Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Lokanta,restaurant Açmak :(

Başlatanmeh_86Tarih03/01/2012 14:27:39Yorum17

İlk mesaj
Merhaba arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz.

Bulunduğum şehirde yaz sezonu için bir yerde lokanta tarzı bir yer açmaya niyetlendik.Yemekleri bizler yapacaktık (aile) ne güzelde heveslenmiştik.Lakin gördük ki işin prosedür kısmı baya teferruatlıymış,birde şu aşçı belgesi gerekiyormuş,lokanta açmak için...

Arkadaşlar konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar bize lokanta açma konusunda yardımcı olabilirler mi acaba?

Selamlar

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yardımlarınızı bekliyorum.

Evet, son ab uyum paketlerine göre herşeyi bir belgeye dayandırdı devlet. Hatta çok daha yakın bir zamanda o branşın ünivertsitesinden (MYO dahil) mezun olup diplomasını alamayan o sektörde bulunamayacak resmiyeten. Hoş, bu seferde işsiz diplomalıların diplomaları kiralanıyor uygun fiyata o ayrı...Burası Türkiye...
Sn. Meh-86; bulunduğunuz ilçenin esnaf odasına başvurmanızı tavsiye ederim. En net bilgiyi oradan alabilirsiniz. Belediyeden de...

- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret

İlginiz için teşekkür ederim.Evet öyle bir yolu varmış,kiralayıp,kılıfına uydurabiliyormuşsunuz,daha farklı yollar yokmudur acaba?

benim söylediğim yöntem olcak ama çok basit kalıyo meslek kurslarına belediyelerin açtığı yada özel gidin sertifika alın eğer imkanınız varsa

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Sayın nuryant ilginiz için teşekkür ederim.Eyer lokanta işinde ısrar ederisek herhalde sonunda yapacak başka birşey kalmayacak.

Ülkemizde çok da zor şeyler değil bu prosedürler inanın. Kurs açılır, yetkili katılır, başarı sağlar, sağlık yönünden portör muayenesinde de bir sorun çıkmazsa her türlü belge parayı bastığınızda alınır. Hayırlısı olsun...
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
İlginiz için teşekkür ederim.

Bizim gibi bir sorun ile karşılaşmış ve çözüme kavuşturan arkadaşlarda yardım bekliyorum.

Selamlar

Günceldir!!

ANTAKYA MUTFAGI UZERINE ACSAN SUPER OLURRRR
aykut gök

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
Bi açabilsek keşke :)

AC KARDES eksık olan ne
aykut gök

Aşçılık belgesi olmadan ruhsat alamıyormuşuz.Bende buna bir çözüm arıyorum...

yaw sen hele ac sıra ona gelsın...ben istanbulda actım lokanta cevremde bır lokantacıyla gıttım gorustum yardımcı oldu onun belgesını kullandım....hem sen nerde acacan bunu memleketemı
aykut gök

bakın bizde istanbulda resturant işi yapıyoruz ve oldukça yüksek ciro yapan yerlerimiz var daha doğrusu abimin işletmesi bugüne kadar ne bir belge soran oldu nede gelen türkiyede kaç lokantanın belgesi varmış inanın %1 inde ancak vardır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
ilginiz için teşekkür ederim.Lakin etrafta ALLAH'tan korkmayan adam çok,gider birini gözü kaldırmaz şikayet eder.en iyisi yasal yollar ile yapmak.Ama nasıl işte :(

Ayrıca rakibin sana ne kadar yardım eder bilemiyorum ki?

SEN BU İŞİ ARSUZDA YAPACAKSAN...KIMSE SANA KARISMAZ ZATEN SEZON KISA YINE...SEN AC EKMEGI KAZANMANA BAK SIRA RUHSATA GELINCE HABER ET BEN BURDAN TEMIN EDERIM........
aykut gök

arkadaşlar döner ocakları ve elektrikli döner kesme makinaları bilgisi için bana yazın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama