını ben ve arkadaşım da yapmayı düşünüyoruz.Hatta şubat sonu gibi üretime başlayacağız kısmetse.Bu da benim açtığım konu => http://koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=59173
-Tasarımlarınızı yaparken rgb modunda değil de cmyk modunda yapmalısınız.
-Ayrıca photoshop değil de illustrator falan kullanmanızı öneririm.Ama tabi photoshopta da olmaz değil :)
-Başlangıçta en fazla 3 veya 4 renkle çalışmanızı öneririm.

Bahsettiğin kumaşın ton fiyatı 13 bin lira civarında diye biliyorum araştırdığım kadarıyla.Ama kumaş kalınlığına göre değişiyor.Ayrıca atölyelerden parça kumaş alırsan daha uygun fiyata gelebilir sana 1 ton değil de mesela 300 kg bu atölyeden,200 kg diğerinden gibi.1 kilo t-shirtten gramajına göre 5-8 arası t-shirt çıkabiliyormuş.Gramajı artınca genelde daha kaliteli oluyor t-shirtler.Kumaşın cinsi,yapısıyla ilgili bir hayli ayrıntı mevcut aslında =) .
Son olarak şunu söylemek istiyorum.Yok bu sektör artık doydu yok şu sektör artık öldü falan gibi yorumları göz önünde bulundur ama her zaman her sektörde birilerinin görmediği, farketmediği, daha önce yapılmayan birşeyler olabileceğini aklından çıkarma ;)
Ne kadar da müstakbel rakibimiz de olsanız inşallah başarırsınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye20 yazı
sayin yedekOyuncu;
Gosterdiginiz ilgiden dolayi cok tesekkur ediyorum. topigize linkten bakmama gerek yok cunku iki once okmustum:)) subat sonu gibi baslamayi dusunuyormussunuz.bizde asagi yukari o tarihlerde uretime gecip yeni sezona hazir etmeyi dusunuyoruz. illustrator konusunda haklisin cunku harika bir prog.oldugunu biliyorum ama benim pek bi bilgim yok,tasarimci arkadasa kizicam yarin,neden illustrasyon yapmadik diye:p
kisaltmalardan bahsetmissin (rgb modunda degil cmyk modunda yapmalisiniz). ne anlama geliyor bu? bir kilo kumastan alinacak tshirt sayisi,isi yapacak olan firmanin tecrubesine kaliyo sanirim(nekadar fire verip vermeyecegi noktasinda).
Haklisin kumas olayi okadar ince bir konuymuski sordukca ogreniyor,ogrendikce sasiriyorum:) Bence piyasa klasik marka isimlerinden doydu ve bikti:) oyuzden taze kana ihtiyac var! o kanda bizde var! nasil slogan ama:DD

Yeni Üye20 yazı
sayin yedekoyuncu;
gramaj konusunda bilgin varmi? yani kaliteli bir tshirt kac gram olmali?

Üye183 yazı
arkadaşlar kaliteli kumaşın grmajndan az alırsın falan die bişi yok ya.ben bunu ilk kez yedekoyuncu adlı üyden duydum.malın grmajı dokumasından dır.sen kiloda 4 tane alırsan çok iyi ama zor .mal dandiktir ama grmajldır mal güzeldir gramjsızdır kilodu 6-7 bile alırsınn.
il

Yeni Üye20 yazı
cok detayli cook yogrulmak lazim bu piyasada!
sayin kutay bey; verdiginiz bilgiler cok degerli tesekkur ederim. kilodan 4 tane ciktigini dusunursek tshirt basina 250gram oluyo:) firesi bukadar fazlami oluyo acaba? yada 250 gram kaliteli bi tshrt icin mantikli bi rakammi?

Üye183 yazı
e ozaman markalı bi swit al tart kaç gram gelicek ama tabi bu kumaşın ham hali yani dikilmeden baskısı ipliği vs leri hariç bak şuan modal kumştan anne bluzu yapıyoruz viskon kumaşı 12 liradan alıyorum kiloda 4.5 alıyorum ve idda ediyorum bir çok kaliteli dediğimiz markalı dediğimz üründen daha kaliteli daha dayanıklı ama tabi bu kumaşın sık iplikli dokumalısını alırsan kiloda 2 tane bile alamzsın ama tabi sen çok kaliteli yapıcam diosun seni kurtarır.:):)o az önceki verdiğim örnek 30 a 1 dedimiz süprem kumaş için geçerli bugun bir çok markanın kulandığı kumaş tipi kısa kollu tşörtte
il

Üye628 yazı
Yahu bu ne biçim abuk sabuk bilgiler veriyorsunuz insanlara çıldırmak üzereyim, bari susun konuşmayın nedemek ya kaliteli malın gramajı düşük olur yok gramajı yüksek olur,

Yok birde atölyelerden parça kumaş alırsan şöyle olur ucuz olur bilmem ne yahu adam marka yapacağım özel tasarımlarım var diyor siz parti kumaşla ucuza mal edebilirsin diyorsunuz.

thedeep kardeşim kumaşın kalitesi iplik karışımı ve örgü kalitesi ile belli olur gramaj konusu senin yapmak istediğin mallar için neyi gerektiriyorsa ona göre o gramajda kumaş alacaksın

Siz en iyisi bukadar para harcamayı düşünüyorsanız bari bir sözümü dinleyinde iyi bir fason takipçisi alın kardeşim işleri o takip etsin , anlaşılan siz masa başından kalkıp iş kovalayamaz birbirinize patronluk yaparsınız :-)

Üye183 yazı
birde bişeyi merak ediyorum sen şimdi sadece tşört modeliyle piyasaya nasıl giriceksin yani sen ürünü 10 numara yapcaksın hiç bir masraftan kaçınmadan e sen bu tşörte 30-40 falan diceksn tahmnim e peki insanlar hiç bilmedikleri bir markaya nasıl bu kadar para verecek sence.ve sen bu yaptğn ürünleri hangi mağzalarda sergileceksn ünlü markalar satan mağzalara grmen imkansız ,exportlarda değerinde satman imkansız nasıl yapıcaksın yanii merak ettiim doğrusu.ama yanlış anlama sakın moral falan bozma gb bir niyetm yok kafama takıldı doğrusu
il

Üye628 yazı
Kutay ben bunları hiç sormadım bile, pazarı ve müşteri portföyü nedir daha oraya gelmeleri bile uzun zaman alacak

Üye183 yazı
vls kardeşim bizde aynı şeyii anlatıorz iyi okumuyosun galiba bendoğduğumdan berii bu işteyim rahat ol sen senden daha iyi bildiğim kesin herşeyiiii.adam marka ürün yapıcam dio sende diosun ki fason takipcisi tut..bana fason nedir söylermsn allah aşkına.seri üretimde fason olayına grersin böyle bir işte mantıklı olan işi bilen arkadşlarlla kendi atölyeleriolmasıdır..bu arada fason olayını bana anlatmaya kalkma 5 tane fasson atölyesine iş veriyorum şuan .hepsi 10 nar kişik x5==50
il

Yeni Üye20 yazı
yorumlariniz icin tesekkur ediyorum. daha onceki verdiginiz rakamlardan kaba taslak bir hesap yapalim.
vsl bey; daha onceki yazinizda 2000 tshirt icin 350-600kg arasinda kumas gerekir dediniz. kullanacagimiz kumasinda kg fiyat araligi 6-20 tl,baski fiyatlarinada 0.50-5 tl araliginda dediniz.
buna gore: 600kg kumas*20tl (soylediginiz maksimum degerler uzerinden)=12.000tl
baski fiyati 3tl*2000=6.000tl
uretici dikim ucreti 1tl*2000=2.000 (tanidik biyer bulduk ve konustuk)
etiketiydi bilmmem nesiydi 1tl*2000=2000tl
toplam=22000
22.000/2000=11 tl
genel toplam=11 tl
kutay bey; sizin soylediginiz rakamlarsa bu rakamlardan cok daha dusuk rakamlardi..mesela baski fiyatlari,mesela hazir tshirt fiyatlari vermistiniz.tshirt basina 3.5 4tl gibi..bu sekilde bi hesap yaparsak,hesaplamadim ama sanirim 6-7 lirayi gecmezdi.. bu fiyata yaptirdigim bir tshirte neden 30-40 lira fiyat cekeyimki anlamadim..
vsl bey; hitab edecegemiz yas araligi 18-25 tir. Ayrica toptancilarla degilde,perakendecilere direk satis olarak dusunuyoruz.Reklam konusundada cilgin planlarimiz var.

Üye183 yazı
neden 30-40 lira çekeceksn biliomusn bizim halkımız kafasında yer edinmş ucuz olan adidir kötür vs.para yalan söylemez pahalıysa iyidir.vs vs. sen eğer ürünü daha düşükfiyatlarda satacaksan zaten bir çok rekabetcn var lcw-swenhıl-rodi-leke vs vs adamlar piyasa hakim.atıyorum sen öyle bişi yapmalısın ki mavi jean gb harbiden insanlar adına para ödemeli bugun 70 -80 liraya bi tşört alıyor insanlar bu gb markaların ürünlernii yani sen bu piyasanın neresinde olacaksın.he kendm bir mağza açıcam diosan kendi markamla eyvallah çok mantıklı ozamanda çeşit yapman gerek.ama inşşlah beklenenin üzerinde bir satış yapıp burda paylaşırısın ben dahil herkez bir pay çıkartır kendne.sen en güzeli kmseye aldırma al bir top kkumaş kestr diktr kafandaki ürünü yap.maliyetide zararıda kendin gör en mantıklısı bu bence.
il

Üye183 yazı
birde bu yaz erkekmodel de singel yani çizgili moda olucak bunlarıda takip et bence .hadi kolal gelsn allah yolunuzu açık etsn
il

Üye628 yazı
thedeep kardeşim buradaki sayfadaki son yazım olacak bu, Lütfen doğru yer ve kişilerden bilgi al sana kim dedi marka yapacağın, ve bir tarzının, ve tasarımının olacağı yüksek kalitedeki bir malı 1 liraya diktirebileceğini insanların abuk subuk konuştukları ve verdikleri bilgiler sadece kafanı karıştırıyor.

Sana tavsiyem bilgi alıp öğrenmek istediğin konuları sadece o konudaki uzman olan kişilere sor, mesela konfeksiyon cuya dikeceği mal ile ilgili konuları sor bilgi al ve onu dinle ama kumaşı konfeksiyona değil kumaşçı ile konuş baskı ve nakış işleme işi ile baskıcılardan bilgi al.
İnsanlar hayatı boyunca pazarcıya mal dikip ondan sonrada bu işi ben çok iyi bilirim diyebilirler sana, bunları göz önünde bulundur çalıştığın ve çalışacağın atölye baskı ve nakışçıların hatta kumaşçıların hangi firmalarla çalıştığını ve hangi kalitelerde mal ürettiklerine bak , istanbuldan başla Türkiyenin öbür ucuna kadar konfeksiyonlara sordunmu hepsi sana bu işi en iyi bildiklerini ve hatta hep ihracata çalıştıklarını söyler halbuki pazara atlet don dikiyorlardır. Sana son söyleyeceğim şey Doğru bilgileri doğru yerlerden alabilirsen bu işi başarırsın

Ha bu arada kutay1986 kardeş seni unutuyordum az kalsın :-) o konuda haklı olabilir bu tekstil işini benden daha iyi bildiğini yazmışsın saygı duyuyorum sana :,-)

1989 yılında Tekstil Dokuma ve örme kumaştan mamul konfeksiyon fabrikam da 8 ülkeye ihracat yapmaktaydım :-) sanırım sen ozaman daha 3 yaşındaydın.

Öğrenmenin sonu yok, ben hala durmadan, yeni yeni şeyler öğreniyorum , ama sen sanırım öğrenme melekelerini artık usta olunca kapatmışsın sanada hayırlı işler diliyorum mutlu kalın

Yeni Üye20 yazı
sayin kutay bey;
cok haklisiniz..verdiginiz markalarin tshirtleri sezon unda 12-20tl arasinda satiliyor ki bunlar magaza fiyati sonucta.thirtlere baktiginiz zamanda (bu benim gorusum) hicbir seye benzemiyor ama alicisida bi okadar fazla,peynir ekmek gibi satiyorlar.ama zaten bizim oyle bi fantezimiz yok:) onlar kim biz kim:) ama bizim alici profilimizde zaten oralardan tshirt alan insanlardan olmayacak.kendimden biliyorum simdiye kadar hicbir zaman o saydiginiz magazalarin icine giripte bir arayis icinde olmadim. tshirtlerimiz kaliteli ve baskilarimizda tattoo tarzinda sacmasapan baskilar olmayacak yada cin ali cizip yanina ingilizce kicimi op falanda yazmayacak:) ben kendimden ve benim tarzimda tshirt giymekten hoslananlardan biliyorum. yaz sezonu geldiginde piyasada sacma sapan tshirtlrin icinden tshirt begenmekten (begenememekten) canimiz cikiyo! istanbulda 2 tane marka var bu tarzda tshirt uretipte fiyatlari makul olan.. diger iyi markalarin,orjinallerinin fiyatlarida hirsizliktan baska bisey degil! 60$a tshirt satiyo adamlar! ne kaldi geriye tabiki imitasyon! neyse herseyi zaman gosterecek..ilgi gosterenlerin elleri dert gormesin.iyi bakin kendinize. urun hayal den cikip,dunyaya gelirse buradan paylasirim gelismeleri.

Yeni Üye20 yazı
sayin vsl bey; yazinizi simdi gordum. benimde son yazisim bu.. verdiginiz bilgilerden,onerilerden,uyarilardan ve karamsarliga suruklemediginizden dolayi size nekadar tesekkur etsem azdir. verdiginiz bilgiler not defderimizde,onerileriniz aklimizda,uyarilariniz kulagimizda kupe olarak kalacaktir. hersey gonlunuzce olsun.hayirli isler olsun kendinize iyi bakin:)

Yeni Üye1 yazı
pamuk satarız kilosu 7 TL en iyi en süper pamuk
pamuk iplik satarız kilosu 9 tl en iyi süper pamuk iplik
30/1 süprem en iyi pamuktan yapılmış kumaş satarız kilosu 15 tl 135 grlık 90 cm boyundadır.

penyelerinizi dikeriz 30/ 1 süprem kumaş penye dikim ücretlerimiz
sıfır bisiklet yakalar
v yakalar
polo yaka
boğazlı yaka

kapşonlu
kapşonsuz

uzun kollu
kısa kollu
kolsuz
atlet

XS - S - M - L - XL - 2XL - 3XL - 4XL
hangisini isterseniz isteyin 1 adet dikim ücreti sadece 2 tl

her tür baskı yaparız
penyenizi direk yazıcıya sokup renkli renksiz baskı yaparız. renkleri = standart yazıcı ne çıkarırsa . baskı ücreti tane başına 3 tl

transfer baskı yaparız. renkleri = süblimasyon yazıcıdan çıkan kağıda , penyenizde 185 derecede pres uygularız tüm renkler dahil 1 adet sadece baskı ücreti = 2 TL

sizmi basıcaksınız

süblimasyon yazıcı : 800 tl

yazıcıya süblimasyon transferler için mürekkebmi lazım
siyah renk 500 gr = 150 TL
kırmızı renk 500 gr = 150 tL
sarı renk 500 gr = 150 tL
mavi renk 500 gr = 150 tl

kağıdınızmı yok

penye baskılarına süblimasyon transfer için kağıtlar 100 adedi 100 tl
her penyeye tek taraf için 1 kağıt kullanacaksınız.

pres makinasımı lazım
ufak pres makinası sadece 900 tl

serigraf baskımı yapacaksınız
tek renk ön baskı : sadece baskı ücreti 4 tl
çift renk ön baskı : sadece baskı ücreti 8 tl

bizden daha ucuzu yok. en ucuz bizde. daha ucuzunu bulana 5 gömlek bedava.
İmza

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Yöneticilik
Yeni Üye41 yazı
VLS arkadaşıma canı gönülden katılıyorum
Akıllı adam gideceği yere hazırlanır : ))

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Müzik
Yeni Üye18 yazı
the deep => cmyk renk modu vektörel tabanlı rgb renk modu ise piksel tabanlıdır. rgb ile yaparsanız tasarımlarınız t-shirt üzerine çok kötü çıkar.Aslında şöyle diyebiliriz cmyk renk modu gerçek görüntü,rgb renk moduysa zahiri görüntü sağlar.
-Gramaj konusunda çelişkili bilgiler edindim malesef. 105 gr dan başlıyo 200 gr a kadar çıkıyormuş belkide daha fazla. Piyasada en çok satılan ürünler 115-150 gr arasında olanlarmış.
-t-shirt kumaşı için kullanılan en kötü iplik open-end denen iplikmiş buna dikkat et kesinlikle dediler.
-karde iplik bunun bir üst versiyonu gibi bişey ucuz t-shirt üretiminde kullanılıyormuş bu da.
-penye iplikle yapılan en iyisiymiş.
-Bir atölye şefi ayrıca lycra lı kumaş önerdi.

Yukarıda herkes niye gergin yorum yapıyor böyle anlamıyorum.Yüzyüze görüştüğüm insanlar oldu internette konuştuğum insanlar oldu bu iş için ve konuştuklarımın 5 te 4 ü hep birbirleriye çelişkili bilgiler veriyor.Sorarsan herkes çok iyi biliyor, herkes en iyiyi biliyor öyleyse bu çelişki niye? Kimseyi itham etmiyorum haddim de değil ortada yanlış birşeyler olduğu aşikar herkes doğruysa yanlış nerde?

Ayrıca şunu söylemek istiyorum thedeep başlangıçta kar etmeyebilirsin ki bu çok normal.Bende mesela ilk 3-5 ay kar yaparım diye beklemiyorum açıkçası.Zamanla işin içine girdikçe doğru insanlarla tanıştıkça ben inanıyorum ki işler yürüyecek.
Ve zamanla maliyette göreceli olarak düşecek ki bu ekonominin anayasasında vardır =) İş planı yapmanızı,satranç gibi 3-5 hamle ötesini görmeden hamlenizi yapmamanızı tavsiye ederim.
thedeep hiç kimse bu işi anasının karnında öğrenmedi. Herkes nasıl öğrendiyse bizde öğreniriz hatta onlardan daha da iyi öğreniriz yeter ki vazgeçmeyelim =) .
Ben dersaneye gitmeden üniversiteyi kazandım . Kursa gitmeden 4 program öğrendim (photoshop,dreamweaver,fireworks,illustrator). youtube meşhur olmadan arkadaşımla kendi video paylaşım sitemizi yapmıştık ama sunucu kiralarını karşılayamadığımız için kapandı .Tek sahip olduğum sermayem azmim ve aklım şu dünyada. (Bu iş için mesela sermayenin %80 ini başkası karşılıyor .)
25 yaşındayım 2. üniversitemi okuyorum (ingilizce iktisat bölümüm) zaman zaman girişimlerim oldu hatta projemi bile çalanlar oldu vazgeçmedim. bu işte olmazsa yine vazgeçmiycem ki bu olmazsa 2-3 projem daha var hayata geçirmek istediğim.Vazgeçme sonuna kadar git bu ülkenin girişimci ruha çok ama çok ihtiyacı var. Bunları niye söyledim bilmiyorum. Sanırım çok dolmuşum söyleme ihtiyacı hissettim.
Saygılar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye42 yazı
yorum yapan arkadaslarim aradan aylar gecmis ve ben yeni okudum yazilarinizi ,ise baslama arefesinde olan arkadaslarim,uretim taslak tasarim asamalarini gecip ilk mamulunuzu satttiniz mi t shirt tasarimlarinizi ve tasarimlarini paylasmak istiyorum selamlar

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Ticaret
Yeni Üye72 yazı
Üzerinden 1 sene geçmiş burada anlatılanların. Acaba neler oldu gerçekten de icraate geçebildiniz mi? Lütfen paylaşır mısınız?

Yerleşim TürkiyeMeslek Ö?renci
Yeni Üye9 yazı
Tektil sektörü Türkiye de neden krizde deniliyor neden birçok şirket kepenk kapattı sebeplerinden biri.

kimse alınmasın ama dondurmacılığı bırakıp bu işe girenlerin ufak bi çalkantıda batmaları kaçınılmazdı ve öyle oldu sonra sektöre karşı önyargı oluştu.

size tavsiyem bu işi bilen gerçek anlamda bilen ama birileriyle beraber bu işi yapmanız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis